και γινεται ακομα καλυτερο!!!!!!!! <3
Printable View
και γινεται ακομα καλυτερο!!!!!!!! <3
Εδώ είναι όλο το ζουμί όμως, το γεγονός ότι σε όλα τα κινήματα έχει εισβάλει για τα καλά ο έλεγχος ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ εταιρειών, που κάνουν μπίζνες ακριβώς με αυτήν την κουλτούρα. Οι γυναίκες αυτή τη στιγμή, είναι οι καλύτεροι "πελάτες" όλου αυτού του θέματος κι αυτό εννοώ εξ αρχής (για όποιον έχει στοιχειώδεις αντιληπτικές ικανότητες) όταν λέω πως ο "σημερινός φεμινισμός" (πάντα σε εισαγωγικά, επίσης για πολύ συγκεκριμένο λόγο που δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς) κάνει μεγαλύτερο κακό στις γυναίκες, εν τέλει.
Εκτός αν θεωρείτε πως κύλησαν όλα πολύ καλά με τα Black Lives Matter, Now its HER Time, Against Asian Hate κτλ κτλ κινήματα.
κουτάρω ένα κειμενάκι από το όχι και πολύ μακρινό παρελθόν
πιστεύω κι ο ονιμπότσος κάπου εκεί το πάει, αν και αποτυγχάνει να εξηγήσει επαρκώς τι θέλει να πει και καταλήγει να φαίνεται ότι προσβάλει το φεμινιστικό κίνημα. τεσπα, μπορεί να κάνω και λάθος.Quote:
Η άρχουσα τάξη πάντα προσπαθούσε να σπείρει διχόνοια στην εργατική τάξη, ακολουθώντας την πανάρχαια τακτική του διαίρει και βασίλευε. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να στρέψει το ένα τμήμα των εργατών ενάντια στο άλλο: ρατσισμό, εθνικά ζητήματα, γλώσσα, φύλο ή θρησκεία – καθένα από αυτά έχει χρησιμοποιηθεί, και ακόμα χρησιμοποιείται, για να διχάσει την εργατική τάξη και να απομακρύνει την προσοχή της από τον ταξικό αγώνα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό και κατανοητό σχεδόν από τον καθένα στην Αριστερά. Όμως στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, τον σεξισμό και άλλες μορφές καταπίεσης που υπάρχουν στην κοινωνία, είναι πιθανό να περάσει κανείς στο άλλο άκρο, εγκαταλείποντας τη ταξική θεώρηση των πραγμάτων και παίζοντας στην ουσία το παιχνίδι της άρχουσας τάξης βάζοντας τους διαχωρισμούς αυτούς πάνω απ’ όλα, αγνοώντας την πηγή όλων των ειδών καταπίεσης στην ταξική κοινωνία και προωθώντας τα τμηματικά συμφέροντα της μιας ή της άλλης ομάδας σε βάρος της ενωμένης ταξικής πάλης. Αρκετοί άνθρωποι που πάντα φωνάζουν σχετικά με την «καταπίεση» τείνουν να αγνοούν ή υποβαθμίζουν την πραγματική βάση της καταπίεσης, η οποία είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Είναι αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ένωσης της εργατικής τάξης σε έναν επαναστατικό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, επιμένοντας ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο ένα ή στο άλλο θέμα της αρεσκείας τους. Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά σε υπερβολικό βαθμό.
Υπερβάλλεις Ονι.
Το ποιος είναι ο βλάκας, που δεν καταλαβαίνει ότι ο woke φεμινισμός -η κατ' εξοχήν υπεύθυνη κατάσταση για τη γαμημένη είδηση που ανέφερα εξ' αρχής γαμώ το χριστό σου, φαντομ ντακ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κίνημα χειραφέτησης, φαίνεται. Γαμώ το χριστό σου, φάντομ ντακ.
Αν χάζευες το reddit των Megadeth εκείνες τις ημέρες (μπορείς να τα βρεις ακόμα) θα καταλάβαινες πως ευαίσθητες φωτογραφίες του Ellefson είχαν γίνει meme και πως ο ίδιος γελοιοποιήθηκε. Αυτά δεν τα έκαναν φεμινιστές κ φεμινίστριες αλλά κατά 99% άνδρες-τρολλς. Προφανώς και ο Mustaine κάνει damage control. Ο Mustaine δε σκέφτηκε 'πω αυτό που έκανε θα κάνει τις φεμινίστριες να οργιάσουν και θα μας ρίξουν τις πωλήσεις' αλλά 'το ίντερνετ γέμισε με πικς του μλκ του Ellefson να την παίζει' (με το συμπάθειο το τελευταίο).
για τη φάση με τον ελεφσον, θεωρώ ότι ισχύει αυτό που λέει ο λεκές.
Πώς γίνεται να μετανοιώνω πάντα όταν γράφω κάτι;
Επειδή βαριέμαι τα πολλά πολλά, να απαντήσω στον φάντομ ότι η μαλάκια του φεμινιστικου κινήματος ή μερος αυτού, είναι το ότι θέλουν να γίνουν και να κάνουν ότι και οι άντρες, το οποίο εκτός από το ότι πραγματικά δε χρειάζεται σε καμία κοινωνία αυτό, πολλές φορές καταντάει και γελοίο.
Εξ ου και το παράδειγμα με τους μόνιμους στρατιώτες το οποίο είναι και αλήθεια.
Ναι, αυτές ακριβώς είναι οι διεκδικήσεις και οι παρακαταθήκες του φεμινιστικού κινήματος.
βέβαια
εσύ ξέρεις καλύτερα τι πρέπει να θέλουν οι γυναίκες
εντάξει ο άλλος ευτυχώς έχει απομουρλαθεί τελείως, δε θα εκπλαγώ αν για προφανείς λόγους έχει καταλήξει ενεργός μπαμπάς και παλεύει για συνεπιμέλεια μήπως και γλυτώσει τη διατροφή, εξ' ου και η στροφή στο παρόν θρεντ.
Αν μετανιωνες πριν κανεις το register τον Αυγουστο του 2017 θα ηταν ακομα καλυτερα.
Τραγικη και αχρειαστη η αποψη σου. Δεν εχεις την παραμικρη ιδεα τι χρειαζεται μια κοινωνια.
Αλλα ακομα πιο σημαντικο, δεν εχεις το παραμικρο δικαιωμα να πεις σε καποια γυναικα τι μπορει να θελει να γινει και να κανει.
Εννοείται πως δυστυχώς, στο κενό θα πέσει, αλλά πουθενά δεν έκανε κάτι τέτοιο.
Φάντομ Ντακ, εμετέ, εύχομαι πραγματικά να μην σου τύχει καμία τέτοια στραβή σαν αυτή που αποτυχημένα εικάζεις για μένα. Μόνο και μόνο για να μην χρειαστεί να καταπιείς τα λόγια σου, πανίβλακα μεγατόνων. Μια χαρά είναι η οικογένειά μου, η χειρότερη μέρα μας πρέπει να είναι κάπου δέκα φορές ομορφότερη από την καλύτερη κάτι πουθενάδων σαν του λόγου σου, που πνίγονται μέσα στα σκατά και τη μιζέρια τους.
πανύβλακα*
https://www.youtube.com/watch?v=6FYATBOShM0
https://cdn.cnngreece.gr/media/news/...onimotitas.jpg
Πήρε το μάτι μου αυτό το συνέδριο όπου άντρες παπάδες, άντρες γιατροί, ο άντρας Άδωνις Γεωργιάδης και άντρας Υπουργός Εσωτερικών βαλκανικής χώρας που η πιάτσα λέει ότι γουστάρει άντρες που ντύνονται γυναίκες θα συζητήσουν για το γιατί οι γυναίκες πρέπει να θέσουν τις μήτρες τους στην υπηρεσία του έθνους. Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση πέρασε νόμο που εξασφαλίζει ότι οι γυναίκες μητέρες θα πρέπει να υποχρεώνονται σε συνεπιμέλεια με τους άντρες μπαμπάδες που χώρισαν ακόμα και αν αυτοί είναι μη-καταδικασμένοι κακοποιητές, καθώς επίσης και ότι μη συναίνεση δεν είναι απαραίτητα βιασμός.
Οκ, κανείς δε συμφωνεί με αυτά, φυσικά, και θέλω να πιστεύω ότι κανείς δεν είναι μισογύνης αλλά αμέσως το timeline μου γέμισε ποστ απο νεαρές τριτοκυματικές φεμινίστριες που σπαμάρουν όλη μέρα και μας ζαλίζουν τ' αρχίδια, οπότε θεωρώ ότι το να διώξουν τον μπασίστα των Megadeth είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και γενικά κάπου πρέπει να μπει όριο στις παλιοπουτάνες.
Οχι, να εκτιμήσουμε την ειρωνεία του όλου σκηνικού.
Τελικά, γίνονται γυναικοκτονίες ή ακόμα δεν;
η γυναικοκτονία είναι συχνότερη αιτία θανάτου από τον καρκίνο του μαστού
Έχουν και οι άντρες καρκίνο του μαστού. Γιατί το συνδυάζεις μόνο με τις γυναίκες; Ο μαστός είναι μαστός.
όχι όλοι οι καρκίνοι
Στην τελική, κι ο αδερφός του να έλεγε πως θέλει να φύγει από το σπίτι, πάλι φονικό θα είχαμε.
Επειδής το φετινό καλοκαίρι δεν είναι δα και τόσο καυτό, ας ανεβάσουμε λίγο τη θερμοκρασία:
https://www.iatronet.gr/amp/eidiseis...-xwra-mas.html
Quote:
Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη ή να περιορίσει αποτελεσματικότερα την επιτιθέμενη σύντροφό του, οι γυναίκες καταφεύγουν σε πιο περίπλοκες και καλύτερα σχεδιασμένες μορφές βίας, οι οποίες εξισώνουν τα ποσοστά.
Αυτό επιβεβαιώνεται απόλυτα στις περιπτώσεις ενδο-οικογενειακής βίας που καταλήγουν σε θάνατο ή σε σοβαρό τραυματισμό.
Quote:
Τα ποσοστά των ανδρών που εξετάστηκαν χωριστά και ανέφεραν ότι είχαν πέσει θύματα φυσικής βίας χωρίς οι ίδιοι να έχουν πρώτοι επιτεθεί (χαστούκι, κλωτσιά, γρατζουνίσματα, πέταγμα αντικειμένων, τραυματισμός κλπ) από τις γυναίκες ήταν: Παντρεμένοι 34,7%, σε συμβίωση 25,2%, διαζευγμένοι 37,6%, σε διάσταση 48,1%, αρραβωνιασμένοι 8% και σε απλή σχέση 23,5%.
Τα ποσοστά των γυναικών που εξετάστηκαν ξεχωριστά και ανέφεραν ότι άσκησαν φυσική βία, ενώ δεν βρίσκονταν σε άμυνα ήταν: Παντρεμένες 32%, σε συμβίωση 29,8%, διαζευγμένες 26,8%, σε διάσταση 36%, αρραβωνιασμένες 3% και σε απλή σχέση 26,4%.
Στα έγγαμα ζευγάρια οι άνδρες ανέφεραν ότι δέχτηκαν επίθεση σε ποσοστό 31,5%, ενώ οι γυναίκες δήλωσαν ότι επιτέθηκαν σε ποσοστό 38,4%.
All in all, το άρθρο είναι πολύ καλό, διαβάστε και ίσως καταλάβετε την άποψη που λέει ότι γυναικοκτονίες και ανδροκτονίες είναι "κακαλί μαλλία" κι ότι επί της ουσίας το πρόβλημα είναι σοβαρό κι αφορά όλους τους ανθρώπους, που ενώ δεν είναι ψυχολογικά και συναισθηματικά έτοιμοι να μπουν στη φάση της δημιουργίας οικογένειας, γιολάρουν και γαμάνε τις ζωές ο ένας του άλλου, αλλά κυρίως των παιδιών τους.Quote:
Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί οι σύντροφοι επιλέγουν να μείνουν με κάποιον που τους κακοποιεί σωματικά ή συναισθηματικά. Για τις γυναίκες η βιβλιογραφία αναφέρει ποικίλους κοινωνικούς ή πολιτισμικούς ρόλους, συναισθηματική εξάρτηση από το σύντροφο και φόβο ότι θα εκδικηθεί τον ενδεχόμενο χωρισμό.
Για τους άνδρες, οι οποίοι συνήθως έχουν και τα οικονομικά μέσα να χωρίσουν και ο κοινωνικός στιγματισμός δεν είναι τόσο έντονος, ο κυριότερος λόγος είναι η δέσμευση που συνεπάγεται ο γάμος. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δεν είναι συνήθως ο άντρας αυτός που επιλέγει να χωρίσει, αλλά οι γυναίκες.
Ταυτόχρονα, η νομοθεσία είναι απόλυτα άδικη εις βάρος των ανδρών. Ο άνδρας θα αναγκαστεί να αλλάξει τρόπο ζωής, θα βλέπει τα παιδιά του υπό εξευτελιστικές και οριοθετημένες συνθήκες, τα οικονομικά του θα επιδεινωθούν. Ο γονεικός τους ρόλος επισκιάζεται εσφαλμένα από αυτόν της μητρότητας, οι επιπτώσεις ενός διαζυγίου επιβαρύνουν περισσότερο τους άνδρες και η βίωση του χωρισμού είναι πολύ εντονότερη.
Σε πανελλήνια έρευνα (Παπάνης 2004) βρέθηκε ότι οι χωρισμένες γυναίκες είχαν πολύ υψηλότερα ποσοστά αυτοεκτίμησης σε σύγκριση με τους διαζευγμένους άντρες, οι οποίοι καθηλώνονταν για πολλά χρόνια στην τραυματική φάση του χωρισμού.
Τέλος, τα κοινωνικά στερεότυπα του ‘ισχυρού’ φύλου θα αναγκάσουν τον κακοποιημένο άνδρα να υποστεί το σαρκασμό, τα πειράγματα και τη γελοιοποίηση, αν διανοηθεί να καταγγείλει το γεγονός.
‘Είναι καιρός η κοινωνία μας να απαγκιστρωθεί από τα στερεότυπα όσον αφορά τα δύο φύλα και να επαναπροσδιορίσει το ρόλο τους με πιο ορθολογικά κριτήρια και λιγότερες υστερικές φωνές’, καταλήγει ο κ. Παπάνης.
πολύ κακό timing για τέτοιο post... σκέψου μόνο ότι έχεις 7 γυναικοκτονίες σε 7 μήνες, αλλά όχι αντίστοιχες ανδροκτονίες.
η βία μπορεί να συμβαίνει από παντού, αλλά η αφαίρεση ζωής φαίνεται να πάει μονόμπαντα. δεν τρέφω καμία αυταπάτη, άνδρες και γυναίκες προφανώς είναι το ίδιο ικανοί για να φερθούν βίαια - στο ίδιο είδος ανήκουμε άλλωστε - και αν η κοινωνία μας ήταν μητριαρχική, τα ποσοστά των δολοφονιών θα ήταν ανάποδα, αλλά τώρα υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση και ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.
Δυστυχώς όμως η στατιστική λέει πως οι δολοφονίες γυναικών είναι σχετικά σταθερές τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες, απλώς η προβολή του θέματος είναι τέτοια που περνάνε στα ασχολίαστα άλλα φαινόμενα, όπως αυτοκτονίες ανδρών που είναι κάπου δεκαπλάσιες, δολοφονίες ανδρών από γυναίκες (γενικώς, μου είναι αδιανόητο να μιλάμε με όρους νηπιαγωγείου τύπου "άντρες ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες" και να διαχωρίζουμε) ή δολοφονίες παιδιών απ' τις μανάδες τους/γονείς τους, οι αυτοκτονίες γυναικών (που εσχάτως κι αυτές αποδίδονται αποκλειστικά σχεδόν στην "πατριαρχία") ή επίσης ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ ΓΤΧ.
Ισχύει αυτό που λες, όμως δεν είναι η αιτία της κατάστασης, όσο το αποτέλεσμα. Η ενδοοικογενειακή βία έχει πολλές μορφές, αλλά δυστυχώς όταν φτάνει η κατάσταση στα τέρματα, οι γυναίκες (καθαρά λόγω σωματικής διάπλασης και δύναμης) καταλήγουν νεκρές. Δεν ξέρω αν διάβασες το άρθρο, έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία και πάνω σ' αυτό το κομμάτι.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο άνθρωπος είναι ένα ελάττωμα, απλά στην συγκεκριμένη συγκυρία "πουλάει" αυτό που προβάλουν οι "φεμινιστικές" ομάδες. Αντί να δούμε ότι όλο αυτό το πράγμα ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά, αποδυναμώνει τους δεσμούς αλληλεγγύης που (θα έπρεπε να) έχουμε μεταξύ μας ανεξαρτήτος φύλου/καταγωγής/ΒΑΛΕ_ΟΤΙ_ΘΕΛΕΙΣ_ΕΔΩ, δημιουργεί μια όλο και κλιμακούμενη ένταση, χάνουμε πλήρως την ουσία και εν τέλει, δεν δημιουργούμε τις βάσεις για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ βελτίωση.
ότι δυστυχώς το "διαίρει και βασίλευε" το εφαρμόζουν όλοι και όχι μόνο το "σύστημα" είναι ένα γεγονός, όπως και το ότι οι χριστοπαναγίες που πιθανώς ακούσεις μετά από αυτή την τοποθέτηση το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η απόσταση των απόψεων σου από αυτές αυτών που θα τις εκφέρουν. πάρε το παράδειγμα του λασπόνερου. κάποιες απόψεις του μπορεί να μας φαίνονται προβληματικές, αλλά πραγματικά πιστεύουμε ότι με το να τον ανεβοκατεβάζουμε φασίστα θα μειώσουμε τις διαφορές μας? καταρχήν πρέπει να αναρωτηθούμε, θέλουμε να επιλύσουμε κάποιο κοινωνικό πρόβλημα ή βριζόμαστε απλά για την προσωπική ηθική ικανοποίηση?
Φίλε μου Raven, ξέρεις πολύ καλά ότι ποσώς με ενδιαφέρει η άποψη οποιουδήποτε δεν με γνωρίζει προσωπικά κι αν ο κάθε φάντομ ντακ, τσιμπούκλανος ή οποισδήποτε ψάχνεται να ρίξει χριστοπαναγίες, το πρόβλημα είναι δικό του. Τα ζητήματα αυτά είναι υπαρκτά και θα πηγαίνουν συνεχώς προς το χειρότερο, οπότε ελάχιστα με ενδιαφέρει να εκφράζω "δημοφιλείς" απόψεις ή να είμαι αρεστός.
Πολλές φορές, συζητώντας με τη σύζυγο κυρίως για τους κινδύνους που παραμονεύουν ένα κορίτσι, αργότερα κοπέλα κι έπειτα γυναίκα σε αυτόν τον σάπιο κόσμο, προσπαθώ να της δώσω να καταλάβει ότι απόψεις όπως "δικό της είναι το σώμα, ότι θέλει θα το κάνει" και "θα φορέσει ό,τι γουστάρει και δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν" για την (πολύ μικρή ακόμα) κόρη μας, είναι μόνο για να γεμίζουν σελίδες βιβλίων με όμορφα γνωμικά. Στον πραγματικό κόσμο όμως, που είναι γεμάτος κάφρους, πειραγμένους, σκατοκέφαλους κι ό,τι θέλεις άλλο βάλε, δεν είναι καθόλου φρόνιμο να ρίχνεις γροθιές στο μαχαίρι και να πιέζεις την τύχη σου. ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα θέλαμε να μην ήταν έτσι τα πράγματα, όμως δυστυχώς έτσι είναι και δεν νομίζω ότι σαν γονιός θα μπορούσα να αντέξω (ούτε καν την σκέψη) το παιδί μου να περάσει τραυματισμένο όλη του τη ζωή, επειδή ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Κι επειδή δεν επέμεινα αρκετά στο ότι "ναι, δικό σου είναι το σώμα, αλλά πρέπει να σε προστατέψω και να το προστατέψεις".
Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι αυτή η κατάσταση, μαθηματικά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των φύλων, μισανδρία και μισογυνισμό εκατέροθεν (αν και νομίζω ότι ήδη είμαστε εκεί) και τίποτα καλό ή υγιές δεν θα βγει απ' αυτή τη φάση.
τις απόψεις μου για τους ανθρώπους τις ξέρεις πολύ καλά. όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα.
Πολυ κακο ποστ για οποιοδηποτε timing.
Υπαρχει βια και απο γυναικες προς αντρες , και η νομικη καλυψη του αντρα σε περιπτωση διαζυγιου οπως επισης και η κηδεμονια, ειναι ζητηματα που μαλλον θελουν ολοκληρωτικη αναδιαρθρωση.
Απο κει και περα, οι αδικιες και η βια που γινονται απο αντρες προς γυναικες ειναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ περισσοτερες απο το αντιθετο, και αρα δεν ειναι ποτε μα ποτε καλη ιδεα να λεει καποιος "ναι αλλα δεν ειπατε για το αλλο"
Οσον αφορα αυτο το περι αντρων και γυναικων, υπαρχει βιολογικη διαφορα μεταξυ των δυο, και σε επιπεδο ορμονικο, και σε ενστικτα, και σε σωματικη διαπλαση.
Οχι, ΔΕΝ ειναι το ιδιο ικανοι αντρες και γυναικες να φερθουν βιαια. Συγκεκριμενα, οι αντρες ειναι πολυ πιο πιθανον να το κανουν απο τις γυναικες.
Αποδειξη ειναι οι στατιστικες εδω και 3000 χρονια καταγραφης ιστοριας σε παγκοσμιο επιπεδο. Οι αντρες ειναι κατα μεσο ορο πιο μουνοπανα απο τις γυναικες, τι να γινει τωρα.
sorry fix, αλλά αυτά που λες, εκτός από φουλ σεξιστικά, ενέχουν και σημαντικές προβληματικές νομικής φύσεως.
Εδώ έχεις άδικο και νομίζω πως ούτε η στατιστική σε δικαιώνει. Διότι η βία δεν είναι μόνο σωματική και εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός φύλου. Είμαστε όλοι το ίδιο ικανοί να ασκήσουμε βία, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή σωματικής διάπλασης. Αυτό που κάνει τη διαφορά, το έγραψα και παραπάνω, είναι ότι εκ των πραγμάτων οι άντρες που θα φτάσουν στο σημείο της βιαιπραγίας (τονίζω εδώ ότι για οποιονδήποτε λόγο κι αν συμβεί αυτό είναι κατακριτέο και απεχθές) θα επιφέρουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Και σε πολλές περιπτώσεις, θάνατο.
Αυτό όμως ρε γαμώ το, δεν μπορεί να αλλάζει την αντίληψή μας περί της βίας -της ενδοοικογενειακής συγκεκριμένα- και να δίνουμε συνεχώς τροφή σε ένα αφήγημα που θα έχει εν τέλει πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Δηλαδή, απόψεις τύπου "είμαι έγκυος και σήμερα θα μάθω αν έχω κορίτσι ή έκτρωση" είναι φρικιαστικές, τρομακτικές. Και τοποθετούν όλους τους άνδρες ανεξαιρέτως σε έναν κουβά, γεγονός που είναι -πέρα από τρομερά άδικο- ασύλληπτα προβληματικό, καθώς εν τέλει οι γυναίκες θα μείνουν είτε με υποτακτικούς κολαούζους ή άνιωθους. Όσον αφορά δε τους βαστάζους, τους αυτόκλητους υπερασπιστές και τα τέρατα ενσυναίσθησης που στην πρώτη δυσκολία θα λακίσουν (και αυτή ουσιαστικά είναι η διαφορά ενός "υποστηρικτή" από έναν ισότιμο, τρυφερό και στοργικό σύντροφο) πρακτικά επιχειρούν να πατρονάρουν και τίποτα παραπάνω.
φάουλ νο1: ούτε η σύντροφός μου έχει φοβηθεί για τη σωματική της ακεραιότητα από εμένα. οπότε το να λες κάτι τέτοιο είναι σα να θεωρείς ότι όλες οι γυναίκες φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα από τους συντρόφους τους. εκτός από τέρμα άστοχο είναι και φουλ προσβλητικό.
φάουλ νο2: δεν κατάλαβες χριστό του τι εννοώ. αν ισχύουν αυτά που λέει ο φίξερ περί ορμονικών προφίλ και περί μουνόπανης φύσης των ανδρών εξελικτικά, ένας καλός δικηγόρος έχει αμέσως έτοιμη την υπερασπιστική γραμμή σε περιπτώσεις έμφυλης βίας. κύριε πρόεδρε έτσι έκανε τα πράγματα η φύση ;) ... άρα η "κακιά στιγμή" θα νομιμοποιηθεί.
οπότε αντί απλά να προσπαθείς να "την πεις" και να το παίξεις φεμινισταράς, προσπάθησε πρώτα να κατανοήσεις τι θέλει να πει ο άλλος και ποιος είναι με το μέρος σου.
Δεν είναι λογική αυτή ρε Φάντομ Ντακ. Ναι, φοβάμαι να γυρίσω μόνος μου το βράδυ στο σπίτι ή να περάσω από κάποιες γειτονιές, μέχρι να φτάσω σε αυτό. Όχι επειδή θα μου την πέσουν αμαζόνες με τόξα, αλλά επειδή μπορεί να μου την έχουν στημένη από μπαοκάρες (κι αφού έχω περίπτερο στη χαριλάου, άρα είμαι σκουλήκι, φακ λότζικ) μέχρι οτιδήποτε. Τα κίνητρα μπορεί να είναι διαφορετικά, η αιτία όμως παραμένει η ίδια: η ανθρώπινη μαλακία.
Η σωματική ακεραιότητα ενός άντρα σπανιότερα απειλείται από τη σύντροφό του, είναι γεγονός. Όμως η βία έχει κι άλλες μορφές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν "ευνουχιστεί" από γυναίκες ή μανάδες τους, ώστε στο τέλος να έχουν μαραζώσει σε τέτοιο βαθμό που ισοδυναμεί με θάνατο ή καμιά φορά, τον επιφέρει κιόλας.
Για να προλάβω καμιά μαλακισμένη ατάκα: δεν μιλάω επί προσωπικού, δεν είμαι μισογύνης απλά εκτιμώ κι επιθυμώ ΙΣΟΤΗΤΑ κι όχι εκδικητικές ατζέντες, αγαπώ τους ανθρώπους και μάλιστα πολύ, αλλά με έχουν απογοητεύσει σε ανυπολόγιστο βαθμό.
Σεξιστικο? Εναντιον των αντρων και καλα?
Ειναι η πραγματικοτητα.
Ουτε καν. Δεν θα επρεπε να αποτελει καμια δικαιολογια κατι τετοιο, και δεν ειπα αυτο. Αυτα ειναι δικα σου λογια και υποθεσεις εντελως αβασιμες.
Με σωστη διαπαιδαγωγηση μια χαρα θα μπορουσαμε να εχουμε μια καλυτερη κοινωνια και οι αντρες να μην ειναι μουνοπανα.
Απλα καλως ή κακως (προφανως κακως), ΔΕΝ συμβαινει αυτο. Και καθε μουνοπανο θα πρεπει να πληρωνει το τιμημα.
Καλα τα αλλα που εγραψες κι εσυ κι ο αλλος ο εξυπνος απλα τα προσπερναω. Εγω βγαινω ξερω γω βολτα στο Χαρλεμ ή στην γειτονια μου με το ποδηλατο στις 2 το βραδυ οποτε γουσταρω (και το κανω συχνα), και ολες μα ΟΛΕΣ ανεξαιρετως οι γυναικες που ξερω, δεν το εχουν κανει ουτε μια φορα στην ζωη τους, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το κανουν. Αντε κατσε πες μας εσυ τωρα οτι η κοπελα σου νιωθει ασφαλης απο σενα και αρα ολα καλα για ολες τις γυναικες στον κοσμο. Και να μην ξεχναμε κιολας "ενταξει υπαρχουν και γυναικες που δερνουν τους αντρες τους"
Νομιζω πρεπει να ακολουθησουν κι αλλοι μετα τον Λασπονερα.
εσύ μίλησες για "ορμονικά προφίλ" και λοιπές παπαριές και σου λέω πώς θα γυρίσει μπούμερανγκ κάτι τέτοιο. τώρα πώς από αυτά που λέω προκύπτει ότι διαφωνώ με τη σωστή διαπαιδαγώγηση και πώς προέκυψε ότι χρησιμοποιώ το επιχείρημα "ενταξει υπαρχουν και γυναικες που δερνουν τους αντρες τους" ή ότι αφού η κοπέλλα μου δεν κινδυνεύει, όλες οι κοπέλες του κόσαμου είναι οκ μάλλον δικές σου αβάσιμες εικασίες είναι, γιατί σου αρέσει να τρώγεσαι με τα ρούχα σου.
ένα απλό πραγματάκι επισημαίνω, ΜΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ. πώς από αυτό τώρα στα μυαλουδάκια σας προκύπτει ότι η έμφυλη βία δεν προέρχεται ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ από άντρες δεν μπορώ να το καταλάβω. ίσως, δεν κατέχω σωστά τη γλώσσα, τι να πω....