https://www.youtube.com/watch?v=zAeabu8HWT8&app=desktop
Printable View
Αποφάσισα να πάρω ιμάντες για το σπίτι, οι τιμές του TRX σε οποιαδήποτε έκδοση του είναι απαγορευτικές, το Jungle Speed XT είναι ελαφρώς πιο προσιτό αλλά δεν το έχω βρει κάπου εντός Ελλάδας. Το ερώτημα είναι το εξής: υπάρχει λόγος να σκάσεις π.χ. 100 ευρώ αντί π.χ. για 50 που θέλουν αυτοί εδώ ας πούμε της Diadora; Έχω την εντύπωση οτι είναι πεταμένα λεφτά, αλλά ας πει και κάποιος που ξέρει.
πήρα ιμάντες lidl 20 ευρώ πριν 2-3 εβδομάδες. περίπου 20-30 ευρώ σου βγαίνει να φτιάξεις custom, οπότε μια χαρά ήταν.
έχουν και αναρτήρα για πόρτα (οκ εμένα δε μου χρησιμεύει ιδιαίτερα αφού θέλω σε πολλές ασκήσεις να είναι κατακόρυφοι). γενικά είναι ό,τι καλύτερο είχα πετύχει.
το πόσο σωστά εκτελείτε τις ασκήσεις και τη ροή του προγράμματος/διαλείμματα, πώς θα το κρίνετε όμως; Με κάθε καλή πρόθεση, ρωτάω έχοντας κάνει πάνω από 5μηνο πλέον σε αίθουσα TRX.
την τεχνική των ασκήσεων τη μαθαίνεις από γυμναστή και εναλλακτικά από βίντεο (το youtube είναι φίλος μας).
το στυλ προγράμματος, ανάλογα με το στόχο σου και τις δυνατότητές σου. με λίγα λόγια μετράς σφυγμούς - αναπνοές και κανονίζεις σύμφωνα με τη ΜΚΣ σου. π.χ. θέλεις σύντομο με ένταση? δουλεύεις στο 90%-95% της ΜΚΣ.
πάντα για το πρόγραμμα που βγάζεις, θέτεις το στόχο και μετά βρίσκεις τον τρόπο που θα τον πετύχεις.
Εμένα μου κάνει εντύπωση που ρωτάς πως εκτελείς σωστά τις ασκήσεις έχοντας ήδη κάνει ένα πεντάμηνο TRX. Αν δεν έχεις μάθει ακόμα να τις κάνεις σωστά και θες υποδείξεις κάτι δεν πάει καλά. Για το στυλ της άσκησης δεν καταλαβαίνω καν τι είναι αυτό που ρωτάς...
αποκτάς εμπειρία με το σώμα σου, διαβάζεις, κάνεις trial and error και προχωράς. αν υπάρχει η δυνατότητα να το συζητήσεις και με γυμναστές ακόμα καλύτερα. σίγουρα κάποιος αρχάριος είναι καλύτερα να ξεκινήσει με γυμναστή και σιγά σιγά να ανεξαρτητοποιηθεί. όλα θέμα λογικής είναι. και η τεχνική των ασκήσεων δεν είναι πανάκεια. το μόνο που χρειάζεσαι είναι η τεχνική να αποφεύγεις τραυματισμούς. από εκεί και πέρα υπάρχουν χιλιάδες τρόποι εκτέλεσης.
Δε ρωτάω. Εγώ ξέρω πλέον. Αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Κάποιος μπορεί να κάνει περισσότερο καιρό και πάλι να μην έχει αυτοπεποίθηση να κάνει μόνος του χωρίς υποδείξεις. Επίσης, μην ξεχνάς ότι κάθε γυμναστής έχει άλλο στυλ προπόνησης και σε ένα γυμανστήριο, όταν δεν προπονείσαι με personal trainer, είναι πολύ πιθανό να σε προπονούν διαφορετικοί άνθρωποι = διαφορετικά στυλ.
Αυτό που ρωτάω παραπάνω, αφορά τη ροή, δηλαδή την ακολουθία των ασκήσεων και τη διάρκειά τους (το TRX δε στηρίζεται στις επαναλήψεις ανά σετ, όπως οι αλτήρες/οι μπάρες/οι τροχαλίες, κάνεις όσες αντέχεις στον τάδε χρόνο) και το διάλειμμα που πρέπει να τηρείς ανάμεσα στις ασκήσεις.
Το δεύτερο ενικό πρόσωπο που χρησιμοποιώ δεν είναι ευθεία ερώτηση. :)
δε μ'αρέσει να λέω τα ίδια και τα ίδια αλλά το διάβασμα, το youtube, οι γυμναστές και οι ερασιτέχνες που ασχολούνται σοβαρά, μπορούν να σου δώσουν συμβουλές και κατευθύνσεις. από εκεί και πέρα ΜΟΝΟ ΕΣΥ ξέρεις το σώμα σου και τις ανάγκες του, οπότε αν ασχολείσαι μόνος, κανονίζεις το πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σου. δεν καταλαβαίνω την απορία σου.
^ ονιμπότσο δεν είναι κβαντομηχανική, γυμναστική κάνεις.
Κατα τ'άλλα, ένα μήνα μόνο super set κάνω, ποια διαλείμματα :p
ρωτάει και για να μάθει το κοινό ο αναπληρωτής καθηγητής.
o 12 stars έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση και απάντησα.
μετά έκανες εσύ μια τελείως διαφορετική ερώτηση και προσπάθησα να απαντήσω (εις τριπλούν) γιατί νόμισα ότι ήταν ειλικρινής απορία σου και όχι "για χάρη της συζήτησης".
http://www.weider.com.gr/images/2013/11/32protein.png
Αυτα λενε τιποτα για μετα τη προπονηση; Τα πουλαει στο γυμναστηριο και εχθες τσιμπησα ενα μολις τελειωσα. Πεταξα λεφτα;