Ναι, και φυσικά είναι πολύ σοφό να κρίνεις απομονωμένα τις πρακτικές αυτές και να λες "εντάξει μωρέ, μια λέξη αλλάζει, κτήνη όλοιι", χωρίς να εξετάζεις τους λόγους που το λέει αυτό ο ένας και ο άλλος.
Και η Πυθία ένα κόμμα άλλαζε αδερφέ.
Printable View
Ναι, και φυσικά είναι πολύ σοφό να κρίνεις απομονωμένα τις πρακτικές αυτές και να λες "εντάξει μωρέ, μια λέξη αλλάζει, κτήνη όλοιι", χωρίς να εξετάζεις τους λόγους που το λέει αυτό ο ένας και ο άλλος.
Και η Πυθία ένα κόμμα άλλαζε αδερφέ.
Το ξύλο που τρως όταν υπάρχει ακραία ιδεολογία στη μέση είναι λίιιιιγο πιο βαρύ πάντως από αυτό που δίναμε και τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια, στα οποία φαντάζομαι δε μας έπαιρνε 3 μήνες να συνέλθουμε από αυτό. Οπότε έχει και τον ανάλογο χρόνο κάποιος τα τα σκεφτεί λίγο πιο καλά τα πράγματα!!!
Dythor φυσικά και είναι σοφό. Οι ιδεολογίες υπάρχουν και τις ξέρουμε αλλά δε μπορούν να δικαιολογήσουν κάθε είδους πρακτική. Οι πρακτικές είναι γεγονότα και όλα τα γεγονότα μπορούν να κριθούν, ακόμα και αν από πίσω τους υπάρχει κάτι βαθύτερο. Και οι χρυσαυγίτες ιδεολογία έχουν.
Ναι προφανώς, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, ακόμα κι αν ο ίδιος γυρίσει στο χωριό του και γίνει αγρότης, στάνταρ τα χρυσαυγιτοφιλαράκια του θα το δουν αλλιώς το όλο πράγμα. Αν τώρα η λύση είναι να τους σκοτώσουμε όλους, τι να πω. Είναι λίγο Λερναία Ύδρα το πράγμα. Πάντα θα υπάρχει και ο "οι πούστηδες οι αναρχικοί σκοτώσαν τον αδερφό/φίλο/γκόμενο μου, θα τους δείξω εγώ". Αν το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα πάμε σε πυρηνικές φυσικές και δε τα ξέρω αυτά, εγώ είμαι τεταρτοδεσμίτης.
Αν είναι να πάμε σε πυρηνικές φυσικές, μπορούμε να σκοτώσουμε και τους αναρχικούς όλους.
καλά, για να τελειώνουμε λοιπόν επειδή θα καταλήξουμε να γράφουμε πραγματεία για τη χρήση της βίας στους ακραίους ιδεολογικούς χώρους του 21ου αιώνα, τα ζητήματα και οι δυναμικές που απασχολούν τους χώρους, αντιεξουσιαστικούς, ακροαριστερούς ετς, οι οποίοι αντιτίθονται με τους φασίστες απαιτούν σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις να πέσει χέρι εδώ και τώρα, διότι τίθενται ζητήματα φυσικής ύπαρξης και απάντησης και πρόληψης εκεί που υπάρχει σίγουρα κίνδυνος. Δε μπορώ να πω εγώ στον Μίντναιτ και στον Rage for Order να μη πλακώνουν φασίστες επειδή δε ξέρω σε τι φάσεις έχουνε εμπλακεί και τι φάσεις ίσως γίνουν αύριο και μεθαύριο. Από την άλλη ναι, η βία είναι πάντοτε η έσχατη λύση και δημιουργεί απάντηση η οποία και φέρει ανταπάντηση και τα λοιπά, αλλά αν κάποιος πιστεύει ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν μόνο ειρηνικά είναι το τουλάχιστον αφελής. Βία εκεί που πρέπει και είναι αναγκαίο λοιπόν, και ας ελπίσουμε αυτοί που την εξασκούν να κρίνουν σωστά. Πάω και γω για διάβαζμα.
ντόινγκ, συμφωνώ στο ότι το ξύλο δε θα τον αλλάξει, θα τον βουλώσει απλά. και στηρίζω το βούλωμα του 19χρονου γιατί μπλαμπλα, διαφωνώ με το ότι έγινε όπως και όπου έγινε.
Πάντως, θα αποχωρήσω καιγω με κάτι παρεμφερές μαυτό που είχα πει και στα "Δεκεμβριανά" και την όλη μανούρα με τους μπάτσους.
Εγώ που είμαι φιλήσυχος πολίτης και πάω στην πλατεία Συντάγματος να πιω το φρεντοτσίνο μου, βλέπω πιο συχνά απότι παλιά φλάιερς της Χρυσής Αυγής, συνθήματα στους τοίχους της Χρυσής Αυγής, προεκλογικές παπαριές της Χρυσής Αυγής, καμιά φορά ακόμα και Χρυσαυγίτες μαζεμένους! Αυτά ρε παιδιά παλιά δε τα έβλεπα τόσο πολύ, ίσως επειδή κατοικούσα στο Μαρούσι και δεν κατέβαινα Σύνταγμα τόσο συχνά, δεν ξέρω, επίσης μου κάνει εντύπωση που και μπάτσους βλέπω περισσότερους και "σκούπες" περισσότερες και ελέγχους περισσότερους, με όλο το θάρρος και το σεβασμό, εκτιμώ αυτά που κάνετε για μένα και για τους μετανάστες, αλλά μήπως κάτι πάει στραβά στον αγώνα κατά του φασισμού;
(Είμαι ο Amnesiac. και μόλις τελείωσα.)
φίλε έχεις δίκιο! πιστεύω δε, ότι αυτό που μας χρειάζεται είναι καλύτερη παιδεία και ενημέρωση και ενασχόληση με τα κοινά.
ε τι να λέμε τώρα.
ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ http://i3.photobucket.com/albums/y52...srel/alpha.png
γιεα :maikl:
λυπαμαι αλλα δεν φαινεται να κααλαβαινετε το αυτονοητο. το οτι θα φαει ξυλο και θα μαζευτει ή θα παει πισω να γινει βοσκος ή δεν θα το δηλωνει ανοιχτα οτι ειναι φασιστας κλπ δεν εχει καμια σημασια στην ουσια του ζητηματος. Θα παραμεινει φασιστας οχι γιατι δεν θα το δηλωνει αλλα πολυ απλα γιατι αυτο θα ψηφιζει, ετσι θα ενεργει στην ζωη του και γενικα δεν θα αλλαξει σε κατι με το να τον σαπισεις στο ξυλο. εκτος αν νομιζετε ε οτι το ξυλο βγηκε απο το παραδεισο και συνετιζει και αλλαζει συνειδησεις και αντιληψεις κλπ. Ειστε Ηλιθιοι αν το νομιζετε αυτο.
Πάντως εγώ άκουσα ότι έκανε αίτηση για μεταγραφή, άρα το ξύλο (υπό όποιες συνθήκες και να το έφαγε) πέτυχε το σκοπό του.
Και καλά όλα τα ανθρωπιστικά του στυλ η βία φέρνει βία και η βία δεν είναι η λύση, αλλά σε εντελώς πρακτικό επίπεδο είναι - δυστυχώς βέβαια - το μόνο που μπορεί να φέρει άμεσο αποτέλεσμα.
Γιατί εκεί που θα πάει δε θα είναι σε πανεπιστήμιο; Δλδ επειδή έφυγε από Πάτρα λύθηκε το θέμα, Πατρινέ; :P
Κάποιος το ανέχεται, κάποιος άλλος όχι.
edit: και όπως λέει και ο Φθόγγος, με τον οποίο συμφωνώ γενικά, άμα φάει και εκεί το ξύλο και μετά πάλι, ε θα σταματήσει. Και δε λέω θα σταματήσει να είναι "ιδεολόγος" ή να πιστεύει ότι πιστεύει, αλλά το να σταματήσει τον "ακτιβισμό", ε κάτι είναι και αυτό.
κατι ειναι αυτο. σιγουρα. εισαι ηλιθιος αν το πιστευεις ή ονειροπολος.διαλεξε.
θα σταματήσει να το παίζει μαχαιροβγάλτης, στ' αρχίδια μου αν έχει σβάστικα τατού. πώς σου φαίνεται;
Αυτό ακριβώς.
@atom_smasher: kαι αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό δεν είναι ένα σημαντικό βήμα, εσύ είσαι ο ηλίθιος (ή ο ουτοπιστής, πιστεύοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κάπως αλλιώς automagically).
ok.
Παιδιά και να σταματήσει αυτός να το παίζει μαχαιροβγάλτης (που δε το ξέρουμε, μπορεί εκεί που θα πάει να κάνει χειρότερα) ο αδερφός του που απότι λέει η αφίσα είναι κι αυτός χρυσαυγίτης θα σταματήσει κι αυτός; Και οι φίλοι του; Και οι φίλοι των φίλων του;
Αν είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός κάποιου θα έπρεπε σε βάθος χρόνου οι χρυσαυγίτες να μειώνονται ή να είναι λιγότερο επιθετικοί ε;
Εκτός κι αν κάνω κάποιο λογικό σφάλμα το οποίο θα παρακαλούσα να μου εξηγήσετε αν δε βαριέστε.
Aντί να σου απαντήσω αν έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός - κάτι που στην τελική έχουν αναλύσει πολλοί σε αυτές τις 15 σελίδες - θα σε ρωτήσω το εξής:
Έστω ότι όντως δεν έχει κάποια πρακτική αξία αυτή η κίνηση. Τι προτείνεις? Και μην αρχίσεις να μου λες για παιδεία κλπ ή για πολιτικό και κοινωνικό αποκλεισμό πχ γιατι όλα αυτά - imo - είναι ανέφικτα, ειδικά βραχυπρόθεσμα. Εγώ όπως το βλέπω είναι ότι η βία στη βία είναι η μόνη "τακτική". Δυστυχώς πάλι.
Και δεδομενου ότι δεν νομίζω ότι τέτοιες συζητήσεις είναι κατάλληλες για το Public Domain, κάπου εδώ θα κλείσω την παρέμβαση μου.
Το να βρεις μια σωστή και επαρκή λύση σε ένα τόσο περίπλοκο πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό δε σημαίνει ότι κάνεις ό,τι να' ναι και πως κάποιες "λύσεις" δεν είναι εξαρχής απορριπτέες.
Η προφανής πρόταση πάντως, από τα λεγόμενά μας εδώ μέσα είναι απλά "μη βγαίνετε έξω να τους δείρετε". Νομίζω.
Το θέμα δεν είμαι όμως μόνο να ρωτάς ρε αδελφέ. Μας ρώτησες, και σου είπαμε ότι δε μπορούμε μερικοί να σκεφτούμε καλύτερες λύσεις από τη βία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ίσως είμαστε βλάκες. Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα δύο παλικάρια αυτά έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.
Ρωτάω συγκεκριμένα α)τον αμνέζιακ, β)τον ατομσμάσερ γ) τον άνιμε δ) όποιον άλλον θέλει. Άντε επειδή όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν, για πείτε τα και μας να τα μάθουμε.
έντιτ: μήπως εννοείς αυτό χαρμπρίνγκερ?
Άμα αύριο-μεθαύριο μαχαιρώσουν καναν αναρχικό θα εξακολουθείτε να γουστάρετε με τις ευεργετικές συνέπειες των ξυλοδαρμών; Και δεν το εννοώ ως αντικίνητρο ή ως ηττοπάθεια, απλά, αν για να απαντήσεις σε πράξεις κτηνωδίας πρέπει να πέσεις στο ίδιο επίπεδο, τότε έχεις χάσει κι έχει κερδίσει η κτηνωδία. Δε λέω ότι με το να μην τους δείρεις εξαλείφεται το πρόβλημα. Απλά ούτε με το να τους δείρεις εξαλείφεται. Ούτε μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι θα μαζευτούν, γιατί μάλλον πιθανότερη είναι μια αντεπίθεση, αν όχι σε κάποιον αναρχικό, σε κάποιον μετανάστη, καθώς μιλάμε για άτομα αγκαούγκα που ΚΑΠΟΥ θα βγάλουν τα νεύρα τους. Αν όχι ο ίδιος, οι φίλοι του. Και γενικότερα η βία έχω ξαναγράψει ότι υποσκάπτει τους όποιους αγώνες. Πχ, θεωρείτε λιγότερο πιθανό τα τελευταία χρόνια να γίνει κάποιος χρυσαυγίτης, όταν "οι αναρχικοί καίνε τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά του κόσμου" και "οι μετανάστες έρχονται εδώ παράνομα, μας κλέβουν και μας τρώνε τις δουλειές"; Αυτά τα αίτια που σπρώχνουν πιτσιρίκια προς τον εθνικισμό δεν τα καταπολεμάς με τη βία, ίσα ίσα, τα τροφοδοτείς. Μόνο με την ενημέρωση μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα. Και όχι βραχυπρόθεσμα δυστυχώς, αλλά έτσι είναι.
Δε τους τραμπουκίζεις αυτούς, άμα φτάσεις σε αυτό το σημείο παίζεις ξύλο, και πολύ άγριο μάλιστα, φιλικά. :smile:
Ναι. Δείρω.
Οπότε είσαι υπέρ της βίας, απλά και μόνο όταν την πάθεις εσύ, και όχι οι άλλοι, έτσι?
Α ΡΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
..ο άλλος ναουμε μόνο φούξια που δεν έβαλε στον ανθρωπισμό. να μου πείτε σε μία χώρα, όπου επτά στους δέκα, πιστεύουν ακόμα ότι το ξύλο πρέπει να συνεχίσει να ‘χει θέση στη διαπαιδαγώγηση και στο σωφρονισμό, τι περιμένεις; γράφτηκαν πολλά όμορφα, τέλος πάντων.
μια γενική αντίληψη που κυριαρχεί είναι τους δέρνουμε για να βάλουν μυαλό, λες και ο άλλος μόλις φάει το λοστό στο κεφάλι θα αλλάξει η συνείδηση του και τα πιστεύω του και θα πει «τι μαλάκας που ήμουνα, πάω να πιάσω πεταλούδες!» ή ακόμη καλύτερα τους δέρνουμε για να δείξουμε πως εμείς είμαστε πιο δυνατοί και δεν τους πολυπαίρνει να μας κουνιούνται. αυτό πέρα του ότι είναι βλακεία είναι και κάνω-ότι-γουστάρω δηλαδή κάτσε, καταρχάς ποιος είσαι εσύ που θα κάνεις κουμάντο στα πιστεύω του αλλού; και περά από αυτό, ακόμα και για την κοινωνία να λες πως το κάνεις, πάλι δεν ισχύει γιατί με αυτό τον τρόπο αναπαράγεις τη βία οπότε ούτε τη κοινωνία βοηθάς.
ΧΑ. οτι λέμε δεν ξελέμε.:razz:
αυτό μάλλον από τα συμφραζόμενα το έβγαλες, αλλά ναι αν θες να ξέρεις σε γενικές γραμμές αυτό πιστεύω.
αυτό που είχα αρχικά πει ήταν πως κατηγορούσες τους φασίστες για τη βία που χρησιμοποιούν αλλά στρέφεσαι και συ ο ίδιος στη βία, και πως τελικά αυτό που μας στρέφει εναντίον τους είναι μέθοδοι βίας που χρησιμοποιούν.
γίνεται φασισμός χωρίς χρήση βίας; OXI.
Δε μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικά εδω πέρα ντράγκονλορντ, μιλάμε εντελώς κυριολεκτικά, και μόλις παραδέχτηκες ότι βλέπεις εντελώς εγωκεντρικά τα πράγματα.
(κάπου εδώ στριφογυρίζω στην καρέκλα μου και λέω ένα "άντε γεια")
Λοιπόν θα δώσεις μία σοβαρή απάντηση ή όχι? Έκανες την εξυπνάδα να απαντήσεις και τώρα ειρωνίες ξεειρωνίες σου ζητάω να απαντήσεις πραγματικά. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: είτε τους τραμπουκίζεις πίσω και τους βαράς και επομένως είσαι υπέρ της βίας επιλεκτικά αγνοώντας μέχρι τώρα το ότι αυτά τα άτομα εξασκούν βία σε άλλους άνθρωπους, είτε δε κάνεις τίποτα, λες "κύριε" και πας σπίτι σου. Ή αν έχεις βέβαια μια άλλη πρόταση, ακούω.
Αφού μου απαντήσεις στο τι πρέπει να κάνει ο φίλος μου που του την έπεσαν 6-7 μετανάστες κοντά στην Ομόνοια και του έσπασαν δυο δόντια μεταξύ άλλων.
Mάλλον δεν πρόσεξες αυτό:
Δεν είπα ότι απορρίπτω την βία σε κάθε περίπτωση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ναι η απάντηση είναι ξύλο.
Στην γενικότερη περίπτωση όμως, του επειδή ο άλλος είναι ______(βάλε ότι θες εδώ), όχι, δεν θεωρώ την βία ως έναν αποδεκτό τρόπο "λύσης προβληματος".
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, φαντάζομαι σκέφτεται και η απένταντι πλευρά, οπότε εν τέλει τι περισσότερο υπάρχει πέρα από έναν κύκλο βίας? Προσφέρει κάτι και δεν μπορώ να το καταλάβω?
Το ξύλο θα αποτρέψει έναν από το να γίνει αναρχικός/φασίστας/γουατεβερ? Ή απλά θα του γυρίσει ακόμα περισσότερο τα μυαλά?Ή απλά θα φανατίσει ακόμα περισσότερο τον κύκλο του?
Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, όσο ξύλο φάει ένας αναρχικός, θα φάει και ένας φασίστας και τούμπαλιν.
Τώρα για αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης...πέρα από τα κλασσικά (που δεν είναι ανάγκη καν να τα πω), εδώ για άλλα και άλλα δεν έχει καταφέρει η ευρύτερη αριστερά να βρεί σημείο τομής μεταξύ της, περιμένεις να δείς πως σκατά θα αντιμετωπίσεις τους φασίστες καλύτερα από το ξύλο?
Ενιγουει, το "πρόβλημα" δεν είναι με τον τρόπο που προσπαθεί ο καθένας να επιβάλλει τις απόψεις του πάνω στον άλλον, αλλά το κατά πόσο έχει σκεφτεί ότι αυτές οι πρακτικές θα μπορέσουν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
Και πέρα απο εικασίες (οι οποίες είναι και πολύ μακριά απο την πραγματικότητα) δεν βλέπω να υπάρχει κάτι άλλο.
Το να γίνει βέβαια προσπάθεια "αφύπνησης" της κοινωνίας, ώστε από μόνη της να απορρίπτει τέτοια στοιχεία, είναι πολύ δύσκολο και ως δύσκολο, δεν τίθεται καν στο τραπέζι. Γιατί θα είναι πολύ πιο συνολικό το να πιάσεις την κυραΣουλα από δίπλα και να της εξηγήσεις ότι οι μεταναστες που είναι εδώ, δεν είναι κλέφτες, δεν, δεν, δεν , δεν και ότι οι πρακτικές αυτές που χρησιμοποιούν οι φασίστες είναι απάνθρωπες, παρά από το να σαπίσεις ενα φασίστα στο ξύλο.