η λεξη λαος ειναι εκφυλισμενη απο τη στιγμη που στο γκουγκλ εμφανιζει πρωτο αποτελεσμα αυτο:
http://www.laos.gr/
Printable View
η λεξη λαος ειναι εκφυλισμενη απο τη στιγμη που στο γκουγκλ εμφανιζει πρωτο αποτελεσμα αυτο:
http://www.laos.gr/
Όχι, οι αξεπέραστες κατηγορίες είναι φυσικά τα «αφεντικά» και στην αντιπέρα όχθη ο πραγματικός κόσμος του μόχθου, οι πραγματικοί αντίπαλοι του Παλιού Κόσμου δηλαδή ένα μάτσο φοιτητές τύπου Agoraphobic και μετά διάφοροι λούμπεν, ανεπάγγελτοι, άνεργοι, ντελιβεράδες, μεταφορείς ή όποιος τελοσπάντων απαρτίζει το πραγματικό ελληνικό προλεταριάτο, δηλαδή την ελληνική αναρχία, δηλαδή την αθηναϊκή αναρχία, δηλαδή τελοσπάντων «άτομα από συλλογικότητες του α/α χώρου», δηλαδή καμια 500ρα μαλάκες.
Αλήθεια σε ενοχλεί ο παππούλης ιδιοκτήτης μινι μάρκετ; Εσύ τι δουλειά θα κάνεις όταν μεγαλώσεις;
Ο παππούλης ιδιοκτήτης μινι μαρκετ με ενοχλεί όταν έχει έναν ΑΛΒΑΝΟ για όλες τις δουλειές χωρίς να του πληρώνει ένσημα ή, χειρότερα, χωρίς να του δίνει μισθό. Αν το δουλεύει μόνος του τον γράφω απλά στ' αρχίδια μου.
Όταν μεγαλώσω θα αφήσω μακρυά γενειάδα και θ' ανοίξω εναλλακτικό βιβλιοπωλείο στα εξάρχεια. Και θα λέω τους ναρίτες φρικιά.
Όχι, σοβαρά ρώτησα. Τι σπουδάζεις;
Κοινωνιολογία στη μυτιλήνη αλλά δεν πατάω γιατί θα ξαναδώσω.
A, για κάποιο λόγο νόμιζα ότι ήσουνα κάτι σε Νομική Αθήνα και στην είχα στημένη. Μου το χάλασες :!: :(
ελα, 2-0, καλα σας παμε τα φρικια. λαγοι.
Το Πιο Σημαντικό Πράγμα σε αυτό το ποστ είναι ότι αναγνωρίζεις τη δεύτερη.
ναι, άμα δεν βγάλουν αυτοδυναμία και κάνουν κυβέρνηση με μπακογιάννη-καρατζαφέρη θα σε λυπηθούνε.
Δεν μας "γαμάνε" αυτοί. Μας "γαμάει" ο παππούλης που έχει το μίνι μάρκετ, μας "γαμάει" ο ρατσιστικός αντικαπιταλισμός της πλατείας συντάγματος και ο σεξιστικός αντικαπιταλισμός του διήμερου ΕΑΑΚ. Εμείς θέλουμε κι άλλα περιεχόμενα σ' αυτό που θα κάνουμε, υπάρχει μια θεμελιακή διαφορά στη θεώρησή μας όσον αφορά αυτά τα υποκείμενα που καταπιέζονται αλλά δεν τα εκμεταλλεύεται κάποιος με την έννοια ότι παράγει απ' αυτά οποιαδήποτε υπεραξία.
Δεν θεωρούμε Το Πιο Σημαντικό Πράγμα Στον Κόσμο τα μέτρα της κάθε τρόικας και τους αγανακτισμένους σε κάθε εθνική κωλοπλατεία απλά επειδή τσαμπουκαλίδικα και μέσω μιας αόρατης, μοναδικής σημασίας προσπαθείτε να τα περάσετε ως τέτοια. Άντε μου στο διάτανο.
3-0 και παιζουμε με ποστ νταηθορ. το παμε για 4αρι.
Βασικα οι τελευταιες σελιδες ειναι ενδεικτικες του γιαιτ δεν προκειται να πετυχει ποτε καποια ουσιαστικη "επανασταση" - ακομα και ατομα με καποιες κοινες βασεις και προταγματα δεν βγαζουν/βγαζουμε ακρη μεταξυ τους/μας και αναλωνομαστε να κυνηγαμε σας φετιχιστες δων κιχωτες πχ σεξισμο του τυπου που τολμαει να αρθρωσει λεξεις οπως "μουνι" "γκομενα" "βυζια"και τον παππουλη του μινι μαρκετ.
Δεν περιμένω ν' ακούσω αυτά που λες για να απαγορεύσω σε κάποιον να αρθρώσει γενικά, τους σεξιστές τους ξεχωρίζουμε απ' τη μούρη. όπως και τ' αφεντικά.
Troll or stupid?
μα αυτο σου πα , να μορφωθεις μονος σου και οχι με αυτα που θα προσπαθησουν να σου βαλουν στο μυαλο κρατικοδιαιτοι καθηγηταδες που δεν γουσταρεις μεσα σε ενα συστημα το οποιο μισεις . Παρε βιβλια και μορφωσου εφοσων το λες και μονος σου οτι η ανεργια ειναι μονοδρομος? γιατι να πληρωνει ο πατερας σου σπιτια και μαλακιες? να στα δινει να τα παιρνεις βιβλια !!
θα μορφωθει μονος του. το κωλοχαρτο θα παρει απ'το συστημα.
Ρε εξυπνάκια, θα ξαναδώσω είπα. Κατα τ' άλλα, η κριτική μου στο πανεπιστήμιο είναι εντελώς διαφορετική απ' ότι νομίζεις, αλλά δεν πρόκειται να στην πω μ' αυτό το ηλίθιο υφάκι που έχεις.
Dythor, γελάω με τα εισαγωγικά σου στο «γαμάω». Είσαι φοβερός.
Στο θέμα μας. Meanwhile, στην Καρδιά του Κτήνους, στην Μόρντορ του Καπιταλισμού, στο Βασίλειο της Τεχνολογίας, οι μπάτσοι έχουν απαγορεύσει τη μικροφωνική. Γι' αυτό οι ομιλητές στέκονται σε ένα βαρέλι και οι ακροατές κάνουν ένα ανθρώπινο μικρόφωνο επαναλαμβάνοντας τα λόγια όλοι μαζί. Ο Σλαβοι Ζίζεκ, στην ομιλία του στην Liberty Plaza, στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, χθες, 9/10/2011:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=eu9BWlcRwPQ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7UpmUly9It4
http://ilesxi.wordpress.com/2011/10/...7-wall-street/
Χωρίς αστεία, αυτό είναι το Απόλυτο Σύμβολο για μια σειρά από πολύ σημαντικά πράγματα. Τα πιο σημαντικά!
Καλά, τελείως βλαμμένο είσαι; Τι πα να πει "δεν σου ακούγεται και πολύ επαναστατικό", να πηγαίναμε να ζήσουμε στις σπηλιές ξέρω 'γω για να μην έχουμε καμία αντίφαση πολιτικής θεωρίας και τρόπου ζωής. Υπάρχει ένα ανταγωνιστικό κίνημα ξέρω 'γω, κάπως ελάχιστο, και το πρώτο πράμα που σου 'ρχεται στην κούτρα να πεις επ' αυτού είναι ότι α, υπάρχει ΖΟΡΙΚΟ πρόβλημα αν δεν πραγματώνεις με κάθε σου ανάσα το επαναστατικό φαντασιακό ΜΑΝ. Όλα αυτά σ' ένα κόσμο που είναι ακριβώς στημένος για να τον απολαμβάνουν αυτοί που τον εξυπηρετούν (αν και όχι τόσο, όχι πια) και που εγγράφει τους τρόπους απόλαυσης της ζωής βαθιά μέσα μας πολύ πρωτού μπορούμε έστω να τον διακρίνουμε, να τον κάνουμε ορατό, πολύ πρωτού μας μπει καν στο μυαλό να τον πολεμήσουμε.
Χώρια που και με ξεκάθαρα μαρξιστικούς-ντετερμινιστικούς όρους (που δεν ασπάζομαι, αλλά αυτό κάνεις εσύ και είμαι σίγουρος ότι δεν το καταλαβαίνεις κιόλας) αυτό που λες είναι μια βλακεία και μισή, ότι αν πάει δηλαδή ο αγκοραφόμπικ και ο κάθε αγκοραφόμπικ μόνος του και αρνηθεί όλο το κοινωνικό σύστημα επιβράβευσης κάτι έγινε. Πάντα στο συλλογικό πάει η δράση, όχι στο να μη βλέπεις σεξ εν δε σίτυ μαζί με σοκολάτα-μπανάνα απ' το νουντλ μπαρ κυριακή βράδυ μετά το γραφείο.
Επίσης στην περίπτωση του Ζίζεκ το ανθρώπινο μικρόφωνο εξυπηρετεί και άλλο σκοπό, τον κάνει κατανοητό.
Τι θες γαμώ το σπίτι σου ηλίθιε φιγουρατζή πόστερ δύο γραμμών, σκάσε πια.
Κλασσικός φιλόσοφος του τίποτα, ένας αριστερός Στέλιος Ράμφος είναι.
Όχι. Η προϋπάρχουσα δομή του δεύτερου δημιουργεί το πρώτο.
Υπαρχει αυτη η αποψη που λες αλλα σε μενα φαινεται να μην εχει καθολου νοημα.
Οπως καταλαβαινεις υποστηριζω ακριβως το αντιστροφο, και δεν ειναι ευκολο να πειστω για το αντιθετο,αν και ειμαι ανοιχτος σε διαλογο.
Μάλλον ανοιχτός μόνο σε ατομικό διάλογο, κρίνοντας απ' αυτά που γράφεις.
Και εσυ αρκετα απολυτος και αδιαλλακτος μου φαινεσαι παντως.
Προφανως η προυπαρχουσα κοινωνικη δομη επηρεαζει την καθε ατομικοτητα, ξεχνας ομως οτι η οποια κοινωνικη δομη παλι απο ατομικοτητες απαρτιζεται και δεν ειναι ουτε στατικη ουτε κατι εκτος των ανθρωπων.Θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι η συνισταμενη τους.Με την αλλαγη της καθε συνιστωσας λοιπον επερχεται η αλλαγη της συνισταμενης τους