pantws k gw exw na pw oti edw k 1 mina den exei erthei kaneis/asxolitei kaneis me to thema k gw to mono pou exw einai enas arithmos prwtokolou k prepei na anagastw na paw pali sto dimo athinaiwn na dw ti ginetai.
Printable View
pantws k gw exw na pw oti edw k 1 mina den exei erthei kaneis/asxolitei kaneis me to thema k gw to mono pou exw einai enas arithmos prwtokolou k prepei na anagastw na paw pali sto dimo athinaiwn na dw ti ginetai.
Ναι, διακόσα χρόνια και ακόμα παλεύουμε με τα αυτονόητα.
είχα διαβασει κάπου, νομίζω σε βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, ότι απαγορευόταν και στα μέρη των συνελεύσεων των επαναστατών το 21 το κάπνισμα και σοφίζονταν τρόπους να καπνίζουν ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους από όπου τους δίναν οι υπηρέτες το τσιμπούκι και μετά φυσούσαν από εκεί τον καπνό
Aκόμα και στο glory hole πρωτοπόροι :thumbsup:
Κλανιολα:
Κυπριακο ενδυμα ομιαζων με σκελεα το οποιον φοριεται απο τον ανδρα κατα την διαρκεια του νυκτερινου υπνου. Στεκεται σφιχτα στη μεση και στους αστραγαλους για να συγκρατει εντος της τις κλανιες.
Η διαφυγη των αεριων (πορδων) γινεται απο ελαστικο αγωγο (λαστιχο) που ειναι συνδεδεμενο με την κλανιολα στο υψος του αφεδρωνα.
Η αλλη ακρη του λαστιχου εβγαινε εκτος του δωματιου.
Η κλανιολα ηταν απαραιτητος εξοπλισμος στην προικα της Κυπριας νυφης.
(Σε δημοπρασία στο Sotheby's του Λονδίνου)
Το επόμενο αντικείμενο της συλλογής Γλύξμπουργκ, νούμερο 324 στους καταλόγους σας, η χειροποίητη ασημένια κλανιόλα του Βασιλέως Γεωργίου του Β', κατασκευασμένη από τον οίκο Bochler (μπόχλερ) του Αμβούργου το 1894. Τιμή εκκίνησης 75000 στερλίνες
i aderfi mou, mou apagorepse to kapnisma mesa sto spiti, alla nta3 epidi ine anw ton 70 tetragonikwn 8a mou ftia3ei ena gialino kouti na mpenw mesa!
oloi exoume dikaioma ston karkino!
~ladykiller~ ποσο καπνιζεις την μερα?
twra logo zestis klp miso kapno tin imera, kanonika enan 25ari.
Hδη εχουν γινει αιτησεις απο την πλειοψηφια ιδιοκτητων μαγαζιων μεχρι 70τμ στη Σαλονικα για να μετατραπουν σε χωρους καπνιστων.
Φανταζομαι στην πορεια θα αρχισουν να αλλαζουν τις αδειες στις οποιες θα προστεθουν ειδη καπνου για τα οποια απαιτειται δοκιμη και ως εκ τουτου θα καπνιζουν και σε αλλους χωρους.
Γενικως η ολη φαση ακολουθει το αναμενομενο ο,τι κλειδωνει - ξεκλειδωνει.
Για να τοποθετηθω κι εγω και η μαλακια που με δερνει, γουσταρω το καπνισμα, αλλα οχι ασυδοτα.
Μου αρεσει η ιδεα του διαχωρισμου των χωρων, της τηρησης της ταξης για το συγκεκριμενο ζητημα, και ο σεβασμος εκατερωθεν.
Σαν πολιτικη κινηση ομως, την στιγμη που δεν υπαρχει προτεραιοτητα στην προστασια του πολιτη σε οσα τρωει, σε οσα εισπνεει καθημερινα και πολυ χειροτερα του τσιγαρου, σε αλλους ειδους ντρογκες οπως το αλκοολ που προκαλει πιο αμεσες τραγωδιες,
και τη στιγμη που υπαρχουν τεραστια οικονομικα συμφεροντα απο την φορολογια στα προιοντα,
ξερναω και καπου γουσταρω νομοτυπες κινησεις που θα γινουν ως απαξιωση στην υποκρισια και την υστερια της απαγορευσης.
Στο νησι για καμποσα χρονια ειχαμε προσαρμοστει ομορφα στο οτι θα καπνιζουμε εκει που επιτρεπεται.
(Και μιλαμε για μια χωρα που τη δεκαετια του 70 καπνιζες παντου, αλογιστα και καβλωμενα ακομη και μεσα σε πολυκαταστηματα, ακομη και στα πανεπιστημια και τις συγκοινωνιες.)
Μετα την ολικη απαγορευση στην Ιρλανδια, ακολουθησε και η Αγγλια. Τωρα διαβολικη συμπτωση θα το πω, μην ειμαι κακεντρεχης, αλλα συνεπεσε με την αλλαγη στην κατηγοριοποιηση της κανναβης σε class που δεν διωκεσαι ποινικα για προσωπικη χρηση και κατοχη.
Και οκ, εζησα το πανεμορφο να μην ενοχλουμαι απο καπνο τσιγαρου και να την ακουω γλυκα απο το λιβανι.
Nice ετσι?
Δλδ τα clubs, που στην πλειονότητα τους είναι άνω των 70 τ.μ., θα γίνουν μη-καπνίζοντων;
ante pali, afou ipame 8a iparxei gialino kouti ipsous 2 metrwn me e3aerismo
http://img514.imageshack.us/img514/4...7110319144.jpg
πολύ φροϋδικών νοημάτων καμπάνια
Την λύση την βρήκε ο πιτσιρίκος:
Στις τουαλέτες των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων επιτρέπεται το κάπνισμα – οι τουαλέτες είναι ιδιωτικός χώρος γιατί δεν πάμε όλοι μαζί. Θα πηγαίνετε λοιπόν και θα κλείνεστε στις τουαλέτες και θα καπνίζετε με την ησυχία σας. Αντί να κλείνετε πρώτο τραπέζι πίστα, θα κλείνετε μια τουαλέτα. Θα βάζετε και το μπουκάλι με το ουίσκι πάνω στο καζανάκι και θα την περνάτε φίνα. Θα κλειδώνεστε μέσα στην τουαλέτα και, αν κάνει ντου η αστυνομία, θα πετάτε τα τσιγάρα στη λεκάνη, θα τραβάτε το καζανάκι και θα κάνετε τους ανήξερους.
den kserw an prepei na pe8aneis esy h o pitsirikos.
@havoc: συνειδοτοποιείς ότι λες πως γουστάρεις που η κυβέρνηση αποδεικνύει από μόνη της ότι υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για την υγεία σου ΚΑΙ στο θέμα του τσιγάρου όπως και στα υπόλοιπα; Δε γίνεται από κάποιον εξωγενή παράγοντα η "απαξίωση στην υποκρισία", η απαγόρευση και η απαξίωσή της έρχονται από τον ίδιο θεσμό, άρα είναι ένα πράγμα, είναι απλώς μία υποκριτική, μερικώς αυτοαναιρούμενη απαγόρευση. Όπως και να έχει, τουλάχιστον σε γραφεία κλπ θα γλιτώσει πολύς κόσμος, κάτι είναι κι αυτό, απλά κλασικά μισές δουλειές.
Λοιπόν.
Ρεπορτάζ στις ειδήσεις των 7 για την πρώτη μέρα απαγόρευσης του καπνίσματος.
Οι καπνιστές αναγκάστηκαν να βγουν στα πεζοδρόμια έξω από τις δουλειές τους να καπνίσουν, τα πεζοδρόμια γέμισαν γόπες, το περιβάλλον κινδυνεύει, σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα.
Μια γκομενίτσα σε μια καφετερί είπε ότι το νέο μέτρο την καταπιέζει και ότι είναι άδικο. Ο κόσμος περισσότερο από τους καταστηματάρχες, φοβάται ότι τα μαγαζιά θα φαλιρίσουν. Γιατί όπως είπε κι ένας χαριτωμένος καπνιστής. Αν ήταν να πιω απλά καφέ καθόμουν και σπίτι μου.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι πρέπει να τους πάρουν όλους αυτούς που θεωρούν ότι θίγεται η προσωπική τους ελευθερία και επιμένουν ότι έχουν δίκιο, να τους βάλουν σε ένα κλειστό χώρο όπου θα είναι στριμωγμένοι ωσάν σαρδέλαι, να τους δώσουν όσα πακέτα τραβάει η ψυχή τους, να τα καπνίσουν όλα, παράλληλα να δείχνουν σε βίδεογουολζ σαπισμένα πλεμόνια, παιδάκια από το μπαγκλαντές, την ουγκάντα και την γκάνα με τυμπανισμό, τραπέζια γεμάτα με πιάτα μπάμιες και ρεβύθια, και ιβέντσουαλι να πεθάνουν από δηλητηρίαση/αναθυμιάσεις/σοκ.
Θάνατος στα εξαρτημένα ζώα.
ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΟΧΑΛΗ ΣΟΥ.
re ante gamisou
αρμόδιος για τους ελέγχους είναι κάποιος κύριος σαμπατακάκης. δεν κάνω πλάκα. αφτοί είστε. i rest my case.
Ας μου εξηγησει καποιος καπνιστης ομορφα πως γινεται να το θεωρει αναφαιρετο δικαιωμα του να καπνιζει οπου γουσταρει.
...Quote:
Θάνατος στα εξαρτημένα ζώα.
Το μόνο που σας δικαιολογεί είναι το ίδιο το στάτους της εξάρτησης, αλλά μεγάλα παιδιά είστε, grow the fuck up.
σου ευχομαι ποτε να μην αποκτησεις καμια εξαρτηση
Σίγουρα έχει, όπως οι περισσότεροι από μας, αλλά τουλάχιστον δεν ενοχλεί/βλάπτει τους άλλους.
δε σταθηκα εκει
Εντάξει, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Επιβιώσαμε σήμερα. Τον χειμώνα δεν ξέρω τι θα κάνουμε, αλλά θα βρεθεί κάποια λύση... :smile:
Καμία σημασία δεν έχει, εκεί στεκόμαστε εμείς οι μη-καπνιστές!
Ε κι εγώ μου το εύχομαι tbh, αλλά τι σκατά γαμώ, τόσοι το έχουν κόψει, δεν νομίζω ότι είναι τόσο αδύνατο.
Και δεν τα βάζω με τους καπνιστές εν γένει, αλλά με αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν απλά να κάνουν ότι γουστάρουν, και μάλιστα το εντάσσουν αυτό στο αστείο που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα.
Και φυσικά μετά από αυτό πέφτουμε στη λούμπα του "κι εμένα είναι δικαίωμά μου να μην αναπνέω τον καπνό σου" and so the story goes.
αυτές τις μέρες με τον φασισμό της κυβέρνησης απέναντι στους καπνιστές κοντεύουμε να ξεχάσουμε τον φασισμό του καπνιστή απέναντι σε εμάς τους άκαπνους
Δεν ειναι λουμπα, το "καπνιζω οπου γουσταρω" ειναι απλα καθυστερημενο, το "δε γουσταρω τον καπνο σου στη μαπα μου" ειναι απλα φυσιολογικο που το λενε και οι υγιεις καπνιστες, οπως οι περισσοτεροι φιλοι/φιλες μου που σιχαινονται κι αυτοι/αυτες την μυρωδια του καπνου, απλα δε μπορουν να το κοψουν. Κοινως, μην το παρακανετε οι αντικαπνιστες, ο Αμπρουτζι δε φταιει σε τιποτα.
.....Αυτός λοιπόν είχε όλα τα πάθη˙ μα τα’κοψε όλα, με το σπαθί. Κάπνιζε σα φουγάρο˙ ένα πρωί σηκώθηκε, πήγε στο χωράφι ν’αλετρίσει, έφτασε, ακούμπησε στο φράχτη, έχωσε, θεριακλής όπως ήταν, με λαχτάρα το χέρι του στη ζώνη, να βγάλει την καπνοσακούλα, να στρίψει ένα τσιγάρο πριν πιάσει δουλειά. Τραβάει την καπνοσακούλα, άδεια, πανί με πανί˙ είχε ξεχάσει να την γεμίσει στο σπίτι.»
Άφρισε από το κακό του, μούγκρισε˙ και μονομιάς, μ’ένα πήδο, στράφηκε πίσω κι άρχισε να τρέχει κατά το χωριό˙ τον είχε, βλέπεις, κυριέψει το πάθος.
Μα ξαφνικά, εκεί που’τρεχε – ο άνθρωπος σου λέω είναι μυστήριο – στάθηκε, ντράπηκε, έβγαλε την καπνοσακούλα, την έκανε με τα δόντια του χίλια κομάτια και την τσαλαπάτησε λυσσασμένος»-Άτιμη, άτιμη! μούγκριζε˙ πουτάνα!»Κι από την ώρα εκείνη, σε όλη του τη ζωή, δεν έβαλε τσιγάρο στο στόμα του.»
Έτσι κάνουν τα παλικάρια, αφεντικό˙ καληνύχτα!
Απόσπασμα από τον '΄Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του Νίκου Καζαντζάκη.
Πω ρε φίλε... τι μου θύμισες! Εύγε
double post
ps: Θα καπνίζω όπου γουστάρω και σ όποιον αρέσει. Έξω από τις δουλειές μας και τα κτίρια όλοι για τσιγάρο, ας δουλευουν οι μαλάκες. και στις τρέντυ καφετέριες πάλι οι μαλάκες να ποηγαίνουν, εμείς σπίτι με τη παρέα μας.
ναι ρε, κι εγώ είμαι αντίθετος με τα ημί-μετρα που υποτίθεται θα εφαρμοστούν (άσε που το βράδυ με το ποτό, μπορεί να στρίψω και κανα τσιγάρο), αλλά τα επιχειρήματα που ακούω όλο αυτό τον καιρό από φίλους μου καπνιστές, είναι τουλάχιστο γελοία. φασισμός λέει, δικαίωμα στο τσιγάρο, να κόψεις κ εσύ το ποτό μου λένε κτλ. και δεν είμαι κανας αντικαπνιστής ολκής. :?