Quote:
Originally Posted by
Amnesiac.
Α και για το θέμα της τιβή, ναι παίζει μεγάλο ρόλο μπλα μπλα μπλα, αλλά μη την ανάγουμε στο Μέγιστο Κακό, και ο Αλαβάνος μέρα παρά μέρα στην τηλεόραση ήταν και με σοβαρή παρουσία (ήταν ας πούμε ο μόνος που καθόταν να συζητήσει, τον άκουσα να λέει σε κάποια φάση "δίκιο έχεις" σε κάτι που είχε πει ένας άλλος και δεν πίστευα σταυτιά μου), τι κατάφερε;
Η κενωνία είναι περίεργο και πολύπλοκο πράμα, δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς αντίκτυπο έχει το καθετί που κάνεις. Μπορεί να μην άλλαξε τίποτα. Μπορεί όμως η χρυσή αυγή τώρα να ήταν στο 10% ή και παραπάνω αν δεν υπήρχαν οι αριστεροπερίεργοι κάθε είδους. Υπάρχουν πράγματα που πετυχαίνεις, υπάρχουν και πράγματα που αποτρέπεις. Και τα δύο καλά είναι.
Όσο για το αν θα δέχονταν οι άλλες χώρες της ΕΕ να δώσουμε υπηκοότητα/πολιτικό άσυλο στους μετανάστες και να πηγαίνουν κι εκεί, ε, στημπούτσα μας, τι θα κάνουν; Αν με κάποιο τρόπο αρνηθούν, αρνούμαστε κι εμείς το δουβλίνο 2, δηλαδή να τους δεχόμαστε πίσω, και κάνουμε τα στραβά μάτια σε σύνορα και λιμάνια. Όταν φτάσουν εκεί, δικό τους πρόβλημα το τι θα τους κάνουν. Αλλά ναι, δεν είναι τόσο απλή η λύση, για παράδειγμα το είπα αυτό με τη νομιμοποίηση, είναι ένα μόνο μέτρο από αυτά που πρέπει να παρθούν. Χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, δουλειά, στέγη και τροφή. Θα μου πεις, μα δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχουν δουλειές, και θα σου πω ναι, γι'αυτό δεν είμαι υπέρ του καπιταλισμού, να φύγουμε, να πάμε αλλού.
Τέλος για την αριστερά, οκέι, δεν πείθει. Όμως η αριστερά έχει από αιθεροβάμονες τύπους όπως ο καλός μας ντράγκονλορντ μέχρι "συνετούς" τύπους σαν τον κουβέλη, που θα σου πουν ακριβώς αυτά που λες, ότι υπάρχουν και οι δύο πλευρές, και να τα συζητήσουμε και τέτοια. Αυτός γιατί δε χτυπάει 40%; Δηλαδή, τι ακριβώς θεωρείς ότι φταίει στον τρόπο που τα λέμε και δε μας ακούει ο κόσμος; Γιατί θα βρεις αριστερούς που να μιλάνε με όποιο τρόπο γουστάρεις. Απ'ό,τι φαίνεται, μερικοί δεν καταλαβαίνουν ούτε με το καλό. Γι'αυτό απλά