re vasika den exw 8ema me tsigarovixes pera apo spanies periptoseis, apla etixe x8es pou epesa k se kaila tarifa.
pantos den skeftome akoma na to kopsw, kati pou an 8elw 8a ginei aneta.
Printable View
re vasika den exw 8ema me tsigarovixes pera apo spanies periptoseis, apla etixe x8es pou epesa k se kaila tarifa.
pantos den skeftome akoma na to kopsw, kati pou an 8elw 8a ginei aneta.
kala, pistepse me, se mena isxiei aneta!
kala mporeite na lete o,ti 8elete, apo tin stigmi pou den me 3erete k etsi den mporite na gnorizete an exw tis dinatotites ;i oxi. ;-)
που μπορεί να άκουσες τέτοια βλακεία δηλαδή;
''έ όλοι αυτοί οι μουσάτοι σαν φουγάρα καπινίζουν...παπόρο το πηγαίνουν!''
“It's easy to quit smoking. I've done it hundreds of times.”
Mark Twain
Είμαι 6-->7 χρόνια άκαπνος... και με σιγουριά λέω ότι το καινούριο μέτρο είναι υπέρτατη μαλακία :)
Απλά αυτοί που καπνίζουν , από απόλαυση τώρα τους γίνεται και άγχος.... δηλαδή +1 καρδιακό θέμα
γυναικες!! "δωσε δωσε το σταχτοδοχειο θα το βαλω εδω διπλα μου στη γλαστρα δε θα καταλαβουν τιποτα!":fear:
Δικαιωμα του καθε καπνιστη να καπνιζει, μαλακια τους και το ξερουν. Το θεμα ειναι να ξερουν ποτε ενοχλουν τον αλλο. Και παλι, πριν τον νομο δεν θυμαμαι πολυ κοσμο σε παρεες να βηχει οταν επεφτε πανω του ο καπνος και να δειχνει εντονα οτι τον ενοχλει (και ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που το κανουν ειναι κομπλεξικοι, επαληθευεται απο την υπολοιπη συμπεριφορα τους). Τωρα που μας καρφωθηκε ο νομος "ω ναι παντα με ενοχλουσε το τσιγαρο", τι να πω. Αν περιμενει καποιος απο εναν νομο να ορισει επιθυμιες και σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων, γελαστηκε. Ποτε οι νομοι δεν ταιριαζαν με τις πραγματικες αναγκες των ανθρωπων γιατι ειναι απροσωποι, γραφειοκρατικοι και παμε λεγοντας. Προσωπικα δεν ξερω αν ειμαι κατα η οχι. Καπνιζα καποτε αλλα το ειχα κοψει με μεγαλη ευκολια - δεν ξερω αν εχει να πει κατι αυτο. Σουμα: Δεν φταιει η παρεα μου για το τι εισπνεω και για το αν θα πεθανω απο καρκινο στα πνευμονια. Πολυ περισσοτερο φταινε τα εργοστασια(κλισουρα αλλα ετσι ειναι)και παρολα αυτα επιλεγουμε να φαγωθουμε μεταξυ μας.
εδιτ/ νιωθω οτι τα εχω ξαναγραψει εδω αυτα. τεσπα.
Ντάξει, άνετα πολύς κόσμος ενοχλείται αλλά έχει συνηθίσει/απογοητευτεί και δε λέει πια τίποτα. Δεν υπάρχει αυτό που λες.
Και στην τελική ενοχλείσαι δεν ενοχλείσαι, είναι σα να καπνίζει κι ο άλλος, χωρίς να το επιλέγει.
Εγώ έχω να πω ότι έτσι όπως τα περιγράφετε εδώ, νομίζω ότι η εφαρμογή του μέτρου θα είναι προβληματική. Τα στέκια των καπνιστών θα είναι κόλαση, οι καπνιστές δε θα θέλουν να πάνε πουθενά αλλού, κι άμα πεις και καμιά κουβέντα θα σου τη λένε κι από πάνω. Επαφίεται πια στην καφρίλα ή όχι του καθενός αν θα γίνουμε οι υπόλοιποι ερημίτες. Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει κόσμος που θα βαρεθεί τη μανούρα και θα το κόψει σε γενικές γραμμές.
ναι φυσικα να πει οτι ενοχλειται και να αρχισουν τα σουξουμουξου στο παρεακι τυπου "να εμενε σπιτι του/της","φορα μασκα","σε γυαλα μεγαλωσε?".ετσι σκεφτεται ο περισσοτερος κοσμος,ειτε το θες ειτε οχι.και τελος παντων γιατι δεν καταλαβαινεις οτι απο τι στιγμη που δεν ειναι μονο βλαβερο για σενα αλλα και για τον διπλανο σου (ακομα πιο πολυ),δε θα πρεπει να καπνιζεις?γιατι να περιμενεις πρωτα να δειξει δυσφορια?θα κανεις το καλο παιδι μετα σβηνοντας το?
η σουμα σου με αφησε καγκελο.
όπως τα λενε οι δυο αποπανω ειναι
ολοι ειμαστε στην Ελλαδα σε παρεα που καποιος καπνιζει, συνηθως καπνιζουν οι περισσοτεροι. καποιοι απο τους καπνιζοντες μπορει και να ρωτησει "σε ενοχλει αμα καπνισω" πριν το αναψει, τι θα του πεις; ναι; για να εχεις βγει με το συγκεκριμενο σημαινει οτι κανεις παρεα μαζι του, θα το παιξεις δυσκολος επειδη αυτος ειναι εξαρτημενος; αμα δεν τον χωνευω και να μη ρωτησει λεω οτι με ενοχλει, αλλα δεν εχει τυχει. επισης πες οτι το αναβει, σε ενοχλει, κανεις την κινηση και-καλα-διωχνω-τον-καπνο, το μονο που κανει ο καπνιστης ειναι να αλλαξει χερι στο τσιγαρο για να μην ερχεται ο καπνος πανω σου. που και παλι ερχεται.
επειδη οι μη καπνιστες συνηθως δε μιλανε, δε σημαινει οτι δεν τους ενοχλει κιολας τις περισσοτερες φορες
ε να μιλάνε, όχι να τρέχουν κατευθείαν ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ. γιατί ούτως ή αλλως το θέμα σας δεν λύθηκε με το νόμο, πάλι σε στέκια καπνιστών θα πηγαίνετε, μόνο που τώρα υπάρχει και έτοιμη και νόμιμη απάντηση. ΤΣΑΚ. την πατήσατε.
den exw postarei edw
merikes skepseis
prwta apola den eimai kapnisths. deuteron arketoi sthn parea mou kapnizoun
pote omws den griniaxa me exairesh tis periptwseis pou o aeras htan etsi pou o kapnos epefte panw mou opote apla tous elega kouna to xeraki sou pio pera kai ola kala
genika eimai kalovolos anthrwpos
oson afora ta magazia
profanws kai de mou aresei i atmosfaira ntoumani. to na paw gia ena poto kai meta ta rouxa theloun plusimo giati vrwmokopane opws kai ta mallia sou. fact. profanws an esas de sas aresei auto eiste fougara kai de katalavainete oti vromate tsigarila. dikaiwma sas vevaia, etsi?
egwtha xairomoun na efarmostei o nomos swsta
ti ennow
phga sto blue peach proxtes. oi porwtikoi to xeroun. sto xolargo mwre
trelo magazaki pou panta htan pixtra alla kai xeiroterta kai apo teke xerw gw
e loipon to magazaki(deuterh mera twn metrwn) den kapnize kaneis. mia xara. atmosfaiara apisteuth
omws den to exw xanadei misogemato. profanws kai espase ligo h pelateia? vevaia eixe polu lao pou mpainovgaine
kanoun kai ta kone tous etsi oi mages
omws egw san nohmwn pithikos skeftomai
otan to blue peach parei adeia kapnistwn, einai mathimatika vevaia oti an kapnize ekei mesa to 60% twra tha kapnizoun oloi. ara to magazi auto apo agaphmeno steki(opws kai ola osa tha ginoun kapnistwn) trwei anagastika x. oxi giati eimai periergos. antexw thn kapna, i estw thn paravlepw otan omws kapnizoun oloi apla de tha paleuetai
ara malakia den einai? milate gia ratsismo pou de sas afhnoun na kapnizete omws o ratsismos einai se mas pou epeidh o ellhnas einai malakas(tha to exhghsw se ligo auto) mas anagazoun na mh vgainoume se mparakia ousiastika
kala gia to gualino xwro sta mpouzoukia gelaw
stadar oi kaluteres theseis tha einai twn kapnisstwn xwrismenes apo tis pisw thn mh, me gualino tzami kai ante geia
px epishs se kafeteria stul verde
o kalos xwros tha ginei stadar kapnistwn(milaw gia dexia) kai o allos mh. e sto moufa xwro siga mh katsw ti eimai turovlaxos?
ara x kai auto to magazi
genika skata
kai ola auta analogoumenos oti siga o malakas o ellhnas mh kanei kalous exaerismous
dhl;adh to jasmin tha kanei xwrous kapnistwn kai mh?
to na epitrepetai sto kazino ti arxidia einai auto? den paw genika alla giati ekei? epeidh tous ta armegoun, na ta armegoun en mesw atmosfairas?
eimai sigouros oti to pososto autwn pou den kapnizoun einai megalutero apo tous kapnistes
eimai sigouros oti oi kapnistes ena posossto tous toulaxistwn(mikro megalo den xerw) sigour akai autoi enoxlountai apo to ntoumani kai apo th vrwma kiets
einai toso duskolo to na vgeis exw na kaneis ena tsigaro? as kanoun oloi enan prothalaamo estw kati tis na mh vgainete re aderfe sth vroxh
isws kai na eimai upervolikos
pantws an oi magazatores kanoun ta magazia kanpistwn nomizwntas oti diaforetika tha xasoun lefta, einaigelasmenoi nomizw
o kapnisths ston teke tha pa. o mh kapnisths ekei pou phgaine pantou, pleon se teke de tha phgainei
vevaia oi megaloi antrwpoi pou pane sta kafeneia, e se autous pou kapnizoun 175 xronia e de tous to koveis ekei. ta kafeneia nomizw ex orismou prpei na epitrepetai. ekei OLOI kapnizoun
opoios diafwnei eimai periergos na akousw epixeirhmata
δεν ειναι θεμα μου. οταν βγαινω για μπυρες αθηνα καπνιζω που και που, οχι για το κουλ, αλλα γιατι μ'αρεσει η γευση, εχω και πακετο τσιγαρα σπιτι μου, αμε. οποτε η καθολικη απαγορευση θα χαλαγε και μια δικια μου απολαυση.
αυτο το οποιο επρεπε απαραιτητως να γινει ηταν η απαγορευση στις δημοσιες υπηρεσιες και γραφεια.
εχει κι ο μπερνι τα δικια του, οτι αν ενα μαγαζι γινει καπνιστων, θα γινει τεκες και δε θα ειναι ευχαριστο να πηγαινουν "οι αλλοι" εκει. δεν ειναι μονο υστερια για την υγεια, βρωμαει τι να γινει, δε θα πηγαινατε να πιειτε καφε σε ενα μερος που βρωμαει θειο.
και νομιζω συμφωνουμε ολοι, οτι περνάνε μετρα για το καπνισμα, επειδη οι ασθενειες που σχετιζονται με αυτο κοστιζουν παρα πολυ στις ασφαλειες, αν γινοταν οι καπνιστες να πεθαινουν μια κι εξω χωρις χρονοβορες νοσηλειες, σιγα μην ενδιαφεροταν κανεις να σας το κοψει.
τα καφενεια να κανουνε λιστες πελατων και να ειναι καπνιστων για τα επομενα 7-8 χρονια μεχρι να πεθανει και ο τελευταιος και μετα να γινουνε και αυτα μη καπνιστων.
και το ΚΚΕ!
ένι, να σου πω την αλήθεια πολύς ντόρος για το τίποτα μου φαίνεται. και τώρα καλοκαιράκι βγαίνεις έξω για ένα τσιγαράκι, κάτι μου λέει οτι από χειμώνα θα αρχίσουν να λασκάρουν οι κανονισμοί.
κι εμεις οι μπουρλιασταδες πως θα ζησομε ρε?
http://clubs.pathfinder.gr/getphoto....77209&pic_id=2
http://clubs.pathfinder.gr/getphoto....77209&pic_id=4
http://clubs.pathfinder.gr/getphoto....77209&pic_id=1
ε τι τα θες μωρε να μαυρίζουν τα δαχτυλα σ, καλύτερα αστα, βγάλτα και βάλε λιόσπορα, παίζει να είναι επιδοτούμενα. Ακόμη καλύτερα βάλε ροδια.
τα ζώα συνετίζονται μόνο με νόμους,μπουλάκο
Εγώ παιδιά είμαι καπνιστής και είμαι υπερ του μέτρου, αυτά.
Πάντως προχτές και σήμερα στο πλοίο πολύ κυριλέ, κανείς δεν κάπνιζε. Είχε πλάκα ένας 19χρονος δίπλα μου που καθόταν επί 10 λεπτά με το τσιγάρο στο χέρι και κοιτούσε γύρω γύρω αν θα κάνει κανείς άλλος το πρώτο βήμα για να το ανάψει κι αυτός, τελικά απελπίστηκε και έκανε τα ατελείωτα δέκα (10) μέτρα μέχρι την πόρτα.
Γιε γιε, απλά γελάω με τέτοιες δηλώσεις γιατί συνήθως είναι άκυρες. Τι εννοώ. Γιατί ΔΕΝ το κόβεις ενώ μπορείς πολύ εύκολα; Επειδή σου αρέσει; Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις την ευχαρίστηση της ωραίας γεύσης (μπλιαχ, αλλά οκ γούστα) από την ευχαρίστηση/ανακούφιση του εξαρτημένου που παίρνει τη δόση του; Δεν είναι τόσο απλό όσο το "μπορώ αλλά δε θέλω γιατί μ'αρέσει".
Κι εγώ σαν καπνιστής ήμουν υπέρ του μέτρου, αλλά τώρα που βλέπω ότι όσα μαγαζιά έχω πάει έχουν κάνει χώρο καπνιστών το χειρότερο σημείο του μαγαζιού (εκεί που πριν δε πάταγε κανείς ποτέ), χωρίς εξαερισμό, χωρίς a/c, ακόμα και με κλειστά παράθυρα επειδή λειτουργεί το a/c στον χώρο των μη καπνιστών, δε μ'αρέσει καθόλου.
Νομίζω ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να κάνεις το "καλό" μέρος του μαγαζιού καπνιστών, πχ μπάρα, πρώτο τραπέζι πίστα κλπ για να μείνουν αυτά για τους μη καπνιστές που είναι και ο "ντιφόλτ" χώρος. Ως "ειδικός χώρος" ο χώρος των καπνιστών είναι λογικό να μην είναι ο καλύτερος. Στην τελική μπορείς να κάθεσαι σε καλό σημείο και να πετάγεσαι για τσιγάρο ή στο καπνιστήριο ή έξω, δεν είναι τόσο τραγικό.
Και τα υπόλοιπα;
Εγώ πάντα πίστευα ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τους ανθυγιεινούς χώρους διασκέδασης το είχαν οι μαγαζάτορες. Το καλό που θα μπορούσε να κάνει ένας αντικαπνιστικός νόμος λοιπόν είναι να συνετίσει εκείνους πρώτους, αν απλά υπάρχει για να κάνει τη ζωή των καπνιστών δυσκολότερη, meh. Επειδή είναι κάποιος καπνιστής δε σημαίνει ότι συχνάζει σε τεκέδες.
Τεσπα αρχή είναι θα μου πεις.
το πιο αστείο απο όλα είναι που μερικοί λένε χαφιέδες όσους κάνουν "καταγγελίες" για παράβαση του νόμο. χαχ
Χμ, πάντως είναι υποχρεωμένοι να έχουν εξαερισμό και στο χώρο των καπνιστών οπότε μπορείς να πάρεις για καταγγελία στο 1142. Μόνο μην το μάθει ο καντιρού και σε πει ρουφιάνο (btw ΓΑΜΗΣΕ η φάρσα, :thumbsup:)
ναι ναι βαρεμένος καθυστέρας είσαι οταν εισαι σε ένα μαγαζί και βλεπεις τον χψ μαλάκα να καπνίζει την πουράκλα του και τον μαγαζάτορα να του λέει "αραξε" επειδη είναι καλός πελάτης ενω και οι δυο γραφουν στα αρχίδια τους το νόμο. αυτό μας λες τώρα εσύ δηλαδή.
ρίξε ένα γαμοσταυρίδι και σήκω φύγε. καλά σας λέει ο antimusic ότι τόσο καιρό δεν λέγατε τίποτα και τώρα τρέχετε στη μαμά σας.