Quote:
Originally Posted by
bhoy
Ίσως επειδή είχα καλομάθει-συνηθίσει,με τόσους χαρακτήρες και σε τόσα πολλά μέρη...εμένα μου άρεσε!Πιο πολύ μπορώ να πω και από το περιβόητο 9ο.Αλλά υπάρχουν ερωτήματα-που δε ξέρω αν πρέπει ν΄απαντηθούν από τους βιβλιόφιλους...
Πρωτον, εντελως ευγενικα, πραγματικα δε μπορω να διαβαζω με τη γραμματοσειρα που γραφεις.
Δεν εχω προβλημα με διαφορετικες γραμματοσειρες, απλα η συγκεκριμενη μου βγαζει τα ματια :-)
Δεν εχω διαβασει τα βιβλια, αλλα ας κανω κι εγω μερικες παρατηρησεις αφου τα λες καλα.
Δευτερον, κι εμενα μου αρεσε μαλλον παραπανω απο το 9ο. Δεν ηταν τοσο εντυπωσιακο, αλλα ειχε πολυ πραγμα. Για το ονειρο της Καλησι, δε νομιζω πως εχει καμια εκπληκτικα τρομερη σημασια. Οκ, της λειπει το τεραστιο μαυριδερο καυλι του Ντρογκο που ειναι ο ηλιος της και τα αστερια της και ο γαλαξιας της ολος για να μην πω το συμπαν (ο ηλιος ειναι αστερι, τι μαλακω). Οντως η φαση με την πολιορκια του Γουηντερφελ απο τους πιστους στους Σταρκ περασε στο ετσι, περαν του ποσο μαλακας εντελως ειναι ο Θηον ο οποιος πηγε να παρει το Γουηντερφελ με 20 αντρες και μετα ηλπιζε σε στηριξη απο την αδερφη του την καριολα και δεν ξερω γω τι αλλο. Απο τις μεγαλυτερες τακτικες μαλακιες ολης της σειρας ως τωρα. Ο πατερας του προξενιου ανηκει σε οικογενεια που ειναι φιλικα προσκειμενη στους Σταρκ, αλλα μετα το γαμο Ρομπ κατι μου λεει πως θα γινουν ποθτανα ολα κι εκει περα και θα αλλαξουν στρατοπεδα, και γενικα προβλεπω αποδυναμωση των Σταρκ στο επομενο βιβλιο, δειχνουν παντου σκορπισμενοι και μπερδεμενοι. Ο πατηρ Λανιστερ δεν ξεχασε τον Τυριον. Τον εχει ακομα για το μπουτσο, οπως τον ειχε παντα. Και τεραστια αδικια κατα του Τυριον αυτο, γιατι οπως του ειπε ο ντικλες, ο λαος ξερει τι προσεφερε στην πολη. Αλλα θα πρεπε να λαβει μεγαλυτερη αναγνωριση, αφου στη μαχη εδειξε πως υπηρχε ΠΟΛΥΣ κοσμος που ειδε τι εκανε ο Τυριον και ποσο εμψυχωτικος ηταν. Εκτος αν εννοεις οτι ο Ταηγουην (που γαμαει απιστευτα σαν χαρακτηρας) ξεχασε τον Τζεημη, το οποιο δεν καταλαβα γιατι το υποθετεις. Δεν εχει δειξει κατι σχετικο, απλα δε μπορουν να κανουν και πολλα, αφου ειναι αιχμαλωτος των Σταρκ. Ασχετα που η Μπριεν εχει αναλαβει να τον γυρισει πισω για να παρει Σανσα και Αρυα, κατι που δε θα γινει ποτε φυσικα οπως το εχει στο μυαλο της η Κεητλην, αφενος γιατι η Σανσα δεν μετραει καθολου πλεον για τον Τζοφρι, αφετερου γιατι η Αρυα ειναι στου διαολου τη μανα. Ο Χαλφχαντ ηταν οφθαλμοφανεστατο απο το προηγουμενο επεισοδιο οτι θα θυσιαζοταν για να κερδισει την εμπιστοσυνη τους ο Σνοου, αφου του το ειπε κιολας. Απλα δε θα περιμενε κανεις να θελησει να σκοτωθει για ααυτο, κι ομως το εκανε. Δεν ηταν τυχαια τα βρισιδια για την πουτανα τη μανα του Σνοου κτλ. Ηθελε να τον εξοργισει τοσο που να νομιζει πως οντως μαχονται μεχρι θανατου και να τον σκοτωσει. Και μετα του ψιθυρισε οτι ετσι ειναι ο τροπος των ΓουεητΓουοτσερς. Πιο πιθανο απο δρακους, ειναι να ειδε κυκλους ο Στανις. Να, ετσι.