νομίζω για αυτούς λέτε.
Printable View
νομίζω για αυτούς λέτε.
Θα συμφωνούσα αν :
1) Γινόταν παραπάνω φορές από την 1 την βδομάδα.
2) Γινόταν σε ώρα αιχμής (που δουλεύει ο κόσμος-το ότι είναι ώρα αιχμής για να βγούμε δεν λέει κάτι).
3) Εκλειναν συνέχεια τους ίδιους δρόμους.
Πχ, η Μορφιν, αν δεν κάνω λάθος, κάνει όλη αυτή την ανάλυση επειδή ΜΙΑ φορά άργησε να γυρίσει από την δουλειά. Ναι μεν το καταλαβαίνω και όντως είναι μαλακία και ξενέρωμα, αλλά έτυχε ΜΙΑ φορά. Δηλαδή κιόλας, μην το τραβάμε από χέρια πόδια μπας και ξεχειλώσει.
Ναι είναι σωστό επίσης αυτό που είπε η Μορφιν, για να ενημερώνουν πχ από την προηγούμενη(αν και έχω την εντύπωση ότι το κάνουν μέσω κάποιου σάιτ, δηλαδή λένε την διαδρομή που θα ακολουθήσουν).Απλά η Μορφιν, ο Ανιμαε, ο Φιξξξερ, κάποια στιγμή μπορεί να αργήσουν εξίσου και πολύ περισσότερο και για άλλους λόγους. Γιατί έβρεξε και ξαφνικά όλοι αποφάσισαν να βγούν με αυτοκίνητα σαν τα σαλιγκάρια. Γιατί μπορεί να γίνεται μια εκδήλωση κάπου και να γίνεται της καριόλας από κόσμο. Γιατί, πολλά πράγματα ακόμα.
Σύμφωνει, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, με το να κλείνεις τους δρόμους για να κανεις εσύ κάτι που σου αρέσει, αλλά είναι πραγματικά μια από τις λίγες φορές, που αρκετός κόσμος στην Αθήνα κάνει κάτι πέρα από τα συνηθησμένα για να διασκεδάσει. Ναι μεν φαντάζομαι δεν είναι θεμιτό από κανέναν να καθυστερεί κόσμο, αλλά επειδή η πλειοψηφία εκείνη την ώρα βγαίνει και δεν πάει/'γυρνάει στην δουλειά, δεν είναι πια και τόοοσο απελπιστικό. Πόσες φορές αλήθεια σας έχει τύχει να το πετύχετε και να σας καθυστερήσει ενώ βιαζόσασταν να πάτε κάπου. Αν δεν κάνω λάθος γίνεται εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Εγω μόλις μια φορά τους έχω πετυχει. Και ξαναλέω, αν έκλειναν τους ίδιους δρόμους, ναι εκεί αρχίζουν και αποκτούν όντως πρόβλημα κάποιοι άνθρωποι, αλλά η μόρφιν πχ, τους πέτυχε μια φορά, ο Μιτσμανν 2. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Και Φίξξξερ, ναι μεν υπερβολική η παράγραφος που έκανες quote, αλλά ισχύει. Μπορεί προφανώς ο καθένας να χαλάει τα λεφτά που όπου θέλει, απλά μην υπερβάλουμε και για κάτι πέρα από τα συνηθισμένα που δεν βλάπτει κανέναν άλλον.
Αυτό που είπε.
Στο Facebook group που ποσταρίστηκε, λέει δύο πράγματα στα οποία όντως πρέπει να τους ψέξουμε: αφενός ΔΕΝ ανακοινώνουν τη διαδρομή, αλλά μόνο τον προορισμό, αφετέρου ένας από τους κανόνες τους είναι να αφήνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας ανοιχτή, εκτός αν υπάρχει μόνο μία, το οποίο όταν τους είδα και από αυτά που λέτε, προφανώς δεν το κάνουν.
animae έχεις βγάλει του κόσμου τα αυθαίρετα συμπεράσματα. Harbinger, όχι απλά δεν κρατάνε μία ελεύθερη λωρίδα, αλλά στις γέφυρες της Κηφισίας πηγαίνουν μισοί από κάτω, μισοί από πάνω μην αφήνοντας καμία διέξοδο. Περιττό να πω ότι δε σταματάνε σε φανάρια κλπ.
Γενικά δεν έχω ένσταση με την όλη ποδηλατίστας φάση, είναι θεμιτό ένα κίνημα να έχει κάποια χαρακτηριστικά, αλλά δεν καταλαβαίνω τι ζητάνε με αυτή την κίνηση. Το δικαίωμα τους να πηγαίνουν καθημερινά στις δουλειές τους με ποδήλατο ή το δικαίωμα τους στη βόλτα;
Δεν είναι παράλογο. Αν χρησιμοποιούσαμε περισσότερα λεωφορεία μπορεί μεν να είχαμε λιγότερα ΙΧ, αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι μπορεί σαν ποδηλάτης να κολλούσες πίσω από ένα λεωφορείο τρώγοντας φούμα και να παραπονιόσουν που δεν παίρνει όλος ο κόσμος ποδήλατα και να έχουμε καναδυό λεωφορεία για ηλικιωμένους.
Επίσης αν 50 οδηγοί για ένα λεωφορείο δεν χρησιμοποιούσαν ΙΧ, θα ήταν μεν καλή φάση αλλά αυτό θα σήμαινε περισσότερος κόσμος στα ηδη υπάρχοντα λεωφορεία.
Δεν νομίζω να θεωρείς οτι μπορεί να έχεις καλύτερη άποψη στο θέμα "λεωφορεία στη σαλονίκη". Το οτι έχεις έρθει δυο φορές για διακοπές δεν σε καθιστά τον πιο έγκυρο κριτή όταν λες έτσι απλά "γαμάνε". Σου εξήγησα αναλυτικότατα και με έγραψες στα παπαράκια σου, το γιατί δεν παίρνω λεωφορείο. Και τέλος, το να μην παίρνω ένα λεωφορείο που (1) ποτέ δεν θα έρθει στην ώρα του (ναι έχω κάνει στατιστική μελέτη πέρσυ που έπαιρνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ συγκεκριμένο λεωφορείο για να πάω κέντρο), (2) μέσα θα νιώθω σα στιβαγμένος μαλάκας, (3) θα έχω πλερώ και ένα ευρώ, αλλά αντί αυτού να πάρω το αμάξι που (1) δεν χρειάζεται να περιμένω, (2) θα φτάσω πιο γρήγορα, (3) δεν θα χρειάζεται να περπατήσω ως τη στάση αλλά ως το παρκιν, δεν είναι απόλαυση. Είναι εξυπηρέτηση.
Όπως και να έχει δεν είμαι στην Αθήνα και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τους gay ποδηλάτες της. Απλά αυτό που ξαναλέω είναι οτι δεν νομίζω κάποιος να είναι ενάντια σε αυτούς. Όλοι καταλαβαίνουν το οτι το να χρησιμοποιείς ποδήλατο είναι καλύτερο και το να χρησιμοποιείς μέσα μαζικής μεταφοράς βοηθά το σύνολο. Όμως όταν δεν υπάρχουν μέτρα για την συνύπαρξη οδηγών ποδηλατών και όταν δεν υπάρχουν καλά οργανωμένα μέσα μεταφοράς, δεν θα πρέπει να στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλο. Φίλε ποδηλάτη το να κλείνεις με το έτσι θέλω έναν δρόμο γιατί όπως λές στο fb "γουστάρω να κάνω βόλτες παρασκευή βράδυ" είναι λύση; ποιοί ζημιόνωνται; οι οδηγοί. Καταφέρνεις να σε πούνε και μαλάκα και κανένας δεν θα νοιαστεί να σου φτιάξει ποδηλατόδρομο. Δηλαδή αν οι φικσκσερς του κόσμου μαζί με τον αντύπα που γουστάρουν να κάνουν βόλτα ή να "οδηγούν και να την σκέφτονται" κάνουν το ίδιο είναι λύση; Όλο αυτό οδηγεί και τώρα και πάντα σε μια κόντρα και στο να αναλώνεται ο κόσμος σε θέματα μακρυά από το ουσιώδες, που είναι οι υποδομές.
Ρε μουνι εγω πηρα το μερος σου και μαλιστα με λογικα επιχειρηματα και εσυ λες οι φιξερς του κοσμου μειωτικα?
Λοιπον, παω με τους ποδηλατες της Παρασκευης, να πας να γαμηθεις, θα σου σπασω το αμαξι αν ερθω πανω
μπαχαλάκηδες και αντί-μπαχαλάκηδες, ποδηλάτες και αντί-ποδηλάτες, καπνιστές και αντί-καπνιστές, πληρώνω και δεν πληρώνω και γενικότερα μια κοινωνία που κοπανάει ο ένας τον άλλο γιατί όλοι θέλουν απλά να γίνει η δική τους προσωπική καθαρά ατομική δουλίτσα/συμφέρον, εύκολα και απροβλημάτιστα.
Τωρα τι θες κι εσυ γαμω τους σαικοτικ γουολτζ
την εριξα πρωτος!
εναλλακτικά, μια κοινωνία που κάποιος τσουβαλιάζει στα εύκολα και γρήγορα ανθρώπους κάτω από ταμπέλες τύπου "ποδηλάτες και αντιποδηλάτες".
έχω εγκλωβίσει και εγώ τα μιτσμομπιλς με τους φρηντέιζ, σταμάτησα να πηγαίνω επειδή δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να υπάρχουν μπάτσοι γύρω μου για να κάμω μια βόλτα. αυτό και επειδή ήταν όλοι τους οπαδοί μπαρτσελόνα αλλά αυτό ίσως έπρεπε να το περιμένω.
εγω τους ειχα πετυχει 3 το πρωι να χουν κλεισει την ποσειδωνος...μη συγκρινεται Ελλαδα με Ολλανδια... γενικα καμια χωρα με την χωρα του παραλογου.
Ξαναδιαβάστε το αυτό σε περίπτωση που σας ξέφυγε. Με ποιον τρόπο δείχνεις στην υπόλοιπη Αθήνα ότι το ποδήλατο είναι βιώσιμο ως μέσο μεταφοράς ενοχλώντας συστηματικα (κλείστους!) κάθε οδηγό που βρίσκεται εκείνη την ώρα στο δρόμο; Γράφοντας στα παπάρια σου τους κανόνες που θα έπρεπε να ακολουθείς αν το ποδήλατο όντως γινόταν μέρος της καθημερινής μετακίνησης του Έλληνα κιόλας.