Κομματάρα.
Printable View
Κομματάρα.
http://remus.rutgers.edu/JethroTull/...broadsword.jpg
Δεν αποκλείεται να έχει κλείσει δεκαετία από την τελευταία φορά που άκουσα το παραπάνω. Άλλο πράγμα έψαχνα και κατέληξα να το ξεθάψω. Και δεν πιστεύω στα αυτιά μου, θυμάμαι ότι πάντα μου άρεσε αλλά είναι μεγαλειώδες αυτό που κάνουν οι Tull εδώ, κυρίως ηχητικά/συνθετικά αλλά και στιχουργικά και σαν κονσεπτ και στα πάντα. Όλα τα κομμάτια είναι ένα και ένα, είχα δίλημμα αν θα το έβαζα ολόκληρο στο τελειότητα σε νότες. Επειδή δεν έχω εικόνα απο την αποδοχή που που είχε απο τους τζεθροταλάδες και τους προγκρεσιβάδες γενικά, είναι κοινώς αποδεκτό αυτό; Θέλω να πω, ίσως το ηλεκτρονικό στοιχείο να ξενίζει ακόμα μερικούς, ίσως να παραείναι περίεργο σα μίγμα, δεν ξέρω, είναι ή όχι στα τρία καλύτερα πράγματα που έκαναν ποτέ; Τοποθετηθείτε.
Ανατριχίλα 1.
Ανατριχίλα 2.
Όλα τα παραπάνω.
Ίσως να αφορά περισσότερο το "musicians chat" αλλά...
...Μηχανή γαζώματος λαμαρίνας Sean Reinert και εξωγήινος όλεθρος από Steve DiGiorgio, voila:
http://www.youtube.com/watch?v=XMxmgTzmIIg
Άκου από το 2+09 και βλέπε το σίγκ σου.
Παραδόξως δεν έχω βρει κάποιον να έχει αναφέρει έστω τον εν λόγω δίσκο. Νομίζω ότι απλά είσαι συνδεδεμένος από τα παιδικά σου χρόνια. Εγώ απλά αυτά που πόσταρες τα βρίσκω "ενδιαφέροντα tull" τώρα στα "τρία καλύτερα" δεν ξέρω. Δεν ξέρω αν έχει καν νόημα, πάντως τα τρία πρώτα tull που μου έρχονται εμένα στο μυαλό είναι songs from the wood, thick as a brick, heavy horses και σκέψου ότι δεν είπα καν το aqualung.
Στα τρία καλύτερα πράγματα εννοώ το δίσκο, όχι τα κομμάτια. Και στα τρία καλύτερα τα δύο είναι σίγουρα Aqualung, Songs from the Wood. Λέω λοιπόν ότι το περίεργο μίγμα του ήχου τους στο Broadsword με αυτό το ηλεκτρονικό στοιχείο των 80ς και γενικά της ατμόσφαιρας που υπάρχει στο δίσκο είναι ο λόγος που είναι τραγικά υποτιμημένος. Ρώτησα γιατί περίμενα ακριβώς κάτι σαν αυτό που λέει ο JDM για τους «μια ντουζίνα δίσκους καλύτερους για πλάκα». Διαφωνώ, για μένα μπορεί να μπει εκεί σε αυτήν την τριάδα, πάνω και απο δίσκους όπως το Thick as a Brick και δεν έχει να κάνει με παιδικό κόλλημα με το συγκεκριμένο, το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας το άκουγα στο σπίτι μικρός και όλα είναι πολύ αγαπημένα μου.
τώρα τελευταία συντάσσομαι επικίνδυνα συχνά με ικόνοκλαστ. το broadsword είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι King Crimson στα 80s αλλά δεν έκαναν ποτέ (με εξαίρεση το three οf a perfect pair)
σε άλλους δίσκους Tull, Thick as a Brick και Aqualung σίγουρα. Αυτός ο καταιγισμός Up to Me και My God μου'χε στοιχειώσει την πρώιμη ενήλικη ζωή για πολύ καιρό.
ntax gnwmes einai, ta xoume xanapei alla tsekare: This Was, Stand Up, Benefit, Aqualung, Thick as a Brick, A Passion Play, War Child, Minstrel in the Gallery, Songs from the Wood, Heavy Horses, Stormwatch, Roots to Branches
einai ligo ews poly kalytera, pisteuw, syn8etika kai oxi logw plhktrwn h otidhpote nomizeis, afou o hxos tou de me enoxlei ka8olou, anti8etws.
sygnwmh alla auto paei katey8eian sta anekdota....profanws de katalabes pote th nootropia twn KC, ti na pw....
Γούστα! Τι εννοείς με την νοοτροπία των KC;
Ακούει κανείς τη Ladyhawke; Αρέσει η δίδα στο ER μου;
pws na to pw, o tropos pou syn8etei, h proswpikothta ths mpantas, h antilhpsh kyriws tou fripp alla kai twn ekastote mellwn gia ti mporei na parei thn ypografh KC. tespa, apla pisteuw oti oi KC pote de 8a mporousan na katsoun na grapsoun ena tetoio disko. to 8ema den einai h poiothta, alla to oti de syn8etoun me tetoio tropo.