εχω προβληματιστεί έντονα
περιγράψτε το προφίλ αυτών που πάνε στις πολιτικές συγκεντρώσεις. και τόσοι πολλοί. και κρατάνε σημαίες. και φωνάζουν και συνθήματα. πείτε μου ότι τους πληρώνουν και το κάνουν για το μεροκάματο
Printable View
εχω προβληματιστεί έντονα
περιγράψτε το προφίλ αυτών που πάνε στις πολιτικές συγκεντρώσεις. και τόσοι πολλοί. και κρατάνε σημαίες. και φωνάζουν και συνθήματα. πείτε μου ότι τους πληρώνουν και το κάνουν για το μεροκάματο
μπα! τα πεθερικά του αδελφού μου πήγαν κατέβηκαν από ΠΟλύγυρο και πήγαν στον Γιωργάκη. Παρόλο που όλοι έιναι γύρω τους οικολόγοι, δεν χαμπαριάζουν τίποτε, ούτε είναι πληρωμένοι, πόρωση είναι
γαμαει η μπαλα
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή αποχή λοιπόν!
Τελικά ο κόσμος ελπίζει ακόμα στην Αριστερά. :?
δε θα 'θελες να ξέρεις σε τι ελπίζει η αποχή του φόρουμ...
Καλύτερα από το να ήλπιζε στη ΝΔ (ή χειρότερα στο ΛΑΟΣ) πάντως.
Επίσης, άλλο αποχή και άλλο ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. :dfinger:
ή στον Στάλιν και τον Πολ Ποτ ;)
πλζ μην αναφέρετε και στο ερ την "εκλογική απεργία", οκ καταλαβαίνω τι είναι αλλά πονάει το κεφάλι μου με αυτό τον όρο.
Εγώ πάντως χτες στις ειδήσεις της νετ έμαθα ότι όσοι δεν πάνε συνειδητά να ψηφίσουν, το κάνουν "για να διαμαρτυρηθούν στο κόμμα που ψήφισαν την προηγούμενη φορά".
Είμαι και γω απαυτούς που αποφάσισαν να απέχουν τελικά, δε το είχα ξανακούσει περί "εκλογικής απεργίας", γαμώ ακούγεται, αυτό θα λέω όταν με ρωτάνε.
παντως θα ναι το λιγοτερο αστειο, οποιοι υποστηρικτες της αποχης βγουν (που ηδη βγαινουν) και θριαμβολογουν, οτι λες και καταφεραν κι επηρεασαν αυτοι τον κοσμο να μην παει να ψηφισει!!
πάτε ρε να ψηφίσετε, μεγάλη μαλακία στην συγκεκριμένη συγκυρία η αποχή. Ψηφίστε έστω Κατμαν, ούτε άκυρα, ούτε λευκά ούτε αποχή
όχι
ατακα γιαγιας μου: "γιατι δεν πηγαινες μωρε να ριξεις μια ψηφο στο καημενο το κκε να αγαλλιασει η ψυχη του παππουλη σου"
ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΜΟΥ!
Σήμερα έμαθα πως το μεγαλύτερο ποσοστό του εαυτού μου, έμεινα σπίτι για να δείξω στην αγαπημένη μου Νέα Δημοκρατία πως διαφωνώ με τις πρακτικές της, και πως της ζητάω να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο ώστε να την Ξαναψηφίσω όπως παλιά.
Ο Σουφλιάς μου το είπε.
Το σουηδικό Κόμμα Πειρατών, το οποίο αξιώνει τη νομιμοποίηση της ανταλλαγής μουσικής και ταινιών και την αυστηρότερη περιφρούρηση της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο, για πρώτη φορά εξασφάλισε μία ή δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείχνουν τη Δευτέρα τα exit poll των ευρωεκλογών.
agapimeni souidia
edit:mexri stigmis thessaloniki nd 8% mprosta apo mpatsok k laos 3o komma me 9.5%.k stis evroekloges loipon!
Ρε 3,49% αυτή τη στιγμή οι Οικολόγοι Πράσινοι, λέτε να φάνε τέτοια ήττα;
η πούτσα βασικά είναι του ΣΥΡΙΖΑ. οι οικολόγοι τι είχανε τι χάσανε..
3,5% δεν θέλουν για να έχουν έδρα;
δεν το ξέρω αυτό. βασικά δεν κατάλαβα ότι αυτό εννοούσες..
Ρώτησα στο IRC και μου είπαν 3 οπότε υπάρχει περίπτωση να λέω μαλακίες.
σύμφωνα με την ελληνική wikipedia 3% θες για έδρα..
Γεια, είμαι ένας νέος που δε σκίζεται να ασχοληθεί με τα πολιτικά, τις θέσεις των κομμάτων κτλ.
Η ερώτηση μου λοιπόν: όσοι λένε "κηνυγούς θα ψηφίσω, να πάμε κόντρα στους πούστηδες τους πράσινους" κτλ, γιατί τόσο μίσος? Δηλαδή, τι έχουν κάνει αυτοί οι πράσινοι ξέρωγω, τι θέσεις έχουν πάρει κτλ ώστε να τους μισούμε. Θέλω να τους μισήσω κι εγώ γαμώτο!
ειναι λιγο μαλακες τα παιδια
Πωπω, πολύ μ'έχει κουράσει λέμε αυτή η ελληναράδικη νοοτροπία σύμφωνα με την οποία πρέπει να μπαίνουμε σε όλο και πιο μικρές ομάδες γιατί οι μεγαλύτερες είναι γεμάτες φλώρους και μαλάκες και ξεπουλημένους, κυρίως αν έχουν μεγαλύτερη προβολή. Ξυπνήστε, αν θέλετε να αλλάξετε κάτι με μαλάκες θα το κάνετε γιατί όλη κοινωνία βρίθει από δαύτους. Το θέμα είναι να βρεις πέντε κοινούς στόχους. Και οι οικολόγοι θα'χουν μαλάκες, και ο σύριζα έχει μαλάκες (και τον πλέον αντιπαθητικό αρχηγό), τι να κάνουμε τώρα, δε θα τους παντρευτούμε. Αν και μάλλον εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, ο μέσος ερ χρήστης, όντας και πιτσιρικάς, ψάχνει ένα κόμμα/μία ομάδα να παντρευτεί, να την κάνει σημαία, να είναι περήφανος που ανήκει εκεί, νενενε, εμείς είμαστε πενήντα αλλά είμαστε οι αγνότεροι, ούξω πουστάκια, ούξω πασόκοι. Παρόμοια φάση και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, "η ΑΚ είναι μαλάκες". Ντάξει, έλεος, μπορεί και να είναι, αλλά το θέμα για μένα είναι να μπορέσει να αλλάξει κάτι και όχι να χωριστούμε σε είκοσι εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, μαρξιστές-λενινιστές, όχι λενινιστές-μαρξιστές, γουαου, μα έχουμε ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ διαφορές, ε οκέη, και ποιος δεν έχει. Τελικά δεν το μετάνιωσα καθόλου που το έριξα οικολόγους (αν και στις συζητήσεις που τους είδα χτες έριχναν υπερβολικά το βάρος στην οικολογία, εντάξει, είπαμε, οικολόγοι είστε, μαζί σας, αλλά έχουμε κι άλλα προβλήματα), btw η ασπρομάλλα με το λουλούδι στη μούρη όταν έκανε δήλωση ο Τρεμόπουλος ήταν όλα τα λεφτά.
btw, για να μην τρέχετε αλλού, τα τελικά ποσοστά και ο αριθμός ευρωβουλευτών των κομμάτων που πήραν πάνω από 3%:
πασόκ_____8___36.65 %
νδ_________8___32.29 %
κκε________2___8.35 %
λαος______2___7.15 %
συριζα____1___4.70 %
πράσινοι__1___3.49 %
Ποιόν από τους 2 λες? Φαντάζομαι τον Τσίπρα. Αυτός είναι του συνασπισμού.
Η ασπρομαλλούσα, πρέπει να ήταν η αδερφή του. Τρελό γέλιο που κοίταγε πως φαίνονταν τα λουλούδια και τα άλλαζε θέση.
Γενικά αυτό που λες για τα μικρά κόμματα, έχεις δίκιο, αλλά γιατί δεν έχουμε απλή αναλογική στις εκλογές. Αμα είχαμε απλή αναλογική, θα έπεφτε πολύ γέλιο.
καλα η ασπρομαλλα με το λουλουδι, στην αρχη νομιζα ειναι αντρας, αλλα μετα πηρε το λαχανικο απο τη μουρη και φανηκε!! ε μονο οικολογια οικολογια και το κοβω δυσκολα να μπαινουν στη βουλη! μηδεν πολιτικος λογος (οχι οτι δεν ηταν γνωστο) αλλα πες κι ενα ετσι κατι παραπανω για το εφφε, και ειμαστε ο νεος χωρος και ειμαστε απειροι (ουτε ενα blog δεν εχουν κανει..?) και ο πρωτος ελληνας πρασινος ευρωβουλευτης για το περιβαλλον κλπ...
βεβαια καλυτερα να παιρναν κανα 7αρι αυτοι κι οχι ο ΛΑΟΣ, 7αρι στα ακροδεξια αποβρασματα που ανεβαινουν σταθερα κι επικινδυνα!
εδιτ δραγονλορδ:
οσον αφορα τα 20 εξωκοινοβουλευτικα που λες, για τον αριστερο χωρο ε μονο ΜΛ-ΚΚΕ και ΕΕΚ ηταν, εκτος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ (βαλε κι ενα ΚΚΕ-μλ στις βουλευτικες)! και μαλιστα το ΕΕΚ ενω ηταν στο μετωπικο σχημα του ΜΕΡΑ εφυγε με την ενωση με το Εναντια! θελω να πω οτι κατι εχει γινει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ε, μην κολλαμε στα ιδια με πριν 10-15χρονια! για τους μουλαδες (παλια συμμετειχαν στη Μαχομενη Αριστερα που ηταν ενα αλλο σχημα) δεν ειναι απιθανο να μπουν κι αυτοι και να ξεκολλησουν απ'αυτη τη ξεκομμενη σταση τους των τελευταιων χρονων!
Ναι, η απλή αναλογική και το να ψηφίζουν οι βουλευτές κατά βούληση στα πάντα και όχι με γραμμή από το κόμμα είναι νομίζω βασικά βήματα για να λειτουργήσει κάπως σωστά το παρόν σύστημα, αλλά μιλάω για το πώς έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, μακάρι δηλαδή να είχαμε αμεσοδημοκρατία με τοπικές συνελεύσεις, τότε δε θα χρειάζονταν καν τα κόμματα, αλλά έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία με μίνιμουμ 3% και μιλάω με βάση αυτό. Άσε που, με τη νοοτροπία που υπάρχει, και να έμπαιναν 10 βουλευτές από μικρότερα κόμματα στη βουλή, πάλι θα τρώγονταν όπως τρώγεται κκε-σύριζα, είναι έτσι η νοοτροπία της αριστεράς στην ελλάδα, όποιος ειδικά έχει περάσει από συνελεύσεις σχολών ξέρει.
edit: Ναι τον τσίπρα έλεγα. Βασικά τη διαφορά μεταξύ σύριζα και συν νομίζω δεν την παίρνουν πλέον στα σοβαρά ιδιαίτερα ούτε τα ίδια τα μέλη του, δηλαδή αν ο αλαβάνος είναι ο πρόεδρος του σύριζα γιατί δε βγήκε αυτός για δήλωση χτες βράδυ;
@πινατερο: Έχουν μωρέ και πολιτικές θέσεις, απλά πρέπει να το επικοινωνήσουν καλύτερα, εκεί θα παιχτούν πολλά. Έχουν site και forum.
Η ανταρσύα πήρε 20.000 ψήφους σε όλη την Ελλάδα, δεν ξέρω, αν αυτή είναι η ενωτική απόπειρα τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι φαίνονται. ΠΟΣΟ σκατά δύσκολο ήταν να συμφωνήσουν σε 15 πράγματα με το σύριζα πχ στη δεδομένη συγκυρία, τη στιγμή εννοώ που δεν υπάρχει πιθανότητα να βγει πρώτο ή έστω δεύτερο κόμμα για να πεις ότι υπάρχουν διαφορές τύπου ο ένας θέλει να κρατικοποιηθούν όλα τα μέσα παραγωγής κι ο άλλος όχι, ε ρε αδερφάκι μου δεν τίθεται θέμα για κάτι τέτοιο στα ποσοστά που είναι και οι μεν και οι δε, βρείτε τα δέκα κοινά που θέλετε να διεκδικήσετε στην παρούσα φάση και κάντε το μαζί.
εντιτ: περιμένω τα ποστ "λολ με το σύριζα λέει να κατέβουμε λολολολ τι λέει ο πασόκος"
κοιταξε ενα ποσοστο της ταξης του 0,40κατι για ενα μετωπο που εχει 2μηνες κοινης δρασης, με νεο ονομα κλπ. δεν ειναι ουτε κακο αλλα ουτε καλο!! με την προοπτικη συνεχειας και περαιτερω κοινης παρεμβασης και κινητοποιησης στους εργασιακους χωρους και στα διαφορα μετωπα υπαρχει καποιο μελλον!
τωρα με το συριζα σορρυ αλλα υπαρχει περα των λοιπων πολλων διαφωνιων και πρακτικων και στασεων μια ουσιαστικοτατη οτι ο συριζα ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης...
Ναι, μόνο που δεν είναι σε θέση ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε ο σύριζα να επηρεάσουν για έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση. Ας δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο με προοπτικές να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό και να επηρεάζει σε όλους τους υπόλοιπους τομείς (γιατί αν κατέβαιναν όλοι μαζί δε θα ήταν το ποσοστό μόνο το άθροισμα, το ότι θα υπήρχε για πρώτη φορά ενότητα στην αριστερά πλην του κκε θα δημιουργούσε άλλες προϋποθέσεις) κι ας μείνει η ευρωπαϊκή ένωση εκτός ατζέντας για την ώρα. Εκατό κοινά υπάρχουν. Άσε που νομίζω ότι και ο σύριζα δεν έχει πια τόσο φιλοευρωπαϊκή στάση όσο πριν μια δεκαετία.
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ισοπεδωνει το 99% των θεσεων του Συριζα!!! ΠΑΣΟΚΕ!
ε ναι, βασικα δεν ειναι προεραιοτητα της Ανταρσυας το διψηφιο νουμερο ουτε ενα κοινο μετωπο γι'αυτο, γιατι εχει μεγαλη διαφορα ενα μετωπο Ανταρσυας απο ενα μετωπο Συριζα, ε και πως να το κανουμε δεν γινεται να εισαι αντικαπιταλιστης αντιμπεριαλιστης ριζοσπαστικος αριστερος και δεν ξερω γω τι αλλο και να εισαι φιλοευρωπαιστης! και δεν ειναι μονο περι φιλοευρωπαισμου! και δες εδω λες να τα βγαλουμε απο την ατζεντα κι οσα διαφωνουμε και συ απ'ολη την ατζεντα της ανταρσυας σε χαλασε το "καμια απολυση" (εξηγηθηκε), φαντασου να βαλεις αριστερους και ποιους εξωκοινοβουλετικους με Συριζα να τα βρουνε και να βγαλουν τι!!
Σόρι αλλά θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα ΚΑΙ το διψήφιο νούμερο. Όταν κατεβαίνεις στις εκλογές το κάνεις για να μπορέσεις να επηρεάσεις στην πράξη κάτι και όχι για να πεις "παίρνουμε μισό τοις εκατό αλλά είμαστε οι πιο ωραίοι, του χρόνου μπορεί να πάρουμε και ένα αν όλα πάνε καλά!". Γιατί και στη νδ πχ υπάρχουν άτομα που θέλουν εντελώς ελεύθερη αγορά χωρίς καμία παρέμβαση από το κράτος, αλλά δεν πάνε να κάνουν δικό τους κόμμα, γιατί μέσα από το κοινό μέτωπο έχουν καταφέρει να είναι στην εξουσία και, αν και δε γίνεται το δικό τους, επηρεάζουν προς αυτή την κατεύθυνση τα πράγματα, ουσιαστικά και στην πράξη. Όσο η αριστερά χωρίζεται σε κομματάκια επειδή ο ένας είναι με την ευρώπη, ο άλλος με το στάλιν κλπ κλπ η δεξιά κυβερνά τη χώρα εδώ και κάτι δεκαετίες. Ε πολιτική για μένα σημαίνει να βάζεις και λίγο νερό στο κρασί σου, σημαίνει συνεργασία και με διαφορετικά άτομα που θα υπάρχουν διαφορές αλλά θα υπάρχουν και κοινοί στόχοι και εκεί πρέπει να μένουμε. ΑΝ, ξαναλέω, μας νοιάζει περισσότερο το να αλλάξουμε στην πράξη τη ζωή μας προς το καλύτερο και όχι να μείνουμε στην αφάνεια αλλά αμόλυντοι. Αμόλυντος μένω και στο σπίτι μου.
Ναι, εν τελει είναι εντελώς ηλίθιος διαχωρισμός και ο Τσίπρας είναι σαν το "καλό χαρτί" που το παίζεις από νωρίς και το καις έτσι.
Το ποιός βγαίνει και γιατί είναι επίσης ηλίθιο, γιατί από την μια στο debate βγήκε ο Αλαβάνος και χθες βγήκε ο Τσίπρας. Τα χουν κάνει λίγο πουτάνα και για αυτό πιστεύω ότι χάσαν τόσο και αν το συνεχίσουν έτσι, θα χάσουν ακόμα περισσότερο.
Aν και δεν ασχολούμαι με πολιτική, στηρίζω δραγκονλορντ. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δε συσπειρώνονται αυτά τα μικρά αριστερά κόμματα μπάς και πάρουν κάνα σεβαστό ποσοστό. Έτσι ως έχουν τα πράγματα, σχεδόν δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Ντάξει, δεν μπορείς να συγκρίνεις δεξιά και αριστερά, όσων αφορά την "ποικιλία" ιδεών. Είναι υγιές να υπάρχουν τόσα αριστερά κόμματα, αλλά πιστεύω πως έχεις δίκιο για το ότι θα έπρεπε να κοιτάξουν έναν ουσιαστικό συνασπισμό αριστερών παρατάξεων. Μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά.
Μην ξεχνάμε πως οι διαφορές συριζα-ανταρσυα-κλπ για το περισσότερο κόσμο είναι ανούσιες. Και το ίδιο ανούσιο μου φαίνεται πως το κκε για παράδειγμα, τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρεται και καλά για το πόσους ψήφους θα πάρει. Αν δεν θες γαμώ το κέρατο μου να κάνεις κάτι ουσιαστικό-να παρέμβεις ενεργά (εννοώ με κάποια θέση σε υπουργεία κλπ γιατί αλλιώς μια χαρά ενεργό είναι το κκε) στην πολιτική ζωή της χώρας, τότε γιατί συνεχίζεις να κατεβαίνεις εκλογές και να παίρνεις ένα 7-8%?
Α. επίσης μια χαρά μπορείς να είσαι αριστερός και φιλοευρωπαϊστής, όπως μπορείς να είσαι κρατιστής. Γιατί δηλαδή μπορείς να πιστεύεις σε ένα αριστερό, δίκαιο κράτος και όχι σε μία αριστερή, δίκαιη ευρωπαϊκή ένωση; Να το πει ένας αναρχικός να το καταλάβω. Η ευρωπαϊκή ένωση, όπως και τα κράτη, είναι ό,τι τα κάνουμε. Φυσικά υπάρχει το θέμα της συγκέντρωσης της εξουσίας, αλλά και στο κράτος υπάρχει αυτό, απλά σε μικρότερο βαθμό. Από την άλλη, μια αριστερίζουσα ευρώπη θα ήταν τελείως άλλο αντίβαρο σε μια καπιταλιστική αμερική από πέντε αριστερά κράτη ξέμπαρκα. Δεν είναι καθόλου απόλυτα αυτά τα πράγματα. Το να πεις ότι η ευρωπαϊκή ένωση είναι υποχείριο των πολυεθνικών, χαίρω πολύ, το ίδιο και τα κράτη αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι ο σύριζα είναι χαρούμενος άλλωστε με τη σημερινή κατεύθυνση της ευρώπης για να κατηγορείται.
Telika vghke h PASOKARA? den ematha ti egine.