Um προφανώς το ήξερα αυτό. :razz:
Printable View
Ξαναβλέπω τη σειρά με φίλους (οι μισοί την έχουμε δει, οι άλλοι μισοί όχι) και έχω λιώσει να βλέπω videos και να διαβάζω άρθρα σχετικά. Ένα από τα πιο εκτεταμένα:
http://sepinwall.blogspot.com/2008/0...d-simon-q.html
Ωραία συνέντευξη.
πιστεύω ότι κάθε σεζόν είναι χειρότερη από την προηγούμενη με καλύτερη την πρώτη και χειρότερη την τελευταία αλλά πάντα μιλάμε για την κορυφαία σειρά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο.
Δε νομίζω ότι συμφωνώ. Για μένα πχ η τέταρτη είναι κορυφαία, το ίδιο καλή με την πρώτη. Αλλά σίγουρα παίζουν ρόλο και τα προσωπικά κολλήματα του καθενός, μου "μίλησε" πιο πολύ αυτή η σεζόν.
ναι ρε εννοείται βασικά πιο πολύ ένσταση έχω για την πέμπτη για διάφορους λόγους, και γενικά η φάση του μάρλο με χαλάει ως προς το όλο κόνσεπτ the wire ρεαλισμός κλπ μιας και οι τύποι είναι πολύ κινηματογραφικοί
Spoiler
αλλά ντάξει δεν βαρέθηκα ούτε λεπτό και φυσικά πρόκειται περί απόψεων.
ασιμούλι, spoiler tag πλζ, ακόμα κι αν δε σου φαίνεται απαραίτητο
δες το ή πούλο από το θρεντ.
ιμο όλες είναι επικές σεζόν εκτός από την τρίτη που έκανε κοιλιά και την τελευταία γιατί ήμουν στενοχωρημένος που το λήγανε. αλλά 4η και 2η φοβερά θέματα κι έτσι πάνε λίγο πάνω από τις υπόλοιπες.
στον ομάρ θα αναφέρεσαι.Quote:
και γενικά η φάση του μάρλο με χαλάει ως προς το όλο κόνσεπτ the wire ρεαλισμός κλπ μιας και οι τύποι είναι πολύ κινηματογραφικοί
Ο χαρακτήρας του Ομάρ βασίζεται σε 2-3 πραγματικούς πάντως. Ο ένας από αυτούς παίζει κιόλας σε κάποια επεισόδια, είναι το νταμάρι ο φαλακρός από τα τσιράκια του Butchie που
Spoiler
Γενικά σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος γιατί ο ρεαλισμός δεν αφήνει περιθώρια για happy endings ή έστω μια καλή εξέλιξη που θα θέλαμε να δούμε για κάποιους χαρακτήρες, αλλά ξέρεις ότι αν μας έδιναν κάτι τέτοιο όλοι θα λέγαμε ότι το χάλασαν. Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που θα ήθελα να δω να θάβονται και άλλοι που τους άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά νομίζω ότι τελικά είναι καλύτερο έτσι όπως είναι. Για μένα top είναι οι 2 πρώτες σεζόν και μ'άρεσε αρκετά και η 3η γιατί βλέπεις σιγά σιγά πώς αλλάζουν και μεγαλώνουν οι χαρακτήρες, αλλά γενικά δε μπορώ να πω ότι με απογοήτευσαν και οι 2 τελευταίες.
west side thessaloniki που ακριβώς?
???
Ηλιούπολη. Κάνεις δημογραφική κατανομή στους fan του the wire ανά συνοικία; :D
Αυτό δεν το ήξερα. Φαντάζομαι μιλάς για τον γέρο διάκονο της ενορίας (αυτόν με την τραγιάσκα) που έχει πάρε δώσε και με τον Colvin;
Γενικά πάντως μεγάλο μέρος της αυθεντικότητας της σειράς οφείλεται σε τέτοια άτομα, άλλοι απλά σύμβουλοι πάνω στους οποίους βασίστηκαν χαρακτήρες και άλλοι που έχουν και ρολάκια, από ντιλεράκια της γωνίας και πρώην φυλακόβιους μέχρι αστυνομικούς διευθυντές.
Ο Jay Landsman για παράδειγμα είναι υπαρκτός και εμφανίζεται στη σειρα σαν ο ασπρομάλλης υπαρχηγός του Colvin στην 3η σεζόν με όνομα Dennis Melo. Σε αυτόν βασίζεται ο Landsman της σειράς, αλλά και ο John Munch (http://en.wikipedia.org/wiki/John_Munch) από το "νόμος και τάξη", ο οποίος επίσης εμφανίζεται σε κάποιο επεισόδιο σαν θαμώνας του μπαρ που συχνάζουν οι αστυνομικοί. Ο ηθοποιός που παίζει τον Munch έχει εμφανιστεί και σε κλασσική ταινία του Al Pacino παίζοντας τραγουδιστή σε nightclub, έξτρα πόντους σε όποιον το θυμηθεί.
Γενικά έχει πολύ τρίβια για ψάξιμο στη σειρά και έχει γούστο να το ξεψαχνίσεις λιγάκι το θέμα.