ετερον εκατερον. για να τα δούμε τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά γιατί καταλήξαμε να συζητάμε άλλα πράγματα να πούμε πως η αναφορά στο μασέτ για σεξιστικό περιεχόμενο είναι συμπτωματική και δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως η ταινία αποτελεί την επιτομή του ή το παράκανε στο συγκεκριμένο θέμα ξέρω γω. θα μπορούσαμε να χαμε μπει σε οποιοδήποτε τόπικ και να λεμε τα ίδια, ουσιαστικά μπήκα στη κουβέντα γιατί την προβάλανε σε αναρχοστέκι και συνέχισα γιατί νομίζω καταλάβαινα γιατί δε γουστάρει η μπαρμπ καί είπα να βγάλω τα μάτια μου. ακομα και αν το μασέτ εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, ακόμα και αν είναι ωδή στην δήμητρα λιάνη παπανδρέου, ακόμα και αν ο ροντρίγκεζ χρηματοδοτεί το ίδρυμα κακοποιημένων γυναικών το γεγονός ότι οι λήψεις του (σαν σκηνοθέτης) επικεντρώνονται σε κώλους, βυζιά, μουνιά κτλ (edit : μεταξύ άλλων ε) δείχνει ότι η ταινία έχει male perspective και μάλιστα ολίγον βιτσιόζικό. σιγά τα νέα θα μου πείτε και τι περίμενες απ'το μασέτ. τπτ ρε αδέρφια δεν είναι το νόημα τι απαιτήσεις είχα εγώ απ'το μασέτ και απο οποιαδήποτε ταινία παρόμοιας θεματολογίας, το θέμα είναι οτι φτάσαμε να διασκεδάζουμε, να μην προβληματιζόμαστε, να το θεωρούμε φυσιολογικό και μαζί με μας να κάνουν το ίδιο και οι γυναίκες. και αν θέλετε να κάνουμε ένα απλό πείραμα, απλά σκεφτείτε πόσες φορές είδατε απροκάλυπτο male nudity οπουδήποτε (είτε παρωδία, είτε θρίλλερ, είτε κοινωνική ξέρω γω). και δε μιλάμε για το περιστασιακό κώλο απο δω και απο κει μιλάμε για κάμερα να λέει στον ηθοποιό τώρα θα δείξουμε με ζουμ το πουλί σου περίμενε λίγο. οκ υπερβολή γενικά να δείχνει οτιδήποτε με την κάμερα να υποδηλώνει φετίχ, να κεντράρει στο επίμαχο σημείο, να δίνει έμφαση κτλ. αν σας έρχετε κάτι (μπορεί να έχετε δει τπτ ψαγμένα ευρωπαικά αφού είτε σινεφίλ) για σκεφτείτε το entertainment value της σκηνής, ή γενικά το τι είχε να δώσει στη ταινία συνολικά και ελάτε πείτε το.Quote:
Αμα αρχίζουμε να αναλύουμε το θέμα του σεξισμού και των υπόγειων μηνυμάτων στο Machete νομίζω ότι χάνουμε το παιχνίδι από την αρχή. Η ταινία είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί τη ζήτηση που έχει οποιαδήποτε μορφή καλτ τελευταία (από προσπάθειες τύπου Expendables μέχρι τα remake της κάθε τελειωμένης 70s σπλατεριάς), η οποία έχει γιγαντωθεί στα περισσότερα πεδία τέχνης εδώ και χρόνια.