οχι, αλλά για κυριλέ και οργανωμένες διακοπές τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι φίλοι σου
κι επειδη μου την ειπες: διάζεσαι και λες σε ενα φορουμ να σου απαντησουν γρηγορα, επειδη βιαζεσαι. έψαξες σε κανα σαιτ τιμες; κομμεντς ανθρωπων που εχουν μεινει εκει; έπρηξες τη Μιλτον μσν να σου πει ποιες περιοχες ειναι ωραιες να μεινεις;
πολυ Λαρισσαίος έχεις γίνει μου φαίνεται!
α, και εντιτ: ουτε μεχρι τι τιμη ψαχνεις, ουτε τιποτα που να βοηθήσει τον έρμο εριτη! δηλαδη αμα σου πετουσα ενα www.hilton.co.uk δε θα είχα περίοδο;
11-05-2009, 22:04
Amnesiac.
Θα είχες πολλά λεφτά!!
Σόρρυ, απλά όντως βιάζομαι και με τη σύνδεση που έχω στη μεταλάρισα δε με παίρνει να τα κάνω όλα αυτά που είπες. Μου πήρε γύρω στα 3 λεπτά να αποσυνδεθώ/συνδεθώ ξανά για να πατήσω το ριφρές και να δω το ποστ σου, για να καταλάβεις.
Στο θέμα των χρημάτων, ας πούμε ενδεικτικά καμιά 800αριά ευρώ το δίκλινο για 6-7 διανυκτερεύσεις. Δε ξέρω ιδιαίτερα τι τιμές παίζουν γι'αυτό δεν είπα τιμή. Αν μου βγει φτηνότερα δε θα έχω πρόβλημα προφανώς, ούτε με νοιάζει να κλείσω το ξενοδοχείο των ονείρων μου, απλά να ειναι καθαρό και κοντά σε μετρό με ενδιαφέρει.
11-05-2009, 23:06
enitharmon
Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Σόρρυ, απλά όντως βιάζομαι και με τη σύνδεση που έχω στη μεταλάρισα δε με παίρνει να τα κάνω όλα αυτά που είπες. Μου πήρε γύρω στα 3 λεπτά να αποσυνδεθώ/συνδεθώ ξανά για να πατήσω το ριφρές και να δω το ποστ σου, για να καταλάβεις.
αφδαφδαφδ
σορρυ τοτε, νομιζα ησαν στον πολιτισμο και απλα σου χε κολλησει η συμπεριφορα τυρεμπορα
φιλοι;
12-05-2009, 09:45
Amnesiac.
pasokara σκάσε.
Ένι φίλοι!! Είμαι Λάρισα, συγχώρα με!
Οι υπόλοιποι γίνετε blindgeos και πείτε καμιά κουβέντα ντε. Έχω βρει ήδη 3-4 υποψήφια ξενοδοχεία, η περιοχή κένσινγκτον βολεύει;
12-05-2009, 10:00
Blindgeo
H perioxh Kensington einai kalh. Exei kai metro.
12-05-2009, 11:48
Amnesiac.
Blindgeo είσαι ο καλύτερος μου φίλος, να το ξέρεις. Οι υπόλοιποι είστε ΑΡΧΙΔΕΣ.
ΑΡΧΙΔΕΣ.
(ΑΡΧΙΔΕΣ.)
16-07-2009, 22:42
pixies
bump
perimenw apo kapoion mi-ARXIDA genikws plirofories gia ftina pramata fai-metakiniseis kai psagmena meri.
17-07-2009, 02:05
Harbinger of Death
Μετακινήσεις θαρρώ πως δεν υπάρχει άλλη λύση από Oyster Card. Πας γεμίζεις μια βδομάδα κι είσαι κι ευχαριστημένη με τις ~35 λίρες (αν θυμάμαι καλά).
Όλο τον καιρό στο Λονδίνο τον πέρασα σε μουσεία και τέτοια και δεν ξέρω τπτ άλλο :P
17-07-2009, 09:37
Weiss
μιας και το θυμήθηκα, Soho και Ain't nothing but the blues bar, Παρασκευές / Σάββατα είναι γεμάτο και θα περιμένεις ώρα απέξω μέχρι να μπεις (ακολουθείται η πολιτική "όσοι βγαίνουν τόσοι μπαίνουν") αλλά καθημερινές είναι ήσυχα και έχει ωραία συγκροτήματα που παίζουν (suprise) blues.
Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, αυτά πρόλαβα. Είναι πολύ κοντά μεταξύντων, αλλά θες ώρες. Γκρέητ σαξέσσ όμως.
Και ότι είπανε για Oyster Card, such a sexy piece of carton.
Α, και Camden ε, βρες μερικές ώρες και πήγαινε.
18-07-2009, 23:20
freak brother
αμα πας καλοκαιρι , παρε ομπρελα και μπουφαν...και προσεχε τις τσεπες σου :P
19-07-2009, 00:13
HEROnlysIN
hyde park
22-07-2009, 01:16
Amnesiac.
Παιδιά επειδή τα προηγούμενα ποστς είναι παλιά (αν δεν ισχύει αυτό μπορώ να βρω κι άλλες δικαιολογίες για να κρύψω το γεγονός ότι βαριέμαι να διαβάσω 7 σελίδες) μπορεί κάποιος καλός άνθρωπος να μου πει 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη που πρέπει κάποιος να δει στο Λονδίνο (πέρα από τα κλασικά) όπως επίσης και 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη στα οποία πρέπει να φάει κάποιος όπως επίσης και 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη στα οποία πρέπει να πιεί κάποιος όπως επίσης και 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη στα οποία πρέπει να ψωνίσει κάποιος;
Α, συνάλλαγμα προτιμάμε αποδώ ή αποκεί ή δεν έχει σημασία;
Α, μπορούμε να σηκώσουμε λεφτά από τον λογαριασμό όψεως μας αν ξεμείνουμε ή χρεώνονται στην πιστωτική;
22-07-2009, 02:00
freak brother
πρεπει οπωσδηποτε να επισκεφτεις το Μπριξτον μια απο τις πιο γραφικες περιοχες του λονδινου , με εντονα χρωματα και φασαριοζικο πολυφυλετικο περιβαλον , βραδυ.
22-07-2009, 02:58
Harbinger of Death
Εγώ όταν έφτασα και άλλαξα τα ευρώ συνειδητοποίησα ότι την καλύτερη τιμή για συνάλλαγμα την είχε το κατάστημα στο Ελ Βενιζέλος. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα (από πέρσι το καλοκαίρι), αλλά λογικά ναι.
22-07-2009, 03:20
Daffy
Quote:
Α, συνάλλαγμα προτιμάμε αποδώ ή αποκεί ή δεν έχει σημασία;
OXI apo to xithroou pantos.opou allou thes,oxi ekei omos.oxi.
22-07-2009, 10:27
Amnesiac.
:thumbsup:
Γιαυτό με την κάρτα ξέρουτε; Ακόμα κι αν χρεώνονται στην πιστωτική, πληρώνω τρελή ταρίφα ή όχι; Γενικά μου αρέσει η ιδέα του να μη κουβαλάω πολλά χρήματα μαζί μου. Πείτε και κανα καλό μαγαζί για ξύδι/φαγητό αν ξέρετε.
Α το κυριότερο. Πέρα από Μπράιτον/Χέιστινγκς που θα πάω σίγουρα, κανα καλό μέρος έξω_απτο_Λονδίνο_αλλά_όχι_πολύ_μακριά που να μπορείς να χαρείς την αγγλική φύση (και την αγγλική βροχή) ξέρουμε; Κάτι σε γαμώ_τα_χωριά θα ήταν πολύ ωραίο να μου πείτε.
22-07-2009, 10:41
carheart
Εξαρτάται τι πιστωτική κάρτα έχεις αλέξανδρε. Νομίζω πως με ELECTRON Visa οι χρεώσεις είναι λιγότερες. Επίσης θα υπάρχει πρόστιμο σε κάθε ανάληψη, αν δεν απατώμαι. Επίσης το ερχόμενο σ/κ, αυστηρά η τελευταία σου ευκαιρία.
22-07-2009, 10:45
Amnesiac.
Μόλις σου έστειλα μήνυμα μανώλη, το ερχόμενο σ/κ θα είμαι στη Ρεντίνα.
Αλλά προφανώς το ξέρατε αυτό παλιομουνιά.
Και σήμερα μέρα είναι ε.
22-07-2009, 10:50
carheart
Σήμερα δε γίνεται, γίνεται όμως αύριο.
22-07-2009, 10:56
Amnesiac.
Μη γαμάς το τόπικ.
(Να γίνει σήμερα. Αύριο δε γίνεται βρε πούστη, σας έχω σιχαθεί πια, πείτε το χύμα ότι δε γουστάρετε τη ΦΑΣΗ να τελειώνουμε)
22-07-2009, 10:57
carheart
(Δεν μπορώ σήμερα, δεν μπορεί και ο νάθιμας, ας επιβεβαιώσει, edit, εδώ που τα λέμε γίνεται, αλλά αργά.)
22-07-2009, 12:34
Weiss
Quote:
Originally Posted by Weiss
χμ.
η αλήθεια είναι πως έφυγαν αρκετά λεφτά στο φαί αλλά εγώ θα τα πω μπας και θες μια μέρα να δώσεις κάτι παραπάνω τέλοσπάντων.
α' επιλογή, rodrizio rico, στο notting hill, βραζιλιάνικο με μπουφέ, πληρώνεις περίπου 20 λίρες για το μπουφέ (προσοχή στη σανγκρία, είναι πανάκριβη) και πας και βάζεις λίγα μόνο πράγματα από το μπουφέ στο πιάτο σου γιατί αφού κάτσεις στο τραπέζι σου απλά έρχονται σερβιτόροι με διάφορες σούβλες και σε ρωτάνε "do you want baby beef?" και "do you want pork?" και διάφορα τέλοσπάντων (καμια δεκαριά σούβλες πρέπει να παίζουν, η μία έχει σκορδόψωμα) στα οποία η σωστή απάντηση είναι πάντα "why not". ΠΟΛΥ φαΐ.
β' επιλογή, belgo, στο covent garden, βέλγικο με άπειρες μπύρες, μύδια, φιλέτα κοτόπουλο κτλ και καταπληκτικά δικά τους γλυκά - σε ένα αρκετά ιντάστριαλ μέρος όπου οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι μοναχοί. Κι εκεί όμως καμιά 20αρια λίρες είχαν φύγει σίγουρα.
γ' επιλογή, το electric στο portobello road, πάλι notting hill, steak sandwiches kai burgers, τεράστια και πολύ νόστιμα, αυτά πρέπει να κάνουν καμιά δεκαρία λίρες μόνα τους και αξίζουν τον κόπο - έχει και κάτι καταπληκτικά αυγά ως στάρτερ που λέγονται eggs benedict. αυτό γενικά είναι λίγο χαζομέρος γιατί έχουν attitude επειδή είναι της καλής κοινωνίας και καλά, αλλά το στέικ παραμένει νόστιμο. επίσης αξίζει για σαββατοκύριακο γιατί έχει την αγορά στο πορτομπέλο και είναι ωραία και μπορείς να τραγουδάς και το ain't no sunshine.
και στα τρία παραπάνω καλύτερα να κλείσεις πάντως, βρες ίνφοζ από το νετ.
μετά για πιο φτηνά και κλασσικά παίζουν τα pizza express - καμιά δεκαριά λίρες η pizza που είναι αρκετά νόστιμη - τα nando's για κοτόπουλο περίπου στις 15 λίρες και φυσικά τα burger king, μην παραλείψεις.
but trust me on the krispy.
ό,τι είπε.
εντιτ: και brick lane για ινδικό. δε θυμάμαι σε ποιο είχα κάτσει αλλά έχει διάφορα.
22-07-2009, 13:40
Amnesiac.
:dfinger:
Ειδικά αυτό το βραζιλιάνικο ακούγεται πολύ μιαμ.
Μιας και το κατέχεις, πες πού βρίσκουμε τα καλύτερα fish & chips και την καλύτερη lemon pie και θα φτάσεις επίπεδα Blindgeo στο θέμα της εξυπηρέτησης !!
Επίσης Milton δεν ξεχνώ ότι έμενες Λονδίνο. Κάνε λογκίν και λέγε.
22-07-2009, 13:48
Weiss
Quote:
:dfinger:
Ειδικά αυτό το βραζιλιάνικο ακούγεται πολύ μιαμ.
Μιας και το κατέχεις, πες πού βρίσκουμε τα καλύτερα fish & chips και την καλύτερη lemon pie και θα φτάσεις επίπεδα Blindgeo στο θέμα της εξυπηρέτησης !!
Επίσης Milton δεν ξεχνώ ότι έμενες Λονδίνο. Κάνε λογκίν και λέγε.
δεν έφαγα ούτε fish & chips ούτε lemon pie στο Λονδίνο. Λυπούμαι.
22-07-2009, 13:51
Amnesiac.
Καλά το παίρνω πίσω για το Blindgeo. Πες.
22-07-2009, 14:29
Amnesiac.
Α για πείτε τι παίζει μαυτή τη γρίπη που λένε. Να ανησυχώ; Κάποιοι λένε "ουου μη πας Λονδίνο, θα κολλήσεις, γρίπη ιζ δε σιξσιξσιξ", άλλοι λένε "καλύτερα να κολλήσεις τώρα που αντιμετωπίζεται εύκολα γιατί από φθινόπωρο θα γίνει πολύ χειρότερη" οπότε είμαι ανάμεσα στο να πάρω προφυλάξεις και στο να πίνω νερό μόνο από δημόσιες τουαλέτες παίρνοντας βαθιές ανάσες στο ενδιάμεσο.
22-07-2009, 14:38
Buddy Lackey
Iron Savior fan:
Ekswtikes geystikes epiloges:
Katarxhn tha erwteyteis ena fovero giapwneziko estiatorio to opoio legetai "Hare and Tortoise". Gigantiaies, fthines kai pentanostimes meridares, dineis 7-8 lires kai sou erxetai mia gavatha me ryzi/zymarika kai kreas, perissotero apo oso antexeis. Vrisketai sto Brunswick Centre konta ston stathmo Russel Square kai sto ULU opou ginontai synaylies, metaksy allwn.
Meta thn volta kai ta pswnia sou apo ta gay friendly magazia tou Soho tha pas opwsdhpote se ena xarakthristiko kineziko (den thimamai onoma, alla grafei me megala grammata 8.50 apeksw - h standard timh pou xreonei) pou vrisketai anamesa sthn Chinatown kai to Soho, sthn Shaftesbury Avenue. Exei mpoufe me ola ta kala ths manas ghs kai tha fas kai tha plantakseis kai tha peis alhlouia kai wsanna me maximum 11 eyrw to atomo (mazi me anapsiktiko, xreosh service), oses fores kai na gemiseis to piato sou.
22-07-2009, 15:24
carheart
και όταν πας στη Σαγκάη έχουν κάτι μικρογραφίες του Big Ben στα πέριξ, και πουλάνε μικρογραφίες του Dennis Bergkamp!
22-07-2009, 15:57
Amnesiac.
Είστε όλοι αξιαγάπητοι!!
Τώρα που λύσαμε το θέμα του φαγητού να περάσουμε και στις μπύρες παρακαλώ. Πείτε μέρη. Ναι παντού θα έχει μπύρες, το ξέρω, αλλά πείτε ιδιαίτερα μέρη.
Επίσης δεν έχετε απαντήσει ακόμα στα δυο βασικά ερωτήματα :
α) Τι βλέπω από αξιοθέατα/μουσεία/εκθέσεις/θεματικά πάρκα κτλ πλην των κλασικών. Κάτι πιο αβανγκάρντ και ψαγμένο και ελιτίστικο για να με κάνουν και μένα παρέα οι σονικντεθμάνκιζ.
β) Πείτε για καντρισάιντ που αξίζει-να-δεις, γραφικά χωριουδάκια με γραφικές παμπ και γραφικούς Άγγλους και γραφικό άραγμα κοντά στο Λονδίνο.
Το μόνο σίγουρο είναι το Hastings λόγω αναμνήσεων όπως επίσης και ένα άλλο χωριό που δε θυμάμαι που εκεί έμενε μια πολύ γνωστή συγγραφέας που έγραψε ένα πολύ γνωστό βιβλίο το οποίο επίσης δε θυμάμαι.
22-07-2009, 16:09
mrmaiden
άντε Stonehenge και άσε τα χωριουδάκια
22-07-2009, 16:13
Amnesiac.
Μη ρίχνεις το επίπεδο.
22-07-2009, 16:59
tamagothi
πρόταση για εκδρομή
Από το βιβλίο μου "Πώς να γίνετε ρεζίλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε απλά βήματα".
Κεφάλαιο 12 Stratford-upon-Avon
ι. Αποστήθιση.
To be, or not to be: that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing end them?
Spoiler
To die: to sleep;
No more; and by a sleep to say we end
The heart-ache and the thousand natural shocks
That flesh is heir to, 'tis a consummation
Devoutly to be wish'd. To die, to sleep;
To sleep: perchance to dream: ay, there's the rub;
For in that sleep of death what dreams may come
When we have shuffled off this mortal coil,
Must give us pause: there's the respect
That makes calamity of so long life;
For who would bear the whips and scorns of time,
The oppressor's wrong, the proud man's contumely,
The pangs of despised love, the law's delay,
The insolence of office and the spurns
That patient merit of the unworthy takes,
When he himself might his quietus make
With a bare bodkin? who would fardels bear,
To grunt and sweat under a weary life,
But that the dread of something after death,
The undiscover'd country from whose bourn
No traveller returns, puzzles the will
And makes us rather bear those ills we have
Than fly to others that we know not of?
Thus conscience does make cowards of us all;
And thus the native hue of resolution
Is sicklied o'er with the pale cast of thought,
And enterprises of great pitch and moment
With this regard their currents turn awry,
And lose the name of action.
ιι. Γρήγορη παρακολούθηση.
ιιι. Προσεκτική παρακολούθηση.
ιν. Μεταφορά στο Stratford-upon-Avon, πρωινό, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
ν. Aπαγγελία του αποσπάσματος στους δρόμους της πόλης, οπωσδήποτε με βαριά ελληνική προφορά.
νι*. Πιάσιμο κουβεντούλας με τους ντόπιους με χρήση της φράσης "For if the sun breed maggots in a dead dog, being a god kissing carrion - Have you a daughter?" σε περίπτωση ηλιοφάνειας, "So foul and fair a day I have not seen!!!" σε περίπτωση άστατου καιρού και "O woe! O woeful, woeful, woeful day! Most lamentable day! Most woeful day! That ever, ever I did yet behold! O day, O day, O day! O hateful day! Never was seen so black a day as this. O woeful day! O woeful day!" σε περίπτωση βροχής.
* προαιρετικά
22-07-2009, 21:38
pixies
αμνιζιακ τι ημερομηνιες θασαι?
22-07-2009, 22:34
Amnesiac.
τρεις με δέκα.
Και πριν από λίγο έμαθα ότι 4-8 έχει κάπου στο Λονδίνο φεστιβάλ μπύρας. :dfinger:
22-07-2009, 22:45
pixies
θα ειμαι 8-12 μη σε πετυχω
ξερει κανεις τι παιζει σε περιπτωση που κολλησουμε τπτ εκει στα ξενα απο αποψη ιατροφαρμακευτικης?
22-07-2009, 23:38
freak brother
αμα απαγγειλεις αυτα που σου πε το ταμαγκοθι... παιζει να καταληξεις στο hogwarth η οπως σκατα λεγεται το σχολειο του χαρι ποτ-ερ
23-07-2009, 14:04
enitharmon
αμνηζιακ σοβαρα, χαλαρωσε, διακοπες πας
γαματα αμα πας με ακριβες προγραμμα και τρεχεις περαδωθε
σε μια βδομαδα δε θα δεις ουτε το μισο ετσικιαλλιως
23-07-2009, 14:38
Amnesiac.
Ε δε θα πάω σε όλα, για το Άμστερνταμ είχα σταμπάρει καμιά 15αριά μέρη και πήγα σε 3 ξέρωγω.
Αλλά το Λονδίνο είναι τεράστιο και ένας μπούσουλας χρειάζεται όπως και να το κάνουμε.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακοπών από το να ξεκινάς για ένα αξιοθέατο και να καταλήγεις σε παμπ-της-γειτονιάς για μπύρες, έτσι ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ εγώ.
23-07-2009, 15:00
enitharmon
εγω λεω να ξεκινησεις για παμπ και παρκα και ο,τι πετυχεις στο δρομο απο αξιοθεατα