Τι φοβερό άκουσες ρε Χάβοκ? Κάθε 15 μέρες σε έντυπη μορφή τα βλέπουμε αυτά στα σπίτια μας.. Φυσιολογικό να τα παπαγαλίζουν..
Printable View
Τι φοβερό άκουσες ρε Χάβοκ? Κάθε 15 μέρες σε έντυπη μορφή τα βλέπουμε αυτά στα σπίτια μας.. Φυσιολογικό να τα παπαγαλίζουν..
χαχαχαχαχα 2/2. Τα δελτία του ΤΕΕ δεν έχουν χαβαλέ, με διαφορά καλύτερο για κλοπή απο γραμματοκιβώτια πολυκατοικίας, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΓΩΓΗ της γριάς στον τρίτο. Η., τσέκαρε!
Δεν το εβαλα για κατι τρομερο. Απλως κανει ηρεμα τη σουμα και δε νομιζω να λεει κατι κακο ο ανθρωπας. Το μουνι του ικονοκλαστ να κλεψει κανεναν οικουμενικο ελληνιΖμο απο τη γιαγια της πολυκατοικιας του για να ηρεμησει.
Ας το βαλουμε λοιπον εδω.
http://www.skai.gr/news/greece/artic...utm_medium=rss
Ναι, αμε, ειδικως τωρα δεν το κουναει ρουπι. Εξαλλου προσληψεις δεν προβλεπονται.
σοβαρά τώρα, εκ πρώτης:
- μειώνεται το προσωπικό που θα απαιτείται στις πολεοδομίες
- ελαχιστοποιείται η διαφθορά εκεί (μεταφέρεται βέβαια στους ορκωτούς μηχανικούς)
- χάνουν οι υπάλληλοι το πελατολόγιο
- γλιτώνουμε ηλίθιους ελέγχους και άπειρα αναλώσιμα
- αλλαγές στη μελέτη θα μπορούν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες τις κατασκευής χωρίς ανούσιες ενημερώσεις
στην ιδεατή περίπτωση :P
KATI ME TIΣ ΔΤΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
Για να δουλεψει αυτο το συστημα (ειμαι μεσα με τα χιλια )θα πρεπει να γινει ψηφιακη χαρτογραφηση και να δημιουργηθει ενα κοινο database για ολες τις εμπλεκομενες υπηρεσιες οπως αρχαιολογικη, δασαρχειο, πολεοδομια, αναπτυξης κ.ο.κ.
Εννοειται πουλο οι παλιοσειρες και στελεχωση με λιγοτερα ατομα που να μπορουν να χειριζονται το ηλεκτρονικο συστημα και να διεκπεραιωνουν σε συντομο διαστημα.
Αλλα ολα αυτα θα σκονταψουν στα υπαρχοντα λαμογια (αν μη τι αλλο στην εναρξη της οποιας εφαρμογης).
Καταλαβαινεις τι χανουν μονο απο τις επιτροπες ετσι?
Αυτο με τους ορκωτους ειναι το πιο καυτο σημειο.
Η πολεοδομια διαιτητης πως θα παιξει? Παρε κι απο κει επιτροπες και ανεξαρτητες αρχες.
Και σκεψου τωρα στον μαγικο μας κοσμο που ο μπαρμπας δεν ξερει να ανοιξει ενα word και να τσεκαρει μια νομοθεσια online, να πρεπει να συντονιστουν ταυτοχρονα μπαρμπες με βαση τη λειτουργια.
Νταξ, ειχα εργο που ειχε μεσα συγκοινωνιων, πολεοδομια, αναπτυξη και εμποροβιομηχανικο επιμελητηριο. Αυτοκτονια.
Και ρωταω εκ νεου απο δω. Ενι, δωσε λιγο στιγμα για εκδοση αδειων Γερμανια.
χαχαχαχαχ, είχα ένα με αρχαιολογίες (βυζαντινών και κλασσικών), δασαρχείο, συγκοινωνιών, περιβαλλοντικά και BONUSSpoiler
όλα αυτά πριν την άδεια. σε ένα εξάμηνο ήμουν κομπλέ :P ... η άδεια πήρε άλλους 6 μήνες... και η κατασκευή άλλους 6!
αυτά είναι: γραφειοκρατεία vs δημιουργία 12 - 6
A, ναι και εγω ειχα ΔΑΚ και αγωγο καυσιμων -καβλα
αλλα ειπα να αναφερω τα παραπανω με βαση και μονο τη χρηση.
Εννοειται περιβαλλοντικα :)
Συνολο 9 μηνες. Καθαρα η αδεια.
Τα εντυπα μαζευτηκαν σε ενα 4μηνο.
Α, και ειχα και ενα ρεμα αλλα τα βρηκα με την καλη μας Καρλα.
Και μετα μου βγηκε νεα νομοθεσια για ψυκτικους θαλαμους και μου σπασανε και το φακελο.
Φακ γιεα.
Για τις τεχνικων υπηρεσιων τι να σε πω ρε Raven!
Στην παρουσα χρωστανε τα εργα των τελευταιων μινιμουμ 3 ετων.
Το εκανα το σφαλμα με το δημοσιο εργο.
Κοπηκε και τιμολογιακι, πληρωσαμε το φπα μας, τον φορο μας κανονικα, λεφτα δεν ειδαμε.
Στην αρχη μας ειπαν ξερετε με τον Καλλικρατη αλλαξε το σκηνικο, και πρεπει να γινει βγει πρωτα ο προυπολογισμος του. Οκ, αναμονη.
Βγηκε που λες ο προυπολογισμος, φτανουμε πριν το Πασχα, ορμαμε, αλαμουρα οποιος προλαβει.
Και σκαει το καλυτερο. Το τιμολογιο ειναι κομμενο σε αρχη που δεν υφισταται πια. Παρτε τον πουλο σας, γιατι τωρα πρεπει να αντικατασταθει, να ορκιστει η νεα υπηρεσια, και να κανει αλλη αρχη ελεγχο στα οικονομικα της.
ΚΟΙΝΩΣ δεν υπαρχει μια, και ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους.
Τις κοβεις τις ΔΤΥ να γνωριζουν και ηλεκτρονικες δοξες ε?!
Kαι για να μην ξεχνιομαστε, ας θυμηθουμε ενα παλιο ανεκδοτο.
http://www.poleodomia.gov.gr/
το σκεπτικο οτι ολα θα σκονταψουν στα υπαρχοντα λαμογια- επιτροπες κλπ ειναι πολυ λογικο και ελληνικο, για να δωσω ομως μια αισιοδοξη νοτα:
πριν λιγους μηνες ολοκληρωθηκε το ΓΕΜΗ (γενικο εμπορικο μητρωο) (aκομα βεβαια γεμιζει η βαση δεδομενων-τουλαχιστον ομως υπαρχει και γεμιζει) και απλοποιηθηκε η διαδικασια για συσταση επιχειρησεων-πλεον χρειαζονται 2-3 μερες νομιζω αντι του μηνα και πολυ πολυ λιγοτερη διαδικασια και μανουρα.
ακριβη στοιχεια δεν θυμαμαι το χα διαβασει πριν καιρο παντως μιλαμε για τρελη συνεργασια νομαρχιων, πρωτοδικειων, επιμελητηριων κλπ!
υπαρχει ελπιδα
Ειναι πολυ λογικο οταν εχεις επαφη με την πραγματικοτητα.
Και pretty pls μην συγκρινεις τοσο ανομοιες καταστασεις.
Κατα τα αλλα ευχαριστουμε για την νοτα αισιοδοξιας.
p.s. Μην διαβαζεις τοσο. Δοκιμασε να το κανεις. Οχι trolling στη γωνια μας. Ευχαριστω.
μου παρεξηγεισαι ευκολα αλλα εγω σ αγαπω
επισης δεν βλεπω κατι τρελα ανομοιο. τεσπα
Σκασε πια γαμω το σπιτι σου.
:skase:
λέω κυρίως ότι πρέπει να γίνει κάτι για τη διαφθορά. οι ΔΤΥ (μαζί με ΤΥΔΚ) είναι άνετα οι πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες, με τις μίζες για να περάσουν λογαριασμοί να αποτελούν τον κανόνα. συνάδελφος εδε έφτασε σε σημείο να δώσει φακελάκι σε φίλη μου που ήταν σε διεύθυνση επειδή "πρώτη φορά έτυχε σε υπάλληλο που δεν ζήτησε κάτι" !!! φυσικά αυτή δεν το δέχθηκε.
τελοσπάντων, μια απλή δήλωση πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων θα ξετρύπωνε πολλούς "λαγούς".
Ειχα στενη συνεργασια με δτυ, τα εζησα στο πετσι μου.(μελετητικα, κατασκευαστικα, οπως θες)
Οσο δεν εχουν χρημα στα ταμεια δεν υπαρχει καμια δραση.
Το παρτυ θα το δουμε οταν λαβουν κανα πακετακι ενισχυσης.
Ποθεν εσχες κ κρεμαλιτσες:)
Στην περιπτωση μου ειχε ξαναγινει και τα λεφτα τα ειδα.
Μετα ξεκινησε μια ομορφη κατρακυλα.
Ζωη σε μας.
Bump.
Με τις βεβαιώσεις για μεταβίβαση που πλέον πρέπει να δίνονται, ξέρουμε τι παίζει;
Διαβάζω ότι δεν πρέπει να πέσει τζίφρα γιατί όπως είναι μέχρι στιγμής ο νόμος, βεβαιώνεις ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ αυθαιρεσία σε σχέση με τα πολεοδομικά σχέδια, κάτι που στο 99% των κατασκευών δεν παίζει.
από την ημέρα δημοσίευσης του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα, σε κάθε μεταβίβαση ο μηχανικός πρέπει να δηλώνει ότι στο ακίνητο δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες:
"Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που συντάσσεται μετά
τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη
μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε
ακίνητο, εκτός από τα επισυναπτόμενα που προβλέπο-
νται στην παρ. 12 του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, επι-
συνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίω-
ση μηχανικού, με τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται
αντίστοιχα ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαί-
ρετες κατασκευές που να επηρεάζουν την επιφάνεια και
το ύψος της ιδιοκτησίας, τη δόμηση, την κάλυψη και το
ύψος του κτιρίου και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις
χωρίς άδεια ή ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευ-
ές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν
σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2, καθώς και
ότι δεν έχει εκτελεστεί άλλη αυθαίρετη κατασκευή ή δεν
έχει εγκατασταθεί άλλη αυθαίρετη χρήση, σύμφωνα με
τα εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια και δεν υπάγονται
σε καμία από τις περιπτώσεις της παραγράφου 3."
"δεν έχουν εκτελεστεί αυθαί-
ρετες κατασκευές που να επηρεάζουν την επιφάνεια και
το ύψος της ιδιοκτησίας, τη δόμηση, την κάλυψη και το
ύψος του κτιρίου"
Αυτό πόσο εύκολα το υπογράφεις όμως, ειδικά με τις ποινές που αναφέρει.
Οι διαστάσεις είναι ακριβώς όπως στα σχέδια; Αποκλείεται. Υπάρχει επιτρεπτή απόκλιση; Δε λέει κάτι.
Γενικά από όσο διάβασα το νόμο είναι πασάλειμμα. Πάνε να σπρώξουν όποιον έχει αυθαίρετη κατασκευή να τη νομιμοποιήσει, αλλά έτσι που τον έγραψαν μπορεί να πας μέσα για το οτιδήποτε.
δεν το υπογράφεις αν έχει αυθαίρετες κατασκευές .-
Καλά αυτό εννοείται προφανώς, απλά δε μου κάθεται καλά ότι μπορεί να θεωρηθεί "αυθαίρετη κατασκευή" και οποιαδήποτε μικροαποκλιση στις διαστάσεις, σε σχέση με τα σχέδια.
καλά ρε δε νομίζω να μιλάμε για 2-3cm. προφανώς συνεχίζουν να ισχύουν καταρχήν οι μικροπαραβάσεις που διευθετούνται εύκολα.
Μωρε η λογική αυτό λέει, αλλά επειδή στην ελλάδα είμαστε...
Αναμένω την ΚΥΑ που "μπορεί" να λέει το περιεχόμενο της βεβαίωσης, όπως γράφει.
Βγήκε και το υπόδειγμα της βεβαίωσης από το υπεκα
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?f...language=el-GR
θα έχετε ακούσει οι συνάδελφοι για μια επικείμενη αύξηση στις εισφορές
που από φήμη, έγινε νόμος που ψηφιστηκε τον Ιούλιο του 11 αλλά δεν είχε εφαρμοστεί ως τώρα
ε από 1/1/13 εφαρμόζεται, όσοι πάμε να πληρώσουμε εκπρόθεσμα το Β εξάμηνο του 12 όπως εγώ, το βλέπουμε ήδη
οι υπόλοιποι θα το δείτε στο επόμενο ειδοποιητήριο
τα δικά μου από 1865 έγιναν 2215 και ανά τριετία ανεβαίνει εξοντωτικά
IMPENDING DOOM
fixed
όποιος ψήνεται να ενημερωθεί γενικώς αλλά και για την προχτεσινή κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ:
http://synelefsimixanikon.wordpress....CE%B1-28-3-13/
γάμησέ τα. περιμένω κ εγώ καλό κοστουμάκι... κ σκέψου πέρσυ το 40% των μηχανικών τα είχε απλήρωτα. φέτος βλέπω να μην πληρώνει κανείς.
Το δικό μου κουστουμάκι ήρθε.
και να ήθελα να τα πληρώσω...δεν.
6o etos xwris eidiki prosauksisi 1924
btw 8ymamai gnwsti mou pou eixe kanei tin malakia kai eixe mpei amesws stin eidiki prosauksisi pou se kapoia fasi postare sto fb tis oti katafere na tin vgalei, an kapoios endiaferetai na rwtisw leptomereies ...
Την τελευταία φορά που πήγα στο τσμεδε (~Δεκέμβριο) είχαν αίτηση να συμπληρώσεις για αυτό.
Πάντως δεν "κατάφερε να την βγάλει", εφόσον δεν είσαι 35 ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 10 χρόνια ασφαλισμένος, κάνεις την αίτηση και βγαίνει χωρίς πολλά πολλά.
Παιδιά ερώτησις και βασικά δεν ξέρω που να την έβαζα αλλά πιθανόν να βοηθήσει κάποιος από σας εδώ..
Έκανα πριν μέρες αίτηση για εξοικονομώ κατοικον και η αίτηση απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω χαμηλού εισοδήματος από Εθνική.
Αν κάποιος από σας τους μηχανικάριους έχει άποψη και ασχολείται με τέτοιου είδους θέματα αν μπορεί ας επικοινωνήσει με ένα πμ θα του ήμουν ευγνώμων..