Καλό.... Τι να κάνω όμως, δεν είμαι άπλας σαν και εσένα.
Printable View
Καλό.... Τι να κάνω όμως, δεν είμαι άπλας σαν και εσένα.
να πάρεις ένα ημίαιμο και να το βαφτίσεις Στάθη, και θα τα σπάει ;)
Είχα τέτοια σκυλιά, και θέλω ακριβώς τα ίδια ρε συ, τόσο απλό. Και εσύ αγόρασε abibas παπούτσια, πάρε ένα μαρκαδόρο και κάντα adidas.
Πάρε τηλ στον ΚΟΕ, 210 8145165
www.koe.gr
και ρώτα που εχει εκτροφεία Γ.Π. ή οτι αλλο θες στην περιοχή Θεσσαλονίκης.
Το να πάρεις απο ιδιωτη δεν ειναι λύση, διότι τα λεφτά που θα δώσεις σε κτηνίατρους απο τα προβλήματα που θα σου βγούν, θα είναι περρισότερα απο οτι αν πάρεις ενα σωστο κουτάβι απο εκτροφέα.
Επισης η δικαιολογία περι λεφτών για την απόκτηση σκύλου ειναι αστεία, διοτι στα ~10 χρόνια που θα ζεί ο σκύλος θα εχεις ξοδέψει απειροπολλαπλάσια για τροφες, φαρμακα κλπ
Γενικότερα το βρίσκω σιχαμένο να μπλέκονται χρήματα για την απόκτηση σκύλου. Υπάρχουν τόσα αδέσποτα εκεί έξω, και προφανώς δε μιλάω για τους αλήτες που είναι 3+ ετών που ίσως φρικάρουν αν μπουν σε σπίτι, αλλά για μικρότερα που μπορούν να προσαρμοστούν και να εκπαιδευτούν και κουλ.
που μεταξύ μας, κανένας αλήτης που έχει ζήσει πείνα και ταλαιπωρία στο δρόμο δε θα φρικάρει άμα έχει φαΐ, παρέα και βγαίνει τις βόλτες του τακτικά, ειδικά άμα είναι 3+ και έχει περάσει την έντονη κουταβοφάση του.
Ζητείται καθαρόαιμος κόπρος για υιοθεσία. Προϋπηρεσία απαραίτητη, στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες, θα εκτιμηθεί η κατοχή μεταπτυχιακού.
:( :touched:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΩΛΟΓΑΤΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ
Καλά αυτό με τα σκυλιά είναι απίστευτα ανατριχιαστικό -συγκινητικό. Ο σκύλος ενός ηλικιωμένου γείτονα, ο οποίος πέθανε 90βάλε ετών, πέθανε 3 μέρες μετά ακριβώς στο ίδιο σημείο της αυλής όπου θυμάμαι να παίρνουν τον γείτονα με το φορείο.
Spoiler
ειδα προσγατα το "χατσικος στορυ" με τον Ριτσαρντ τοπ γκίερ, που ειναι αληθινη ιστορια και ισοπεδωνει ολες τις υπολοιπες περι νεκρων αφεντικων και πιστων σκυλων, μεταφορα της οποιας γινεται στην ταινια
http://en.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D
Spoiler
Για πείτε οι γνώστες.
Μου ζήτησαν να υιοθετήσω ένα χάσκι το οποίο κινδυνεύει άμεσα να μείνει άστεγο. Για να συντομεύσουμε τη συζήτηση να ξεκαθαρίσω ότι δε θα σκεφτόμουν ποτέ να πάρω τέτοιο σκυλί και να το κλείσω σε ένα διαμέρισμα στο Αιγάλεω, απλά αυτός που το έχει δε μπορεί να το κρατήσει άλλο και θέλει να το δώσει σε γνωστό γιατί το έχει αγαπήσει. Εγώ δεν είμαι καθόλου αρνητικός στο να έχω σκύλο, αλλά το βασικό μου πρόβλημα είναι μη δυστυχίσει το σκυλί και πεθάνει από κατάθλιψη ή το ρίξει στα ναρκωτικά. Τώρα είναι σε μια υπερβολικά μικρή αυλή, 3x3 ξερωγώ, αλλά αυλή.
Α, δεν έχει συμπληρώσει χρόνο ακόμα.
Πείτε αν μπορείτε ποιές παραμέτρους θα πρέπει να σκεφτώ για να αποφασίσω γιατί αν και έχω σκύλο στο εξοχικό, αυτός ζει κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, οπότε με τίποτα δε μπορώ να πω ότι έχω εμπειρία στο θέμα.
ζόρι γενικά σε διαμέρισμα... δεν μπορείς να το πας κ αυτό στο εξοχικό?
Αν μπορούσα δε θα το σκεφτόμουν. Αλλά δεν.
Δεν ακούγεται πολύ καλή ιδέα ε. Άστεγο δε θα μείνει, τα χάσκι τα ζητάνε. Είναι κρίμα επειδή "θέλει να το δώσει σε γνωστό" να κλείσετε το σκυλάκι στο διαμέρισμα ενώ μπορεί ψιλοάνετα πιστεύω να βρεθεί σπίτι με αυλή.
είναι κάπως βασικό το πόσο χρόνο περνάς στο σπίτι γενικώς, δλδ αν είσαι στο 8ωρο της δουλειάς και μετά έχεις μάθημα και μετά βγαίνεις και γυρνάς και κοιμάσαι κάθε μέρα, το σκυλί δε θα περνάει καλά. Αν λείπεις (συνήθως) 9-10 ώρες και κατά τα άλλα είσαι σπίτι, είναι πιο οκ. Προφανώς βέβαια από το να μείνει το σκυλί στο δρόμο, ας λείπεις και 11 ώρες ή 12, απλά μια μικρή κατάθλιψη θα την έχει.
προφανώς πρέπει να σκοπεύεις να βγαίνεις βόλτες, 3-5 φορές τη μέρα οπωσδήποτε (οι 3 είναι λίγες για μεγάλο σκυλί imo), να αποφασίσεις στα σίγουρα γερή κλιματιστική μονάδα γιατί το χάσκι το καλοκαίρι θα πεθαίνει. Επίσης σίγουρα να ξέρεις τι θα κάνεις στις διακοπές, ότι είτε πας κάπου με αυτοκίνητο / κάπως που να μπορείς να το έχεις μαζί ή θα έχεις άνθρωπο να το προσέχει σε μόνιμη βάση(γιατί το σκυλί δεν την παλεύει μόνο του - υπάρχει και η λύση του ξενοδοχείου αλλά έχω μηδενική εμπειρία). Άμα είσαι στη Λάρισα μια βδομάδα το μήνα, προφανώς πρέπει να υπάρχει κάποιος να μένει με το σκυλί. Το οικονομικό επίσης είναι ένα θέμα, κονσέρβες, ξηρά τροφή και κτηνίατρος είναι αρκετά χρήματα εν τέλει.
Επίσης, αν είναι <1 έτους πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα κάνει και κάποιες ζημιές, ειδικά άμα μένει μόνο του. Κυρίως θα μασουλάει. Και γενικότερα θα είναι ζωηρό. Πιστεύω ότι με το θέμα του χώρου θα την παλέψει εαν τον βγάζεις βόλτες και δε βαριέσαι να ασχολείσαι μαζί του. Και σου ξαναλέω, σε τέτοια περίπτωση πρέπει να σκέφτεσαι και που θα καταλήξει το σκυλί, δλδ για μένα, καλύτερα λίγο πιο βαριεστημένο αλλά σε σπίτι που το αγαπάνε και το προσέχουνε παρά σε κανένα καταφύγιο ζώων ή στο δρόμο.
εντιτ: αν υπάρχει περίπτωση σπιτιού με αυλή όπως λένε οι παραπάνω, δεν το συζητάμε ε.
εντιτ2: όλα προφανή είναι σ'αυτό το ποστ, και έσβησα και καναδυο, 0 στην έκθεση.
Αυτή είναι η βασική μου ανησυχία και γιαυτό δε θα το πάρω μάλλον, απλά μιλάμε για έσχατη λύση, ο τύπος που το έχει αρνήθηκε και να το πουλήσει γιαυτό ακριβώς το λόγο.
Το θέμα της Λάρισας είναι αντιμετωπίσιμο (παντού αυτή η Λάρισα ρε πούστη μου), του χρόνου_με_παρέα επίσης, όπως και του κόστους, γενικά όλα λύνονται εκτός από το να το καταδικάσω σε δυστυχία χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό.
Κωλοκατάσταση.
Το θεμα δεν ειναι το αν θα ζει σε διαμέρισμα, απειρα σκυλιά ζουν σε αυτό, αλλα το ποσο εισαι ετοιμος να ανταπεξέλθεις και ποσο χρόνο θα αφιερώνεις στον σκύλο.
Αν εκτονώνεται με βόλτες(σίγουρα 3 την μέρα) κλπ τότε δεν θα εχει πρόβλημα. Έχεις ομως τον χρόνο? Είναι θέμα προτεραιοτήτων βασικά, αμα γουστάρεις θα βρίσκεις πάντα χρόνο, αν όχι θα θέλεις να κάνεις άλλα πράγματα πρώτα.
Καλοκαίρι και γενικά διακοπές πρεπει ή να τον παίρνεις μαζί σου ή να έχεις κάπου να το αφήνεις.
Λεφτά για αμπουλες, χαπάκια, εμβόλια, τροφή + εκτακτα κτηνίατρος. 400-1000ευρώ τον χρόνο βγαίνουν.
Επισης σκέψου πως αν το παρεις θα το εχεις ~ 10 χρόνια, οποτε μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις.
Αν μείνει άστεγο άμεσα, μπορεις να το φιλοξενήσεις μεχρι να βρεθεί κάποιο καλό σπίτι. Βάζεις αγγελίες κλπ αλλα προσέχεις γιατι ειναι χάσκυ και θα σε πάρουν τηλ πολλοί μλκες που θα το θέλουν για ζευγάρωμα ή για να το πουλήσουν αργότερα κλπ
Τελικά αποφάσισα να μη το πάρω και να πρήξω τον τύπο να το δώσει σε κανα σπίτι με αυλή, σε μια οικογένεια που θα το αγαπήσει και θα το κάνει ευτυχισμένο, που θα μπορέσει να του προσφέρει όσα ζητάει, ένα τρυφερό χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά.
Κρίμα, ήδη είχα αρχίσει να φαντασιώνομαι τις "άχουτο τι γλυκούλι!! να το χαϊδέψω;;" φάσεις στο δρόμο.
bump :!:
Το χάσκυ όπως είπαμε θα αποφύγω να το πάρω, αλλά έχω ψηθεί να πάρω ένα σκύλο και να παίξω μαζί του για καμιά βδομάδα μέχρι να βαρεθώ και να το πετάξω στο δρόμο.
Για πείτε ιδανικά σκυλιά για διαμέρισμα. Όχι τσιουάουα ε.
Επίσης, είναι καλύτερο να πάρω από πετ σοπ ή από κανα καταφύγιο ζώων; Από τη μία σιχαίνομαι την ιδέα του πετσοπ και επίσης θα μου άρεσε να πάρω κάποιο που έχει περισσότερη ανάγκη για φροντίδα και προδέρμ, από την άλλη με μια σύντομη έρευνα στο ίντερνετ πέτυχα πολλούς να λένε ότι τα καταφυγιακά (...) έχουν πολλές φορές προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς τα οποία δε λύνονται εύκολα. Ξέρετε κάποιο καλό πετσοπ ή καταφύγιο με σωστούς και τίμιους ανθρώπους;
Αν έχει σημασία στην απάντηση σας, έχω την τάση να μην είμαι και πολύ αυστηρός με τα σκυλιά, συγκεκριμένα με κάνουν ό,τι θέλουν, δεν ξέρω αν έχει σημασία στην επιλογή αυτό.
Να πάρεις γάτα.
Δε τις γουστάρει το ΜΩΡΟ.
Και επίσης προτιμώ σκύλο.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ, αν και είμαι σκυλοφάν, θα προτιμούσα γάτα για διαμέρισμα. Είσαι σίγουρος δηλαδή ότι θα έχεις όρεξη τα επόμενα δέκα χρόνια να τον πηγαίνεις βόλτες καθημερινά; Η γάτα είναι πιο ανεξάρτητη κι αν τη βαρεθείς μπορείς να την αφήσεις έξω από το σπίτι της Μάγιας για να τη μαζέψει.
Είμαι λίγο άσχετος, πάντως το γκριφόν-κανίς που έχει η μάνα μου είναι μια λατρεία.
.Quote:
Welcome to our newest member, Kanic
Το δεύτερο χειρότερο μου :(
Άσε με να μαντέψω, σου αρέσουν τα αγίου βερνάρδου;
Να πάρεις ένα beagle που'ναι έρωτες
http://www.wallpapersgratis.net/Wall...eagle_Love.jpg
Αν και, παρόλο που'ναι μικρό, νομίζω πως είναι πολύ δραστήριο.
Ψάξου λίγο εδώ http://www.allsmalldogbreeds.com/pop...mall-dogs.html
Καλά εννοείται, αλλά γενικά δεν έχω και τα τρελά κολλήματα, μου αρέσουν τα περισσότερα, απλά τα τσιουαουα και τα Kanic (Κάνιτς, σέρβικα αθλητικά σκυλιά) δε μου αρέσουν καθόλου.
Τέλεια είναι αυτά, απλά διάβαζα ότι χρειάζονται καθημερινή άσκηση, το οποίο αν σημαίνει τρέξιμο κανα δύωρο κάθε μέρα, δεν είμαι ικανός να του προσφέρω αντικειμενικά.
Α, δεν έχω κανένα απολύτως θέμα να είναι ράτσας, ο Γιός μου είναι κόπρος και είναι το πιο τέλειο σκυλί του κόσμου, οπότε αν έχετε πληροφορίες για καταφύγια κτλ πείτε.
amnesiac., η λύση είναι μία:
Spoiler
http://stray-life.gr/index.php?optio...id=9&Itemid=67
http://www.facebook.com/pages/Energe...2310201?ref=ts
συνέχεια ανεβάζουν αγγελίες για υιοθεσίες σκυλιών, τσέκαρε
έχει πάρα πολλά που είναι μωρά και απλά βρέθηκαν στο δρόμο ας πούμε (αυτό το λέω για να μη νομίζεις ότι δίνουν μόνο προβληματικά ή μεγάλα σκυλιά που δε θέλει κανείς)