Quote:
Originally Posted by
Ford Prefect
Argonath είναι και δεν έχει σχέση με τους Αργοναύτες, ούτε με τα ελληνικά, όπως επίσης και το Theoden που ουδεμία σχέση έχει η προέλευση με το ελληνικό "θεός". Γενικά, μην παρασύρεσαι με την φωνητική ομοιότητα γιατί θα καταλήξεις να βγάζεις το kimono να προέρχεται από την λέξη χειμώνας, σαν το Big Fat Greek Wedding μπαμπά. Ο Τόλκιν από τα ελληνικά δανείστηκε ήχους και καταλήξεις που του ακούγονταν όμορφοι και κάποια στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, τίποτα άλλο.
κ αλλα ονοματα εχει παραποιησει, ουτως ή αλλως το ΑΡΓΩ ειναι ελληνικο κ μαλιστα η ιστορια των ιστοριων..
Quote:
Η χριστιανική θρησκεία έχει προφανώς πολλά στοιχεία από την εβραϊκή αλλά σαφέστατα δεν είναι μόνο τέτοια και είναι και ειρωνικό για σένα το γεγονός ότι περιέχει πολλά στοιχεία από την ελληνική σκέψη και τα συγγράματα των πατέρων και τα debates γίνονταν με ελληνική ορολογία. Π.χ. το κατά Ιωάννη ξεκινάει με το "Εν αρχή ην ο Λόγος", το οποίο είναι direct reference στον Λόγο του Ηράκλειτου. Εν συνεχεία δεν μπορείς να βαφτίζεις εβραϊκή την χριστιανική σκέψη στους αιώνες που ακολούθησαν καθώς υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η πρώτη τίγκα επηρεασμένη από Πλάτωνα και τους Νεοπλατωνιστές αργότερα και Αριστοτέλη, που στη συνέχεια μέσω του Αυγουστίνου και ακόμα περισσότερο πολύ αργότερα με τον Θωμά τον Ακινάτη χαρακτηρίζεται από τον σχολαστικισμό (που με τη σειρά του αποτέλεσε τον πρόγονο της επιστημονικής προσέγγισης-όπου και ανήκε βέβαια). Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι είναι υπερβολικά απλοϊκό να χαρακτηρίζεις ενιαία την χριστιανική θρησκεία και κοσμοθεωρία όταν ιστορικά έχει εκδηλωθεί μέσα στους αιώνες με τόσα διαφορετικά πρόσωπα και τόσες διαφορετικές νοοτροπίες (καλά, σε αυτό δεν είσαι και μόνος).
Δεν εχω τπτ εναντια στον χριστινισμο καθαυτό, ωραια πραγματα πρεσβευει, οπου κ αν αφιερωθει κανεις με πιστη, θαυματα θα επιτυχει.Γιαυτο εχω επισκεφτει κ το ορος αρκετες φορες, γιαυτο εχω φιλους κ συνεργατες πορωμενους χριαστιανους. Αντιμετωπιζω ομως την σημερινη εκφανση του ως κατι 'εβραικο', ως ενα μεσο χαλιναγωγησης του πνευματος . Κ πολλους απο τους 'αντιπροσωπους' του σκοταδιστες, πουλημενους, γιδια, που αν υπαρχει η κολαση τους αυτοι εχουν κλεισει το πρωτο καζανι πιστα.Κ αν μη τι αλλο, μη εξελιξιμους, ενα ειδος καρκινωματος. Αν υπηρχε χριστουλης (ιστορικα εστω εννοω, οχι ως θεανθρωπος) ενας απο τους μεγαλυτερους μαγκες που περπατησαν σ αυτην την γη ειναι.
Quote:
Πάντως πρέπει να είσαι πολύ αδιάβαστος για να μην γνωρίζεις την τεράστια επιρροή που είχαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι στην χριστιανική σκέψη (ειδικά στην Δύση σαν άποψη και στην Ανατολή ως ερμηνευτική γλώσσα) και βέβαια απλώς πορωμένος για να βαφτίσεις εβραϊκές σαν νοοτροπία τις φραγκικές σταυροφορίες που το context τους ήταν άσχετο με τους εβραίους και περισσότερο πόλεμος με τους διαρκώς πιο επικίνδυνους Μουσουλμάνους. Τους οποίους Εβραίους παρεμπιπτόντως έβλεπαν εχθρικά οι σταυροφόροι και τους έσφαξαν με το κιλό τότε στο διάβα τους.
Τεράστια επιρροή ειχαν οι Ελληνες στα πάντα, ο χριστιανισμός θα ξεφευγε ? Το προσχημα των σταυροφοριών χαρακτηριζω ετσι κ το οτι με προφαση την θρησκεια καναν ο,τι καναν.
Quote:
Εν πάσει περιπτώσει, εσύ τους θρησκευτικά (και όχι μόνο κατά λογική επέκταση) φονταμελιστές γενικά τους λες "εβραίους" είτε είναι ιμάμηδες και Μπιν Λάντεν, είτε η Λουκά, είτε ο πάπας ινοκέντιος και σε ικανοποιεί αυτό. Γενικά λες "αυτού του είδους ανθρώπους", που αν το καλοδιαβάσεις γενικά λες τους "μαλάκες" και "κακούς" ανθρώπους και απορείς που αντιδρούμε που το ταυτίζεις με τους "εβραίους" και ότι επιδεικνύεις ρατσισμό. Δεν μιλάμε για πολιτικάλι ινκορέκτ όλοι, και εγώ θα πω εβραίο έναν έμπορα (ή και Κύπριο, σόρι αδέλφια!) σε μια ανάλαφρη κουβέντα όπως χρησιμοποιώ διάφορα στερεότυπα (γυναίκα οδηγός π.χ.!), αλλά εσύ ρε αρχηγέ αποδίδεις βαρύτατες χοντράδες στους Εβραίους γενικά για όλα τα κακά του κόσμου. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί σε χαλάει το "φανατικός", το "σκοταδιστής", το "πρόβατο", το "αγράμματος", το "απολίτιστος", το "αδίστακτος" ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο θες να πεις και προτιμάς να προσωποποιείς ένα λαό που δεν του κολλάνε αυτοί οι χαρακτηρισμοί κιόλας, όπως φυσικά δεν μπορεί να κολλήσει για κανέναν λαό συνολικά. Γενικά λες πόσο πλούσια είναι η ελληνική γλώσσα και μετά μου λες ότι δεν έχεις άλλη λέξη να χρησιμοποιήσεις και με το ζόρι θέλεις να βρεις έναν εθνικό χαρακτηρισμό ((γιατί; ) για να κοτσάρεις την ταμπέλα που υποννοεί όλα τα κακά της μοίρας μας.
Εδω ομολογώ πως με εψησες κ εχεις δικιο. Ειναι ρατσιστικο να παιρνει η μπαλλα ενα ολοκληρο λαό. 'Ομως δεν τον λεω προβατο, (δεν ακολουθει κανενα κοπάδι) αγράμματο (δεν του λειπει η γνωση, αλλα η ηθική) σκοταδιστή (θα μπορουσε να εχει αγνα κινητρα) φανατικό κλπ, αυτος εχει συγκεκριμενουσ σκοπους και τα εχει σχεδον καταφερει.