πφ οι γονεις μου λενε οτι 27 τους φαινεται μεγαλη και θελουν κατι σε 23...αν ειχες μπιζ να επιλεξεις αναμεσα στο παραπανω μοντελο ΕΛ ΤΖΙ και σε ενα HD ready της Σαμσουνγκ σε αυτες τις ιντσες τι θα διαλεγες?
Printable View
πφ οι γονεις μου λενε οτι 27 τους φαινεται μεγαλη και θελουν κατι σε 23...αν ειχες μπιζ να επιλεξεις αναμεσα στο παραπανω μοντελο ΕΛ ΤΖΙ και σε ενα HD ready της Σαμσουνγκ σε αυτες τις ιντσες τι θα διαλεγες?
βασικα full hd τηλεοραση κατω απο 32 ιντσες δεν προσεχεις διαφορα.
τωρα οσο για το μοντελο samsung το εχεις ευκαιρο?
edit: checkαρε 2370HD της samsung. και πολυ καλυτερη τιμη και ιδιες επιδοσεις.
ωπ σωστος!!!!!!!!!!!!
οι 32άρες που έχω δει ώς τώρα σε sites γράφουν για τα ηχεία τους 2Χ10watt. Βγάζουν σόι ήχο ξέρει κανείς;
Μου ζήτησαν να προτείνω σε κάποιον βασικά μια 32άρα μέχρι €600-650 και κάνω ένα μικρό ψάξιμο.
Μου φαίνεται λίγο σπατάλη πάντως να δώσει κάποιος πάνω από €400 για 32άρα ή κάνω λάθος;
π.χ. αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.157045
Να υποθέσω ότι όλες πλέον οι τηλεοράσεις που κυκλοφορούν και διαθέτουν USB είναι σε θέση να παίξουν ταινίες DIVX/Xvid και τους υποτίτλούς τους στα ελληνικά έτσι;
samsung c450 αν δε σε νοιάζει να είναι full hd (που σε αυτό το μέγεθος δε βλέπω λόγο, ειδικά αν χρησιμοποιείται περισσότερο για τηλεοπτικό σήμα), την αντίστοιχη από 5 αν θες full hd (c530 ή κάτι τέτοιο). Μόλις πήραν οι γονείς μου την πρώτη με τρακόσα πενήντα, υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη μπάτζετ 32άρα αυτή τη στιγμή και ότι έχει τον καλύτερο player που παίζει πάνω κάτω τα πάντα και με υπότιτλους.
αυτή εδώ μου κάτσε:
http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=1054050
ή μήπως είναι λίγο υπερβολή η τιμή της για 32άρα;
ετσι μου φαινεται.
Ε η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δε βρίσκω λόγο να δώσεις τόσα, δηλαδή άμα επιμένεις απλά ξεκίνα να κοιτάς 37 ή 40άρες (και άνετα προτιμάμε μέτρια 40άρα από την καλύτερη 32άρα της αγοράς, το μέγεθος μετράει, όποιος σας πει το αντίθετο απλά σας λυπάται).
ούτε καν.
ανάλογα με το μέγεθος του σαλονιού σου ΠΑΝΤΑ. Η απόσταση θέασης πρέπει να'ναι 1,5 με 2 φορές τη διαγώνιο για άνεση και για να βλέπεις ικανοποιητικά την οθόνη. εκείνο που μ' ανησυχεί είναι ότι δε φαίνονται πουθενά χρόνοι απόκρισης, αντιθέσεις και φωτεινότητα. αλλά αν είναι Samsung θα'ναι καλή, του πούστη. Και καλύτερα ακριβή και καλή αλλά μικρή παρά μέτρια και μεγάλη.
Καλά, παπάρια, εγώ στον προτζέκτορα μια χαρά έβλεπα 80 ίντσες από τα 3.5 μέτρα. Άσε που 1,5Χ40 ίντσες είναι ενάμιση μέτρο. Αν δεν έχει κάποιος στο σαλόνι του ενάμιση μέτρο απόσταση από την τηλεόραση μέχρι τον καναπέ μάλλον δεν έχει σαλόνι αλλά χωλ. Και ένιγουει ο προτζέκτορας, ειδικά αν δεν έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ σκοτάδι, είναι ΣΚΑΤΑ από αντίθεση, φωτεινότητα, vga και χύσα μέσα, αλλά ΔΕ συγκρίνεται η μεγάλη εικόνα.
Επίσης δεν μπορώ να μη ρωτήσω, τι σκατά να τον κάνει το μικρό χρόνο απόκρισης σε τηλεόραση;
Και τέλος αυτά με τις ακριβές αλλά γαμάτες τιβί είναι μεγάλη απάτη, 99,9 άνθρωποι στους 100 αν δεν την έχουν δίπλα δίπλα με τη "φτηνή" δεν θα καταλάβουν διαφορά. Άσε που οι καθημερινές συνθήκες θέασης (πχ να υπάρχει φως στο δωμάτιο) εκμηδενίζουν τις διαφορές. Και οι διαφορές που φαίνονται στα μαγαζιά είναι πολύ συχνά θέμα ρύθμισης. Και τέλος (ναι έχω κι άλλα να πω) οι σημερινές των 400 ευρώ είναι οι προπέρσινες του διχίλιαρου, πείτε στη σόνι να σακ αουρ μπολς.
ο χρόνος απόκρισης στην TV είναι σημαντικότερος από ό,τι στην οθόνη του πισί, γιατί στην TV βλέπεις πολύ πιο συχνά εικόνες που αλλάζουν γρήγορα, παρά στο πισί που τον περισσότερο χρόνο (ή πολύ χρόνο) σερφάρεις ή διαβάζεις κείμενο.
Ο προτζέκτορας δεν έχει εικονοστοιχεία στην επιφάνεια προβολής, η τηλεόραση έχει, γι' αυτό άμα είσαι μισό μέτρο από μια 40ρα οθόνη θα φαίνονται. Αν τώρα εσένα σε βολεύει να έχεις ένα τεράστιο φωτεινό πράγμα μπροστά σου που για να το αφομοιώσεις όλο πρέπει να κουνάς το κεφάλι σου δεξιά-αριστερά σα να βλέπεις αγώνα τένις από την πρώτη σειρά, μαγκιά σου, αλλά αυτό δεν ταιριάζει σε όλους.
Έχεις μπερδέψει το χρόνο απόκρισης με τα hertz.
όχι. ξέρω πολύ καλά τι λέω. ο χρόνος απόκρισης είναι ο χρόνος που χρειάζεται το κάθε τρανζιστοράκι που ελέγχει ένα (ιδανικά) ή μία συστάδα πίξελ (πραγματικά) για να αλλάξει κατάσταση και να επιστρέψει στην αρχική του. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί μαρκετινίστικοι ορισμοί του χρόνου απόκρισης, αλλά ο σωστός είναι αυτός που είπα πριν <έντιτ-με-συμπλήρωμα> και συγκεκριμένα για τη μέγιστη μετάβαση από το μαύρο στο άσπρο και πάλι πίσω</έντιτ>. Eίναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θες να έχει μία οθόνη που δείχνει βίντεο με έντονη "δράση" και απότομες χρωματικές αλλαγές, γιατί είναι μια μετρική του κατά πόσο τα εικονοστοιχεία μπορούν να ακολουθούν τις απότομες αλλαγές στο χρώμα που ορίζει το βίντεο.
το refresh-rate είναι το κάθε πότε σου πετάει η τηλεόραση καινούριο frame. Δεδομένου ότι είναι ψιλοτυποποιημένο στα 24-25 fps (δλδ 24 με 25 Hz) και αν λάβουμε υπ' όψη το θεώρημα Nyquist της δειγματοληψίας, 100 περίπου Hz υπεραρκούν για να αποδώσουν τα framerates ενός HD video, τα παραπάνω δε βλάπτουν αλλά δεν κάνουν κι ιδιαίτερη διαφορά. Τα πολλά Hz είναι χρήσιμα στο αναλογικό βίντεο, αλλά αυτό πού θα το βρεις;
I stand corrected. Πάντως έκανες κι εσύ ένα λαθάκι πιο πάνω: κι ο προτζέκτορας έχει pixels.
φυσικά κι έχει, απλά αυτά δεν είναι ορατά στην επιφάνεια θέασης, εκεί μάλλον περισσότερο ρόλο έχει ο "κόκκος" του πανιού.
Αυτό λέω, από κοντά φαίνονται. Και στην τηλεόραση εννοώ ότι αν κάποιος μου πει ότι σε hd υλικό από τα 2-2μιση μέτρα ενοχλείται από τα pixels μιας 40ιντσης full hd θα δυσκολευτώ να τον πάρω στα σοβαρά.
350γιουρια max,32 ιντσες.led ή lcd σ'αυτα τα λεφτα;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169446
Είχε βγει πριν κάπου 2 βδομάδες εκεί σε προσφορά στα 325 από τα 400 περίπου. Ακόμα την περιμένει ένας φίλος, τσέκαρε καλού κακού αύριο τι θα παίζει από τιμή όταν την φέρει.
Πάντως αν είναι να δώσεις τα 350, δώσε άλλα 50 περίπου και τράβα για 40-42 ίντσες.
μακριά από e-shop αυτόν τον καιρό ε!
Μόνο στο μαγαζί και ετοιμοπαράδοτο ...
για το eshop ειχα ακουσει και γω οτι παει για φουντο και δεν ειναι να το εμπιστευεσαι πλεον.
η ερωτηση μου βασικα ηταν αν συμφερει απο πλευρας ποιοτητας εικονας να αγορασεις μια "φτηνη" led ή να πας σε "καλη" lcd(που πλεον ειναι φτηνοτερες λογο led).
Το e-shop εχει επισημως ελλειψη ρευστοτητας και κρατιεται απο κατι παραθυρακια του νομου...ή προσπαθουν να το κρατησουν anyway
Τα χουμε ξαναπει, οι κοινες 'LED' οθονες απλα εχουν αντικατεστημενες τις CCFL λαμπες, δεν ειναι LED καθαυτου. Για τα μοντελα που θες να δεις και στο price range που κυμαινεσαι, googlαρε reviews και συγκρισεις.
http://www.skroutz.gr/s/294059/F-U-FDH32888FHW-32.html
πήρα ετούτη από Careffour 260e