Θεσσαλονίκη έχω μπει σε καμιά 10αρια ταρίφες, όλοι ήταν άψογοι. Ίσως να ήταν σύμπτωση. Αλλά και τα ταξί τους ρε παιδί μου, απίστευτα καθαρά και περιποιημένα.
Esteban γαλατσιώτης?
Printable View
Θεσσαλονίκη έχω μπει σε καμιά 10αρια ταρίφες, όλοι ήταν άψογοι. Ίσως να ήταν σύμπτωση. Αλλά και τα ταξί τους ρε παιδί μου, απίστευτα καθαρά και περιποιημένα.
Esteban γαλατσιώτης?
Δεν παιρνω ταξι συχνα περπου μια φορα το μηνα> προτιμαω να περιμενω ως τις 5.30 η να χρησιμοποιω οτι 24ωρη συγκοινωνια υπαρχει.
Οσες φορες εχω παρει ταξι παντως πρεπει να ημουν τρομερα κωλοφαρδη. Συνηθως μου τυχαινουν βαρεμενοι ταριφες που τρωνε μηλαρακι,χρεωνουν στανταρ ποσα και βγαζουν το πλαστικο πραμα με τα ψιλα. Μου χει τυχει και οταν ταριφας δεν ξερει το δρομο να ρωτησει αλλον ταριφα και να με παει χωρις κυκλους.
E ναι βέβαια με τις κλασσικές μηδενιστικές λογικές του er τύπου όλοι οι μπάτσοι είναι φονιάδες, όλοι οι πασόκοι ηλίθιοι και όλοι οι μεταλλάδες κακόγουστοι, πρέπει και όλοι οι ταρίφες να είναι το ίδιο και το αυτό.
Και μάλιστα το θέμα πάει τόσο καλά που αυτό μπορεί να το κρίνει για την Θεσσαλονίκη ένας ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ η ένας άλλος όχι από εδώ. Και εγώ στα 27 χρόνια ζωής εδώ τόσες φορές που έχω μπει σε ταξί δεν μου χει τύχει κάτι χοντρό άξιο αναφοράς εδώ μέσα με μόνο άξιο παρατήρησης ίσως την άθλια οδηγική τους συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που κυκλοφορούν μαζί τους στον ίδιο δρόμο (δεν ξέρουμε τι είναι φλας, έχουμε πάντα προτεραιότητα κτλ). Μάλλον είμαι υπερβολικά κωλόφαρδος.
h alitheia einai oti thess den tous pernei toso.
poso kuklo borei na se kanei sth bougatsoupolh?
Ηράκλειο, διαδρομή κέντρο-ΤΕΙ πλήρωνα το πολύ 4,5-5 € πριν την αύξηση (βράδυ) .
Την προηγούμενη βδομάδα έδωσα 6,60.
ταριφες στα χανια . -
Βλέποντας και τις ιστορίες μέχρι τώρα νομίζω πρέπει να κάνουμε ένα διαχωρισμό. Άλλο πράμα οι ταρίφες γενικά και άλλο οι ταρίφες σε ΚΤΕΛ/λιμάνια/τρένα. Εκεί μαζεύονται οι χειρότεροι των χειρότερων και το ίδιο μου έχουν πει και τρεις ταρίφες που είχαμε πιάσει κουβέντα.
Έχει πέσει το κινήτο μου πριν 2 χρόνια μέσα στο ταξί. Το παίρνω χαμπάρι 5 λεπτά αφότου με άφησε. Παίρνω τηλέφωνο στο κινητό μου και χτυπάει κανονικά. Κανείς δεν το σηκώνει. Ξαναπαίρνω. Το ίδιο. Παίρνω και τρίτη φορά και το μαλακιστήρι το είχε κλείσει.
Το κινητό μου ήταν ασπρόμαυρο.
Έχετε πει πολλές ιστορίες κακές και αληθινές, εγώ θα πω μία όμορφη που είδα προχτές και μ' έκανε να χαρώ ιδιαίτερα: από θησείο πηγαίνοντας στην Κουμουνδούρου, βλέπω ταρίφα που κάνει στην άκρη του δρόμου, να εκεί δα πέρα δίπλα στις σκουπιδιάρες - στέκεται 1 λεπτό κάνει κάτι μέσα στο αμάξι και στην συνέχεια πετάει τα σκουπίδια του μέσα και φεύγει. Συγκλονισμένος, σχολίαζα για 5 συνεχόμενα λεπτά.
Μην τρελαθούμε κιόλας, εντάξει, ένας άνθρωπος πέταξε τα σκουπίδια του στα σκουπίδια, δεν θα αρχίσουμε να λέμε ευχαριστώ για τα αυτονόητα. Φυσικά, ανά καιρούς μου έχει τύχει ό,τι να ναι, σε οποιοδήποτε μέρος χρειάστηκε να πάρω ποτέ ταξί. Οι "μα δεκάευρο έδωσες-μα όχι εικοσάευρο έδωσα", οι "και χει γεμίσει ο τόπος μουνιά φίλε! εσύ 'σαι νέος θα γαμάς, ξέρεις! - Ε βέβαια, εγώ ξέρω! - ε αυτό σου λέω!", οι Αμίλητοι, οι σπορσέντραμπάλα εφέμ (μια φορά ένας ΑΕΚ προσπαθούσε ένα τέταρτο να πιάσει γραμμή στην εκπομπή με το κινητό, κάτω από το σπίτι μου έπιασε, και τα λέγαμε λίγο με ανοιχτή ακρόαση στον εκφωνητή, λέγαμε για το οτι "άλλοι θα πάρουν κούπες και άλλοι θα αναρωτιούνται τι θα κάνουν αμα φύγει ο πρίγκηπας"), οι "ανοίγω την ψυχή μου, την καρδιά μου", οι "τους ζζ τοπ τους ξέρεις;;;" (ειδική κατηγορία), οι Εθνικιστές ("τι πάει να πει παραολυμπιακοί αγώνες δηλαδή;; Είχαμε τέτοια στην Αρχαία Ελλάδα; Τότε υπήρχε ο Καιάδας φίλε μου, να πετάμε τα ραμόλια μέσα), οι "Σκατάλβανοι μας φάγαν τις δουλειές", οι Φαλλοκράτες (πολλές παρενθέσεις), οι Παραθρησκευτικοί (είναι Πολλοί.), και μια θεία "μα καλά εικοσιτεσσάρω χρονώ και δεν έχεις πάρει πτυχίο; Και στη κόρη μου τα ίδια λέω αλλά τίποτα! Δεν ντρέπεστε λίγο ηθελανάξερα;". Είναι όλοι τους εξαιρετικοί, ένα βήμα μακριά από μια Καλή Κουβέντα, και χαίρομαι όταν προσπαθούν να με κλέψουν με οικτρό τρόπο, μάλιστα λέω "και γω πρώτη φορά έρχομαι εδώ, δεν ξέρω πως ακριβώς πάμε" για να κάνουν κύκλους. Μια φορά ήμουν με μια φίλη μου στο πίσω κάθισμα και ο κύριος οδηγός αφού μας ζάλισε το παπάρι με τις φωτογραφίες του βρέφους γιόκα του, μας πρότεινε να πάμε σε ενα ξενοδοχείο οι τέσσερίς μας, μαζί μια 40άρα πόντια που μόλις είχε επιβιβαστεί και μου έλεγε πως μοιάζω στον τύπο από τους Antique, και με κοιτούσε επί τρία λεπτά ακίνητη με ένα creepy βλέμμα επειδή στην πατρίδα της τον άντρα τον κοιτάνε στα μάτια.
Είναι ωραία ομάδα πληθυσμού, κοινωνικά αξιολάτρευτη.
Παίρνω ταξί, με αφήνει, κοιτάει το ταξίμετρο και μου λέει 3.80. Όχι 4.00 κύριοι, 3.80, όσο έγραφε. Τελικά του έδωσα 4 και δε πήρα ρέστα γιατί είμαι λάρτζ και κερνάω 20λεπτα τους ταρίφες.
Αυτό μία φορά στο Ηράκλειο, κατά τ' άλλα ψόφος κακός