Οταν ακουγονται ομως τα TIE Fighter στο διαστημα ειναι καλα????
(απαντηση : ναι, ειναι καλα!)
Printable View
Οταν ακουγονται ομως τα TIE Fighter στο διαστημα ειναι καλα????
(απαντηση : ναι, ειναι καλα!)
Την είδα κι εγώ, τελικά.
Πήγα σχετικά προετοιμασμένος για μερική ήττα. Υπολόγιζα ότι 10 χρόνια μετά το έπος της τριλογίας και την απόφαση για ξεζούμισμα του franchise, θα έβγαινα πολύ απογοητευμένος με την πάρτη του Τζάκσον.
Σημειώνω ότι δεν πήγα με διάθεση για σύγκριση ταινίας-βιβλίου, καθώς έχουν περάσει τουλάχιστον 15 χρόνια από την τελευταία φορά που το διάβασα.
Τελικά, όλα καλά. Δεν ένιωσα καμία κοιλιά, δεν έκλεισα μάτι ούτε λεπτό(μεγάλος θρίαμβος της ταινίας αυτό) και μετά το τέλος, νομίζω ότι έφυγα ικανοποιημένος και σίγουρα θα τσεκάρω τα επόμενα επεισόδια(επίσης σε 3D 48fps, αν το λέω καλά).
Η σύγκριση με Άρχοντα, αν υπάρχει, είναι άτοπη και άδικη. Ευχαριστώ.
LOLOLOL "τον ενα και μοναδικο Πητερ Τζαξον" :touched::touched::touched:
Υπερβαλλεις για το "καθολου δυνατες σκηνες" και το "αθλιους διαλογους" (με εξαιρεση καποιους), αλλα ναι, καπως ετσι ηταν το ευβλαβικο ξεχειλωμα :touched:
Πεστα γαμωτοσπιτακι.
Αυτο γραφω εγω, ο αλλος λεει τα δικα του και οτι ειμαι hater. Sorry που δεν παιρνω πιπες στον Τζαξον επειδη ηταν ο Εκλεκτος να σκηνοθετησει Τολκιν.
Για μια ακομα φορα, φοβερα αντεπιχειρηματα σε οσα εγραψα για την ταινια και την σκηνοθεσια του Πητερ Τζαξον:
1. Ζω στην Αμερικη (!)
2. Στην Αμερικη το 50% πιστευει στο θεο και οτι μας εφτιαξε πριν 6000 χρονια (τρελη ανακριβεια αυτος ο ισχυρισμος εντωμεταξυ :touched:)
3. Περιμενω να ακουσω το Kill Em All απο τους Metallica στα 50 τους (!)
4. Αντλω τη γνωση μου απο τις φυσικες επιστημες κανοντας την εκπληκτικα επιστημονικη διαπιστωση πως αν μια σκαλα με 10 ανθρωπους πεσει κανα χιλιομετρο, ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. Ευτυχως που εχω πτυχιο απο ΑΝΩΤΑΤΟ εκπαιδευτικο ιδρυμα και μπορεσα να βγαλω αυτο το συμπερασμα ρε πουστη μου, ημουν ετοιμος να σκισω τα πτυχια μου με την ανεργια αλλα τωρα το εβαλα σε κορνιζα.
Κατα τα αλλα αγνοεις οτιδηποτε αλλο εγραψα και κολλησες στη σκαλα, δηλαδη τα σκηνοθετικα μηδενικα σημεια στα οποια οπως εγραψα ηδη 3 φορες, ο Τζαξον προσβαλλει τη νοημοσυνη μας και κανει καθε "αγωνιωδες" σημειο να φαινεται εντελως κλισε και αθλιο δε μας πειρξαν καθολου. Αλλα οχι, η απαντηση σου στις αρνητικες κριτικες ηταν το "σκατα στους film critics", ενω του Κρουξ ηταν το "fuck you haters". Eλεος ρε μλκ, Ε ΛΕ ΟΣ. Ξεχασες να πεις για τον Labrie :touched:
Να είσαι δίκαιος στα ντημπέητ, έβαλα και τη διασωστική λέμβο - αερόστατο από το λογικό έπος Ιντιάνα τζόουνς.
Δεν εγραψα ποτε λογικο επος, απλα ειπα οτι τετοια πραγματα τα κανανε πριν 30 χρονια, γι αυτο ειναι γελοιο του Τζαξον.
Λεκε, πανε να τρολαρεις καπου αλλου, ολα εχουν και το οριο τους.
Ο Λαμπρί είναι πούστης
(Χώρια που δεν είπες αυτό ρε τρόμπα και είδαμε πόσο τέλειο φαίνεται στο ιντιάνα)
Καλά τα λέει το Οπίσθιο το Εξέχον. :thumbsup: Η ταινία δημιουργούσε ένταση με συνεχή μικρά cliffhangers, όπως αυτό με τη σκάλα, που απλά φαίνονταν εντυπωσιακά, και τελείως τεχνητά. Εάν οι ήρωες πέφτουν μια πτώση (σικ) από την οποία διαισθητικά είσαι σίγουρος ότι δεν επιζεί τίποτα, και τελικά δεν πάθουν τίποτα με μια πρόχειρη, εφετζίδικη εξήγηση, και αυτό γίνεται συνέχεια, τότε στην επόμενη πτώση/κάτι, δεν υπάρχει πια αγωνία, υπάρχει το συναίσθημα του "τι παπαριά θα μας πεις πάλι, ταινία". Η "ευχαρίστηση" της ταινίας μετατρέπεται από την ευχαρίστηση του φάντασι στο απλό χάζεμα πρόχειρων εφετζίδικων εξηγήσεων και εντυπωσιακών CGI χορογραφιών, στο δρόμο που χάραξε ο Τζάκι Τσαν. Που σε κάνουν στην καλύτερη να σου ξεφεύγει κανένα γελάκι, και κατά τ' άλλα βαρεμάρα.Quote:
Originally Posted by Κώλος
Κακός σκηνοθέτης είναι επειδή δεν πέρασε και πολλά από αυτά που θα ήθελε να περάσει. Πάρε για παράδειγμα όλο το πρώτο 40λεπτο (?) που πέρασε πιο αργά από ολόκληρο τον Τιτανικό. 39 λεπτά μας έδειχνε πως περίπου (δεν) είναι τα dorfs, μόλις 1 το πως ο Bilbo, που ζούσε μια απόλυτα μοναχική ζωή, ξύπνησε σε ένα άδειο σπίτι κι αποφάσισε στη στιγμή να πάει μαζί τους. Ούτε καν θυμάμαι πως περιγράφεται αυτό στο βιβλίο, αλλά αποκλείεται να είναι τόσο άδειο. Ή την σκηνή που ο thorin παραδέχεται τον bilbo ως το hobbit της ζωής του, γιατί κάθε κλισεδιάρικη ταινία οφείλει να έχει κάτι τέτοιο. Ένας και μοναδικός.
Πολύ ωραία ταινία για μικρά παιδάκια. Κρίμα που δεν έχω κανένα να το πάω να γουστάρει.
αν κάποιος διαβάσει τις πρώτες εκατο σελίδες του βιβλίου αφού δει την ταινία θα νομίζει ότι διαβάζει περίληψη της ταινίας. Όλα είναι πολύ σύντομα (αυτό με τους πετρογίγαντες δε θυμόμουν καν οτι υπήρχε, αναφέρετε σε δυο προτάσεις). Μην είσαι άδικος χωρίς λόγο, είναι ταινία, πρέπει να σου εξηγήσει γιατί πάνε εκεί που πάνε, όσο για το bilbo τον δείχνει όλο το βράδυ να αμφιταλαντεύεται, το ότι αποφασίζει ξαφνικά είναι ακόμα ένα στοιχείο ότι δεν είναι νορμαλ χομπιτ
(βδγ, η μανα μου είχε μαθητή με το επίθετο Χομπιτάκη. Σκάω από τότε να μάθω από πού βγαίνει)
καλά ναι για τους stone giants όντως αναφέρει σε δύο σειρές οτι απλά υπάρχει η φήμη πως σε αυτά τα βουνά μαλώνουν οι γίγαντες πετώντας πέτρες ο ένας στον άλλο. επίσης η σκηνή με τα goblins στο βιβλίο περιγράφεται σε 2-3 σελίδες και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν εκτενείς περιγραφές του goblin king, της μάχης, του κυνηγητού, της σκάλας κλπ. συγκεκριμένα για τη σκάλα και το κυνηγητό δεν υπάρχει ούτε καν αναφορά. το μόνο που περιγράφεται διεξοδικά και είναι αν θυμάμαι καλά ένα κεφάλαιο μόνο του, των περίπου 15-20 σελίδων, είναι η συνάντηση με το γκόλουμ.
H σκηνή με τα goblins από την αρχή στην σπηλιά ως και την πτώση του Bilbo είναι γύρω στις 7 σελίδες, και ναι ακολουθεί μετά η συνάντηση με τον Gollum σε κεφάλαιο 20 σελίδων όπως πολύ σωστά είπες.
Έχω την εντύπωση πως το ίδιο πράγμα λέμε, απλά εσένα δε σε χάλασε. Ας εξηγήσει το γιατί αν και για μένα το έκανε με τον πλέον βαρετό τρόπο και γι' αυτό ακριβώς μιλάω. Δεν με πολυνοιάζει πια η πιστότητα σε ένα βιβλίο σαν το Χόμπιτ, μαγκιά του του Τζάξον που πήρε ελευθερίες, απλώς το αποτέλεσμα ήταν βαρετό και ανούσιο.
Ο Χομπιτάκης θα κατάγεται από γνωστή περιοχή της κρήτης, τη Μεσσαρά (middle earth στη γλώσσα των ανθρώπων).
σε αυτο με την σκαλα που σπαει και αν κρινω απο τα υψη των χομπιτ και των νανων η βαρυτητα στην μεση γη ειναι αρκετα πιο ισχυρη απο τι στην κανονικη γη , (τα ελφς ειναι ψηλα γιατι εχουν αλλες δυναμεις και μπορουν και ιπταται ) οποτε συμφωνω με τον φιξξερ.. η σκαλα θα σπαγε σε 1000 κομματάκια ..
ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ? .. μια ταινια φαντασιας ηταν βασισμενη σε ενα παραμυθακι , δεν ειναι το Μπεν Χουρ
ο τορνευτος κανει σαν μουσικός που ακούει μουσική. οκ, αλλά παπαριές περιμέναμε να δουμε και εφετζιδικες πιπες. ψιλοδικαιωθήκαμε, ικανοποιησαμε το παιδακι μεσα μας και βγαλαμε το φανμποιλικι μας και την ξεχασαμε. ολοι ευχαριστημενοι. και μεις, και σεις και οι παραγωγοι.
το είδα χτες αλλά ήμουν πιωμένος και δεν ξέρω αν μ'άρεσε ή όχι :P
edit:
http://www.youtube.com/watch?v=9eNnmIam0uM
According to screenwriter Philippa Boyens, the character of Tauriel is an original creation written for the film: "She's our redhead. We created her for that reason. To bring that energy into the film, that feminine energy. We believe it's completely within the spirit of Tolkien."
μμ =/
επιτελους μουνι και για τον λεγκολας!
Μονο σε DVD
Σε αναμονή του 2ου μέρους, το οποίο δε θα κάνω το λάθος να πάω κινηματογράφο, πάρτε googlemaps για την Μέση Γη να παίξτε.
ημιbump.
Διάβασα ολόκληρο το thread, λάτρεψα πολλά σχόλια (rat poison, eni, fixxxer, art) τα οποία μπορεί και να αντέκρουαν μεταξύ τους, αλλά πραγματικά μέσα σε όλη αυτή την διαμάχη για τα όρια της λογικής και την ικανότητα του Jackson ως σκηνοθέτη, κανείς δεν πρόσεξε ότι το Κεντρί με το που σκοτώνει ο Smeagol το goblin, σβήνει απαράδεκτα σα λάμπα φθορίου;
Τωρα που το λες....!
Είδα χθες το 2ο μέρος. το κατέβασα φυσικά. Δεν ξαναδίνω λεφτά για μαλακίες. Είναι καλύτερο από το πρώτο μέρος, αλλά κάπου συνεχίζουν να μην με τρελαίνουν οι διάλογοι και τα ακροβατικά. Ωραίο το κοκκινομάλικο. Κρίμα που θα πεθάνει στην επόμενη ταινία.
θα σου επεφτε ο κωλος να εβαζες σποιλερ στη μαλακια που πεταξες ε?
Αν μιλαει για την Τωριελ, δεν εχει την παραμικρη ιδεα αν θα πεθανει ή οχι.
Γελαω στην ιδεα του να σποιλεριαστει κανεις για το τριτο χομπιτ
ειναι σποιλερ ομως για το φιναλε του LOST .
δεν ξέρω...δεν άντεξα να δω πανω απο 6-7 επεισόδια...κάπου εκεί με "έχασαν"
Spoiler
Έτυχε να δω τα extended των 2 πρώτων ταινιών τις τελευταίες μέρες. Οι έξτρα σκηνές στο Unexpected Journey δε προσφέρουν τίποτα απολύτως και διατηρούν την ταινία στα χαμηλά επίπεδα της. Στο Desolation όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και αξίζει πολύ σε σημείο να απορείς γιατί κοπήκαν οι σκηνές εξ αρχής. Πολύ καλύτερο σαν ταινία με τις έξτρα σκηνές.
Θα διαφωνήσω αγαπητέ, όσον αφορά στο Unexpected Journey. Δεν υποστηρίζω ότι άλλαξε άρδην η ταινία, αλλά οι σκηνές στο Rivendell τουλάχιστον δείχνουν τί είχε κατά νου ο Gandalf και για ποιόν λόγο έμπλεξε τους νάνους στην όλη υπόθεση. Προφανώς και εκνευρίστηκα με το High Council meeting, αλλά τουλάχιστον αναφέρθηκε το σημαντικό ιστορικό της γενιάς του Thorin, κάποια πράγματα που έμειναν σε σχετική εκκρεμότητα από τα LotR αναφέρθηκαν επίσης και, αν μη τι άλλο, ακούσαμε το τραγούδι του βασιλιά των Goblins που ήταν αποθέωση!!!!!
Την Κυριακή λογικά θα δούμε και το extended του Desolation of Smaug. Οψόμεθα, αλλά τολμώ να πω ότι μου άνοιξες την όρεξη!
Τα μονα που θα αξιζουν σε αυτην την ταινια ειναι η μουσικη (Χαουαρντ Σορ <3 ), ο Ιαν Μακελεν και η Εβαντζελιν Λιλλυ :pink: