ασιμούλι, spoiler tag πλζ, ακόμα κι αν δε σου φαίνεται απαραίτητο
Printable View
ασιμούλι, spoiler tag πλζ, ακόμα κι αν δε σου φαίνεται απαραίτητο
δες το ή πούλο από το θρεντ.
ιμο όλες είναι επικές σεζόν εκτός από την τρίτη που έκανε κοιλιά και την τελευταία γιατί ήμουν στενοχωρημένος που το λήγανε. αλλά 4η και 2η φοβερά θέματα κι έτσι πάνε λίγο πάνω από τις υπόλοιπες.
στον ομάρ θα αναφέρεσαι.Quote:
και γενικά η φάση του μάρλο με χαλάει ως προς το όλο κόνσεπτ the wire ρεαλισμός κλπ μιας και οι τύποι είναι πολύ κινηματογραφικοί
Ο χαρακτήρας του Ομάρ βασίζεται σε 2-3 πραγματικούς πάντως. Ο ένας από αυτούς παίζει κιόλας σε κάποια επεισόδια, είναι το νταμάρι ο φαλακρός από τα τσιράκια του Butchie που
Spoiler
Γενικά σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος γιατί ο ρεαλισμός δεν αφήνει περιθώρια για happy endings ή έστω μια καλή εξέλιξη που θα θέλαμε να δούμε για κάποιους χαρακτήρες, αλλά ξέρεις ότι αν μας έδιναν κάτι τέτοιο όλοι θα λέγαμε ότι το χάλασαν. Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που θα ήθελα να δω να θάβονται και άλλοι που τους άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά νομίζω ότι τελικά είναι καλύτερο έτσι όπως είναι. Για μένα top είναι οι 2 πρώτες σεζόν και μ'άρεσε αρκετά και η 3η γιατί βλέπεις σιγά σιγά πώς αλλάζουν και μεγαλώνουν οι χαρακτήρες, αλλά γενικά δε μπορώ να πω ότι με απογοήτευσαν και οι 2 τελευταίες.
west side thessaloniki που ακριβώς?
???
Ηλιούπολη. Κάνεις δημογραφική κατανομή στους fan του the wire ανά συνοικία; :D
Αυτό δεν το ήξερα. Φαντάζομαι μιλάς για τον γέρο διάκονο της ενορίας (αυτόν με την τραγιάσκα) που έχει πάρε δώσε και με τον Colvin;
Γενικά πάντως μεγάλο μέρος της αυθεντικότητας της σειράς οφείλεται σε τέτοια άτομα, άλλοι απλά σύμβουλοι πάνω στους οποίους βασίστηκαν χαρακτήρες και άλλοι που έχουν και ρολάκια, από ντιλεράκια της γωνίας και πρώην φυλακόβιους μέχρι αστυνομικούς διευθυντές.
Ο Jay Landsman για παράδειγμα είναι υπαρκτός και εμφανίζεται στη σειρα σαν ο ασπρομάλλης υπαρχηγός του Colvin στην 3η σεζόν με όνομα Dennis Melo. Σε αυτόν βασίζεται ο Landsman της σειράς, αλλά και ο John Munch (http://en.wikipedia.org/wiki/John_Munch) από το "νόμος και τάξη", ο οποίος επίσης εμφανίζεται σε κάποιο επεισόδιο σαν θαμώνας του μπαρ που συχνάζουν οι αστυνομικοί. Ο ηθοποιός που παίζει τον Munch έχει εμφανιστεί και σε κλασσική ταινία του Al Pacino παίζοντας τραγουδιστή σε nightclub, έξτρα πόντους σε όποιον το θυμηθεί.
Γενικά έχει πολύ τρίβια για ψάξιμο στη σειρά και έχει γούστο να το ξεψαχνίσεις λιγάκι το θέμα.
:-o ρε τον είχα λατρέψει αυτόν.
:touched:Quote:
Originally Posted by imdb
Το ετελείωσα!
Η καλύτερη σειρά που 'χω δει και μπλα μπλα, μ'άρεσε το τέλος, κούραση η 5η σεζόν, enitharmon έχεις για άβαταρ τον χειρότερο wire χαρακτήρα.
ειναι Ο χαρακτηρας. δεν τον εχω επειδη ειναι ο καλυτερος, αλλα γιατι when you see him... κλπ
when you see him, realism has a whole different meaning :p
τσουκ, πολύ ψέμα ο τύπος, δε κάνει για το wire μου
λοιπον, αυτο το χω σκεφτει κι εγω
δε γινεται να υπαρχουν τετοιοι νιγκαζ, ειναι τρομαχτικο αν υπαρχουν
και ο μουζόν και ο όμαρ είναι τοποθετημένοι έτσι ακριβώς ώστε να μοιάζουν με urban legends. το ότι είναι τόσο ρεαλιστική η σειρά γενικά το ενισχύει αυτό. όπως επίσης και οι συνεντεύξεις του simon. διαβάστε καμία.
μόλις τελείωσα πρώτη σεζον.
όλα καλα κι όλα ωραία αλλά το σενάριο (που δεν είναι και ότι πιο πρωτότυπο) προχωράει πιο αργά κι απτο τζιοβάνι. σε κάθε επεισόδιο δε γίνεται σχεδόν τίποτα, για να μη μιλήσω για cliffhanger (που δεν υπάρχουν) με αποτέλεσμα να μη σε πολυκρατάει. αν βγάλεις τις σάλτσες η πρώτη σεζον ούτε μισή ταινία δε φτιάχνει.
επειδή έχω ακούσει απο πολλούς ότι γαμάει, καλύτερη σειρά έβερ και τέτοια. φτιάχνει καθόλου στη συνέχεια? να το συνεχίσω?
να φύγεις και να πας αλλού.
Αργότερα χαλάει, άσ' το καλύτερα.
όπως έχουν πει πολλοί για το wire, είναι σειρά που σε μαθαίνει η ίδια να τη βλέπεις. κοινώς ξεχνάς κλιφχάνγκερς, ξεχνάς "ενδιαφέρουσα πλοκή" - γιατί αυτό που έχει δεν είναι ακριβώς πλοκή, δεν είναι κινηματογραφικό δηλαδή - και κυρίως δεν υπάρχουν "σάλτσες" - ό,τι συμβαίνει έχει λόγο που συμβαίνει, δε γίνεται για να σου αποσπάσει την προσοχή απ'αυτό που πραγματικά γίνεται ή από κάποιο κενό. βεβαίως μπορεί να μη σου λένε τίποτα όλαυτά και να μην θες να αφιερώσεις τόσο χρόνο αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. =)
σα σκεφτόμενος άθρωπος που είμαι θα συνεχίσω και τη 2η σεζον ελπίζοντας να με πάρει το wire απτο χερι και να μου μάθει τις χαρές τις ζωής...
ουτε γω τα λεω ειρωνικά (απλά υπερβάλλω λίγο)
πουστηδες του lost μολυνατε και το wire
εχουν κανει κακο αυτες οι σειρες με τα cliffhangers, ο,τιδηποτε άλλο φαίνεται σε μερικούς βαρετό και άτονο
αυτό κατάλαβες? αυτο που έγραψα για την πλοκή το είδες?
τεσπα, δε λέω άλλα, προχωράω και επανέρχομαι αργότερα να το θάψω με την ησυχία μου.
δες το δεύτερο που λέει για σωματεία να γίνεις κουμούνι και μετά άμα το βαριέσαι ακόμα γάμα το.
Λοιπόν αυτό το 2ο, χαλαρά το βρίσκετε ακόμα καλύτερο επειδή έχει τα σωματεία και γαργαλάει το κομμούνι μέσα σας. Μετά τον 1ο κύκλο εγώ το βρήκα λίγο βαρετό αν και στο τέλος έσιαξε. Επίσης νομίζω πως είχε τη χειρότερη βερσιόν του ίντρο σονγκ. Να γίνει πολλ.
Μόνο για το τελευταίο που είπες, μπαν.
dopefiend, υπαρχει και η αναπτυξη χαρακτηρων η οποια δε γινεται παντα κατανοητη αν σε ενα επεισοδιο συμβαινουν δεκαπεντεχιλιαδες πραματα. και επισης παρα πολλα και σημαντικα γεγονότα δεν τα δείχνει καν με εικόνες, αλλά αναφέρονται μόνο σε συζητήσεις (σκοτώσανε τον τάδε, ποιος παιζει να το έκανε κλπ) κι αν δεν προσέξεις τους διαλόγους χάνεις τη μπάλα πολύ άσχημα
η πλοκή είναι όσο αληθοφανής πρέπει, δεν είναι όλοι οι μπάτσοι τζακ μπαουερ
Το κολπο ειναι μαγκες, για να θυμαστε χαρακτηρες και φατσες...
Να μπειτε στο site του ΗΒΟ, στο section του Wire..που εχει ολες τις μουρες και τα ονοματα...
Ετσι θα χωθειτε πολυ πιο ευκολα στον κοσμο του.
Επιεικως αριστουργημα.
Ο τυπας που ειναι πισω απο αυτο, δημιουργησε μια μινι σειρα με Ιρακ και πανικο ονοματι 'Generation Kill'. 12 επεισοδια και μην περιμενετε να δειτε κλασσικους καραβαναδες και μονο.
Επισης παλι μεσω ΗΒΟ, βγαινει κοντα στον μαρτη το "Treme", με location την Νεα Ορλεανη, δραματικο με βαση απ'οτι καταλαβα την ζωη διαφορων μουσικων στην πολη...Εννοειται,μετα απο Κατρινα..Γνωστες μουρες απο Wire εμφανιζονται..π.χ.: Bunk (o ηθοποιος καταγεται και απο την Νεα Ορλεανη).
γουέλκαμ νέε γιούζερ
Phantom, αν εννοεις το 'The Hurt Locker' (που'ναι και υποψηφιο για Οσκαρ), εχεις δικιο.
Ταιριαζει γαντι..
Νιώθεις?
έφτασα αισίως στο 4χ3 και κρατιεμαι να μη δω άλλο επεισόδιο σήμερα. ουτε καινουριο λοστ δε θελω να δω. α, ρε πρεζ