linux + adobe flash + compiz = σκατά.
Απενεργοποίησε το compiz.
Printable View
thanxx alot!
Επειδή ψιλοαργούν να μου απαντήσουν, δείτε μπας κι έχετε κι εδώ καμιά ιδέα:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1581049
(από το 3ο ποστ μου και μετά)
Ξαναπροσπάθησες να περάσεις το grub από το live-cd?
Τσέκαρε το /boot/grub/grub.cfg και δες αν δείχνει στους σωστούς δίσκους. (αν τους έχει με uuid πάνε στο /etc/fstab να δεις ποιος είναι ποιος. Δες επίσης το wiki για το grub2 αν δε βγάζεις άκρη για τις ρυθμίσεις.
Υπάρχει βέβαια και η λύση του supergrubdisk
Το grub rescue console στο ανοίγει αντί για το μενύ με τις επιλογές για boot ή αφού bootάρεις κάτι και κάνει fail?
Το live-cd είναι 9.10, εγώ μετά την εγκατάσταση το έφτασα στο 10.10. Το grub rescue το βγάζει στην αρχή. Το grub.cfg είναι το παρακάτω και μάλλον είναι τελείως πουτάνα, καταρχάς λέει παντού για ext2, εγώ έχω 4.
Spoiler
συνέχεια γιατί ήταν πολύ μεγάλο
Spoiler
edit, το supergrubdisk φαίνεται καλή φάση αλλά δεν έχω άδειο cd-r εδώ, από δευτέρα (αν δε βρεθεί λύση στο μεταξύ)
γουιιιιιιιιιιιιιι, όλα καλά με τις οδηγίες από το http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275
Λοιπόν, το pc μου πριν είχε 7 και ubuntu.
Έχοντας και τα 2 μαζί, 2-3 φορές το ubuntu είχε κολλήσει: για την ακρίβεια κόλλαγε το πληκτρολόγιο και δεν ανταποκρινόταν, όπως επίσης και δεν μπορούσα να ανοίξω τίποτα από το μενού (apps, places, system).
Έτσι και αλλιώς ήθελα να κάνω ένα φορμάτ, οπότε και έβαλα σκέτο ubuntu 10.04.
Τελικά, μετά από 2 μέρες χρήση ξαναματαπάλι τα ίδια. Κρασαρισμα όπου δεν έχω πληκτρολόγιο και κανένα μενού να μην ανοίγει. Ο μόνος τρόπος για να "διορθωθεί" είναι να σβήσω το laptop από το power button.
Έχει κανείς ιδέα τι παίζει?
Τέλος, έχεις κανείς ιδέα από opensuse και κατά πόσο user friendly είναι?
κόλλαγε το πληκτρολόγιο αλλά είχες ποντίκι; δεν μπορούσες να ανοίξεις τίποτα από μενού αλλά πχ μπορούσες να ανοίξεις κάποιο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας;
δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει αλλά πριν πας σε opensuse ή κάτι άλλο αν θες να το παλέψεις βάλε το καινούργιο ubuntu που είναι να βγει σήμερα.
η suse είναι πολύ φιλική και με λιγότερα trendy ψιλοάχρηστα μπιχλιμπιδοχαρακτηριστικά, αλλά προσωπικά βρίσκω το yast (το custom σύστημα παραμετροποιήσης) παραφουσκωμένο και βαρύ (αν και αυτό που κάνει, το κάνει καλά και "καθαρά"). Επίσης, γουστάρω ευρωπαϊκή νοοτροπία (completeness και customisability) μαζί με πανέμορφο και ευτυχώς επιτέλους πλήρως λειτουργικό KDE 4.5. Τσέκαρε όμως πρώτα και maverick meerkat εγώ έκανα dist-upgrade (το δεύτερο συνεχόμενο) και δουλεύει κανονικότατα.
Ποντίκι είχα κανονικά. Ανοιγε πχ τον firefox, αλλά δεν άνοιγε κανένα drop down menu. Επίσης δεν μπορούσα να δω πχ την μπαταρία πόσο % έχει μείνει. Με λίγα λόγια, από το tray δεν άνοιγε τίποτα εκτός από τα screenlets και από τα drop down menus που έχει δεν ανοιγε τίποτα επίσης (εκτός από το firefox πού είναι δίπλα από αυτά). Όταν άνοιγα τον firefox, δεν μπορούσα να γράψω, ούτε έπιανε καμία συντόμευση, παρόλο που το πληκτρολόγιο έπαιρνε κανονικά ρεύμα (το usb πληκτρολόγιο που έχω, έχει συντόμευση για calculator και άνοιγε κανονικά όταν το πάταγα).
Τέλος δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με ubuntu, σχετικά νέος θα έλεγα, οπότε μην μου πείτε πολλά περίεργα.:oops:
Αυτό που μου την έσπασε με τον openSUSE 11.3 είναι πως δεν μπορούσα να κάνω τα πολύ βασικά. Δεν μπορούσα με τίποτα να ρυθμίσω το wireless και εκεί που φαινόταν να το χω ρυθμίσει (μου έβγαζε connected καρδούλες και ιστορίες), έπαιρνα τα αρχίδια μου. Αυτό σε 2 διαφορετικές μέρες, οπότε απελπίστικα και το σούταρα.
Τέλος άλλη απορία μου για opensuse είναι αν είναι αντίστοιχα εύκολος ο προγραμματισμός σε C όπως και στο ubuntu όπου απλά κατέβαζεις τον compiler και δουλεύεις με gedit και terminal.
thanx :)
Προς το παρόν κάνω ένα upgrade στο 10.10 και βλέπω αν έχω το ίδιο πρόβλημα και κει..