Δε ξέρω,έχω κάτι κατά νου όμως για μια άλλη.
Printable View
δική σου έχεις;άμα έχεις πες τη.άμα δεν έχεις μη μας κουράζεις με τις εξυπνάδες σου.έχει πλάκα εδώ μέσα.στα μουσικά τόπικ γίνεται το αντίθετο.αν έχεις ακούσει 5 δίσκους μπλακ μέταλ και εκφέρεις άποψη γίνεσαι άσχετος.αν έχεις διαβάσει όμως 5 ποιητικές συλλογές όλες κι όλες, αυτόματα αποκτάς άποψη για τη λογοτεχνία.δε βαριέσαι..
Πράγματι, είναι ένα μουσικό φόρουμ.
Περιμένεις κάτι καλύτερο απο τις εξυπνάδες μου όταν συγκρίνεις Καζαντζάκη με Κοέλο και κάτι άλλα εγκληματικά;
Τι θες να κάνω;Να συγκρίνω;Να μπω στο δικό σου δογματικό τριπάκι;Μπα.
Και εμένα δε μου αρέσει ο Παπαδιαμάντης,αλλά δε κάθομαι να βρω τι δε γουστάρω στα γραπτά του και να τα τερατοποιήσω.Πόσο μάλλον αυτό που σου κουόταρα στο αποπάνω ποστ μου περί της πίστης του Καζαντζάκη.Γενικά δώσε λίγο βάση στο τι γράφεις,ειδικά από τη στιγμή που λες πως έχεις διαβάσει και 5-10 πράγματα.
landy, κρίνεις τον Καζαντζάκη με βάση όσα είπε σε μια συνέντευξη ενώ λίγο πιο πριν έχεις δώσει συνέντευξη του παρλαπίπα του Αποστολίδη.
είπα και πιο πάνω ότι δεν τους συνέκρινα.όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει, όποιος δεν θέλει μπορεί να συνεχίσει να λέει κάτι διαφορετικό που πολύ απλά δεν έχει σχέση με αυτό που έγραψα.όσο για το κοουτ που κανες, δεν το είπα αυτό ειρωνευόμενος την πίστη του καζαντζάκη αλλά την σύγχιση που τον ακολουθεί σε όλο το έργο του.πέρα απ' αυτό, είναι λίγο γελοίο να νομίζεις ότι ο αγιος φραγκίσκος έσωσε εσένα με ένα πακέτο μακαρόνια από ένα μοναστήρι την ώρα που πέθαινε τόσος κόσμος μέσα στην κατοχή.
έκρινα τις συγκεκριμένες του δηλώσεις στο ποστ εκείνο.τα συγγραφικά του τα έκρινα πιο πάνω, με βάση αυτά που γράφει κι όχι μ αυτά που έλεγε στο βίντεο.
το θέμα μας είναι ο καζαντζάκης κι όχι ο αποστολίδης.ο οποίος αποστολίδης είχε και τα κακά του αλλά στο πεδίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας ήταν απ΄τους καλύτερα καταρτισμένους.αλλά και πάλι, το θέμα είναι τι λέει στο συγκεκριμένο βίντεο και ποιες είναι οι ενστάσεις του καθενός.
υγ.δεν πίστευα πάντως ότι θα είχε τόσους πολλούς υποστηρικτές ο καζαντζάκης.
Το θέμα μας είναι ο Dostoyevsky αλλά το μάμησες.
Νομίζω πως ο Καζαντζάκης μιλάει τελείως μεταφορικά αφού το πακέτο που έλαβε ήταν αμοιβή για την μετάφραση που έκανε. Αν εσύ τώρα αυτό το θεωρείς γελοίο..
Αν και ψιλοαπάντησαν, ανάθεμα αν έχεις ανήσυχο πνεύμα που δεν αμφισβητεί συνεχώς τα υπαρξιακά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που του θέτει η κοινωνία. Και νομίζω πως αποτυπώνεται τέλεια αυτή η σύγχηση στα μυθιστορήματα του. Δεν έχω ξεμπερδέψει με τον Καζαντζάκη ακόμη αν και έχουμε εδώ και δεκετίες όλο το συγγραφικό του έργο στην βιβλιοθήκη μας. Όλως τυχαίως διαβάζω τώρα το Αδερφοφάδες και είπα να μπω στην κουβέντα. Σοβαρά πάντως, σου φαίνεται παράξενο να έχει υποστηρικτές ένας άνθρωπος που μεταφράστηκε όσο ελάχιστοι νεοέλληνες στο εξωτερικό, που παραλίγο να πάρει το νομπελ, που βγήκαν 2 υπερταινίες μέσα απ'τα μυθιστορήματα του και που αφορίστηκε απ'την ορθόδοξη εκκλησία με την καθολική να απαγορευει σχεδόν τον τελευταίο πειρασμό; μήπως να τον θεωρούμε και obscure;
αν δεις το βίντεο με τον ρένο αποστολίδη θα πάρεις τις απαντήσεις σου σε αυτά που ρωτάς.και το πως μεταφράστηκαν τα έργα του και το αν ήταν υποψήφιος για νόμπελ και το πως έγινε λογοτεχνικό κατεστημένο.και κάτι ακόμα, μόνο σε μένα η ασκητική του,μου φαίνεται μια κακή κόπια του τάδε έφη ζαρατούστρα;οι ταινίες πάντως μου άρεσαν.
εντάξει μια ώρα τον αποστολίδη (γιατί στο πρώτο για τον ζορμπά ελεγαν) δεν θα κάτσω να τον παρακολουθήσω για να καταλάβω γιατί ειναι υπερτιμημένος και ατάλαντος ο καζαντζάκης. νομίζω με καταλαβαίνεις. επίσης ήταν ρητορικό το ερώτημα μου.
landy, καζαντζάκης, όχι καζαντζίδης.