πειτε τι παιζει με το 10.4, γιατι σκεφτομουν αναβαθμιση από το κοαλα
Printable View
πειτε τι παιζει με το 10.4, γιατι σκεφτομουν αναβαθμιση από το κοαλα
Eδώ δουλεύει καλά. Ούτε που το κατάλαβα το transition. Παραπονιέται γενικά κόσμος, αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε νέα έκδοση, είναι φυσιολογικό. Τσέκαρε τι προβλήματα παίζουν κ αν φοβάσαι κάτι μείνε εκεί που είσαι, αλλιώς go for it.
κανένα πρόβλημα εδώ. πες τι έπαθες εκτός από την αργή εκκίνηση που λες.
Οτι κανει ενα λεπτο παραπανω να bootαρει μου φτανει!
Really? 1 λεπτό; Εμένα από το GRUB ως το login κάνει λιγότερο από 10 sec σε pc τετραετίας. Τι αρχειοσύστημα έχεις για το / σου; Mε ext4 πάντως θα'σαι πύραυλος. In another note, σε ένα φίλο μου που του καθυστερούσε το boot (επί 6.10 μιλάμε τώρα) έφταιγε για κάποιο λόγο το CUPS του. Αν δεν είχε συνδεδεμένο τον εκτυπωτή του μπούταρε κανονικά. Μήπως φταίει κάτι τέτοιο;
:moutza:
Μία έκδοση την έβγαλες γτπ και γύρισες πίσω πανικόβλητος επειδή αργεί να σου ανοίξει. Αυτός είσαι. Άσε που στον περισσότερο κόσμο (και σε μένα) ανοίγει πιο γρήγορα. Κάποια μαλακία παίχτηκε, ή έκανες εσύ μιας και είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με τους υπολογιστές και καλύτερα να αφήσεις εμάς του χώρου να ξέρουμε καλύτερα, και έβγαλες συμπέρασμα για όλη την έκδοση.
:pink: :pink: :pink: :pink: :pink:
Τα σπάει η 10.04.
σοβαρα, ΓΑΜΩ ΤΟ UBUNTU. τρεχω 2 μερες, εχει πεθανει ο ssd, εχασα αρχεια, και χαροπαλευω με formats και gparted. windows και παλι windows , οσο ηλιθιο κι αν ακουγεται, βρισκεις την ησυχια σου αν τα χειριζεσαι σωστα.
τα αρχεία ας πούμε πώς κατάφερες να τα χάσεις;
πεθανε ο ssd σου λεει κατι; τα χασα ολα. γαμω το grub που γαμηθηκε ο διας με τα Ubuntia
ωραια , pebcak μου λες. ανοιγεις το pc σου , κανει POST κανονικα, αλλα αντι για grub βγαζει μια γκρι οθονη. Τι κανεις;
Δοκίμασες να ξανακάνεις τα partitions με cfdisk;
Κάνα recovery προγραμματάκι χρησιμοποίησες;
Το θέμα δεν είναι τι κάνεις, είναι πως έφτασες ως εκεί. Όπως είπες και εσύ "βρισκεις την ησυχια σου αν τα χειριζεσαι σωστα". Βασιζόμενος σ'αυτό κι εγώ σου είπα ότι PEBCAK. Eκτός να υπάρχει θέμα για ελαττωματικό hardware, οπότε δεν φταις εσύ αλλά ούτε και το OS.
Κατά τ'άλλα μπας και έκανες boot από usb device? edit: ή μπας κι έχεις grub splash screen και απλά δε στη δείχνει?
ελλατωματικο hardware δεν υπαρχει, αυτη τη στιγμη περασα windows στον hdd μου και ολα δουλεουν ρολοι. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ δεν εβγαζε με τιποτα το grub, και οχι δεν εχω grub splash screen :/ ειχα απελπιστει. Προσπαθησα να bootαρω linux livecd, δεν ετρεχε λογο του οτι εχω την ati 5970 και ενω τρεχει το live cd κανονικα, η οθονη μπαινει σε power save. Ετρεξα hiren's λοιπον και εκανα fix mbr, τιποτα παλι. Ξαναετρεξα livecd linux και το βαλα να κανει check disk. Εκανε 10 ωρες ομως και απο την αγανακτηση εκανα hard reset...νομιζω απο κεινη τη στιγμη γαμηθηκε ο διας και δεν μου βγαζει καν το partition 74,44gb στον ssd. ετρεξα sandisk rescue και μου εβγαλε 88689 άκυρα αρχεία, cache απο msn και google chrome, κατι ακυρες εικονες απο ER, facebook και. Γενικα θελω να σωσω 2-3 πραγματα και δεν μπορω με τιποτα...τρεχω και Gparted και δεν ανοιγει λογο της ATi μου...κανα καλο recovery προγραμματακι ή κατι που μπορώ να σωσω αυτα τα 2-3 πραγματα; :/Spoiler
photorec προτείνω εγώ
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec
Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνετε backups... δε χρειάζεται καν να κάνεις κάτι πέρα από το να το εγκαταστήσεις και να το βάλεις να αποθηκεύει κάθε ώρα τις αλλαγές.
δειχνει πως κανει καλη δουλεια
http://img708.imageshack.us/img708/7139/capturewyf.jpg
ελπιζω να κρατησει τα filenames τουλαχιστον γιατι το αλλο μου εβγαζε 00001.jpg, 00002.mp3, 00003.dll, .... 88689.jpg :/
εντιτ: deggial που να φανταστω , ποσο μαλλον για ssd που δεν εχει μηχανικα μερη :/ τωρα που τη πατησα θα χω το νου μου , κατι θα κανω
Να βάλεις λίνουξ.
Screenshots από το επόμενο ubuntu (10.10) που βγαίνει σε 4 μήνες (με gnome 3.0):
http://lh4.ggpht.com/_1QSDkzYY2vc/TC...ce%201_032.png
http://lh4.ggpht.com/_1QSDkzYY2vc/TC...ce%201_033.png
ακόμα debian stable έχεις;
Μπα, εδώ και καιρό γύρισα σε ubuntu, καλή η σταθερότητα και τα dfsg αλλά προτίμησα τις τελευταίες εκδόσεις προγραμμάτων.
Debian testing;
Είχα σε κάποια φάση και μου είχαν σπάσει μαλακίες με updates οπότε βαρέθηκα να ασχοληθώ πάλι μωρέ. Καλά είναι τώρα. Συν ότι υπάρχουν και τα ppa με συχνές ενημερώσεις για πολλές εφαρμογές που βολεύουν (πχ chrome).
Εγώ το 'πα για πιο σταθερά, δεν καταλαβαίνω τι λες.
Το debian testing δεν είναι απαραίτητα πιο σταθερό από το ubuntu ime.
καμία λύση με το pointer?
έχω κατεβάσει ένα theme για το cursor και εμφανίζεται μόνο όταν τρέχω τον mozilla πχ. ενώ όταν επιλέγω metacity τρέχει νορμάλ παντού το theme.
αλλά με metacity έχω πρόβλημε με cairo - dock.. :/
βοηθήστε όσοι ξέρετε ρε παιδιά
Κάνε update το compiz.
δε λύθηκε :cry:
βοηθηστε με κατι
εδω και καναδυο μερες, καποιες φορες οταν ανοιγω το πισι, δε φορτωνει το user panel, πρεπει να κανω κανονικο shut down (oxi restart) και μετα φτιαχνει. επισης μερικρες φορες φορτωνονται απο μονα τους τα USA στις γλωσσες στο πανελ. να ανησυχησω; τα 10.4 εχω
ΤΟ ΟΧΙ "ΤΑ"
Κανενας με το r8169 eth0 link down bug ξερωγω εδω?
το "βγαζω απο τη μπριζα το pc και το ξαναβαζω" δε με εμπνεει πολυ.
επισης. να ανοιξουμε ενα πιο λινουξ ολ αραουντ θρεντ για τους μη-ubuntιαρηδες?
+1 για linux help sticky thread
και επίσης , δεν ξέρω αν θα γουστάρατε ξεχωριστό thread για linux gamming μιας και όλο και μεγαλώνει η κοινότητα.
Έψαχνα κάποιο FPS για multiplayer και βρήκα το cross platform Alien Arena , και σαν μην έφτανε αυτό , να και ένα site με δικό του repo για games στο Ubuntu http://www.playdeb.net
Mhn kάnετε αkόma upγραde sτo 10.10. Mετά αpó lίgη ώρa αρxíζει nα γρafει ta μisá ellhνικά κaι tα mιsá αgγlιkά. Μetά αpó lίgο δen είναι tόσo aστείo.
τρεχει κανεις cosmote internet on the go σε linux;