οχι για τον άμαροκ ρε. για το γενικό λέιαουτ του ουμπούντου μου. να το κάνω πιο όμορφο. σα του ρούθλες.
Printable View
οχι για τον άμαροκ ρε. για το γενικό λέιαουτ του ουμπούντου μου. να το κάνω πιο όμορφο. σα του ρούθλες.
επίσης δεν έχω ασχοληθεί με icons, αλλά έχω ασχοληθεί λίγο με GTK Themes.
για τέτοια πράγματα το καλύτερο μέρος είναι το gnome-look. τα απλά themes είναι εδώ. για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να ψαχτείς με compiz..
Είναι χαζό να φορτώνεις το σύστημά σου με πράγματα άχρηστα, μόνο και μόνο για να τρέχεις εφαρμογές του kde. Επιλογή κάνεις εξαρχής και πας gnome ή kde ανάλογα με το τι θες(οκ, κάποιοι καίγονται πολύ και πάνε για απλά gtk πραγματάκια κι αν). Mόνο το kate μου λείπει εμένα πραγματικά στο gnome.
Ο exaile! ως music player δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το amarok πιστεύω. Από τους υπόλοιπους gnome players κερδίζει σίγουρα. Δηλαδή και το Listen που για μένα ήταν ο πιο σοβαρός του ανταγωνιστής ως amarok clone είναι πολύ βαρύ. Σίγουρα μου φάνηκε περίεργο που είχα συνηθίσει στο compact foobar που είχα στα windows, αλλά σχεδόν ποτέ δεν βλέπω το παράθυρο του exaile εγώ, μια ζωή στο tray είναι, εκτός από όταν χώνω albums στο playlist. Επίσης έχει την υπέροχη επιλογή να βγάζει με plugin το cover κάπου στο desktop, όπως θες εσύ. Κάτι πολύ χρήσιμο αν θες να το ομορφύνεις, δεδομένου ότι κάτι cid(conky images display) δεν δουλεύουν(οσο προσπάθησα να το κάνω να δουλέψει).
Για τα πολύ απλά εφετζίδικα πράγματα πάντως, απλά compiz και conky φτάνουν πιστεύω. Τα docks δεν τα συμπάθησα ποτέ μου εγώ για κάποιο λόγο. Ε από αυτά μόνο το conky ίσως σε ζορίσει λίγο στην αρχή γιατί έχει ηλίθιο τρόπο διάταξης, αλλά το συνηθίζεις. Αυτό το υπέροχο thread βέβαια θα σου δώσει όση βοήθεια θες και αρκετά έτοιμα config αρχεία για να τα τροποποιήσεις(γιατί αν πας να το κάνεις μόνος σου από την αρχή θα χαθείς). Αν θες σου στέλνω και το δικό μου .conkyrc για να μην παιδεύεσαι.
σαφώς και έχεις πμ τρουμέταλε.
Μια απλή λύση είναι να αφήσεις τα conky κλπ και να βάλεις screenlets. Υπάρχει αυτό το υπέροχο screenlet που βασικά είχε όλες τις πληροφορίες του conky, πέρα από τα cpu/gpu temperatures, καθώς και αυτό για το exaile*. Απλά εγκαθιστάς τα screenlets, κατεβάζεις το παραπάνω από το link, install μέσα από το γραφικό περιβάλλον και είσαι έτοιμος. Α και απλή και εύκολη παραμετροποίηση σε γραφικό περιβάλλον πάνω από όλα.
Αν θες το conky πάντως, εδώ έχει όλα όσα θες να ξέρεις. Σου λέει πως να το βάλεις, να το ρυθμίσεις, να βάλεις τα extra του etc etc. To παλιό μου config πρέπει να είναι αυτό(δε θυμάμαι αν του είχα κάνει καν αλλαγές για να το πάρει και ο χτικιός).
(προφανώς αλλάζεις τα mount points, το GRXX0027 και τα μετά τα grep για τις θερμοκρασίες, ανάλογα με το πως είναι η έξοδος αν δώσεις sensors)
*Αυτό για το exaile στο conky ήταν απλά το με το conkyexaile να βγάζει τα info(artist, title, album, year etc) και το exaile το ίδιο με ένα του plugin να πετά το artwork στο desktop πάνω, σε καθορισμένη τοποθεσία(που έβγαινε just κάτω από το conky).
PS: Υπάρχει και το GTK Desktop info που είναι σαν το conky, με pseudotransparency όμως, αλλά τα βγάζει όλα σαν html. Πιο εύκολο να το σετάρεις. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω τα πολλά στο screenlet στην μπάρα δεξιά και μόνο το info από το exaile με το gtk-desktop-info.
Θενξ :thumbsup:
Έβαλα τα screenlets εύκολα και γρήγορα. Υπάρχει και ένα σκρινλετ που δείχνει πληροφορίες στο ντέσκτοπ για τη μουσική, κάτι σαν αυτό που έχεις, το ρύθμισα να βλέπει το exaile αλλά παπάρια. Ξέρεις τι μπορεί να φταίει; Χρειάζεται κάποιο plugin και στο exaile;
Α, μιας και πήρα φόρα εγκατέστησα και το gtk-desktop-info.
ΟΚ.
Πώς ανοίγει; Τι κάνω;
Βέβαια προτιμότερο θα ήταν να έβρισκα λύση για το exaile από τα screenlets.
έντιτ : Α και κάτι άλλο, πώς σκατά επιλέγω την Αθήνα σαυτό το σκρίνλετ με τον καιρό; Το ίδιο με το δικό σου έχω.
GRXX0004 η Αθήνα. Γενικά για κωδικούς, www.weather.com και κάνεις search.
Για το gtk-desktop-info τώρα... Αν ακολούθησες ότι λέει στο ubuntuforums και ειδικά στο pdf αρχείο που υπήρχε στο πακέτο θα πήρες το example που είχε από το /usr/share/gtk-desktop-info και θα το έβαλες κάπου στο home directory σου(ας πούμε το είπες gtk-desktop-info.sh, και το έκανες executable φυσικά). Ε από αυτό μόνο όλα θα είναι σε comments πέρα από το sleep 1 στην αρχή και την γραμμή για το exaile(εκτός αν θες κι άλλες πληροφορίες εσύ, πειραματίσου).
Βασικά, εγώ έχω κάνει μια κόπια τα config αρχεία καθώς και τον φάκελο templates στο ~/.config/gtk-desktop-info για να μπορώ να τα πειράζω άνετα χωρίς να μου σπάνε τα αρχίδια τα permissions(και γιατί δεν θέλω γενικά τα αρχεία εκτός του home directory μου να τα βλέπει κανείς πέρα του root). Ο φάκελος αυτός θα δημιουργηθεί αυτόματα την πρώτη φορά που θα το τρέξεις και θα αντιγράψει τα config αρχεία μόνο. Καλό είναι να αντιγράψεις και τα templates πάντως για να τα πειράζεις όπως σου είπα.
Η ρύθμιση μετά είναι πολύ απλή. Τα ορίσματα που παίρνει τα εξηγεί όλα στο pdf αρχείο(gtk-desktop-info.guide για να το δεις) και τα μόνα που θα πρέπει να σε νοιάζουν πρακτικά είναι το μέγεθος και η θέση του στο desktop.
Αν έχεις πρόβλημα, πες μου να ανεβάσω κάπου ένα .tar.gz με το config μου να το χρησιμοποιήσεις.
Χμ επειδή παραείναι προγκρέσιβ αυτά τα πράγματα, παίζει να ξέρεις τι μπορεί να φταίει και δε δουλεύει το now playing screenlet; Το δοκίμασα και με rhythmbox αλλά ούτε.
Και σε μένα δεν δούλευαν κάποια screenlets, άλλα crashαραν, γενικά δεν είναι και ότι πιο stable υπάρχει. Γι'αυτό gtk desktop info. :P
Τελικά μου έσπασε τα παπάρια και το screenlet γιατί δεν έσωζε τις αλλαγμένες ρυθμίσεις και τα έβγαλα όλα και έχω ένα απλό/καθαρό ουμπούντου ντέσκτοπ που λειτουργεί τέλεια στο ηηηπισάκι μου. Θενξ πάντως.
http://img354.imageshack.us/img354/7060/screenshotb.png
μια απορια...αφου και για το πιο απλο πραμα σας ταλαιπωραει γιατι παιδευεστε και δεν δουλευετε τα ''ευκολα'' windows?
δεν έχω κάτσει ποτέ να ομορφύνω το desktop να βάλω screenlets κτλ κυρίως επειδή ποτέ δεν είχα όρεξη να κάτσω να το ψάξω λίγο. άντε το πολύ πολύ να αλλάξω theme και λίγο τα χρώματα.
τώρα επειδή έχω χαζοψηθεί σας ερωτώ:
για τις αλλαγές που κάνετε βάζετε compiz; επειδή έχω παλιό pc πόση μνήμη και πόσο cpu παραπάνω καταναλώνει το δικό σας μετά τις αλλαγές;