ναι για ubuntu το περιμενα,αλλα του εχω πανω crunchbang atm.
Printable View
ναι για ubuntu το περιμενα,αλλα του εχω πανω crunchbang atm.
εβαλα ubuntu σε dual boot αλλα δεν ειδα προκοπη.ποιο μοντελο ειναι το usb stick μπορεις να δεις;
edit:μετα απο καποιες αλλαγες στα settings δουλευει κανονικα τελικα και στις 2 διανομες.
Pánω πoy εíxe na τo káνei αpó προxtέw kaι eλεga νa éρθω νa sας πω ότι óλα ok. Μaκárι na to είxε kaι sα φεaτuρe π;αntωw, gam;aεi.
O mperni pantws to xrhsimopoiei kairo twra auto.
χαχαχαχ
καρτα wireless RTL8185L.δεν την αναγνωριζει.
κατεβαζω και περναω unix drivers απο εδω
http://www.realtek.com.tw/downloads/...=true#RTL8185L
και παλι τιποτα.
καμια ιδεα;
ndiswrapper?
λες αυτο που κανει install τους win drivers;
κατι πηρε το ματι μου αλλα δεν το πολυεψαξα.
μήπως ξέρει κανείς γτ δεν μπορώ να δω τα embedded βιντεο, ενώ στο γιουτιουμπ τα βλεπω κανονικά.
χθες έβαλα το 10.04 (λούσιντ) και έχω το φλας 10
θενξ
thanxx alot!
Επειδή ψιλοαργούν να μου απαντήσουν, δείτε μπας κι έχετε κι εδώ καμιά ιδέα:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1581049
(από το 3ο ποστ μου και μετά)
Ξαναπροσπάθησες να περάσεις το grub από το live-cd?
Τσέκαρε το /boot/grub/grub.cfg και δες αν δείχνει στους σωστούς δίσκους. (αν τους έχει με uuid πάνε στο /etc/fstab να δεις ποιος είναι ποιος. Δες επίσης το wiki για το grub2 αν δε βγάζεις άκρη για τις ρυθμίσεις.
Υπάρχει βέβαια και η λύση του supergrubdisk
Το grub rescue console στο ανοίγει αντί για το μενύ με τις επιλογές για boot ή αφού bootάρεις κάτι και κάνει fail?
Το live-cd είναι 9.10, εγώ μετά την εγκατάσταση το έφτασα στο 10.10. Το grub rescue το βγάζει στην αρχή. Το grub.cfg είναι το παρακάτω και μάλλον είναι τελείως πουτάνα, καταρχάς λέει παντού για ext2, εγώ έχω 4.
Spoiler
συνέχεια γιατί ήταν πολύ μεγάλο
Spoiler
edit, το supergrubdisk φαίνεται καλή φάση αλλά δεν έχω άδειο cd-r εδώ, από δευτέρα (αν δε βρεθεί λύση στο μεταξύ)
γουιιιιιιιιιιιιιι, όλα καλά με τις οδηγίες από το http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275
Λοιπόν, το pc μου πριν είχε 7 και ubuntu.
Έχοντας και τα 2 μαζί, 2-3 φορές το ubuntu είχε κολλήσει: για την ακρίβεια κόλλαγε το πληκτρολόγιο και δεν ανταποκρινόταν, όπως επίσης και δεν μπορούσα να ανοίξω τίποτα από το μενού (apps, places, system).
Έτσι και αλλιώς ήθελα να κάνω ένα φορμάτ, οπότε και έβαλα σκέτο ubuntu 10.04.
Τελικά, μετά από 2 μέρες χρήση ξαναματαπάλι τα ίδια. Κρασαρισμα όπου δεν έχω πληκτρολόγιο και κανένα μενού να μην ανοίγει. Ο μόνος τρόπος για να "διορθωθεί" είναι να σβήσω το laptop από το power button.
Έχει κανείς ιδέα τι παίζει?
Τέλος, έχεις κανείς ιδέα από opensuse και κατά πόσο user friendly είναι?
κόλλαγε το πληκτρολόγιο αλλά είχες ποντίκι; δεν μπορούσες να ανοίξεις τίποτα από μενού αλλά πχ μπορούσες να ανοίξεις κάποιο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας;
δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει αλλά πριν πας σε opensuse ή κάτι άλλο αν θες να το παλέψεις βάλε το καινούργιο ubuntu που είναι να βγει σήμερα.
η suse είναι πολύ φιλική και με λιγότερα trendy ψιλοάχρηστα μπιχλιμπιδοχαρακτηριστικά, αλλά προσωπικά βρίσκω το yast (το custom σύστημα παραμετροποιήσης) παραφουσκωμένο και βαρύ (αν και αυτό που κάνει, το κάνει καλά και "καθαρά"). Επίσης, γουστάρω ευρωπαϊκή νοοτροπία (completeness και customisability) μαζί με πανέμορφο και ευτυχώς επιτέλους πλήρως λειτουργικό KDE 4.5. Τσέκαρε όμως πρώτα και maverick meerkat εγώ έκανα dist-upgrade (το δεύτερο συνεχόμενο) και δουλεύει κανονικότατα.
Ποντίκι είχα κανονικά. Ανοιγε πχ τον firefox, αλλά δεν άνοιγε κανένα drop down menu. Επίσης δεν μπορούσα να δω πχ την μπαταρία πόσο % έχει μείνει. Με λίγα λόγια, από το tray δεν άνοιγε τίποτα εκτός από τα screenlets και από τα drop down menus που έχει δεν ανοιγε τίποτα επίσης (εκτός από το firefox πού είναι δίπλα από αυτά). Όταν άνοιγα τον firefox, δεν μπορούσα να γράψω, ούτε έπιανε καμία συντόμευση, παρόλο που το πληκτρολόγιο έπαιρνε κανονικά ρεύμα (το usb πληκτρολόγιο που έχω, έχει συντόμευση για calculator και άνοιγε κανονικά όταν το πάταγα).
Τέλος δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με ubuntu, σχετικά νέος θα έλεγα, οπότε μην μου πείτε πολλά περίεργα.:oops:
Αυτό που μου την έσπασε με τον openSUSE 11.3 είναι πως δεν μπορούσα να κάνω τα πολύ βασικά. Δεν μπορούσα με τίποτα να ρυθμίσω το wireless και εκεί που φαινόταν να το χω ρυθμίσει (μου έβγαζε connected καρδούλες και ιστορίες), έπαιρνα τα αρχίδια μου. Αυτό σε 2 διαφορετικές μέρες, οπότε απελπίστικα και το σούταρα.
Τέλος άλλη απορία μου για opensuse είναι αν είναι αντίστοιχα εύκολος ο προγραμματισμός σε C όπως και στο ubuntu όπου απλά κατέβαζεις τον compiler και δουλεύεις με gedit και terminal.
thanx :)
Προς το παρόν κάνω ένα upgrade στο 10.10 και βλέπω αν έχω το ίδιο πρόβλημα και κει..
Εννοεί clean install στο 10.10 και όχι upgrade. Τι έκανες τελικά;
το update/upgrade σε 10.10 ήταν μια χαρά.
Σήμερα ανακάλυψα ότι το empathy δεν κάνει connect στο msn.
Τελικά δεν ήταν δική μου μαλακία, αλλά known "bug".
βρίσκουμε την γραμμούλα που λέειCode:gksudo gedit /usr/share/pyshared/papyon/service/description/SingleSignOn/RequestMultipleSecurityTokens.py
και την αλλάζουμε σεCode:CONTACTS = ("contacts.msn.com", "?fs=1&id=24000&kv=7&rn=93S9SWWw&tw=0&ver=2.1.6000.1")
Restart empathy και είσαι οκ.Code:CONTACTS = ("contacts.msn.com", "MBI")
(απ ότι διάβασα δεν είναι κάποιο θέμα του update, αλλά το msn άλλαξε κάτι και δεν έχει βγει ακόμα patch για το empathy)
Εμπειριες κανεις με την 64bit εκδοση;
Εντυπώσεις θετικότατες εδώ και καιρό. Μπορείς να έχεις 64μπιτο φλασάκι και 64μπιτη java είτε την επίσημη είτε openjdk. Υπάρχουν 32μπιτα πακέτα που δε δουλεύουν, αλλά δεν έχω προσωπικά συνατήσει. Για τα υπόλοιπα (π.χ. skype) αναλαμβάνουν οι lib32 σου χωρίς (ορατό σε μένα) πρόβλημα.
Και σε άλλα νέα:
The ~200 Line Linux Kernel Patch That Does Wonders
Ενώ για τους βιαστικούς:
Alternative To The "200 Lines Kernel Patch That Does Wonders" Which You Can Use Right Away
ακριβώς το ίδιο setup έχω (με δίσκο seagate encrypted ext4 /home μεγέθους 1TB και το / unencrypted) και το μόνο πράγμα που σπάει αρχίδια είναι το flash, κατά τα άλλα το μηχάνημα πάει λίγο καλύτερα απ' τη 10.04. Για τι πισι μιλάμε;
Σκέφτομαι το XFS. Για πείτε; Έχει νόημα για έναν home user;
AMD i810, 4Gb, μια κωλομητρικη της ASUS. Λοιπον δοκιμαζω 1ο install φεηλ (δεν μπορουσε λεει να γραψει στο δισκο!)
2ο ινστολ, φαινομενικα ΟΚ, μπαινω τρεχω το MAKETHENEWBOXLIKETHEOLDONE.pl (ενα script με μερικα apt-get installs και κοπυ οτι χρειαζεται απο το παλιο home). Κατα τη διαρκεια του update, παναργο μηχανημα, να "γκριζαρει" ποτε ο firefox, ποτε το τερματικο (!). Οταν ξεκγκριζαρε, hdparm -t εδωσε 1ΜΒ/s.
Χριστοι, Παναγιες, μουνια μαναδων και πηγα στο ps3 για fallout (οπου πεσανε αλλες χριστοπαναγιες βλ. επομενο ποστ!)
Την αλλη μερα ξυπναω, reboot το μηχανημα να πεταει, hdparm -t γυρω στα 100, ευτυχως λεω.
(και στις 2 περιπτωσεις το top edine ypshlo ata/3)
Ξαφνικα τον πινει μπουζι, cannot write (!) (ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΧ)
reboot και γεματο ΑΤΑ erros to log, me teleiwma na petaei se busybox
lol?
λολ, δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ γιατί σου τα κάνει αυτά (+ότι έκανες disk-monitoring-fu πέρα από τις γνώσεις μου)
Εμένα τα specs μου είναι ταπεινότερα
2GB RAM DDR2
ratpoison@earthmk2:~$ cat /proc/cpuinfo | grep "model name"
model name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+
To μόνο μου πρόβλημα είναι το φλας σε φουλσκρήν βίντεο. Και το ότι δε βλέπω 1080p (αλλά αυτό δε συμβαίνει ούτε στο "άλλο" λειτουργικό.
edit: κάνε τα τεστ του disk-util (το bin λέγεται palimpsest) που έχεις στο administration να δεις τι παίζει με την υγεία του δίσκου συνολικά.
Κοίτα αν δε βαριέσαι, το totem movie player έχει ένα plugin για να βλέπεις youtube το οποίο δε χρησιμοποιεί φλας. Δεν ξέρω πόσο χρήσιμο σου είναι μία τέτοια λύση, εγώ προσωπικά βαριέμαι να το κάνω αυτό και μένω στο firefox. Δοκίμασε μήπως είσαι γρηγορότερος και με chrome, opera ή chromium (το OS chrome)
Πέραν αυτών το φλας είναι φλας και μόνο η Adobe μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό (ή τα παιδιά του gnash, αλλά don't count on it happening anytime soon)