δεν εχω διαβασει όλα όσα γραφτηκαν αλλα θα πω κ εγω το κοντό μου:
Λοιπόν, τους άκουγα παλιά κ έχω τα παντα τους μέχρι κ το Versus The World όπου έφαγαν τη κάρτα. Απαυτό το πρωτο βιντ που ποσταριστηκε το σχόλιό μου ήταν "πόσο πιο τραγικοί κατάφεραν να γίνουν;" χωρίς να χρειάζεται να ακούσω ούτε δεύτερο κομμάτι απο τον δίσκο γιατι ξέρω οτι θα ειναι 9 στα 10 κομμάτια καρμπόν της γνωστής συνταγής (με το 10ο να ειναι κανενα ορχιστρικό με τπτ πιο πομπόδες συμφωνικό σκατό). Οκ έχουν καταφέρει να γίνουν η μπάντα που παιζει σε ΠΟΛΥ καλές θέσεις στα μεγαλα μετσαλ φεστιβαλς κ να κανει τους 15χρονους νεοεισαχθέντες στο μέταλ να ράψουν γούνινο βρακάκι. Στα 80ς/90ς ηταν οι Manowar στα 010ς είναι οι Amon Amarth (αγνοώ το ενδιάμεσο). Η Metal Blade κάνει πολύ καλή δουλειά στο σπρώξιμο. Simply as that.
edit: η φαση μου θυμίζει κ καταστασεις "back in my day Vikings where blah blah blah" στο πνεύμα του σποιλερ
Αυτό που ειπε ο Μαρίλλιον βασίζεται στο γεγονός ότι οι μουσικές που ακούει αυτός,δεν ακολουθούν την ξέκωλη μανιέρα της παραγωγής για σουπερμάρκετ.
Δλδ ντάξει,πόσοι από σας δεν θα θέλατε οι Αμον Α να παίζαν με έναν ήχο μπετονιέρα όπως πχ Entombed στα πρώτα 2?
Και όσο παράξενο και αν σας φαίνεται,αυτή η πλαστικούρα μπορεί να υπάρχει σε όλα τα είδη μουσικής,όμως στο μέταλ έχει ξεφύγει τελείως.Ντεθ μέταλ με πόπ κιθάρες γίνεται?
Δεν σας είπε κανείς να μην σας αρέσει.Όμως είναι τρελά ξέκωλο ρε παιδί μου....και όχι τίποτα άλλο,αλλά πουλάει και για "σκληράδα" και "ακραίο".
Να ακούσεις Λορντυ με τέτοια γκέη παραγωγή είναι οκ,Λορντυ είναι ρε παιδί μου.Αλλα ντεθ μέταλ???
01-02-2011, 21:07
Keeper Of The Seventh Son
tha sas pw kati poli xaraktiristiko gia tous amon amarth
oi amon amarth einai mia poli epitiximeni mpanta sti germania
naf sent
01-02-2011, 21:16
Marillion
h2he νομίζω πρέπει να κοιτάξουμε βαθύτερα το θέμα. το ζήτημα εδώ δεν είναι μόνο αν κάποιος την βρίσκει με τις ψηφιακομέταλ παραγωγές και γιατί (που είναι και αυτό) αλλά επιπροσθετως αν είναι δυνατόν μια τέτοια παραγωγή να φουσκώσει έναν φαινομενικά ανέμπνευστο δίσκο. πρωτού απαντήσεις θετικά να ξεκαθαρίσω πως δεν αναφερόμαστε σε μεγάλα μεγέθη (τα οποία συνήθως έχουν καλές παραγωγές και όχι αυτήν την μεταλ κουκουρουκου για την οποία κάνω λόγο), αλλά γιαυτο το μικρομεσαίο μέταλ που φαίνεται σαν αγώνας δρόμου ξέρω γω με τον προκάτ ήχο. μικρομεσαίο με την εμπορική έννοια ε. επίσης υπάρχει και η πιθανότητα τα συστατικά του δίσκου (τα ριφφς, τα ντραμς, τα vocals κτλ.) να είναι όντως καλά αλλά αυτό το πράγμα για την ντε και καλά μοντερνο-βαρβατίλα να τα ρίχνει θεαματικά. και προτου πείτε ψάχνουμε για αντικειμενικότητα στην μουσική, όχι, ψάχνουμε για αντικειμενικά καλές παραγωγές. δεν είναι θέμα συνήθειας πιστεύω, είναι θέμα του πόσο φυσικά νιώθεις πως ακούγεται κάτι. βρείτε μου έναν που δεν το θέλει αυτό! (στο χέβι μεταλ). η μουσική διασκέδασης να μην ηχογραφείται σε στούντιο αν γίνεται και να πηγαίνουμε να την δούμε μόνο λαιβ! δεν κατάλαβα αυτόν τον διαχωρισμό πάντως.
και κάνω την πασσα για το επόμενο σχόλιο. ψάχνω την φυσικότητα, δεν με νοιάζει αν η παραγωγή είναι της σειράς. θέλω τα ντραμς, ντραμς, τις κιθάρες κιθαρες κτλ. πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος αλλά έχω την εντύπωση πως ποτέ δεν εκθείασα κάτι που ακουγόταν σαν το αντίστοιχο αμόν αμαρθ του ιντυ ροκ ξέρω γω (γιεα)
01-02-2011, 21:33
h2he
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανένας δεν έχει ακούσει τη generic century media παραγωγή και έχει σκεφτεί "τι γαμάτη, ανεβάζει το δίσκο τέσσερα επίπεδα παραπάνω". Οι περισσότερες μοντέρνες, γυαλισμένες παραγωγές είναι αποτυχημένες κυρίως γιατί δεν ξεκινούν με γνώμονα το τι ταιριάζει στον ήχο της εκάστοτε μπαντας, αλλά έχοντας μια ιδεατή εικόνα το πως πρέπει να ακούγεται η καλή παραγωγή (είτε η μουσική είναι μεταλ, είτε ελεκτροποπ). Δεν με χαλάει μια υπέρ του δέοντως δουλεμένη παραγωγή, αρκεί να ταιριάζει στον ήχο του εκάστοτε συγκροτήματος. Δεν περιμένω όλοι να μπαίνουν λαιβ στο στούντιο και να παίζουν τα κομμάτια μόνο και μόνο γιατί έτσι ειναι το ροκενρολ ή το πανκ ή το μεταλ. Αμα έχει ένας παραγωγός αρχίδια ας κάτσει να δουλεύει τρία χρόνια στην παραγωγή ενός δίσκου αρκεί να βρει τι ταιριάζει στη μουσική που έχει μπροστά του. Το προτιμώ από μια ηθελημένα αδύναμη αλλά πιστή στα ροκενρολ ιδανικά παραγωγή. Ακόμα και η σαπίλα ενός sludge ή ενός black metal δίσκου θέλει δουλειά για να βγει πετυχημένη.
Στα μικρομεσαία που λες λοιπόν, που έχουν κάνει μια αρκετή επιτυχία για να βρίσκονται σε μια εταιρεία που τους πληρώνει ένα α όνομα παραγωγού επειδή είναι ένα α όνομα και όχι επειδή έχει εμπειρία με τον εκάστοτε ήχο, προφανώς είναι χαμένο το παιχνίδι από την αρχή. Ίσως είναι λίγο πιο έντονο το φαινόμενο στο μεταλ γιατί λόγω των συστατικών του παίζεις με την παραγωγή περισσότερο (πόσο σκατά παραγωγή να κάνεις σε ένα ambient δίσκο π.χ.;). Και εγώ πάντως έχω αγνοήσει κακές παραγωγές όταν η μουσική ήταν ωραία και ας έλεγα κάποιες φορές από μέσα μου "τι ωραία που θα ταν αν...".
Όσο για τα παραδείγματα που λες, δεν θυμάμαι κάτι απόλυτα συγκεκριμένο, θα επιστρέψω με την πρώτη αφορμή (όχι για να στην πω προφανώς, αλλά για να σου εξηγήσω τι εννοώ)
01-02-2011, 21:46
wom
Η Century Media είχε βγάλει σε μια χρονιά μαζι Unleashed - Where no life dwells, Tiamat - Astral Sleep, Morgoth - Cursed, Asphyx - Rack και Grave - Into the Grave και προφανώς πήρε κεφάλια.
Η παραγωγή δεν είναι ποτέ πρόβλημα, εάν τα κομμάτια τα σπάνε ... εάν είναι σούπες μας φταίνε τα πάντα.
01-02-2011, 22:20
stam and the witches
Quote:
Originally Posted by commissar
Spoiler
Quote:
Originally Posted by stam and the witches
Quote:
με λίγα λόγια θες τον Helm για να τα πείτε.
Σόρρυ αλλά δε σε κολακεύει ιδιαίτερα ένα "πολύ πολύπλοκα τα λες, μη σκέφτεσαι τόσο πολύ" σαν το παραπάνω.
άντε γαμηθείτε μωρέ μαλάκες να πούμε που θέλετε φιλολογικές αναλύσεις και 2σέλιδες κριτικές με ύφος μέταλ χάμερ για να σας πούμε γιατί μας αρέσουν οι amon amarth, μαρίλλιον, αν θες να μάθεις γιατί σε κάποιους αρέσουν οι πλαστικές παραγωγές και τι επίπτωση μπορεί να έχει πάνω τους μια παραπλήσιου ύφους μουσική που δεν έχει υποστεί τέτοια στουντιακή παρέμβαση κάνε ανάλογο θρεντ.
την επόμενη φορά που θα ποστάρει κάποιος καινούριο τραγούδι bolt thrower/motorhead/tankard κλπ μην ξεχάσετε να βρείτε την αφορμή να συζητήσετε για το πως βλέπετε τη μουσική γενικότερα ως τέχνη και μέσο ανύψωσης του ανθρώπινου είναι, να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού "τίποτα δε συμβαίνει επειδή συμβαίνει" :moutza:
Ο Μαρίλλιον σε ρωτάει τόσην ώρα γιατί ρίχνεις τον πήχη και τρως αμάσητες μαλακίες, τη στιγμή που παραδέχεσαι εμμέσως ότι δεν είναι τπτ σπουδαίο αυτό ("δεν είναι και Bolt Thrower" κλπ).
Και φυσικά Tyler_Durden, αυτό πάει και σε σένα, αναφορικά με εκείνο το διάλογο που είχαμε στο "Heavy Metal ψυχανάλυση". Πώς μπορείς και γίνεσαι ανεκτικός σε ξεκάθαρα βιομηχανικά ποπ σκουπιδιαρά τη στιγμή που δε διστάζεις να στείλεις στην πυρά τη "λαϊκή" κουλτούρα με συνοπτικά επιχειρήματα. Δεν είναι πιο αδερφίστικα αυτά που θα αφορίσεις τόσο εύκολα (παράδειγμα αντλώ από τον προηγούμενο αφορισμό σου, δε συγκρίνω 2 κουλτούρες, για να μην το πει κανείς στην πορεία) από αυτό το Atreyu-Avenged Sevenfold σκουπίδι που είδαμε στο βίντεο.
Είναι ολίγον Σαρτρ-ικό το ερώτημα θα λεγα: πώς πείθετε τον εαυτό σας τόσο εύκολα.
01-02-2011, 22:26
ikonoklast
Quote:
αναφορικά με εκείνο το διάλογο που είχαμε στο "Heavy Metal ψυχανάλυση". Πώς μπορείς και γίνεσαι ανεκτικός σε ξεκάθαρα βιομηχανικά ποπ σκουπιδιαρά τη στιγμή που δε διστάζεις να στείλεις στην πυρά τη "λαϊκή" κουλτούρα με συνοπτικά επιχειρήματα. Δεν είναι πιο αδερφίστικα αυτά που θα αφορίσεις τόσο εύκολα (παράδειγμα αντλώ από τον προηγούμενο αφορισμό σου, δε συγκρίνω 2 κουλτούρες, για να μην το πει κανείς στην πορεία) από αυτό το Atreyu-Avenged Sevenfold σκουπίδι που είδαμε στο βίντεο.
Αυτό -έτσι οπως το θέτει ο δικός σου- είναι μια καλή απορία πάντως.
01-02-2011, 22:37
Tyler_Durden
Quote:
Quote:
Spoiler
Quote:
Σόρρυ αλλά δε σε κολακεύει ιδιαίτερα ένα "πολύ πολύπλοκα τα λες, μη σκέφτεσαι τόσο πολύ" σαν το παραπάνω.
άντε γαμηθείτε μωρέ μαλάκες να πούμε που θέλετε φιλολογικές αναλύσεις και 2σέλιδες κριτικές με ύφος μέταλ χάμερ για να σας πούμε γιατί μας αρέσουν οι amon amarth, μαρίλλιον, αν θες να μάθεις γιατί σε κάποιους αρέσουν οι πλαστικές παραγωγές και τι επίπτωση μπορεί να έχει πάνω τους μια παραπλήσιου ύφους μουσική που δεν έχει υποστεί τέτοια στουντιακή παρέμβαση κάνε ανάλογο θρεντ.
την επόμενη φορά που θα ποστάρει κάποιος καινούριο τραγούδι bolt thrower/motorhead/tankard κλπ μην ξεχάσετε να βρείτε την αφορμή να συζητήσετε για το πως βλέπετε τη μουσική γενικότερα ως τέχνη και μέσο ανύψωσης του ανθρώπινου είναι, να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού "τίποτα δε συμβαίνει επειδή συμβαίνει" :moutza:
Ο Μαρίλλιον σε ρωτάει τόσην ώρα γιατί ρίχνεις τον πήχη και τρως αμάσητες μαλακίες, τη στιγμή που παραδέχεσαι εμμέσως ότι δεν είναι τπτ σπουδαίο αυτό ("δεν είναι και Bolt Thrower" κλπ).
Και φυσικά Tyler_Durden, αυτό πάει και σε σένα, αναφορικά με εκείνο το διάλογο που είχαμε στο "Heavy Metal ψυχανάλυση". Πώς μπορείς και γίνεσαι ανεκτικός σε ξεκάθαρα βιομηχανικά ποπ σκουπιδιαρά τη στιγμή που δε διστάζεις να στείλεις στην πυρά τη "λαϊκή" κουλτούρα με συνοπτικά επιχειρήματα. Δεν είναι πιο αδερφίστικα αυτά που θα αφορίσεις τόσο εύκολα (παράδειγμα αντλώ από τον προηγούμενο αφορισμό σου, δε συγκρίνω 2 κουλτούρες, για να μην το πει κανείς στην πορεία) από αυτό το Atreyu-Avenged Sevenfold σκουπίδι που είδαμε στο βίντεο.
Είναι ολίγον Σαρτρ-ικό το ερώτημα θα λεγα: πώς πείθετε τον εαυτό σας τόσο εύκολα.
Προφανώς και η επιχειρηματολογία σου σχετικά με μένα, είναι σαθρότατη. Πιστεύεις οτι θεωρώ τους Amon Amarth, ποπ σκουπίδια τύπου "Atreyu-Avenged Sevenfold" (ή σαν του πανίβλακες bullet for my valentine που είπε κάποιος άλλος) ??? Από που προκύπτει μια τέτοια παραδοχή; Αν τους θεωρούσα κάτι τέτοιο, δεν θα τους άκουγα ούτε θα πορωνόμουνα προφανώς. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με άλλα ακούσματα και μουσικές από μένα, αλλά από σένα.
Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το λαίκι (πληθ. τα λαίκια) που είχα πει, το είχα πει περιγράφοντας την επικρατούσα αντίληψη για το τί θεωρείται "λαικό" στην επικρατούσα αντίληψη. Με άλλα λόγια το λαικίστικο γαρδενιομπουζουκοτράγουδο που ξεχειλίζει σε αυτή τη γαμωχώρα όπου και να κοιτάξεις. Δεν μιλούσα για το λαικό τραγούδι ως είδος (όχι οτι αυτό μου αρέσει, αλλά σίγουρα αξίζει ενός κάποιου σεβασμού σε σχέση με το σκυλομπουζουκοτράγουδο).
Ωστόσο βλέπω δεν να καταλαβαινόμαστε.
01-02-2011, 22:47
ikonoklast
Αυτό που μάλλον λέει ο σταμ -και που σίγουρα λέω εγώ- είναι ότι οι Amon Amarth και οι υπόλοιπες αντίστοιχα καλογυαλισμένες και εμπορικά επιτυχημένες μπάντες μπορεί να παίζουν από death metal μέχρι screamocore και τα κίνητρά τους να είναι ξακάθαρα pop. Ποπ με την λαϊκή έννοια, την «λαϊκίστικη» που λες κι εσύ, να παίξουν στα μεγάλα φεστιβάλ, να φάνε το προμοσιο στα myspace, να πουλήσουνε δίσκους και γαρδένιες δηλαδή. Αν αδιαφορούσαν για όλα αυτά θα φρόντιζαν να είχαν και μια διαφορετική παραγωγή, απο κει προκύπτει και η παραδοχή που λες. (δεν κατηγορώ κανένα εγώ και δε λέω απαραίτητα ότι οι Amarth είναι σκουπίδια, για να το ξεκαθαρίσω, απλά ρωτάω να δω πως το βλέπεις)
01-02-2011, 22:51
Tyler_Durden
Πάντως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μπορούσε κανείς αποδείξει ή να παρακολουθήσει με ποιό τρόπο μένουν συνεπείς στις αισθητικές αξίες τους, βάσει επιλογών, όσοι "δεν τρώνε το εμπορευματικό παραμύθι" και δεν είναι τόσο χαηβάνια σαν εμάς που ακούμε mainstream χαμερικό μέταλ
εντιτ: @ ικονοκλαστ. προφανώς τότε η επιλογή "σκουπιδιών" είναι θέμα αισθητικής και μόνο. Εξάλλου δεν νομίζω να το έθεσε κανείς ελιτίστικα ως τώρα, όσο κι αν ποτέ δεν θα πιστέψει κάποιος οτι ακούει συνειδητά σκατά. Ούτε εγώ φυσικά
01-02-2011, 22:52
Amnesiac.
Να απαντήσετε όλοι τι το κακό έχουν τα ποπ σκουπίδια, γιατί μεγάλη απορία το έχω.
01-02-2011, 22:55
ikonoklast
Να το αποδείξει δε ξέρω, να το παρακολουθήσει είναι εύκολο, την ίδια μουσική παίζουν οι dead congregation με τους amarth; (ένα τυχαίο παράδειγμα)
01-02-2011, 22:55
stam and the witches
Tyler δεν είπα ότι θεωρείς τους Amon Amarth emocore, εγώ είπα ότι τους θεωρώ και βάσει του ποσταρισμένου βίντεο είναι εμφανέστατο.
Το χειρότερο λαϊκίστικο μπουρδελοτράγουδο με λίγα λόγια, είναι ίσο αυτής τη σαβούρας, ίσως και λίγο ανώτερο λόγω μίας άλφα ειλικρίνιες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και όπως είπα ΔΕ μιλάω για τα λαϊκά/οτιδήποτε. Το θέμα είναι ότι εδώ σου σερβίρεται μία μαλακία κι εσύ το πας και το φέρνεις γύρω γύρω ενώ σε άλλη περίπτωση δε θα χες πρόβλημα να είσαι απόλυτος. Δε μπορώ να το θέσω πιο απλά.
01-02-2011, 22:57
Amnesiac.
Quote:
Tyler δεν είπα ότι θεωρείς τους Amon Amarth emocore, εγώ είπα ότι τους θεωρώ και βάσει του ποσταρισμένου βίντεο είναι εμφανέστατο.
Το χειρότερο λαϊκίστικο μπουρδελοτράγουδο με λίγα λόγια, είναι ίσο αυτής τη σαβούρας, ίσως και λίγο ανώτερο λόγω μίας άλφα ειλικρίνιες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και όπως είπα ΔΕ μιλάω για τα λαϊκά/οτιδήποτε. Το θέμα είναι ότι εδώ σου σερβίρεται μία μαλακία κι εσύ το πας και το φέρνεις γύρω γύρω ενώ σε άλλη περίπτωση δε θα χες πρόβλημα να είσαι απόλυτος. Δε μπορώ να το θέσω πιο απλά.
Θα μπορούσε να το είχε ποστάρει ο warlord αυτό. Προβληματίσου.