Καλύτερα να τα τρώω γιατί αλλιώς κλάνουν και χαλάν το κλίμα, μου λες.
Printable View
Καλύτερα να τα τρώω γιατί αλλιώς κλάνουν και χαλάν το κλίμα, μου λες.
Όχι ρε μανάρι, δε θα σε πείσω να μην τρως κρέας με το ζόρι. Και το να φτύνουμε τσίχλες στο δρόμο λάθος το θεωρώ, δε σημαίνει αυτό ότι θα στηθώ έξω από τη βουλή να κάνω απεργία πείνας για να προωθήσω το Αίτημα.
Πώς να το κάνουμε, στις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσότητες που εκτρέφονται υπάρχει ΚΑΙ αυτή η παράμετρος. Δε θα έλεγα "μην τρώτε κρέας για να σώσουμε το περιβάλλον", υπάρχουν χίλια πράγματα που μπορούν να γίνουν πριν χρειαστεί να αλλάξουμε διατροφή αλλά η μόλυνση εξαιτίας αυτού είναι κάτι που συμβαίνει. Και στο κάτω κάτω η υπερκατανάλωση γενικότερα είναι βασικός παράγοντας της μόλυνσης και σίγουρα σήμερα γίνεται υπερκατανάλωση κρέατος. Σκέψου τον αντίκτυπο που θα είχε αν οι δυτικοί έτρωγαν μία φορά τη βδομάδα κρεάς αντί για 3-4 (ελπίζω να μη λέω λίγες), μιλάμε για μείωση της εκτροφής/αναπαραγωγής μέχρι και στο 25% της σημερινής.
Προτιμώ να σκεφτώ τον αντίκτυπο του να εκμηδενιστούν οι ρύποι εργοστασίων που λειτουργούν χωρίς κανένα έλεγχο ή πληρώνουν για να ρυπαίνουν, καμμία χρήση ορυκτών καυσίμων και συστηματική υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σοβαρή αντικαπιταλιστική περιβαλλοντική πολιτική.
Ναι, το ίδιο σου λέω περίπου. Απλά σκέψου ότι τα εργοστάσια, ακόμα κι αν γίνουν "οικολογικά", μηδενικούς ρύπους δε θα έχουν ποτέ. Άρα εκτός από τον έλεγχο των εργοστασίων πρέπει να κοιτάξουμε και πώς θα μειώσουμε την (υπερ-)παραγωγή τους, σε φάση "χρειαζόμαστε όντως ροζ φουσκωτά παπάκια για το μπάνιο;". Με αυτή τη λογική δεν είναι και εξωφρενική μια συζήτηση του τύπου "χρειαζόμαστε όντως κρέας κάθε μερα;".
Η ηθική δε προκύπτει αυθαίρετα, κοιτώντας το ταβάνι και φιλοσοφόντας αν είναι ωραίο να σκοτώνεις ανθρώπους ή όχι. Προκύπτει από τις ανάγκες του ατόμου και της κοινωνίας. Η ανθρωποκτονία θέτει σε κίνδυνο την αρμονία μίας κοινωνίας, για λόγους που μάλλον είναι αρκετά προφανείς για να μη θέλουν εξήγηση, και κατά συνέπεια βλάπτει και το άτομο καθ' αυτό (από την απόρριψη του από την κοινωνία και τα οφέλη που αυτή του παρέχει για την επιβίωση του).
Η κρεατοφαγία δεν δημιουργεί τα ίδια προβλήματα.
καλα, δεν χρειαζεται καν να εξηγησουμε γιατι δεν μπορεις να αποδωσεις την εγκληματικη φυση της ανθρωποκτονιας στην διαταραξη της κοινωνικης αρμονιας. η εξηγηση οφειλει να ειναι αποκλειστικα ανθρωποκεντρικη.
κι εδώ φαντασιακό ρε πούστη;
μην μου λες για φαντασιακα εμενα γιατι δεν τα γουσταρω αυτα
Μόλις μου ήρθε με email. Το αφήνω εδώ...
συνεχίστε...Quote:
An einai kati pou me ftanei sta oria mou einai oi anthrwpoi me diatrofikes sunhthies pou tis exoun anagei se filosofia zwhs tupou ZEN se DEN:
DEN trww kreas
DEN trww kreas alla trww psari (giati den einai xnoudwto?)
DEN trww kreas gala giaourti turi bouturo auga
DEN trww kreas gala giaourti turi bouturo auga kafe, tsai k menta giati kanw omoiopathitikh...
DEN trww kreas gala giaourti turi bouturo auga kafe, tsai k menta k alkool giati eimai teleiws malakas...
To xeirotero einai oti prospathoun me kathe tropo na sto epiballoun les kai sto xwrio tous tsiknizane me soya!
kai enw to kuriotero blako-epixhrhmatous einai kai kala ta kakomoira ta zwakia..... forane dermatines mpotes, exoun mia gata h skulo pou argopethainei giati to taizoun upokatastata kreatos... kai h teleutaia fora pou plhrwsan th sundromh ths WWF htan sthn 3 gumnasiou otan to 2o lukeio ths Anw Koustouritsas kai h omada ths peribantologikhs kanan door to door scoutting...
kai to deutero ephxeirhma tous kai kala uigieinh diatrofh k prasines papapes....
ena tha sas pw eixa kai exw panta sugatoikous VEgano-Vegetterrian:
ta xeilia tous einai pio aspra kai apo to NOYNOY kai sunthrountai me panakribes bitamines kai overdose Kaffeinhs alliws tha pesoun katw kai proswpika egw den tha skupsw pote na tous mazepsw giati den skotizomai gia human beings pou tin exoun akousei pasifistikes agelades ths yoga...
O sugatoikos mou pinei 60 kafedes thn hmera gia na kratietai sta podia tou, h kainourgia sugatoikos mou h sussanne exei sthsei antiskhno sto saloni giati to na meneis se dwmatio einai polu mikroastiko.... (enw to na trefesai mono me mh zwika proionta pou ta plhrwnneis xrusa den einai), o gomenos mou apo ta 15-23 trefotan mono me tofu kai coconut bars gia ti oxi mono htan vegan alla den tou aresan k ta frouta k ta laxanika kai htan 58 kila kai 1.98 upsos...
auta paw twra na faw mia mprizola...
ps: an gnwrisw estw kai mia vegeteran tigrh, kobw to kreas ;)
http://kaascat.wordpress.com/
Αν κάτι με φτάνει στα όριά μου είναι η καθυστέρηση.
eno to oti dexese sa sosti tin opoiadipote blakeia einai ok :P
Έγινε, ας προσπαθήσω να ακολουθήσω τη λογική του κειμένου. Με εκνευρίζουν λοιπόν οι άνθρωποι που λένε:
Δε γαμάω άντρες
Δε γαμάω άντρες αλλά γαμάω γυναίκες
Δε γαμάω άντρες αλλά γαμάω γυναίκες κουνάβια και καλοριφέρ
Γιατί δεν μπορείτε να αφήσετε τον κόσμο να αποφασίσει για το τι θα κάνει, με ό,τι σκατά κριτήρια γουστάρει; Πρέπει να τρώμε όλοι πιτόγυρα με το ζόρι;
Επίσης
Όταν πάει να μπλεχτεί μια γάτα στα πόδια σου, την κλωτσάς και να πάναγαμηθεί ή κοιτάς να την αποφύγεις, ακόμα κι αν χάσεις λίγο την ισορροπία σου; Δε χρειάζεται ντε και καλά να έχεις κάποιο όφελος για να δείξεις καλοσύνη σε κάποιο άλλο πλάσμα. Όσοι προτιμάτε να ΜΗΝ κλωτσάτε γάτες από το να τις κλωτσάτε, γιατί βρίσκετε τόσο ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ και ΜΑ-ΤΟΣΟ-ΠΑΡΑΛΟΓΟ το να προτιμώ να ΜΗ σφάζονται κότες βόδια και γουρούνια από το να σφάζονται για να τραφώ; Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι απλά θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε τύψεις και ότι οι χορτοφάγοι είναι ηλίθιοι χοχο.
Μίτσμανν μην απαντήσεις.
η αποψη της αυθεντιας νικολας στερν σου φενεται οκ?
εγώ πάντως δεν το βρίσκω ούτε ειρωνικό ούτε παράλογο ούτε υπερβολικό.
Επίσης δεν με νοιάζει και πόσο βαθύς είναι ο λόγος που το κάνεις. όχι γιατί στ'αρχίδια μου , αλλά μου φτάνει που μου λες ότι είναι μια συνειδητοποιημένη επιλογή σου για χ-ψ λόγους.
Απλά θέλω να πιστεύω και να ξέρω ότι εσύ δεν με θεωρείς υπάνθρωπο , κανίβαλο , και ότι άλλο επειδή εγώ συνεχίζω να τρώω το κρέας.
Επίσης γέλασα με το "γαμάω κουνάβια" ... σκέφτηκα την μπόχα και μειδίασα
να πω κι εγω οτι ο καθενας ας φαει οτι προτιμα, δν μ ενδιαφερει καθολου, ας φαει κ σκατα αλλα να μου μιλαει απο αποσταση.
τρωω πολυ κρεας κ δν εχω καθολου τυψεις ομως.
οσο για το ποιος παει να πεισει ποιον νομιζω οι χορτοφαγοι μας τα πρηζουν. γενικα μιλαω.
στην τελικη πηγαινετε στον καθρεφτη ανοιξτε διαπλατα το στομα κ δειτε τι δοντια εχετε. θεωρειτε οτι προοριζονται αποκλειστικα για χορτοφαγια ;
το μεηλ ειναι βλακωδες.
εντιτ:
''...Απλά θέλω να πιστεύω και να ξέρω ότι εσύ δεν με θεωρείς υπάνθρωπο , κανίβαλο , και ότι άλλο επειδή εγώ συνεχίζω να τρώω το κρέας.....''
αυτο πραγματικα ενοχλει
Οι γάτες κατέληξαν να ζουν κοντά στους ανθρώπους ακριβώς επειδή είναι χρήσιμες.
Και δε νομίζω να μιλάει κανείς για πιτόγυρα με το ζόρι, όμως όταν μερικοί χορτοφάγοι φέρονται λες και μέσω της χορτοφαγίας τους θα σώσουν τον πλανήτη, ε, εκνευρίζεται ο κόσμος.
Επίσης το επιχείρημα με τα δόντια είναι χαζό, πάω στοίχημα πως κάποτε τα είχαμε για να δαγκώνουμε και τους άλλους πιθήκους, λοιπόν;
Λοιπόν είσαι ζώο που τρώει κρέας. Το αν θα τρως το είδος σου ή μόνο γουρούνι είναι άλλη ιστορία, το επιχείρημα αφορά τις φυσικές σου προδιαγραφές, δεν είναι και τόσο παράλογο.
Κατά τ'άλλα ο Πάνος δεν εμπίπτει στην κατηγορία των σπασαρχίδων χορτοφάγων, αλλά γενικά μιλώντας είναι εξαίρεση.
Μπριζόλα στα κάρβουνα. Δεν χρειάζομαι άλλο επιχείρημα προσωπικά.
Ρε σεις, σε όλη τη συζήτηση δεν υπάρχει κανένας χορτοφάγος που να θεωρεί τους άλλους υπανθρώπους ή οτιδήποτε - ffs, μέχρι πριν ένα χρόνο έτρωγα κανονικότατα και δεν έχω δώσει και κανέναν όρκο αίματος (pun intended) ότι δε θα ξαναφάω κρέας. Αντίθετα μερικοί προσπαθούν να με πείσουν ότι η επιλογή μου δεν έχει ηθική ή ιδεολογική διάσταση ή απλά ότι είναι "βλακεία". Γενικά νομίζω ότι περισσότερους κρεατοφάγους που γκρινιάζουν για τους σπασαρχίδες χορτοφάγους έχω πετύχει παρά σπασαρχίδες χορτοφάγους, το μεγαλοποιείτε. Καλά καλά δηλαδή δεν έχω γνωρίσει ούτε δέκα χορτοφάγους, τι λέμε τώρα.
Ε, εμείς οι κοσμοπολίτες που ζήσαμε στα εξωτερικά όμως γνωρίσαμε μπόλικους που μας πρήζανε τα παπάρια όταν τρώγαμε κεμπάμπ και μπέργκερ κινγκ. Γένους θηλυκού βασικά η πλειοψηφία. Και μερικές αδερφές. Οπότε μπόλικες, όχι μπόλικους.
Στο εξωτερικό είναι διαφορετικά, τα μουνάκια είναι στη πλειοψηφία τους vegans. Σε κοιτάνε "Ugh... you eat meat?" σε φάση "Είσαι τόσο απολίτιστος/πρωτόγονος;" και μετά τρως τη χυλόπιτα!
(almost pun intended, but not really.)
PS. Αν κάνεις καλό στον εαυτό σου και σ'αρέσει αυτό που τρως συνέχισε και μην ακούς κανένα μαλάκα :)
Επειδή το σκέφτόμουν λίγο το συγκεκριμένο τον τελευταίο καιρό: Εσείς, πώς θα βλέπατε κάποιον που τρώει ανθρώπους; Χωρίς καν να τους σκοτώνει (όπως γίνεται με όποιον τρώει ζώα), ας πούμε ότι τους βουτάει από το νεκροτομείο. Είστε σίγουροι ότι δεν θα τον θεωρούσατε "υπάνθρωπο, κανίβαλο" γι'αυτό; Γιατί νομίζω ότι ο καθένας βάζει μια γραμμή στην ηθική του και λέει ότι "οκ, από εκεί και πέρα αυτό είναι απαράδεκτο, ανήθικο, κατακριτέο". Μήπως δεν είναι τελικά και τόσο φρικαλέο να θεωρεί ένας vegeterian "απολίτιστο" ή κάτι τέτοιο έναν κρεατοφάγο, όπως και ο τελευταίος θα θεωρούσε κατά πάσα πιθανότητα έναν ανθρωποφάγο ή έναν που γαμάει κατσίκες; Δηλαδή, οκ, απλά έχει πιο "αυστηρή" ηθική, εκεί που εσείς βάζετε το όριο στο ανθρώπινο κρέας αυτός το βάζει στο κρέας γενικότερα.
Αν πχ κάποιος που πεθαίνει δωρίζει το σώμα του για πάσα χρήση και πιο συγκεκριμένα για βρώση απο ανθρώπους -γιατί έτσι γουσταρίζει, εδώ άλλοι θάβονται, καίγονται- κι εγώ παω και παίρνω το σώμα του και κάνω ένα τσιμπούσι με την παρέα μου, εσύ τι πρόβλημα έχεις;
Α, εγώ δεν έχω πρόβλημα, ούτε νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει κανείς. Αλλά 1) νομίζω ότι αρκετοί που ενοχλούνται με το να τους θεωρούν υπανθρώπους στην πράξη έχουν πρόβλημα με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και 2) είναι λίγο διαφορετικό να δωρίσει ο άλλος το σώμα του για τη συγκεκριμένη χρήση με αυτό που γίνεται με τα ζώα, που τους το παίρνουν με το ζόρι. Και φυσικά "δεν μπορούμε να ρωτήσουμε τα ζώα!" αλλά αμφιβάλλω αν κάποιο γουρούνι θα ήθελε πραγματικά να γίνει γύρος αν μπορούσε να αποφασίσει.
εντιτ, για να αντιστρέψω την ερώτηση, εσύ θα είχες πρόβλημα αν έβρισκα ένα καθυστερημένο (για να έχει και παρόμοιο νοητικό επίπεδο με τα ζώα), το σκότωνα και το έτρωγα;
εντιτ2, βασικά τώρα που το σκέφτομαι νομίζω ότι σχεδόν όλοι θα αντιδρούσαμε "κάπως" σε συμπεριφορά που μας φαίνεται "εξωφρενική", όπως το να τρως άνθρωπο. Δύσκολα δηλαδή θα πειστώ ότι πάνω από το 1% θα μπορούσε να είναι εντελώς κουλ αν στην ερώτηση "γεια χαρά, τι τρως εκεί;" έπαιρνε απάντηση "άνθρωπο, ένα γεράκο που πέθανε προχτές και άφησε το κρέας του για φαί, θέλεις λίγο;". Φυσικά, το σκάλωμα είναι σε πρώτη φάση, μετά μπορείς να το σκεφτείς και να συμφιλιωθείς με την ιδέα, αν τη θεωρείς οκ και όχι αντίθετη με την ηθική σου. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι, όταν κάποιοι έχουν κάνει συνειδητά την επιλογή να θεωρούν ανήθικο το να σκοτώνεις (έστω έμμεσα) ζώα για να τα φας, δεν είναι και τόσο απίστευτο να φρικάρουν και να σε αντιμετωπίζουν "κάπως" όταν το κάνεις; Δηλαδή ρε παιδιά λογικό μού ακούγεται, προφανώς αν είχαν την ίδια ηθική με εσάς θα έτρωγαν κι αυτοί κρέας, εφόσον το βλέπουν ως κάτι ανήθικο λογικό είναι να σας αντιμετωπίζουν ως ανήθικους/υπανθρώπους κλπ.
Για το πρώτο εντιτ αν μιλάς για τα κθυστερημένα του φόρουμ τότε είναι σκέτη αηδία αλλά πίστεψε με δεν έχω κανένα θέμα!
Για τα άλλα λέει ένα σωστό πράγμα ο ντεγκιαλ σε μια φάση. Η ανθρώπινη ηθική δεν είναι κάτι που κατασκευάζεται επειδή φέρνει ένας μαλάκας πλάκες με εντολές απο το βουνό και λέει "απο σήμερα δε τρώμε κρέας". Δεν φυτρώνει δηλαδή ουρανοκατέβατη αλλά προκύπτει μέσα απο ανάγκες, διεργασίες, συνθήκαι και τα τοιαύτα. Έχουν υπάρξει ανθρώπινες κοινωνίες που καννιβάλιζαν, έχουν υπάρξει ανθρώπινες κοινωνίες που πέταγαν καθυστερημένα σε καιάδες ή έστελναν εβραίους σε φουρνάκια. Δεν έχουν υπάρξει μη "τεχνητές" ατόφιες χορτοφαγικές ανθρώπινες κοινότητες (δηλαδή όχι 200 μασόνοι που λένε δε τρώμε κρέας ή ένα νησί στον ειρηνικό αλλά μια διαδεδομένη τάση σε ευρεία κλίμακα). Αν είναι να προκύψει μια τέτοια ηθική-ιδεολογία ευρείας κλίμακας τότε θα πρέπει να συνοδεύεται και απο το κατάλληλο preaching ώστε να ηγεμονεύσει και να δοκιμαστεί σαν πλειοψηφικό ηθικό-ιδεολογικό ρεύμα. Και αυτό είναι που εγώ εντοπίζω σαν αντίφαση στο τοπικ και γενικά, ότι δεν υπάρχει καμμία τέτοια διάθεση. Η χορτοφαγία σου είναι μια καθαρά ατομική επιλογή που δεν πειράζει κανένα αλλά και δεν ενδιαφέρει κανένα.
Φυσικα και ειναι φρικαλεο να θεωρει ενας vegetarian απολιτιστο και σιχαμενο εναν κρεατοφαγο οταν η φυση του ανθρωπου ειναι να τρωει τα παντα. Μπορει να επιβιωσει και χωρις κρεας ο ανθρωπος βεβαια, αλλα τις πρωτεινες δεν τις παιρνει σε τετοια ποσοτητα απο καμια αλλη τροφη, και η φυση λειτουργει με βαση την οικονομια. Αντιθετα ο κανιβαλισμος, ενω παρατηρειται σε μερικα ειδη αλλα οχι σε μεγαλη κλιμακα, δε νομιζω οτι αποτελει μεσο επιβιωσης για κανενα απο αυτα, εκτος απο περιπτωσεις που τα νεογνα καταβροχθιζουν τον γονεα ή περιπτωσεις που πεφτει ενα αεριπλανο στα χιονα και προκειμενου να ζησεις πρεπει να φας τον συνανθρωπο σου (μπορει να υπαρχουν και εξαιρεσεις τις οποιες να μας πει ο καντιρου). Τωρα αν το θεωρεις ζητημα "ηθικης" και πρεπει να βαζουμε ενα οριο ή οχι, καλλιστα μπορει κι ενας κρεατοφαγος να θεωρει απολιτιστο εναν vegeterian και να ανακαλυψει διαφορα επιχειρηματα για αυτην την κατηγορια.
δρακε εισαι στα προθυρα του http://en.wikipedia.org/wiki/Jainism
και τα ζαρζαβατια εχουν ψυχη
Απλά δεν έχω όρεξη να γίνω preacher γιατί δε θεωρώ ότι καταφέρνεις πολλά πέρα από το να σπας αρχίδια. Ξέρω, ΕΙΜΑΙ preacher σε πολλά πράγματα irl και προσπαθώ να το περιορίσω. Το να καταθέτεις την άποψή σου πολιτισμένα συνήθως είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, επιτυχές. Εκτός αν θες να μου πεις πως αν αρχίσω να σου λέω "ΟΥ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕ ΚΑΝΙΒΑΛΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΜΙΤ ΙΖ ΜΕΡΝΤΕΡ" θα σταματήσεις ξαφνικά να τρως πιτόγυρα. Μπα.
edit: επίσης το ποστ μου ήταν προς αυτούς που τους τη σπάει το preaching, οπότε στην ουσία μάλλον υπερασπίζεσαι αυτό που λέω (υπό άλλη οπτική γωνία).
Δεν ξέρω, είναι πχ στη φύση του να γαμάει την παλάμη του;
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nismSymbol.PNG
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...4/Swastik4.svg
ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ
Απ'το Σατυρικόν του Πετρώνιου:
"Όλοι εκείνοι που θα λάβουν ένα κληροδότημα στη διαθήκη μου, εξόν απ'τους απελεύθερούς μου, θα το πάρουν υπό τον απαράβατον όρο να κόψουν το κορμί μου σε κομματάκια και να τα φάνε δημόσια.
Είναι έθνη, το ξέρουμε, όπου διατηρούν ακόμα ένα έθιμο, που ορίζει να τρώγονται οι νεκροί από τους συγγενείς τους, σε σημείο, που, συχνά , μαλώνουν τους αρρώστους, σα δεν προσέχουν και κάνουν άσκημο το κρέας τους. Γι 'αυτό θέλω να προειδοποιήσω τους φίλους μου, να μην αρνηθούν ό,τι τους ζητώ, και να βάλουν την ίδια όρεξη στο φάγωμα του κορμιού μου που βάζουν τώρα στις ευχές τους για το θάνατό μου."
http://www.igibud.com/petron/satyr/satyr17.html
Dragonlord γράφεις wall of texts (όχι μόνο εσύ) και απλά δυσκολεύομαι να τα διαβάζω , συμπερασματικά , εγώ που τρώω μοσχαράκι , χοιρινό, κοτόπουλο, κατσικάκια etc είμαι κανίβαλος ?
Αν είμαι εγώ κανίβαλος , είναι και το λιοντάρι που τρώει την αντιλόπη? η φάλαινα που τρώει μικρές φώκιες? το φίδι που τρώει το ποντίκι?
Σε γενικές γραμμές αν γουστάρεις να είσαι βέτζι γούστο σου και καπέλο σου , αλλά μην ξεχνάς ότι εσύ πας ενάντια στην φύση και όχι εγώ.
Χμμμ δεν έχω σκοπό να κατηγορήσω κανέναν. Αλλά νομίζω ότι υποτιμάς τον εαυτό σου εξισώνοντάς τον με λιοντάρια, φίδια και φάλαινες, υποτίθεται πως υπάρχουν πράγματα που μας διαχωρίζουν από τα ζώα. Αν θες πάντως να σου πω ότι είσαι εξίσου πολιτισμένος και μη-κανίβαλος με τα ζώα, τότε οκ, προφανώς δε θα διαφωνήσω.