δεν ήταν άσχημο δισκάκι αυτό, αλλά θυμάμαι ότι είχε φάει αδικαιολόγητα πολύ σπρώξιμο. τα μεταλλοπεριοδικά τους είχαν βγάλει νέους sieges even και βάλε ξέρω γω.
Printable View
true dat.
και εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσο πολύ προμόσιο. παρολ' αυτά και τα 3 δισκάκια που έχουν βγάλει είναι φανταστικά και λογικά φέτος θα κυκλοφορήσουν και το 4ο.
ωραίο χρήστη το dreamweapon
όντως :p
σοβαρά όσοι γουστάρατε προηγούμενο dredg βγείτε και πείτε το, γιατι το κανατε; είμαι μεγάλος fan catch without arms κ el cielo (το πρώτο μέτριο) και μάζευα μανιωδώς ότι έβγαζαν (από lives μέχρι singles) αλλά το προηγούμενο δεν είναι ούτε καν μέτριο. πιο νεροβραστος και βαρετός δίσκος, ούτε για πλάκα ταξιδιάρικος, άνευρος και ενίοτε χαζοχαρούμενος. και μη πείτε οτι δεν εχω επιχειρήματα!
Πολύ καλύτερο από Catch without arms. Με El Cielo δε συγκρίνεται, άλλη νοοτροπία, άλλος σκοπός εντέλει. Το είπες και μόνος σου, ούτε για πλάκα ταξιδιάρικος. Είναι σε (κάποιες) στιγμές χαζοχαρούμενος ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν παντού διάσπαρτα τα κατάλοιπα του παρελθόντος, pop-ίζει φανερά, και κυρίως το κάνει αυτό υποδειγματικά, χωρίς κοιλιά, για 60 λεπτά.
το catch without arms είναι pop δίσκος και 100% πιο εμπνευσμένος. εγώ τον σούμο βρήκα τον ίδιο, τι χωρίς κοιλιά αλλά εντάξει δεν έχει νόημα εφόσον το ακούμε εντελώς διαφορετικά το άλμπουμ
Μα ναι, φυσικά και είναι. Γι' αυτό έκανα τη συγκριση με το Catch ενώ με το El Cielo δεν έκανα.
Βέβαια αν αρχίσουμε επιχειρήματα τύπου "κάνει κοιλιά" (εγώ) "είναι πιο εμπνευσμένος" (εσύ) άκρη δε θα βγει, το καταλαβαίνεις κι εσύ. Απλά επειδή είπες να βγει να το πει όποιος γουστάρει, είπα να δηλώσω παρόν.
btw το ξανακούω τώρα και εξακολουθεί να γαμεί
και εμένα με αρέσει πολύ το pariah. θα έλεγα εξίσου με το cielo. δηλαδή δεν μπορώ να τοποθετήσω κάποιον ψηλότερα από τον άλλο.
γενικά πάντως αυτό το περί τελείως διαφορετικής προσέγγισης σε κάθε δίσκο είναι και το επικρατέστερο χαρακτηριστικό της μουσικής τους ε.
από αυτά που έχω διαβάσει για το καινούριο είναι πως δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν, όπως δεν είχε και το pariah, οπως δεν είχε και το catch, όπως δεν είχε και το cielo αναλόγως.
poor man's coroner?
http://www.youtube.com/watch?v=rawCKkfkpgc
THE FUCKING CHAMPS
ίσως απ' τις λίγες μπάντες στον πλανήτη που είναι παράλληλα progressive, post, experimental, tech, extreme και metal. παραδοσιακά χεβυμεταλλικά γούστα (ακούστε το nwobhm2), πειραματισμοί κλασσικού προσανατολισμού (όπως μια ηλεκτρική σπουδή σε μπαχ στο air on a g-string), κλασσική progressive/tech ριφφολογία, ηλεκτρονικός ήχος που κυμαίνεται από ambient μέχρι disco (ακούστε όλο το album τους ΙΙΙ), διακριτικές indie rock πινελιές και βαριά σπασίδια. το πιο περίεργο από όλα αυτά, είναι ότι οι δίσκοι τους είναι λιγότερο αχταρμάς απ' ότι ακούγεται! έχουν συνοχή. κουφό, αλλά έχουν. εντελώς ειρωνικοί βέβαια, κι αυτό κάνει μπαμ από τις προηγούμενες/επόμενες μπάντες των μελών τους: weakling, nation of ulysses, trans am, drunk horse, the event (δλδ χώσε μαζί black metal, hardcore, post-rock, alternative, garage ή δεν ξέρω τι και βγάλε άκρη).
τα τρία κλασσικά δισκία τους με τίτλους III, IV και V είναι μαστ.
μια γεύση:
http://www.youtube.com/watch?v=pqHfHx4ZkbM
queensryche clones:
http://www.youtube.com/watch?v=aRNjmNmSvVY
http://www.youtube.com/watch?v=sB9fqtpP7iw
Progressive/pop/experimental/tech/extreme metal
http://www.youtube.com/watch?v=T0LPKzJ0yS8
http://www.youtube.com/watch?v=C2v2QJeXCyw
νταξ στα 6 λεπτα του ακουσα το γνωστοτερο annihilator riff
και ενα ριφφ death που δεν θυμαμαι πιο ειναι αλλα γαμησε
http://www.youtube.com/watch?v=YhqgO_7XWrM
κοιτα να δεις που με εψησε το θρεντ !
αλλα τι να πρωτοπεις..
Παντως:
http://www.youtube.com/watch?v=EgDwkSlCwHw
απο τα αγαπημενα μου
ναι αλλά τι τέσταμεντ στο θρεντ ρε αξιαγάπητε ?
Σαν κομμάτι των Τέσταμεντ κολλάει όμως, και γαμάει και ασύστολα. Ειδικά στο σημείο με τον γερμαναρά που γελάει και μπαίνουν οι μινορίλες.
Οντόπικ και συνεχίζοντας το ξεδιάντροπο σπρώξιμο στους φίλους μου: Master Reset. Παίζουν αύριο στο Rainbow ε;
http://www.youtube.com/watch?v=0CLNGvfM_f8
Κουπλέ και το αρκουδιαρέικο "tell me what you need (x2)" δεν μου είπαν απολύτως τίποτα. Είναι λυπηρό να βλέπεις την γενιά των τριαντάρηδων (+) να είναι ακόμα προσκολλημένη σε Sepultura, Soulfy, RATM και SOAD. Το εναρκτήριο riff, ωστόσο, είναι αρκετά καλό, όπως και τα φωνητικά στο 02:09. Τέρμα Placebo τα δεύτερα! :grin:
There's a shadow just behind me,
shrouding every step I take,
making every promise empty,
pointing every finger at me.
getting used to pain
getting used to pain!
Τι είναι το «getting used to pain»;
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά ρε Ρα, ακούγοντας αυτό το κομμάτι εσύ σκέφτηκες Μαξ Καβαλέρα και Rage Against the Machine; Είσαι σίγουρος;
Η γενιά των 30+ επίσης δεν θα έλεγα ότι χαρακτηρίζεται από προσκόλλημα σε αυτές τις μπάντες. Θα έλεγα μάλλον το αντίθετο...
Καλά, με κοροϊδεύεις; Δεν έχει RATM στοιχείο η συγκεκριμένη σύνθεση; Και για το αλλό που λες, διαφωνώ κάθετα.. Να δεις πόσες μπάντες τριαντάρηδων παίζουν ακόμα "Ρους Μπλάντυ Ρουτς"... Εφιάλτης σε λέω!
E, όχι ρε Ρα, δεν έχει στοιχείο RATM η συγκεκριμένη σύνθεση. Εσύ (εικάζω ότι) ακούς το σημείο (διάρκειας ενός δευτερολέπτου) "I want nothing from you" και σκέφτεσαι "fuck you, I won't do what you tell me" αλλά πραγματικά πέραν αυτής της ξεχειλωμένης προσπάθειας κατανόησης του τι εννοείς, δεν βρίσκω κάτι άλλο.
Τώρα θες να μετρήσουμε πόσες μπάντες τριανταφεύγα παίζουν παραδοσιακό μέταλ;
Πάρη το πινκ σου το άρπαξες.
Οντόπικ,
εδιτ
από την ντεμάκλα του '90
Το γεγονός ότι έχουν οργανικό (καίριο δλδ) σημείο του κομματιού που θυμίζει καρφί RATM, δεν το καθιστά αυτομάτως συγγενές με RATM;;;; Κάτσε, επειδή θα τρελαθούμε στο τέλος! Τί θες, να κλέψουν στίχους, εξώφυλλο, σόλο και thanks-list για να μιλήσουμε για επιρροή; Για να σοβαρευόμαστε λιγάκι! :cool:
Επίσης, το άλλο που λες τί κουταμάρα είναι; Δηλαδή θα μετρήσουμε τους Battleroar και τους Wrathblade και θα μου αποδείξεις ότι οι τριαντάρηδες είναι τρουμεταλλάδες; Προφανώς δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδους μπάντες. Αναφέρομαι σε μπάντες που παίζουν σε πιο thrash φόρμες.. Δεν λέω ότι ο Περλεπές ακούει Roorback ξέρω 'γώ.
Άσχετο, αλλά είσαι ο μάστορας της υπερβολής λέμε. Από το 1 δευτερόλεπτο στο ξεσήκωμα ενός δίσκου. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ας ακούσει όποιος δεν βαριέται και ακόμα περισσότερο να μην βαριέται να σχολιάσει, να μας πει αν σκέφτεται τους RATM όταν ακούει αυτό το κομμάτι.
Εσύ είπες για τη γενιά των 30+ που είναι κολλημένοι με τα γκρουβοτέτοια. Εν Ελλάδι. Ε, ξέρω γω;Quote:
Επίσης, το άλλο που λες τί κουταμάρα είναι; Δηλαδή θα μετρήσουμε τους Battleroar και τους Wrathblade και θα μου αποδείξεις ότι οι τριαντάρηδες είναι τρουμεταλλάδες; Προφανώς δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδους μπάντες. Αναφέρομαι σε μπάντες που παίζουν σε πιο thrash φόρμες.. Δεν λέω ότι ο Περλεπές ακούει Roorback ξέρω 'γώ.
Όσοι θρασίζουν είναι κολλημένοι με Σεπουλτούρα, ρε μανούλα μου, αυτό λέω.. Είδα τις προάλλες μια μπάντα που έπαιξε δυο Σεπουλτούρα κι ένα Σολφλάι. Χάθηκαν όλες οι άλλες μπάντες..
Τώρα δε θα ασχοληθώ άλλο με το κομμάτι. Το μόνο που θα επαναλάβω είναι ότι συνδυάζει RATM, SOAD, Soulfly και Placebo._
Εδιτ: Πες μας εσύ τι σού θυμίζει.
Εδιτ2: Τώρα ακούω και το PoS που πόσταρε ο Κουρδιστός. Ασφαλώς έχει κι από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό επιρροών.
Ναι γιόκα μου, τώρα το λες ότι όσοι θρασίζουν είναι κολλημένοι με Σεπουλτούρα, που και πάλι το στηρίζεις επειδή ξέρω γω είδες μια μπάντα να παίζει Καβαλέρα μέταλ. Αν θυμάσαι πριν είπες για τη γενιά των 30+, μετά γίνανε οι 30+ θρασίζοντες (γιατί οι θρασάδες προφανώς δεν πάνε πέρα από Chaos AD) και τέλος καταλήξαμε να λέμε για μια μπάντα που είδες προχτές. Πάμε άλλη μία τώρα, μέχρι να βαρεθεί κάποιος πρώτος.
Ξεκινάω λέγοντας ότι από αυτά που είπες μόνο οι SOAD στέκουν. Και αυτό μόνο για το drumming (πρωτίστως) και το εμβατηριακό ίντρο/ριφ που όπως εξελίσσεται θα μπορούσε να είναι και από τους Muse ξέρω γω, ανάλογα την παραγωγή, η οποία συγκεκριμένη είναι κάπου στην μέση.Quote:
Τώρα δε θα ασχοληθώ άλλο με το κομμάτι. Το μόνο που θα επαναλάβω είναι ότι συνδυάζει RATM, SOAD, Soulfly και Placebo._
Εδιτ: Πες μας εσύ τι σού θυμίζει.
Το κουπλέ είναι προγκ, οι POS είναι μία από τις πολλές μπάντες που παίζουν έτσι, σαν να λέμε μια θρας μπάντα έχει στοιχεία Τέσταμεντ Practice ένα πράμα.
Το αυτό ισχύει για το ρεφρέν που είναι και ολίγον ανθέμικ καθότι και ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και για το σόλο σέξιον δεν λέω κάτι καθώς χάνεται στο γιουτιούμπ το σημείο και δεν θέλω να το εκθέσω. Ακούω έναν καλό κιθαρίστα εκεί. Αυτό.
Αυτά όπως τα ακούω εγώ και μου λες αν θες να ρωτήσω τα παιδιά πώς τους ακούγεται. Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος και ποιο είναι το τόπικ του διαλόγου μας. Εγώ το έχω πάρει ότι συζητάμε ότι ακούμε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, ασχέτως αν σου αρέσει/δεν σου αρέσει, που είναι προφανώς καθ'όλα σεβαστό.
Πάντως, αν έχει ποσοστό από soulfly, sepultura, ratm, soad και pos και placebo, αυτό νομίζω θα κολάκευε την μπάντα σαν κατόρθωμα, αν και είμαι μάλλον βέβαιος ότι θα διαφωνούσαν.Quote:
Εδιτ2: Τώρα ακούω και το PoS που πόσταρε ο Κουρδιστός. Ασφαλώς έχει κι από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό επιρροών.
Αν στο 02:09 δεν ακούς Placebo sτην φωνή, συνιστάται καθαρισμός αυτιών το συντομότερο. :)
Τέλος, αν δεν βρίσκεις επιρροές στις θρας μπάντες της χώρας μας από τους Σεπουλτούρα, δεν σου φταίω 'γώ. Μάλλον, θα έχεις επιλεκτική μνήμη. Για να μην νομίσεις ότι τρολάρω, σου στέλνω πμ, αν θες, με πέντε μπάντες που παίζουν έτσι στο πιτς φιτίλι.
Μια μικρή συνεισφορά.Punk goes prog,και αυτό πολύ πριν γίνει μόδα να είσαι prog.