οχι δεν λεμε το ίδιο ...
οι έλεγχοι δεν γίνονται (ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να γίνονται) για τα προστιμα
Printable View
οχι δεν λεμε το ίδιο ...
οι έλεγχοι δεν γίνονται (ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να γίνονται) για τα προστιμα
Αλλά, ναι, λέμε το ίδιο γιατί γι'αυτό ακριβώς γίνονται.
Βρέθηκε μάλλον αγοραστής για το CR-Z. Η τιμή είναι ικανοποιητική για τις εποχές, όχι για το αυτοκίνητο ή τα θέλω μου, αλλά το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η αγορά ενός οικογενειακού αυτοκινήτου.
Πιθανότερη είναι η αγορά ενός μεταχειρισμένου, αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι στο ερώτημα diesel ή βενζίνη.
Υπάρχει η άποψη που λέει ότι τα diesel αυτοκίνητα είναι οικονομικότερα σε καύσιμο και τέλη (σε περιπτώσεις δεν έχουν τέλη), αλλά ακριβότερα στην τιμή αγοράς, διαφορά που αν δεν κάνεις πάνω από 40.000 χιλιόμετρα το χρόνο, δε την αποσβαίνεις. Από την άλλη, λέγεται πως κάποιες ζημιές είναι σχεδόν δεδομένες, λόγω ποιότητας καυσίμου κυρίως, όπως είναι η αντικατάσταση των μπεκ ψεκασμού καυσίμου. Επίσης, διαβάζω ότι τα μεταχειρισμένα diesel οχήματα των αντιπροσωπειών, ειδικά τα Γερμανικά, ειναι φερμένα από έξω με άπειρα χιλιόμετρα γυρισμένα και κατ' επέκταση, επίφοβα.
Εσείς τι λέτε; Βοηθείστε έναν άνθρωπα σε ανάγκη.
Η γυναίκα μου κάνει πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα και το diesel ήταν σωτηρία και αυτονόητη επιλογή. Εγώ πάλι κινούμαι σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης με ένα μικρούλι 107 peugeot και δεν αξίζει τον κόπο να πάρω ένα ακριβότερο diesel σε καμία περίπτωση. Αν πάρεις diesel θα πρέπει να προσέξεις που βάζεις πετρέλαιο γιατί οι απάτες κοστίζουν πολλά λεφτά μιας και προκαλούν πολύ εύκολα ζημιές στον κινητήρα. Επίσης με τον ήχο της μηχανής πετρελαίου θα μπορούσα μέχρι και να τον παίξω.
εγώ μια αντλία πετρελαίου χρειάστηκε να αντικαταστήσω εδώ και με πόνεσε πάντως 3πλα σε σχέση με της βενζίνης. Τέσπα. Η οικονομία προέχει. Τις προάλλες δοκίμασα το υβριδικό τοϊότα αουρις και έμεινα μαλάκας καταρχήν με τα 4 λίτρα τα 100 χλμ μικτής διαδρομής και την συμπεριφορά του (και την τιμή αλλά εδώ δεν έχει σημασία, δεν θα το αγόραζα ούτως ή άλλως).
Quote:
Originally Posted by www.caranddriver.gr
Δε διάβασα το παραπάνω άρθρο, αλλά φαντάζομαι τα λέει σωστά. Εκτός αν κάνεις ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα ή είσαι ταρίφας, ΜΗΝ πάρεις diesel. Αν θες, το συζητάμε, αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
Ισχύει. Οδηγώ Yaris diesel αλλά κάνω τουλάχιστον 25-30000 χιλιόμετρα το χρόνο οπότε με εξυπηρετεί και με το παραπάνω. Για εντός πόλης έχει αμέτρητες οικονομικές επιλογές ,πολύ πιο eco-friendly απο ένα diesel που καίνε σχεδόν όσο ένα diesel και πολλές φορές αρκετά λιγότερο.
Το CR-Z αγοράστηκε καινούργιο το Μάρτιο του 2011. Σε λίγες μέρες έχει γενέθλια δηλαδή. Σε αυτά τα 4 γεμάτα χρόνια, έχει κάνει κάτι λιγότερο από 30.000 χλμ και υπολογίστε ότι σε αυτά, υπάρχουν και 5 - 6 ταξίδια (Θεσσαλονίκη - Πελοπόννησος, Θεσσαλονίκη - Αθήνα, Θεσσαλονίκη - Πάργα). Οπότε, έχοντας τη μηχανή, σίγουρα δεν είναι το αποκλειστικό μέσο μετακίνησης. Από εκεί και πέρα, δε θα δώσω το CR-Z για να πάω σε ένα Golf (που το σιχαίνομαι ούτως ή άλλως) ή ένα Focus. Το μόνο της κατηγορίας αυτής που θα κοιτούσα, λόγω χώρων/ποιότητας/κολλήματος είναι το Civic και ειδικότερα το Civic Tourer (SW δηλαδή).
Γενικότερα κινούμαστε στη μεγαλύτερη κατηγορία, με επιλογές όπως Opel Insignia, Mazda 6, Toyota Avensis, Skoda Octavia (και τα βάζω με σειρά προτίμησης, ξεκάθαρα πράγματα, δε γουστάρω VW group και προφανώς δε συζητάμε για BMW, Audi)
Ένα αυτοκίνητο που μου άρεσε πάρα πολύ είναι αυτό. Το είδα κι από κοντά και μπορώ να πω ότι όσον αφορά το εσωτερικό του τουλάχιστον, οι φωτογραφίες το αδικούν.
Blitzer, προφανώς το συζητάμε, γι' αυτό είμαστε εδώ θαρρώ. :)
Οκ, επειδή το έψαχνα πρόσφατα, κατέληξα ότι για τις δικές μου ανάγκες και, κατ'επέκταση, των περισσότερων οδηγών στη χώρα μας, δεν αξίζει. Ούτε καν κοντά. Έχει πέσει μεγάλη προώθηση στα πετρελαιοκίνητα τα τελευταία χρόνια και πάρα, μα πάρα πολλή παραπληροφόρηση. Είναι να αναρωτιέται κανείς.
1. Μεγαλύτερο αρχικό κόστος. Γύρω στα 2 χιλιάρικα, ίσως παραπάνω.
2. Χαμηλότερη ιπποδύναμη για τον ίδιο κυλινδρισμό. Πλέον υπάρχουν μικρά 1000άρια turbo (με χαμηλούς ρύπους και μηδενικά τέλη) που βγάζουν περισσότερα άλογα από 1.6 diesel.
3. Ακριβότερη συντήρηση, καθώς μιλάμε για πολυπλοκότερους κινητήρες. Αν υπάρξουν και βλάβες, απλά λολ.
4. Το DPF (αντίστοιχο του καταλύτη) κοστίζει 1500-2000ε και θα χρειαστεί αλλαγή στα 150-200 χιλιάδες χιλιόμετρα (ίσως παραπάνω αν κάνεις ευλαβική συντήρηση).
5. Ήχος ταρίφα.
Και όλα αυτά για να κερδίσεις τι; -25% στην αγορά καυσίμου; Ακόμα κι αν αγνοήσουμε τα παραπάνω και λάβουμε υπόψη μόνο το αρχικό έξτρα 2χίλιαρο κι ότι κάνεις 20,000 χλμ/έτος (που δεν κάνεις), θα χρειαστείς περισσότερα από 5 χρόνια για να κάνεις απόσβεση. Για μένα τα πρώτα 2 σημεία μου είναι αρκετά για να μην ξανακοιτάξω ποτέ diesel.
Όσον αφορά συγκεκριμένα μοντέλα, δε γνωρίζω ακριβώς τις ανάγκες σου και τον προϋπολογισμό σου, αλλά θα σου έλεγα να μείνεις στα γιαπωνέζικα. Honda/Toyota εγγύηση. Από Ευρώπη μεριά, αν είχα το χρήμα, μόνο Audi θα αγόραζα.
Μου είναι δύσκολο να ποστάρω χωρίς έστω υπόνοια προβοκάτσιας! Για το κωμικό του πράγματος το έγραψα, προφανώς. Δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου :P
Μπήκα τις προάλλες σε ένα τέτοιο και είναι υπέροχο. Ιδιοκτήτης με προιστορία σε mini cooper και άλλα πιο σπορ αμάξια, που πλέον έχει 2 μικρά παιδιά και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος με το Volvo.
Είμαι κι εγώ σε φάση αναζήτησης μεταχειρισμένου τουτού, αλλά σε τελείως άλλη κατηγορία, όντας single και κινούμενος κατά 95% μεταξύ Ροτόντας-Καλαμαριάς σχεδόν σε καθημερινή βάση. Από συζητήσεις και την όποια έρευνα έχω κάνει μέχρι στιγμής, και το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι μάλλον το diesel είναι αχρείαστο. Το σημείο 1 στο ποστ του Μπλίτζερ είναι κάπως υπερβολικό μιας και μιλάμε για μεταχειρισμένα. Η διαφορά μεταξύ πετρελαίου/βενζίνης, τουλάχιστον σε αυτά που κοιτάω εγώ είναι στο χιλιάρικο ή και μικρότερη. Και στο σημείο 2 υπάρχουν μάλλον ενστάσεις, γιατί η στεγνή σύγκριση ιπποδύναμης σε μοντέλα διαφορετικών κυβισμών και διαφορετικού καυσίμου είναι λίγο άτοπη, αλλά είναι μεγάλη κουβέντα και δεν το πολυέχω.
Επειδή τις επόμενες μέρες θα βγω κι εγώ στη γύρα για hands on τσεκάρισμα περιπτώσεων, ας ρωτήσω το σοφό φόρουμ: ποια η γνώμη σας για το Mito? Έχετε ακούσει να βγάζουν προβλήματα πάνω από το μέσο όρο? Είναι πολύ ακριβά στη συντήρηση του?
Στην κατηγορία του Mito αποκλείω ο,τιδήποτε γερμανικό, γαλλικό(πλην Ρενώ), μου αρέσουν τα καινούρια Clio και Fiesta(αλλά με μπάτζετ γύρω στα 8 χιλιάρικα δε με παίρνει) και κοιτάω Swift και Yaris(κατά σειρά προτίμησης) αν πρέπει να κάνω υποχώρηση στο αισθητικό κομμάτι για χάρη της αξιοπιστίας. Αν καταλάβατε, θέλω να με βοηθήσετε να αποφασίσω ότι δεν είναι αυτοκτονία να πάρω ιταλικό αμάξι τη σήμερον ημέρα :-D
http://www.iflscience.com/environmen...-earth-s-crust
http://news.stanford.edu/pr/02/jacobsonJGR1023.html
Οποιος αγοραζει ντηζελ αυτοκινητο ειναι δολοφονος καποιας μελλοντικης γενιας. Εκτος απο καγκουρας που γουσταρει ηχο ταριφα στο οικογενειακο του αυτοκινητο.
Δεν ξερω γιατι δηλωσε το αντιθετο ο Μπλιτζερ, αλλα ειναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ κριτηριο επιλογης αγορας αυτοκινητου ο ηχος της μηχανης.
Υβριδικο ειμαστε γενικα.