παίζει ... δεν έχω και φοβερή μνήμη ... και μάλλον 1991 μου βγαίνει πιο καλά σε ημερομηνία
Printable View
και για το ιστορικό της Υπόθεσης
λινκQuote:
10/1/1991: «ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ». Χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη επίθεση κατά πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων- νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.
εδώ λένε ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά να βγάλουν τον κόσμο έξω και οι άλλοι τους πετούσαν πέτρες (ένα το κάψανε κιόλας λέει τώρα). Φυσικά και δεν είναι αρκετό για να διαγράψεις μία ολόκληρη κινητοποίηση, φυσικά και είναι αρκετό για να διαγράψεις ένα συγκεκριμένο χώρο.
σιγουρα ειναι απολυτη καθυστερηση να ανοιξεις τραπεζα στην σταδιου τετοια μερα... αλλα .... ΕΛΕΟΣ.
Χρήστο από μαρτυρία γνωστού που ήταν μπροστά όταν συνέβη, αυτό είναι ψέμα.
Eϊναι τόσο τραγικό, που μπορεί να διαγράψει αυτόματα μια κινητοποίηση. Για τον "χώρο", δεν το συζητάμε καν.
Δεν είναι θέμα το τι θα πεί ένα "μεσος" ανθρωπος (όπου μέσος, βάλε το "ημιενημερωμένος") ή η κυρά Κούλα, αλλά είναι τόσο τραγικό το γεγονός, που πραγματικά σε κάνει να λες πως έτσι και ξαναβρουν μολοτωφ σε κάποιον, ότι θέλει κρέμασμα. Αν είναι δυνατόν.
η αλήθεια είναι ότι όπως δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω την προπαγάνδα των ΜΜΕ έτσι δεν έχω και κανένα λόγο να πιστέψω τη μαρτυρία του φίλου σου, οπότε δε πιστεύω τίποτα μέχρι να βγει κάτι που δε διαψεύδεται, όπως εικόνα μαζί με ήχο ετς. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποια πράγματα, ε?
Εύχομαι σε όλα τα γαμώφρικα των εξαρχείων να τους φάει τα σωθικά ο καρκίνος μπαμ μπουμ :)
κλασικά υπάρχουν κ οι απόψεις "εγώ θα το έκανα καλύτερα" ε!?
....
Αφού όλοι ξέρουμε ποιοι έφταιγαν (οι άλλοι), ανεξάρτητα από το χώρο που ανήκει κάποιος, τι το ψάχνετε.
A όχι, όταν εγώ λέω λένε εννοώ λένε και όταν λέω λέω εννοώ λέω! (πες το φωναχτά αυτό αν είσαι μάγκας)