Τσουτσέκια του ΦΛΟΚΑ οι ΑΚίτες λοιπόν. Άντε πείτε κι άλλα.
Printable View
Μια χαρά λέγονται αυτά από το internet, δεν κατάλαβα...
Στη Θεσσαλονίκη είχαν αράξει έξω από τα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης με λοστάρια και κράνη και περίμεναν τα παιδιά να βγουν έξω για να τους γαμήσουν στο ξύλο, για ψίλου πήδημα...
Άσε που 'χαν κλείσει αιχμάλωτο σχεδόν ένα σύντροφο στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία με την υποψία ότι είχε κλέψει κάτι από το Πανεπιστήμιο...
Αλλά, αν δεν είσαι αναρχικός, οι διαφορές θα σου φαίνονται γελοίες, όντως.
Και αν δεν είσαι αναρχικός, επίσης, μάλλον την ΑΚ θα προτιμάς, γιατί είσαι συνηθισμένος σε μη εξεγερσιακές μορφές πάλης, τις οποίες οι ΑΚ στηρίζει.
Δε με απασχολεί ποιοι προτιμούν την ΑΚ και ποιοι τους υπόλοιπους (λες και οι υπόλοιποι είμαστε εννοιαίο πράγμα), ούτε το να θάψω την ΑΚ (και αν το έκανα μόλις τώρα, είναι γιατί βαρέθηκα να βλέπω σχόλια τύπου "αναρχικοί" χωρίς καγκουριά).
Δεν είναι αναρχικοί και το δηλώνουν πολλές φορές και οι ίδιοι.
Είναι 'αντιεξουσιαστές'...όρος που χρησιμοποιείται για πολλούς ανθρώπους, όχι για τους αναρχικούς αποκλειστικά, και για μένα δεν είναι ξεκάθαρος πολιτικός όρος.
Δεν τους κατηγορώ, δε με νοιάζει τι κάνουν, εδώ για να πούμε διαφορές μπήκαμε αλλά η συζήτηση αμέσως πήγε στο ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Η ΑΚ δεν έχει σχέση με τον ελληνικό αναρχικό χώρο...πάει και τελείωσε, αυτό είναι δεδομένο, ο ίδιος ο χώρος δεν τη θεωρεί κομάτι του και αυτό τα λέει και τα λήγει όλα.
Τώρα, το ποιος είναι ο πιο γαμιάς της υπόθεσης...ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα!
Έχω ήδη αναφέρει σε άλλο σχόλιο τις διαφορές όπως τις βλέπω εγώ, όποιος θέλει του ρίχνει μια ματιά και πιστεύω πως θα πάψει να κάνει ανούσια σχόλια κι ερωτήσεις μετά από αυτό.
1) ...ή μπορεί να προτιμάς "μη εξεγερσιακές μορφές πάλης", τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία. Είναι λίγο υποτιμητικό το "γιατί είσαι συνηθισμένος".
2) Το σκέφτηκα ότι μπορεί το "υπόλοιποι" να παρεξηγηθεί, αλλά δεν εννοούσα ότι είναι ένα, το εννοούσα ως υπόλοιποι που σπάζονται με την ΑΚ.
Σαν τους τροτσκιστές είστε ρε πούστη μου.
Δε θέλω να υποτιμήσω κανέναν, αν όμως κάποιος νιώθει να τον υποτιμούν τα λόγια μου δεν είναι δική μου δουλειά. Άλλωστε, ούτε δημοκράτης είμαι ούτε εναλλακτικός. Τους συντρόφους μου τους σέβομαι (όσο και αν διαφωνώ μαζί τους) γιατί στέκονται στο πλάι μου. Η ΑΚ μπορεί να νιώθει συμπολεμιστές της τους αριστερούς, τους alternative και αρκετούς άλλους με τους οποίους εγώ δεν έχω σχέση, είναι δικαίωμά της αναφαίρετο. Όμως, δε μπορεί κανείς να μου ζητήσει να την εκτιμώ και να τη σέβομαι! Όπως κι εγώ δε ζητάω κάτι τέτοιο από κείνη. Θέλω να με μισεί και στο πρόσωπό μου να βλέπει το αίμα που πρόδωσε και την απέχθεια για τις συστημικές μορφές "πάλης" που έχει επιλέξει! Οι αριστεροί είναι θεσμικοί και το λένε και είναι τιμή τους. Όχι όμως από τη μια να μου το παίζεις αντιεξουσιαστής και από την άλλη να μου βγαίνεις στα κανάλια και να τραμπουκίζεις ανθρώπους που υποτίθεται πως είναι σύντροφοί σου, μόνο και μόνο επειδή σε κριτικάρουν γι' αυτό που κάνεις!
Τέλος πάντων, το θέμα το έχουμε επεκτίνει πάρα πολύ και δε νομίζω ότι είναι ότι πιο κατάλληλο για συζήτηση σε ένα forum όπως το Electric Requiem...
Πέρα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός, υπάρχει και η γενική άποψη που θέλει την ΑΚ μη αναρχική. Καλό θα είναι κανείς όμως να μιλήσει και με ΑΚίτες και με παιδιά του αναρχικού χώρου και να παρακολουθήσει θέσεις και δράσεις όλων μέσα στο χρόνο για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Ναι, ανάμεσα σ' όλες τις συνελεύσεις εννοώ, Κατάληψης Παραρτήματος, Anatopia, Παλιά Πόλη, συνελεύσεις πολυκατοικιών, όλες.
τι θα ήταν κατάλληλο για ένα φόρουμ όπως το electric requiem κατά τη γνώμη σου;
ολοκαύτωμα
ποκοπίκο φτάσε τα 1000 ποστς και ξαναέλα.
Κοίτα, ως μέλος του χώρου μόνο σοβαρή δεν μπορώ να τη θεωρήσω.
Και φυσικά δεν είμαι αντικειμενικός! Μιλάω ως αναρχικός που τα βλέπει από μέσα από δική του οπτική γωνία, όχι ως άτομο που έχει σφαιρική εικόνα από έξω.
Αλλά δε με ενδιαφέρει, άλλωστε, να τα δω από έξω...