Ε μετά θα τον πιάσεις εσύ κι οι φίλοι σου όμως και θα τις (ξανα)φάει κι αυτός οπότε μετά θα πρέπει να βρει κι άλλους για να δείρει κάποιον από σας, ε και δε λέει, πολύ ξύλο, κουράστηκα και μόνο που το σκέφτηκα.
Printable View
Άσε ρε Ντράγκονλορντ. Η αποφυγή της αποφυγής ω αποφυγή και ακόμα δεν είπες τίποτα. Ούτε καν μου απάντησες σε αυτό το απλό που ρώτησα.
Θα τους γάμαγα στο ξύλο. Θα τους έδινα τα δόντια τους να τα καταπιούν. Θα τους έκανα να μετανιώσουν τη μέρα που γεννήθηκαν.
Φθόγγε και όνσ_έμπερορ, ναι πάλι για επικοινωνία και παιδεία και κοινωνική απομόνωση θα σας πω, συγγνώμη δηλαδή, οι περισσότεροι εδώ μέσα δε γίναμε αντιφασίστες επειδή μας έδειραν αναρχικοί ε, δεν είναι και τόσο φοβερό και τρομερό αυτό που λέω. Και όπως είπα και πιο πάνω, υπάρχουν άτομα, στην προκειμένη περίπτωση χρυσαυγίτες που κακά τα ψέματα έχουν "καεί", δεν πρόκειται να τους αλλάξει κανείς απόψεις ούτε πρακτικές, αλλά επιτρέψτε μου να επιμένω ότι η επικοινωνία και η παιδεία μπορούν να αποτρέψουν κάποιους νεότερους από το να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα.
Δε λέω ότι ο διάλογος μπορεί να μετατρέψει δολοφόνους σε Μητέρες Τερέζες, αλλά τουλάχιστον ας αποτρέψει τη δημιουργία νέων δολοφόνων.
Και επειδή σίγουρα κάποιος θα ρωτήσει "κι αυτούς που ήδη υπάρχουν τι τους κάνουμε" ε δεν ξέρω, ξεφεύγει από τα όρια της σκέψης μου αυτό και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία εδώ που τα λέμε, δεν είναι όλοι 50χρονοι, οι περισσότεροι είναι νέοι που σημαίνει ότι αναπαράγονται οι ιδέες τους. Ειλικρινά, εφόσον το ξύλο φαίνεται και πρακτικά ότι δημιουργεί τα αντίθετα αποτελέσματα, εγώ σαν άνθρωπος δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο σαν λύση πέρα από την επικοινωνία.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι στο ότι ενώ είστε μάγκες και αρχιδάτοι και τάισον (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας) όταν σας την πέφτουν αυτοί, κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου ή "δεν θεωρείτε τη βία λύση" χωρίς να προτείνετε τίποτα συγκεκριμένο όταν για τους τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες τα θύματα είναι απλά κάποιο άγνωστο όνομα πακιστανικής προέλευσης στο δελτίο ειδήσεων. Οι αναρχικοί και οποιοσδήποτε άλλος τι κάνουν ρε παιδιά με τις "φασιστικές" τους πρακτικές δηλαδή? Μήπως ξυλοφορτώνουν τα παλικάρια αυτά επειδή αυτοί έχουν τραμπουκίσει και ξυλοφορτώσει και πιθανόν δολοφονήσει άτομα από την κοινωνία, άτομα απροστάτευτα και δίχως στον ήλιο μοίρα? (μιλάω για τις περιπτώσεις ατόμων που είναι εμπεριστατωμένο ότι τα έχουν κάνει, ότι λέω από την αρχή δηλαδή, όχι ράντομ λιντσαρίσματα). Είναι λοιπόν τόσο απαράδεκτες και απάνθρωπες κατά τη γνώμη σας οι πράξεις τους, όταν δηλώνετε πως ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ θα παίρνατε τον ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ όταν θα σας την πέφτανε αυτοί? Δεν υπάρχει μία μικρή αντίθεση εδώ? Μήπως για να είσαστε τρου στην ιδεολογία σας θα έπρεπε να μην κάνετε τίποτα και να περιμένετε στο αστυνομικό τμήμα την λύση σαν σωστοί νομοταγείς πολίτες? Αυτά είχα να πω εγώ για σήμερα παίδες, καααααααααααααααααλυνύχτα. (πολύ καλυνύχτα όμως, βαθιά).
Και ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο διάλογος που θα αλλάξει τα πράγματα, πως θα γίνει;
Γιατί τις τελευταίες δεκαετίες ένα παιδί πρώτα μαθαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει φασίστας και μετά την προπαίδεια, τι παραπάνω χρειάζεται;
Γεια σου ρε αφυπνισμένε φθόγγον. Τέσπα, επειδή μάλλον δε θες να τα πας καλά με την ειρωνία, έχω ήδη απαντήσει ότι ναι μεν η βία ως αυτοάμυνα είναι η μόνη λύση, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να προχωράς σε λογική αντιποίνων. Οπότε, για να απαντήσω σοβαρά στην ερώτησή σου, αν αναγκαζόμουν να εμπλακώ σε καυγά προφανώς δε θα γύριζα το άλλο μάγουλο, αλλά θα προσπαθούσα γενικώς να το αποφύγω και δε θα ξαναγύριζα με την παρέα μου για να τους δώσω ένα καλό μάθημα. Όταν έχεις να κάνεις άμεσα με καβλοπίθηκες το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αποφύγεις και όχι να γίνεις κι εσύ καβλοπίθηκας. Αν πχ φοράω κόκκινο μπλουζάκι και με πετύχουν βάζελοι και με πλακώσουν έχει κάποιο νόημα να πάω μετά από μια βδομάδα με τους φίλους μου να τους πλακώσω κι εγώ; Ακόμα κι αν ξέρω ποιοι είναι. Μπορεί και να πάρω τους μπάτσους, ξέρω ότι είναι αστεία αυτή η προοπτική σε απελευθερωμένα άτομα που ζουν πάνω από το νόμο και φροντίζουν οι ίδιοι για την αγέλη τους αλλά γι'αυτό υπάρχουν, αφού πληρώνονται ας κάνουν και κάτι καλό. Έχω πάρει τους μπάτσους και όταν με είχαν κλείσει μισή ώρα με το αυτοκίνητο σε διπλοπαρκάρισμα, μαλακία, μάλλον έπρεπε να του σπάσω τα τζάμια του τύπου. Τώρα που το σκέφτομαι, οι μπάτσοι δεν είχαν έρθει οπότε η μόνη άμεση λύση μάλλον θα ήταν να του σπάσω όντως τα τζάμια. Μαλακία μου.
Ρε πουλάκι μου, ώπα μισό, ανάσα.
1. Αρχιδάτος εγώ? Σε καμία περίπτωση. Αν εσύ με φαντασιώνεσαι ταισον και να σου δαγκώνω τ'αυτι, δικό σου θέμα. Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Ας μην αναλύσουμε την περίπτωση που θα έπαιζα ξύλο, πραγματικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το μόνο που χει νόημα, είναι πως αν δεν έρθει καποιος να με πιάσει στα χέρια, εγώ δεν πρόκειται να αντιδράσω έτσι.
2.Να υποθέσω το τι πόσταρα (και ότι είπε και ο αμνεζιακ στο τελευταίο του ποστ) δεν τα είδες καλά. Ξαναδιάβασε τα.
Το να εκφράζεις μια άποψη, δεν είναι κατ ανάγκην "πουλάω ιδεολογία και είμαι μούρη", αλλά μπορεί όντως να σε εκφράζει.
Και ναι, το να τους αποκλίσεις κοινωνικά, είναι πολύ χειρότερο από το να τους σαπίσεις στο ξύλο. Το να χτίσεις μια υγιή κοινωνία θέλει πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο από τις όποιες συγκρούσεις. Τεσπα.
Όντως. Ένα παιδί που κάθε μέρα βλέπει στην τηλεόραση για τους κακούς μετανάστες που μας κλέβουν και τους αγανακτισμένους πολίτες που κλειδώνουν τις παιδικές χαρές και που στο σχολείο του μαθαίνει να απομονώνει τα αλβανάκια, καταλαβαίνει αμέσως ότι δεν πρέπει να γίνει φασίστας.
Αφού ανοίξαμε τις καρδιές μας και απαντάμε στα καυτά ερωτήματα, γιατί δεν απαντά κανείς σε αυτό που ρώτησα πριν : Αφού το ξύλο είναι η λύση γιατί οι χρυσαυγίτες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Ή έστω, μιας και δεν έχω στατιστικά στοιχεία ξερωγω, γιατί γίνονται πιο ενεργοί;
η ειρωνία είναι μία μαλακία και υπεκφυγή όταν συζητάμε για υποτίθεται σοβαρά ζητήματα. Βρήκαμε τώρα, η μετα-μοντέρνα γενιά του ίντερνετ και γελάμε με τα πάντα, και από κάτι ουσιαστικό μηδέν. Η απάντηση σου στέκει και είναι λογική, αν και βέβαια δε λέει τίποτα, όπως και του άνιμε, εκτός από το "δε θα κάνουμε τίποτα" και θα περιμένουμε κάποια άλλη, απροσδιόριστη λύση. Για να δούμε λοιπόν πόσο εύκολα και γρήγορα θα δουλέψει ο "κοινωνικός αποκλεισμός" (η πρώτη πρόταση!!) όταν το χέρι του άλλου έτοιμο είναι, σχεδόν πέφτει, στο κεφάλι του μετανάστη. Τον βλέπω τον φασίστα, στο πάτωμα, να κλαίει που τον αποκλείσατε κοινωνικά.
Ε κοίτα, αν ο άλλος είναι στο πάτωμα και κλαίει, του σκάμε μια κλωτσιά στο κεφάλι και τελειώνει η ιστορία.
έντιτ : Δε το εννοώ!! Ειρωνικά το είπα!! ΛΟΛ!!
Μάλλον δεν τρώνε αρκετές :!:
Πιθανότατα επειδή τα κοινωνικά προβλήματα ολοένα αυξάνονται, κάποιοι εκεί βλέπουν την λύση τους. Ή τους κάνουν άλλοι να τη δουν. Αν όμως εγώ σου πω τώρα ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί μια οργάνωση σαν την Χρυσή Αυγή στρατολογώντας κόσμο, θα πεις ότι αυτό μας εξισώνει με τους φασίστες και θα πάμε πάλι στο σημείο 0.
Φορ φακ σέικ. Θα μας βγάλετε και χρυσαυγίτες σε λίγο. Σαφώς και δε θα έπρεπε να υπάρχει μια οργάνωση σαν τη Χρυσή Αυγή, η διαφορά μας είναι στο πώς αποτρέπεις τη στρατολόγηση, εσείς λέτε με ξύλο, εμείς με λουλούδια και Jefferson Airplane.
Και τι πα να πει "τους κάνουν άλλοι να τη δουν". Με ξύλο;
Νομίζω ότι έχω γράψει αρκετά σοβαρά και ουσιαστικά στο θρεντ για να έχω το δικαίωμα να ειρωνεύομαι όταν καλούμαι να γράψω τα ίδια. Τέσπα, κάνετε λες και οι φασίστες είναι το μόνο πρόβλημα στην κοινωνία στο οποίο πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε και άμεσα λύση. Και με τους μετανάστες που κλέβουν κόσμο σε συμμορίες στην Αθήνα κάτι πρέπει να γίνει, δεν είναι αυτό πρόβλημα; Μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν κλέψει δύο φίλους μου, και δεν έχω και τόσους φίλους στην Αθήνα ε. Και η κοινωνικοποίηση προφανώς δε θα εξαλείψει το πρόβλημα - αν ήταν έτσι δε θα υπήρχαν έλληνες κλέφτες. Προσπαθείτε να εκμαιεύσετε μια λύση, χωρίς όμως να δίνετε εσείς μία - γιατί οκ, το ξύλο ΔΕΝ είναι λύση, οι φασίστες μάλλον αυξάνονται, τα είπε κι ο αμνήζιακ. Ας δεχτούμε ότι για κάποια πράγματα δεν υπάρχει άμεση και ολική λύση. Ο φασίστας μπορεί να μην κλαίει αν αποκλειστεί κοινωνικά, αν όμως έχει μικρότερη επιρροή στην κοινωνία και δεν μπορεί να φέρει άλλους κοντά του τόσο εύκολα τότε αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση.
Όχι, δεν θα πρεπε.
Πως αντιμετωπίζεις όμως το γεγονός ότι αυξάνονται?
Παίζοντας ξύλο? Το πιο πιθανό είναι να αυξηθούν.
Η προσπαθείς να δημιουργήσεις μια παιδεία και μια κοινωνία που θα μπορεί να δεχτεί και άλλους ανθρώπους πέρα από τους ντόπιους?
Δεν ξέρω, αλλά η πρακτική πάμε να τα γαμήσουμε τα μουνιά, να τους ξεπαστρέψουμε, να τους κάνουμε τροφή για τα σκουλήκια, μάλλον θυμίζει Χιτλερ. (ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ)
Αν αντί για την υγιή λύση (που ξαναλέω είναι πιο χρονοβόρα και θέλει και μερικά κιλά αρκίδια για να μπορέσεις να καταφέρεις κάτι) προτιμάμε αυτή που απλά θα αναπαράγει την βια σε μια εντλεςς λουπ, ε τότε το μόνο που χω να πώ είναι πως το σύστημα κάνει μια χαρά την δουλειά του, ακόμα και σε αυτούς που νομίζουν ότι βλέπουν 3 πράγματα παραπέρα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς το τι προφιλ έχει ενας πολιτικός χώρος στην κενονία, είναι μειζωνος σημασίας. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Γιατί χωρίς το σύνολο των ανθρώπων, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Αν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι "οι φιλήσυχοι και νομοταγείς" δεν δουν κάτι το οποίο θα μπορέσει να μπεί στην καθημερινότητα τους και να μπορέσουν αν το δουν ως κάτι στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και αυτοί, τότε δεν υπάρχει περίπτωση ούτε οι φασίστες να εκλείψουν (δυστυχώς αυτή την στιγμή είναι πιο νομιμοποιημένοι από τον κόσμο, παρά ο ραντομ αριστερός χωρος), ούτε εν τέλει υγιή πρότυπα να μπορέσουν να γίνουν ένα με την καθημερινότητα μας.
Και αν ο ραντομ αριστερος πολιτικός χώρος, γραφει στα αρχίδια του όλα τα παραπάνω, ε τα αρχίδια του θα συνεχίσει να παίρνει. Χωρίς απλό κόσμο στο πλευρό κάποιου, δεν γίνεται τίποτα. Και γκιες γουατ. Οι φασίστες τον έχουν ιν ε γουει.
Οι μισοί λένε η βία δεν αποτελεί λύση, οι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει άλλη "άμεση" λύση άρα ο κόσμος κατεφεύγει στη βία. Η ερώτηση είναι, εσείς που την καταδικάζετε την βία, πιστεύετε ότι αν δεν έπεφτε καθόλου ξύλο με τους φασίστες, η κατάσταση θα ήταν ίδια, καλύτερη ή χειρότερη?
Καταρχάς δεν πιστεύω ότι υπάρχει άμεση λύση.
Γενικά είμαι πρακτικός άνθρωπος και η πραγματικότητα που ζω μου δείχνει ότι όπως το ξύλο με τους μπάτσους νομοτελειακά γεννά περισσότερους και πιο σκληρούς και πιο "δικαιολογημένους" από την κοινωνία μπάτσους, έτσι και το ξύλο με τους φασίστες γεννά περισσότερους φασίστες.
Ρε ΑΔΕΛΦΙΑ, βλέπετε ότι παρόλο που η εξέγερση του Δεκέμβρη ξεκίνησε με σοβαρότατη αφορμή, κατέληξε με τον κόσμο εναντίον αυτών που την ξεκίνησαν, με περισσότερη αστυνόμευση και με πρόσφορο έδαφος για σκληρότερα μέτρα.
Σχετικά με τους φασίστες, βλέπετε και στις εκλογές ενίσχυση του ακροδεξιού κόμματος και πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά δεν αρκούν για να σκεφτείτε ότι παίζει να πάει και κάτι λάθος; Δε λέω προφανώς ότι για όλα αυτά φταίνε οι αναρχικοί, ειλικρινά δε θα αντέξω να το πει κάποιος (και) αυτό, αλλά οι αναρχικοί έχουν καταλήξει με απίστευτη ευκολία να είναι οι κακοί της υπόθεσης στα μάτια του κόσμου, όσοι δεν είστε ελιτιστές της κωλάρας δε σας προβληματίζει καθόλου αυτό;
Πιστεύετε ότι φταίει το ότι δεν έχουν φάει όσο ξύλο θάπρεπε οι φασίστες;
το ότι αυξάνονται οι φασίστες δεν έχει καμία σχέση με πόσο ξύλο πέφτει, πίστεψε με εάν θέλεις βέβαια, ότι χωρίς ξύλο και χωρίς καμία αντίδραση θα ήταν πολύ περισσότεροι. Οι φασίστες και γενικότερα ο απολυταρχισμός είναι ένα φαινόμενο που διογκώνεται σε καιρούς κρίσεων, άνοιξε λίγο την βικιπέντια σε παρακαλώ και δες πως και που και σε τι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εμφανίστηκε ο φασισμός και τι ανάγκες κάλυψε και ποιες συνθήκες του επέτρεψαν να εμφανιστεί. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα τότε ο κόσμος ψάχνει για εύκολες και ακραίες λύσεις και για μαύρο άσπρο, πιθανόν από όλες τις πλευρές. Θα δείτε λοιπόν φοβάμαι και στο μέλλον ότι θα έχουμε πολλούς κοντά μας, και ότι με το να τους αφήνεις ήσυχους να αναπτυχθούν το μόνο που κάνεις είναι να μη βοηθάς. Σου έδωσα ένα παράδειγμα με τον Μουσολίνι πιο πριν, διάβασε λίγο και για το NSDAP και τα ξαναλέμε εάν θες.
Για το κίνδυνο των συμμοριών των μεταναστών θα σου απαντήσει κάποιος άλλος φαντάζομαι.
Mωρέ ναι, καλά όλα αυτά. Κινήματα, κοινωνικοί αποκλεισμοί, αναδιάρθρωση της παιδείας και τα ρέστα. Όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται έξω στο δρόμο, εκεί που πέφτουν οι μπούφλες και τα μαχαιρώματα. Δεν είναι κατ'ανάγκη το ότι η συγκεκριμένη τακτική υποσκάπτει το "κίνημα" κακό, αν τουλάχιστον μπορείς να περιορίσεις τα παραπάνω φαινόμενα. Δλδ, καλό θα ήταν να πάρει 1000 λιγότερους ψήφους η Χρυσή Αυγή στις εκλογές αλλά καλύτερο θα ήταν πιστεύω να μη βλέπουμε σκηνικά τραμπουκισμών στο δρόμο.
Γιατί και στην τελική, (μεγάλη κουβέντα θα πω αλλά μην σταθείτε εδώ) οι ακροδεξιοί ξεχωρίζουν από τους δεξιούς κυρίως μέσω του "ακτιβισμού τους" (ναι οκ και τις προφανείς ιδεολογικές διαφορές...). Αν σταματήσουν οι ακτιβισμοί τότε θα είναι απλά άλλο ένα κόμμα. Δεν τους ψηφίζουμε.
Δεν είπε κανείς να τους αφήσεις ήσυχους να αναπτυχθούν, τόση ώρα λέμε για το πώς να αποτρέψεις την αναπαραγωγή των ιδεών τους. Επειδή δε την παλεύω να ανοίξω τη βικιπέντια, πώς περιγράφει την εξέλιξη του φασισμού; Συνεχώς αυξανόμενος; Περιορισμένος σε καλές περιόδους; Γενικά γράφει κάπου για ξύλο σαν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης ιστορικά; Υπήρξε κάποια περίοδος που αγνοώ που ο φασισμός περιορίστηκε μέσω της αναρχικής βίας; Και μη πεις πάλι για χίτλερ και τέτοια, πλιζ.
Τα απλοποιείς υπερβολικά, δεν είπα ότι ως άμεσο αποτέλεσμα θα έρθει η μείωση ή η μη αύξηση των φασιστών, αλλά ΑΝ προβάλουμε κάτι ριζικά διαφορετικό και στις αρχές της μη-βίας μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία, το οποίο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο σκεπτικισμό απέναντι στους εθνικιστές.
Κατά τα άλλα, προφανώς οι συγκυρίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για την αύξηση των αναρχικών. Δηλαδή και μόνο με το να δεις πολιτικές συζητήσεις στο er πριν από 4 χρόνια βλέπεις το αστείο του πράγματος. Το να είσαι φιλελεύθερος (με την κυριολεκτική έννοια) είναι κάτι παραπάνω από τρεντ, μπορεί να έχετε βρει στο πρόσωπο των χρυσαυγιτών τους εχθρούς σας που πρέπει να τσακίσετε, εγώ προτιμώ να τα βλέπω λίγο πιο νηφάλια.
Παιδιά αν δε σας πειράζει ασχοληθείτε και λίγο μαζί μου. Αισθάνομαι κοινωνικά αποκλεισμένος. Πιστεύετε όντως ότι τα φασιστικά κρούσματα έχουν περιοριστεί; Και ότι αυτό έχει γίνει λόγω της χρήσης βίας από τους αναρχικούς;
ονσ-έμπερορ σε σένα αναφέρομαι ΠΑΛΙΟΜΟΥΝΙ.
Το οποίο χαρακτηριστικό έχει προσάψει η συγχρονη κοινωνία κυρίως στον ευρύτερο αριστερό χώρο. Αν δεν κάνω λαθος(που δεν κάνω), περισσότερο θα ακούσεις για τα καψίματα τραπεζών, για τα πεσίματα σε κλούβες κλπ, παρά για επίθεση φασιστων σε οποιονδήποτε άλλο. Αραγε ποιά τακτική των ίδιων αυτών χώρων έχει καταφέρει να δώσει τροφή στα μιντια ώστε να τον παρουσιάζουν στα μέτρα τους?
Αν βρεί καποιος την απαντηση, δώρο ενας μαικλ. :maikl:
Ναι, απλά δεν το βλέπω να συμβαίνει. Και όπως ξαναείπα, καλά όλα αυτά, αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα, ουσιαστικά παίζει πρακτικά να μην είναι ούτε στα 30 πιο σημαντικά προβλήματα καταπίεσης στην Ελλάδα σήμερα. Μην τρελαινόμαστε. Οι μπόμπες πχ στα μαγαζιά μάλλον έχουν σκοτώσει περισσότερο κόσμο από τους χρυσαυγίτες, αλλά δε βλέπω να προτείνετε να πλακώσουμε τους μαγαζάτορες που πουλάνε μπόμπες.
edit, ναι, πρόχειρο παράδειγμα, μην του δώσετε παραπάνω σημασία από όσο πρέπει, στο σκεπτικό μείνετε.
Δε θα κάτσω να κάνω έκθεση για σένα αμνέζιακ, σόρυ. Σίγουρα ο μόνος τρόπος να εξαφανιστούν είναι να υπάρχει μία ουτοπία ισότητας, δημοκρατίας, παιδείας, σεβασμού, παγκόσμιου πολιτισμού, και τα λοιπά, αυτά που θέλουμε "όλοι" δηλαδή, και δε ξέρουμε αν θα το έχουμε ποτέ και σε πόσα εκατομμύρια χρόνια. Ναι πρέπει να δουλέψουμε για αυτό όλοι. Λουλουδάκια και Τζέφερσον Έερπλέιν.
Μέχρι τότε όμως κεφάλια σπάζονται, μαχαίρια μπήγονται και σπίτια καίγονται. Το θέμα είναι τι θα γίνει με αυτά. Σήμερα. Αύριο. Μεθαύριο. Ο δρόμος που λέει ο Έμπερορ. Αυτό δε μπορείτε να απαντήσετε ακόμα δυστυχώς, και ούτε εγώ πέρα από τις λύσεις που έχουμε προαναφέρει.
Oυάνς παρακαλώ. Και ναι, πιστεύω ότι αν η κοινωνία δεν δείχνει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα τότε αυτά περιορίζονται. Όχι μάλλον όπως το εννοείς εσύ, δλδ ότι πλέον έχουμε λίγοτερα κρούσματα από παλιά αλλά δεδομένης της δράσης (της όποιας δράσης) αυτών που δεν δείχνουν ανοχή στα φαινόμενα αυτά και αντιδρούν (έστω και βίαια) πιστεύω ότι όντως τα περιορίζουν. Δηλαδή, νομίζω ότι αν δεν γινόταν και αυτό το λίγο -και κατακριτέο από πολλούς όπως φαίνεται- ε τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη έξω στο δρόμο. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Δεν ξέρω, εγώ αυτό που θυμήθηκα τώρα είναι ότι υπάρχει ένα φασιστοβιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια το οποίο έχει καεί πολλάκις, άρα δεν έχει φανεί "ανοχή στα φαινόμενα αυτά". Ο ιδιοκτήτης του σήμερα είναι βουλευτής. Όχι ότι έχει άμεση σχέση, αλλά ξέρωγω, δε θα έπρεπε η βία να έχει κάνει κάτι σε αυτή την περίπτωση; Αν δεν του το καίγανε δηλαδή θα ήταν πρόεδρος της δημοκρατίας;
Χμ συγγνώμη αλλά αν η κοινωνία δε δείχνει κάπου ανοχή, αυτό είναι στους αναρχικούς νομίζω.
Ακόμα και αν τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο το "εμείς σκοτωνόμαστε για το καλό τους και οι πούστηδες δε το αναγνωρίζουν", αυτό που μένει είναι το "δεν το αναγνωρίζουν", ε αυτό είναι λιγάκι πρόβλημα όταν δηλώνεις αγωνιστής θαρρώ, εκτός κι αν σου αρκεί ο ρόλος του Σιωπηλού Τιμωρού ή κάτι τέτοιο.
Ναι ήταν μαλακία και πλήρως αντιαισθητικό και αντιδεολογικό και αχρείαστο που κάηκε ένα βιβλιοπωλείο, κλαπ κλαπ Ντράγκονλορντ. Θυμήσου τώρα και κάθε μαλακία που έχει κάνει αναρχικός για να αποφύγεις αυτό που ρώτησα στο τελευταίο ποστ.
Ασχετό με το αν κουμπωνονται έτσι οι φασίστες ή όχι, τελικά έχεις το σύνολο ενός πληθυσμού απέναντί σου για αυτές τις πρακτικές? Κοινώς καταφέρνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θες/θελουμε?
και επιτέλους βγάλτε τον μαικλ απο πάνω, είναι σουρεαλιστικό να κάνουμε τέτοια συζήτηση με τον μαικλ από πανω :!:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΦΕΚΤ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ. Άλλο το να βαράς το κεφάλι ενός αρχίδα που έχει βαρέσει και τραμπουκίσει και κάνει άλλα χείριστα επανελλειμμένα και άλλο να καις ένα βιβλιοπωλείο. Βία σε ορισμένες στιγμές, όταν πραγματικά χρειάζεται, αυτό έλεγα από την αρχή και σε αυτό καταλήγω. Γαμώ τους κύκλους μου γαμώ.
Φθόγγε να απαντήσω εγώ;
Προσωπικά είπα ότι δεν υπάρχει άμεση λύση, εδώ δεν υπάρχει άμεση λύση στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, στην καταπολέμηση του φασισμού θα υπήρχε;
Αυτό που είπα και πριν είναι ότι εμένα, δεδομένου ότι κάποιοι άνθρωποι δε γίνεται να αλλάξουν όταν είναι 15 χρόνια στο δρόμο και αλληλοσκοτώνονται, εμένα που λες, πιο σημαντικό μου φαίνεται το πώς θα καταλάβει ο κόσμος ότι φασισμός τζιζ κακό ώστε να μη γίνουν κι άλλοι φασίστες. Ε και αυτό δε γίνεται με το ξύλο κατά τη γνώμη μου.