παντως ολοι οι γεννημενοι απο το 90 και μετα απο σκορπιονς ξεκινησαμε .-
Printable View
παντως ολοι οι γεννημενοι απο το 90 και μετα απο σκορπιονς ξεκινησαμε .-
Γενικά ρώτησε κανείς από πού ξεκινήσατε;
Συγκίνησης το Draconian. Η πρώτη μου συναυλία αυτή στο Ρόδον :touched:
ok.
Αυτο που δεν καταλαβαινεις, ειναι πως το χεβι μεταλ δεν εχει ΜΙΑ αισθητικη και μια θεματολογια στιχων, αλλα πολλες. Καποιοι μιλανε για σπαθια και δρακους, αλλοι μιλανε για ψυχρο πολεμο και πολιτικη. Καποιοι μιλανε για περιβαλλον και οικολογια, αλλοι μιλανε για ναρκωτικα και ντομεστικ βαηολενς (ομαηγκαντ) Αντε πες μου εσυ τωρα οτι το Rust In Peace δεν ανηκει στην ευρυτερη κατηγορια του χεβιμεταλ (με οποια στοιχεια θρας εχει), επειδη ξερω γω ειναι εντονα πολιτικοποιημενο. Η ξερω γω παρε το Blackened και πες μου οτι επειδη μιλαει για ενα σοβαρο οικολογικο προβλημα των 80ς και το περιβαλλον, δεν ειναι μεταλ. Πολυ καλα στα ειπε ο ανιμαε βασικα στο παρακατω κομματι. Ακομα και μπαντες οπως οι Iron Maiden που δε διαφωνει κανεις οτι ειναι χεβιμεταλ, εχουν εντελως διαφορες αισθητικες, μουσικες και στιχους στα διαφορα τους αλμπουμ. Το οτι το black album πουλησε 156 τετρακις εκατομμυρια αντιτυπα δεν το κανει λιγοτερο χεβι μεταλ επειδη εσυ εισαι χιψτερ :P
στα αυτια μου δεν ακουγεται οπως οι nwbhm μπαντες ,οπως οι σαξον κλπ ακουγεται κατι μεταλ αλλα συγχρονο και δε το εκλαμβανω σαν το τελευταιο τεραστιο χεβι μεταλ αλμπουμ ,σαν το τελευταιο τεραστιο μεταλ αλμπουμ ανετα .
Τι μέταλ? Σκέτο μέταλ?
Γιατί αν είναι έτσι,να αλλάξουμε τον τίτλο του θρεντ, μια χαρά έχει ποστάρει ο κόσμος.
Δηλαδη δεν ειναι ΧΕΒΙ το Sad But True ξερω γω, αλλα ειναι το Loneliness Of a Long Distance Runner ή το Painkiller ή το Gates Of Urizen.... ημαρτον.
Ante more epidh kserete dio mpantes to pezete fylakes ths morntor
Δε μπορώ να διαβάσω τόσες σελίδες, μπορεί να πω και μαλακία αλλά διαβάζοντας μόνο τον τίτλο του thread μου ήρθε κατευθείαν (και παρέμεινε μετά και από παραπάνω σκέψη) το iron will των grand magus.
νομιζω ονiμποτσο οτι μονο εσυ ανδρώθηκες με το σιχαμα που λεγεται Β.Παπακωνσταντινου .
οχι ενταξει και γω στα δωδεκα πηγα πρώτη φορά σε συναυλία του.
Δε φταίει κανείς αν είσαι ανιστόρητος αγάπη μου.
Ναι ικονοκλαστ, ντροπη σου που δε ξερεις τις παπαριες του ελληνικου πενταγραμμου.Φτου σου ρε .
Jacknife, άκου εσύ τη Μαχαιριά της Αγάπης και μην κοροδεύεις το παιδί!
ΜΠΟΝΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ (πάρτα μωρή άρρωστη) :
https://www.youtube.com/watch?v=GzOUXSLN690
Ο zumoritos έχει δίκιο για το Draconian Times, με πρόλαβε....
Κατά τα λοιπά έχουν ειπωθεί τα αυτονόητα για το painkiller που είναι το κορυφαίο.
Αλλά και το Seasons In The Abyss χεβι (γαμιστερότατο) δεν είναι;
Αν θυμάμαι καλά κάποιος έκανε αναφορά και στο αξιολογότατο Accident of Birth.
Άλλωστε μετρημένα κουκιά είναι (νομίζω....).
Όντως ήταν.
Όλες οι μπάντες που ανέφερα είναι από τις αγαπημένες μου, το ίδιο και οι δίσκοι (πλην του "Empire"). Όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ, το οποίο ακόμη δε διάβασες μάλλον, αναφέρθηκα σε αυτές τις μπάντες γιατί αποτελούν παραδείγματα εκμοντερνισμένου ήχου και προσέλκυσης νέων ακροατηρίων - ό,τι δηλαδή απέδωσε ο φρικ μπράδερ στο μπλακ άλμπουμ, μόνο που αυτά βγήκαν πριν από το μπλακ άλμπουμ. Δεν τις ανέφερα, λοιπόν, ούτε γιατί "νόθευσαν το αγαπημένο μας ατσάλι", ούτε γιατί "έχουν το ίδιο ύφος με τους μετάλλικα", ούτε γιατί κάποια από αυτές τις μπάντες έβγαλε το "τελευταίο γαμηστερό ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ που βγήκε". Το σχόλιο του για το αν χαντάκωσε το κλασικό μέταλ δε με απασχόλησε γιατί, όπως και το θέμα του θρεντ, είναι γενικόλογο και κενό ουσιαστικού νοήματος.
Το τι εννοεί ο φρικ, μάλλον ούτε ο ίδιος ο φρικ το ξέρει ακόμη.
Quote:
το κλασσικο ειναι ουσιαστικα κατι που πουλαει ακομα ... πχ το painkiller οσο υπαρχουν νεοι χεβιμεταλλαδες θα πουλαει μια ζωη σαν αξιος δισκος του χεβι μεταλ , ποσα αλμπουμ απο το 1990 και μετα σε αυτο το μουσικο ειδος εχουν τετοιες κομματαρες ; Και λογιζονται κλασσικς παγκοσμιως ; Και ακουω ακομα μεταλ γατακια , πηγα και σλειερ να ουμ και μη κοντραρετε
Quote:
αυτο με το κλασσικο δεν εχει να κανει με το ειδος .. δλδ και στο πανκ τα τελευταια κλασσικα μπορει να βγηκαν και κει στα 90ς στην ροκ μπορει τελικα να ηταν για καποιους και στα 70ς . Το οτι το τελευταιο κλασσικο μιας σκηνης βγηκε προ 20 ετιας προφανως και δε σημαινει οτι τελειωσε η σκηνη.. και μη βαζετε iced earth στα κλασσικα πληζζ , επειδης τους ειχαμε θεοι εδω στο γκρης , φανταζομαι παγκοσμιως ηταν παντελως αγνωστοι .
Quote:
εχει να κανει και με ενα ατιντιουτ και μια αισθητικη .. και μια σχετικη θεματολογια στιχων (και αυτο στην αισθητικη μπαινει)
Οπότε, μάλλον ψάχνουμε κάτι το οποίο...Quote:
στα αυτια μου δεν ακουγεται οπως οι nwbhm μπαντες ,οπως οι σαξον κλπ ακουγεται κατι μεταλ αλλα συγχρονο και δε το εκλαμβανω σαν το τελευταιο τεραστιο χεβι μεταλ αλμπουμ ,σαν το τελευταιο τεραστιο μεταλ αλμπουμ ανετα
1. Ακούγεται όπως οι nwbhm μπάντες
2. Έχει ένα (συγκεκριμένο υποθέτω) άτιντιουτ και μια αισθητική
3. Μια (συγκεκριμένη) θεματολογία στίχων
4. Πουλάει ακόμη (παγκοσμίως) και "θα πουλάει μια ζωή" ως άξιος δίσκος
5. Έχει κομματάρες
Εγώ λέω ότι αυτό το κάτι, μάλλον, δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο διάφοροι συνδυασμοί. Το "Painkiller", ας πούμε, που αναφέρει ο ίδιος ο φρικ, προφανώς και δεν ακούγεται όπως οι nwbhm μπάντες. Χωρίς, βέβαια, να ορίσουμε ποια είναι η ουσία του nwbhm, θα διαφωνούμε χωρίς βάση και σε αυτό. Τα 2. και 3. επίσης δεν προσδιορίζονται, οπότε ο καθένας τα εκλαμβάνει όπως θέλει. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί ταυτόχρονα το 4 και το 1 είναι να είσαι οι Iron Maiden, αλλά τη σήμερον ως Iron Maiden πουλάς και αποθεώνεσαι επειδή είσαι οι Iron Maiden και όχι γιατί είσαι όντως άξιος. Για την ακρίβεια, το γεγονός ότι είσαι οι Iron Maiden καθιστά τη αξία σου ή τη μη αξία σου μη αποδείξιμη. Το 4, βέβαια, έχει και άλλες δυσκολίες. Δεν ισχύει ούτε καν για "κλασικούς" δίσκους των 80ς που αποθεώθηκαν, πούλησαν και είχαν κομματάρες. Δεδομένου ότι ο σημερινός ακροατής έχει ποσοτικά πολλαπλάσιο καλό υλικό να ακούσει, από τους 10 κλασικούς δίσκους Iron Maiden και τους 10 κλασικούς δίσκους Judas Priest, παραπάνω από τους μισούς δε θα τους ακούσει πάνω από 5-6 φορές, ακόμη κι αν του αρέσουν. Το πέντε είναι πιο ευέλικτο και μπορεί να συνδυαστεί καλά με διάφορα από τα προηγούμενα τεσσερα (εκτός του 4, μάλλον).
το τελευταιο ΧΕΒΙ μεταλ αλμπουμ ειναι αυτο που εκανε εμπορικη επιτυχια και το ακουνε ως επι το πλειστον ατομα που ακουνε κλασσικο μεταλ . Και οχι ολος ο κοσμος αλλα ΚΑΙ μεταλλαδες . Ενας οπαδος των οφσπρινγκ θα βαλει να ακουσει το μπλακ αλμπουμ αλλα πολυ δυσκολα θα βαλει να ακουσει το Melissa ξερω γω .
πέρασε αρκετός καιρός για να γίνει meme το "τελευταίο ΧΕΒΙ" και να το βάζουμε στα ταγκς κάτω-κάτω? (να ξέρω να μην κάνω μαλακία σε κανα σχετικό θρεντ)
Τι είναι ο Audrey Horne ακριβώς; Για ποιον λόγο έβγαλε δίσκο "Pure Heavy";
Φρικ θεούλης, εξήγησε μετά από 10 σελίδες τι ακριβώς ζητούσε στο τόπικ :frik:
Προχθές άκουσα στο ραδιόφωνο το Clairvoyant και ενστικτωδώς μου ήρθε στο μυαλό το εξώφυλλο, το άνοιγμα του δίσκου, η σειρά των κομματιών, οι στίχοι...
H απάντηση λοιπόν στο topic είναι "Seventh Son of a Seventh Son".-
Ο Χριστός και η Παναγία μαζί!
Θα μπορούσες και να μη βρίζεις όμως... :p
δεν εβρισα. Εξεπλάγην! αν εβριζα θα ελεγα ο χριστός και η παναγία σου! Μας αναφέρεις σαν τελευταιο μεγαθηριο εναν δίσκο που βγηκε το 1986 ξερω γω, Κοντα 30 χρόνια. Διαφωνω καθετα οριζοντια και διαγωνια πως ήταν ο τελευταιος. Εμπορικά ίσως. Αν και παραβλεπουμε το σιχαμα που λεγεται μπλακ αλμπουμ και μερικά ακόμα όπως το painkiller.
Ναι, καταλαβαίνω τι λες. Το '87 βγήκε και κατ' εμέ, ούτε οι ίδιοι το ξεπέρασαν, αλλά ούτε κανένας άλλος μετά απ' αυτούς. You know what they say about opinions. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=VDW5BcvbA-I
Εγω νομιζω πως το The Rebel ηταν το τελευταιο καλο Black Sabbath και κατ επεκταση η τελευταια μεγαλη heavy metal κυκλοφορια. Μην ειστε αμπαλοι, ας σοβαρευτουμε λιγο.
ok, όλοι έχουμε απο μία. Εμένα το 7νθ είναι το αγαπημένο μου μέιντεν, αλλά οι Grand Magus με συντροφεύουν πιο συχνά όταν ακούω γνησιο μεταλ.
Ρε μλκς ειμαι ο μονος στο φορουμ που δεν εχει πει ποτε μα τι παπαριες λες ρε ονιμποτσο, νομιζω ειναι η πρωτη φορα που θα το πω γιατι τι τελευταιο μεγαλο χεβυ μεταλ βγηκε το 87 και ολοι εχουμε μια αποψη ρε. Δεν υπαρχει ανθρωπος που ακουει μεταλ και δεν παραδεχεται το Painkiller, συνελθετε.
Για στάκα λίγο ρε καρντάσι να 'ουμ. Το ότι παραδέχεσαι το Painkiller (που βγήκε 3 χρόνια μετά), σημαίνει ότι αυτομάτως ξεπερνάει το Seventh Son; Ή αν πιστεύεις ότι δεν το ξεπερνάει, λες αυτομάτως παπαριές; Ε ρε κάτι πράγματαααααααα
Τελειότητα. Κάνω bump σε ένα thread, με ερέθισμα την ακρόαση από ραδιοφώνου ενός αγαπημένου κομματιού/δίσκου κι έρχεται ο εναματσοβλάκασμαν να κάνει flame. ΚΕ ΓΑΜΩ.