δεν μπήκα στην διαδικασία , και δεν έχω λόγο να μην πιστέψω κανέναν.
Αν ήταν δικά σου λόγια 99% θα το διάβαζα αλλά
ε, εντάξει και το 15λεπτό κλάμα , τι να κάνω ίσως είμαι σκληρόπετσος αλλά με αποθάρρυνε πλήρωςQuote:
Παραθετω την αποψη ενος γνωστου
Printable View
δεν μπήκα στην διαδικασία , και δεν έχω λόγο να μην πιστέψω κανέναν.
Αν ήταν δικά σου λόγια 99% θα το διάβαζα αλλά
ε, εντάξει και το 15λεπτό κλάμα , τι να κάνω ίσως είμαι σκληρόπετσος αλλά με αποθάρρυνε πλήρωςQuote:
Παραθετω την αποψη ενος γνωστου
Κοιτα μπορω να γραψω διαφορα αλλα εγω δεν ημουν εκει για να εχω ολοκληρωμενη αποψη του σκηνικου.
Τεσπα, επιλογη σου να το διαβασεις ή οχι, δεν ειναι και κανα μακρυναρι αλλα τεσπα
να επισημανω πως οι εποχες εχουν αλλαξει και ο κοσμος σε μεγαλο βαθμο πλεον εχει διαθεση για συγκρουση. αν καποιος που κατεβαινει ισως και για πρωτη φορα οποτε κατεβαινει, πιστευει οτι με το να κατσει και να μουτζωνει να γκρινιαζει και να βριζει θα καταφερει αλλαγες δυστηχως δεν γινεται. το προσωπο του κοινωνικου κρατους εχει πεσει και δεν σηκωνεται με τιποτα, ειναι αμετανοητο δεν χαριζει τιποτα πλεον! το θεμα ειναι να δωσουμε τοπο και τροπο στην οργη η οποια διαμορφωνεται απο τον κοσμο που κατεβαινει στον δρομο.και οσο για τους "μαυρους" που βγαινουν απο τα μπλοκ των φοιτητων η των οποιωνδηποτε ειναι και αυτοι φοιτητες εργαζομενοι ανεργοι κ.λ.π. εγω δεν επιβαλω τιποτα σε κανεναν, οι πορειες και τα καλεσματα αφορουν ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας το οποιο επιλεγει πως θα ανταπεξελθει σε αυτα με τον λογο του και τις πραξεις του.
το 90/91 με τις μαθητικες φοιτητικες καταληψεις αποσυρση του νομοσχεδιου, το 06/07 με τα φοιτητικα παγωμα του νομοσχεδιου για το εκπαιδευτικο, ο δεκεμβρης του 8 που ισως το πραγμα ξεφυγε κιολας καταφερε να κατεβασει κοσμο κατω, να τον γαλουχησει σε διαφορες πρακτικες και σκεψεις.
ακομα και το συνταγμα που ηταν ειρηνικο γενικα αφησε μια παρακαταθηκη πισω του και ειδε και αλλος κοσμος απο που ασκεται αυτη η περιβοητη βια, οταν γινοντουσαν πεσιματα απο τους ματαδες στον κοσμο που τους εβριζε και τους πεταγε μπουκαλακια με νερο!
δεν εχω φετιχ με την βια, αν ο κοσμος σταματησει να γκρινιαζει και βρει τροπους να πιεσει και να κερδισει πραγματα, οπως με στασεις πληρωμων, κ.λ.π.
το θεμα ειναι οτι πολυς κοσμος ειναι ακομα κλεισμενος στο καβουκι και δεν βγαινει απο αυτο. για τις συγκεκριμενες χρονικες συγκυριες αν δεν υπαρχει μια ουσιαστικη αντιδραση ειμαστε χαμενοι.
Όπως τα μέλη της ΟΛΜΕ που πήγαν στο νοσοκομείο την Τετάρτη; Ή οι φοιτητές που σας κράζουν από τα μπλοκ τους κάθε φορά που κατεβάζετε βιτρίνες; Αυτό το επιχείρημα το ακούω από το 2006 και είναι ψέμα, απλά για να δικαιολογείτε το γεγονός ότι επιβάλεστε σε μία μάζα κόσμου πολλαπλάσιά σας.
Άρα αποδέχεσαι ότι κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι αδιαφορώντας για τις προθέσεις της πλειοψηφίας. Αναλαμβάνεις τον ρόλο της αυτόκλητης ηγεσίας και επιβάλεις τις δικές σου μορφές πάλης επειδή είναι οι σωστές και όποιος δεν τις υιοθετεί είναι χαζός.
Δεν πα να 'ναι, τι να λέει; Αυτό κάπως αναιρεί τον αυταρχισμό τους;
Αφού το λες, έτσι θα 'ναι.
Τα ίδια σκατά με το ΚΚΕ.
σωστος. Εγω εξακολουθω βεβαια εκτος απο αντιδραση για την αντιδραση και για ξεσπασμα να μη βλεπω μια εφαρμοσιμη εναλλακτικη πορεια μεσα στα πλαισια της παγκοσμιοποιησης κλπ κλπ , ισως παρα ειμαι πεσσιμιστης αλλα η ολη φαση επιταχυνει την ουτως η αλλως βεβαιη καταστροφη.... τουλαχιστον ας καουν τπτ βιλλαρες στην εκαλη και στα ν.π να πληρωσουν μερικα μπασταρδια :p
Σχολίασα ό,τι θεώρησα ότι ήταν άξιο σχολιασμού, στο "οι πορειες και τα καλεσματα αφορουν ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας το οποιο επιλεγει πως θα ανταπεξελθει σε αυτα με τον λογο του και τις πραξεις του" ας πούμε τι να σχολιάσω; Ευχαριστούμε, Cpt. Obvious.
Όσο για το ότι οι έννοιες της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας είναι κάτι "υποκειμενικό", εκεί πια και αν δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Και το άσπρο θα το κάνετε μαύρο προκειμένου να βρείτε τρόπο να δικαιολογήσετε το καγκελάκι και τα πετρίδια. Σκέτη θλίψη.
εμενα σε πρωτη φαση με ικανοποιει που εστω υπαρχει και αυτη η τυφλη αντιδραση ( δεν πιστευω οτι πλεον στην φαση που ειμαστε δεν ειναι συνειδητη αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο να το κρινει κανεις). το προτιμω απο το μουδιασμα που υπηρχε τοσο καιρο. το κακο ειναι οτι ο κοσμος βγαινει στο δρομο μονο οταν κινδυνευει να μην δοθει η επικειμενη δοση ( αρα ψηφιση περισσοτερων και σκληροτερων μετρων). κατι ειναι κ αυτο κ βαζω και στα συν το οτι εχουν αρχισει ολο και περισσοτεροι να παρευρισκονται κ να συμμετεχουν σε συνελευσεις γειτονιας κτλ ( δεν μιλαω φυσικα για το σιχαμενο κινημα αγανακτισμενων)
ναι ειναι υποκειμενικο. αν οι πολοι θελουν κατι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αντιθετο με κατι που θελουν αλλοι δεν χωραν τετοια διπολα. ο καθενας κρινει και αποφασιζει. οσο για τις πετρες και τα καγκελα καπου ειναι σκοπιμα και καπου σε πανε πισω. ο καθενας κανει τις επιλογες του για την συνειδηση του.
Εν τω μεταξύ εγώ δεν είμαι σίγουρος για το αν ο καλκι, ο αγοραφο, ο ρατ ποιζον, ο μαρσι ή οποιος άλλος έχουν σπάσει βιτρίνα ποτέ τους που το κάνατε καραμέλα (εγώ σίγουρα όχι).
Πετρίδια στα μπατσά μετά από δακρυγόνο μέσα στην πορεία και κυνήγι εννοείται είμαστε φουλ μέσα.
E καλά,αυτό είναι ο μεγαλύτερος πιθηκισμός που έχω δεί.
Υποκειμενικά είναι μόνο στον κόσμο κάποιου φαντασιόπληκτου ο οποίος απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δεί τι γίνεται γύρω του.
Ο κόσμος δεν θέλει σύγκρουση όπως την εννοείς. Η σύγκρουση του κόσμου είναι να βγεί στον κόσμο και να φωνάξει, όχι να παίξει ξύλο με τα ΜΑΤ. Αυτός ο κόσμος που πλέον κατεβαίνει, ενώ πριν δεν κατέβαινε, το κάνει γιατί για αυτόν αυτή είναι σύγκρουση. Είναι ο ίδιος γαμημένος κόσμος που έχει ψηφίσει τόσα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Περιμένεις ότι θέλει να ρίξει και μολότωφ? Ακόμα και αυτό το βήμα είναι τεράστιο για την Ελλάδα του 2011.
Να πούμε και για φοιτητικό κίνημα 06-07 που δεν ήθελε να έχει καν σχέση με τα μπάχαλα που γίνονταν?
Γενικά στην παρουσίαση της πραγματικότητας, δεν διαφέρετε στα αλήθεια καθόλου με το κουκου-ε. Μόνο ότι μαλακία σας έρθει στο κεφάλι αρκεί να εξυπηρετεί αυτό και μόνο που φαντασιώνεστε να κάνετε. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε την δουλειά της κυβέρνησης, μόνο που την κάνετε κλάσεις ανώτερα από αυτήν.
Αλήθεια γιατί δεν κάνετε έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ, μια πορεία μόνοι σας και όχι να στηρίζεστε σε πλάτες αλλων?
O ένας wat, ο άλλος λωλ.
λωλwat?
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι μπάτσοι τόσο καιρό ψέκαζαν με αέριο βλακείας.
Τι lol και τι wat; Έχω κατέβει σε πορεία με το μπλακ μπλοκ και δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν ράγισε βιτρίνα, δεν έφυγε πέτρα. Ήμασταν βέβαια μετά βίας 1.000 άτομα. Άλλη κάλυψη οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι βρε αδερφέ, η μαζικότητα σου δίνει το ελεύθερο να ξεκαυλώσεις με όλο σου το είναι.
Επίσης, βικοτνικ, θέλω να μου εξήγησεις πώς εξυπηρετεί το ο,τιδήποτε το γεγονός ότι όλες ανεξαιρέτως οι πορείες καταλήγουν σε πετρίδια με τους μπάτσους. Ξεκινάνε με μερικές δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες και καταλήγουν με λίγες εκατοντάδες να κρύβονται στα στενά και πίσω από κάδους ώστε να πετάνε πέτρες και μπουκάλια στους μπάτσους. Πάντα. Πάντα. Εξήγησέ μου σε παρακαλώ ποιον και πώς ωφελεί αυτό το πράγμα. Ο κόσμος έχει ήδη διαλυθεί λόγω των "συγκρούσεων" και μένουν μερικοί τύποι να παίζουν κυνηγητό και πετροπόλεμο. Έστω, σου λέω εγώ, ότι αυτό έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έστω ότι όλες οι πέτρες και τα μπουκάλια που φύγανε την Τετάρτη και την Πέμπτη πετύχανε μπάτσους σε μία αναλογία ένα-προς-ένα. Αυτό τι ακριβώς πέτυχε, μπορείς να μου εξηγήσεις; Συνειδητοποιείς τι εκφυλισμός είναι αυτή η κατάσταση; Συνειδητοποιείς την γελοιότητα του να εκφυλίζεται μια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και φοιτητών μια μέρα γενικής απεργίας σε μερικούς πιτσιρικάδες που πετάνε πέτρες και μπουκάλια;
εγω σου εριξα μουτζα και χαρηκα.
σκουπίδι όμως ε.
ανοιξε καλυτερα τα ματια σου γιατι εγω βλεπω και χειροτερους πιθηκους! επειδη κατανταει κουραστικο αυτο το πραγμα και δεν θα βγαλουμε ακρη διοτι εκφραζουμε διαφορετικες πολιτικες αποψεις σε αυτο το θεμα μην πιανεσε μονο απο τα μπαχαλα. αυτος ο χωρος που κατηγορεις και εχει κοστισει στην αριστερα εχει και αλλα πραγματα να δειξει σε θεωρητικο και πρακτικο επιπεδο. ειναι εμφανης ο ρολος της καθεστωτικης αριστερας που παιζει τον ρολο εκτονωτικης βαλβιδας απεναντι στα γεγονοτα που συμβαινουν μην μπορωντας να διαχυσει προταγματα, περα απο την ζητηση της ψηφου του κοσμου, κατι που φενεται και απο την στειρα της αρνηση στο λογο που διαχεει. οχι σε αυτο, οχι στο αλλο, χωρις να αναλυει και να προτεινει εστω απλα και συντομα κατι για να κερδισει και αυτην την γαμημενη υπεραξια που επιζητει.
Τι ακριβώς για πορείες, κινητοποιήσεις, εξεγέρσεις, οικονομικές δυσπραγίες, φτώχεια και κατάθλιψη θέλετε να συζητήσουμε μετά από αυτό? Είναι μια ωραιότατη σύνοψη του γιατί ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ κι εμείς ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που δε μας γαμάνε παραπάνω (ενώ μπορούν).
Οπότε να υποθέσω ότι εσύ θεωρείς πορεία μόνο αυτή που θα καταλήξει σε μπάχαλα προφανώς ε? Να σου υπενθυμίσω πως στην τιβι μια πορεία θα δειχτεί (τις περισσότερες φορές) γιατί είχε μπάχαλα, όχι γιατί δεν είχε. Συλλογίσου.
Γενικά μια χαρά τα εξηγεί ο ubu, δεν χρειάζεται να απαντήσω κάτι περισσότερο σε αυτό.
Ενώ τώρα εσύ θα μου πείς πως η πρακτική που χρησιμοποιεί ο ακροαριστερός χώρος είναι καλύτερος κατ ελάχιστον από αυτό που περιέγραψες παραπάνω?Quote:
επειδη κατανταει κουραστικο αυτο το πραγμα και δεν θα βγαλουμε ακρη διοτι εκφραζουμε διαφορετικες πολιτικες αποψεις σε αυτο το θεμα μην πιανεσε μονο απο τα μπαχαλα. αυτος ο χωρος που κατηγορεις και εχει κοστισει στην αριστερα εχει και αλλα πραγματα να δειξει σε θεωρητικο και πρακτικο επιπεδο. ειναι εμφανης ο ρολος της καθεστωτικης αριστερας που παιζει τον ρολο εκτονωτικης βαλβιδας απεναντι στα γεγονοτα που συμβαινουν μην μπορωντας να διαχυσει προταγματα, περα απο την ζητηση της ψηφου του κοσμου, κατι που φενεται και απο την στειρα της αρνηση στο λογο που διαχεει. οχι σε αυτο, οχι στο αλλο, χωρις να αναλυει και να προτεινει εστω απλα και συντομα κατι για να κερδισει και αυτην την γαμημενη υπεραξια που επιζητει.
Γενικά πολλές φορές σε αυτόν τον κόσμο, κρινόμαστε από αυτό που φαίνεται και όχι από πολλά άλλα τα οποία δεν φαίνονται στον κόσμο ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί παραπάνω από την tv του. Γκες αγκεν, ο κόσμος που κατεβαίνει στις πορείες είναι τέτοιος. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στην ελλάδα είναι τέτοιος. Αν από αυτό που θέλει να βγάλει ο χώρος, φαίνεται μόνο το μπάχαλο ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ φορά, αυτό θα δεί και αυτό θα κρίνει. Δεν θα κάτσει να ασχοληθεί περισσότερο. Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια ούτε την όρεξη να κάτσουν να αναλύσουν τον ψυχισμό ενός χώρου, ειδικά όταν τα ΜΜΕ τον παρουσιάζουν τόσο σκατά. Η μόνη κίνηση που γίνεται βέβαια από τον ίδιο χώρο είναι απλά να επιβεβαιώνετε στον κόσμο αυτό που του παιρνάνε. oh wait, κκε είπαμε ότι είσαι, γιατί μπερδεύτικα!!1!1!!~
δεν μπαινω στην λογικη καλυτερου η χειροτερου διοτι δεν ειμαι αριστερος, αρκεσου στο οτι για μενα καποια κομματια της ακροααριστερας οπως το εεκ και η κοντρα εχουν μια αξιοπρεπη σταση σε επιπεδο λογου αλλα και δρομου. ο κοσμος που κατεβαινει κατω και οσο πιο πολυ αυξανεται τοσο χαιρομαι, την διαδρομη που θα ακολουθησει θα τον αποφασισει ο καθενας ατομικα. μπαχαλα γινοντουσαν παντα, ομως τωρα ψιλοξαναβγαινουν στους δρομους αρα τον φοβο της βιας τον ξεπερνανει η απογνωση τους και ψαχνονται πως να διαμαρτυρυθουν. απο εκει και περα ετσι ειμαι και ετσι εισαι. κοψε την ειρωνια, περι κκε αν θες, εκτος και αν νομιζεις οτι περνιεσαι για ανωτερος που με χαρακτηριζεις ετσι!
Τρείς μεγάλες κινητοποιήσεις είχες από ΔΝΤ και μετά. Στη μία (150 χιλιάρικα) ο κόσμος ήθελε να μπουκάρει στη βουλή και σκοτώσατε 3 άτομα στη μαρφιν. Στη δεύτερη (250 χιλιάρικα) επι ενάμιση μήνα δεν είχε ανοίξει ρουθούνι και την μέρα της ψήφισης τα κάνατε πουτάνα και οι μπάτσοι τσακίσαν ό,τι κινείται. Στη τρίτη (300χιλιάρικα+, τεράστιες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα), ο ΘΕΟΣ σας στέλνει το ΚΚΕ να περιφρουρήσει τη βουλή, αποφασίζετε ότι αυτοί είναι οι μπάτσοι, ένας νεκρός εργάτης και την επόμενη δε κουνιέται φύλλο.
Εσύ το βλέπεις να πηγαίνει μακριά η βαλίτσα; Ειλικρινά ρωτάω.
πώς ακριβώς θα μπούκαρε στη βουλή με μπάτσους και τείχη να τη φυλάνε; με τη δύναμη της αριστεράς και του δίκιου;
Σε ότι αφορά στις «συγκρουσιακές προθέσεις» που σας ενδιαφέρουν ήταν αυτό για τη βουλή. Αν θυμάσαι εκείνη τη μέρα είχαν γίνει 3-4 ντου στα σκαλιά του αγνώστου.
Σχολίασε μου το ζουμί όμως, μη μου λες μαλακιούλες.
πόσες φορές να επαναλάβω ότι θεωρώ τη βία και τη σύγκρουση κινηματικά εργαλεία που πρέπει να έχουμε πλήρη συνείδηση του πώς και του πότε τα χρησιμοποιούμε;
γιατί να απολογηθώ για πολιτικά ανύπαρκτους αρούγκαλους;
Ναι, το χουμε καταλάβει ότι τα χεις εύκολα τα «αρούγκαλοι» και «πολιτικά ανύπαρκτοι» κλπ. Που θα πάει η βαλίτσα ρώτησα.
Θα έχουμε τώρα δηλαδή τα φρικιά να κάνουν πανελλαδικά επιθέσεις σε κομματικά γραφεία; Το ξέρεις ότι σε μας έσπασε η συνέλευση γιατί θα παιζόντουσαν φάπες μεταξύ αναρχικών και κνε; Στην επόμενη απεργία δηλαδή θα περιμένουμε να ρημαχτούμε μεταξύ μας και να μην επέμβουν καν οι μπάτσοι; Θες να μου πεις κάτι πραγματικά ενδιαφέρον πέρα απο αρχιδιές;
Θα τα συζητήσω στην Κεντρική Αναρχική Μιλιταριστική Επιτροπή και θα σου πω τι απόφαση βγάλαμε για τη βαλίτσα και το πόσο μακριά θα την πάμε.
Για μένα πάντως από δω και πέρα το Κ.Κ.Ε. είναι ταξικός εχθρός στα ίδια επίπεδα με Πα.Σο.Κ. Ν.Δ. και Λα.Ο.Σ.
Διαφωνείς με την παραπάνω πρόταση;
Στην τελική τι θες να σου πω, τι γνώμη έχω για το αν πρέπει να την πέφτουμε σε κομματικά γραφεία του Κ.Κ.Ε. ή αν πρέπει να σπάνε οι συνελεύσεις;
Ναι και Όχι.
Θέλεις να σου πω αν θεωρώ συνολικά τη δράση του Πα.Μ.Ε. απορριπτέα;
Όχι συνολικά, το Πα.Μ.Ε. έχει κάνει μαχητικές κινήσεις αρκετές φορές, αλλά νομίζω ότι πια έχει χαθεί κάθε έλεγχος από τα αγωνιζόμενα κομμάτια του και είναι το οργανάκι ενός ακόμα αντιδραστικού κόμματος.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το πού θα καταλήξει η κόντρα ανάμεσα στα ΚΝΑΤ που χτυπάν αδιακρίτως κόσμο και τους μαμελούκους (έχω λεξιλόγιο ο πούστης ε;) που χτυπάν αδιακρίτως κόσμο;
Δεν ξέρω, δεν τους βλέπω να εξαφανίζονται ως δια μαγείας από τους δρόμους πάντως.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το ποια θα είναι η στάση της μάχιμης αριστεράς απέναντι σ' αυτό;
Δεν ξέρω, θα ήθελα πάντως μία αριστερά που καταλαβαίνει ότι ύστερα από αυτές τις συμπεριφορές αυτή η οργάνωση δεν είναι κινηματική αλλά συστημική και υποταγμένη. Θα ήθελα επίσης μία αριστερά που κάνει κάτι γι' αυτό: να το αντιμάχεται στους δρόμους, στην εργασία, στις συνελεύσεις, στις κοινωνικές συνευρέσεις, παντού.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το αν θα ζήσουμε δύσκολες μέρες στους δρόμους αυτήν την περίοδο;
Θα ζήσουμε.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το αν θα γίνουν μαλακίες από άτομα που δεν σκέφτονται τι κάνουν, οι οποίες θα θέσουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο;
Θα γίνουν.
Τι θέλεις άλλο να σου πω για να συγκινήσω;
στη διαλεκτική συνδικαλιά απαντάμε με διαλεκτική συνδικαλιά
Στην τελική τι θες να σου πω, τι γνώμη έχω για το αν πρέπει να την πέφτουμε σε κομματικά γραφεία του Κ.Κ.Ε. ή αν πρέπει να σπάνε οι συνελεύσεις;
Ναι και Όχι.
Θέλεις να σου πω αν θεωρώ συνολικά τη δράση του Πα.Μ.Ε. απορριπτέα;
Όχι συνολικά, το Πα.Μ.Ε. έχει κάνει μαχητικές κινήσεις αρκετές φορές, αλλά νομίζω ότι πια έχει χαθεί κάθε έλεγχος από τα αγωνιζόμενα κομμάτια του και είναι το οργανάκι ενός ακόμα αντιδραστικού κόμματος.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το πού θα καταλήξει η κόντρα ανάμεσα στα ΚΝΑΤ που χτυπάν αδιακρίτως κόσμο και τους μαμελούκους (έχω λεξιλόγιο ο πούστης ε:wink: που χτυπάν αδιακρίτως κόσμο;
Δεν ξέρω, δεν τους βλέπω να εξαφανίζονται ως δια μαγείας από τους δρόμους πάντως.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το ποια θα είναι η στάση της μάχιμης αριστεράς απέναντι σ' αυτό;
Δεν ξέρω, θα ήθελα πάντως μία αριστερά που καταλαβαίνει ότι ύστερα από αυτές τις συμπεριφορές αυτή η οργάνωση δεν είναι κινηματική αλλά συστημική και υποταγμένη. Θα ήθελα επίσης μία αριστερά που κάνει κάτι γι' αυτό: να το αντιμάχεται στους δρόμους, στην εργασία, στις συνελεύσεις, στις κοινωνικές συνευρέσεις, παντού.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το αν θα ζήσουμε δύσκολες μέρες στους δρόμους αυτήν την περίοδο;
Θα ζήσουμε.
Θέλεις κάποια πρόβλεψη για το αν θα γίνουν μαλακίες από άτομα που δεν σκέφτονται τι κάνουν, οι οποίες θα θέσουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο;
Θα γίνουν.
Τι θέλεις άλλο να σου πω για να συγκινήσω;
Διάβασε.