My 2 cents.
Το "παλαιό" μέταλ, αυτό που ΟΛΟΙ ακούμε και φεύγει νοσταλγικό χαμόγελο άσχετα αν μας αρέσει ή όχι, είναι μουσική της οποίας οι ένδοξες μέρες έχουνε περάσει οπότε ένας οπαδός είναι αν μη τι άλλο τίμιος. Πολλά πράγματα προσωπικά μου προκαλούν γέλιο από αυτή τη μουσική, αλλά θεωρώ άδικο να θεωρείται αυτή καθεστώς, εκτός αν τα πράγματα είναι τόσο τραγικά πάνω και οι Manilla Road είναι αισθητική χούντα. Όπως και να χει 100 φασαριόζοι ξεροκέφαλοι δεν είναι θέμα, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Δεν περνάει η δικιά τους γραμμή στα πράγματα, στα λάιβ, στις προσπάθειες, στο undeground, δεν είναι πλέον hip, δεν είναι κάτι που μπορεί να σε φτάσει να πεις "ε ρε πούστη μου πότε θα ακούσουμε λίγη καλή μουσική γαμώ την Ελλάδα" κλπ.
Αντίθετα, η νεομέταλ Nuclear Blast τύπου βρωμερή σαβούρα ζει και βασιλεύει (8ball και λοιπά). Αλλά επειδή η αντιπαράθεση με χαζό κόσμο είναι προδιαγεγραμμένη, βάσει της δικιάς μου εμπειρίας καταλήγω στο ότι η μόνη λύση είναι δημιουργικότητα, διάθεση για δουλειά, τρέξιμο και άλλα τέτοια καλά. Οκ γνωστό ότι το An κάνει λάιβ με 8 ευρώ εισιτήριο, γνωστό ότι το 8ball πετάει τις μπάντες έξω για να μπουν οι συμπλεγματικοί που περιμένουν απ'έξω στην ουρά μες στο κρύο, γνωστό ότι τα μουσικά περιοδικά θέλουν διαφήμιση για να σου κάνουν μισή δισκοκριτική (αλλιώς θα μπεις στη στήλη της "ελληνικής σκηνής" και όχι στις κανονικές κριτικές, τρολολολ), γνωστό ότι θα φας πολύ μέταλ στη μάπα μέχρι να δεις φως στο τούνελ, γνωστό ότι ο πούστης ο μαγαζάτορας αντί για μεταφορικά τουλάχιστον θα σου δώσει μόνο 2 μπύρες ενώ θα κάνει 2-3 χιλιάρικα τζίρο, γνωστό ότι θα φας Χ σε πολλές πόρτες με το που θα σε ακούσουν. Δε θέλω κλάψα, πιάνω τον εαυτό μου συνέχεια να βγάζει τέτοια και εκνευρίζομαι. Η φάση είναι δημιουργικότητα, γράψε 100 cd-r μόνος σου, σπάμμαρε το σύμπαν στο facebook, ανέβασε 800 youtube, παίξε στο καταραμένο σύνδρομο, μαζέψου με 10 φίλους και βάλ'τε 20 ευρώ ο καθένας για να στήσετε ένα λάιβ κάπου, κάνε κάτι γενικά, είναι ξεκάθαρο ότι είναι στραβός ο γυαλός και στην τέχνη πάντα στραβός θα ναι. Αν η πλειοψηφία αγαπάει το εύκολο τότε δε μπορείς απλά να εκνευρίζεσαι, οφείλεις να μπεις και να κάνεις τη ζύμωση. Αυτά.