σοβαρός ο λόγος σου, δε λέω..
Printable View
σοβαρός ο λόγος σου, δε λέω..
μερικοι ανθρωποι μπορουμε να περασουμε καλα και στην κολαση , λιγο χαβαλε να κανεις λιγο σταρχιδισμο να εχεις , λιγο να βλεπεις την σουρεαλ πλευρα των πραγματων και να λες..."κοιτα ρε μαλακα τι ανθρωποι υπηρχαν γυρω μου τοσο καιρο" και διαφορα ... οσο δυσκολα και να ειναι τα πραγματα.. αμα το δεις σαν παιχνιδι οταν τελειωνεις σου μενουν μονο τα καλα και δεν εχεις κομπλεξ για ολη σου την ζωη επειδη ο ταδε εποπ λοχιας σε εχωσε τουαλετες 3 φορες σερι και δεν σου κοψε υπερεσιακο . Ο στρατος ειναι μια μαλακια αλλα δεν ειναι και η κολαση του δαντη και ουτε επιβιωνει μονο η ρουφιανια και η πουστια στους φανταροι , στα στελεχη και εποπια σιγουρα . Τουλαχιστον ετσι το ειδα εγω.. τωρα γιατι πηγα? γιατι βαριομουν την διαδικασια που πρεπει να κανεις για να μη πας αν και πολλες φορες φλερταρα με το ι5. Αμα μπορουσα να το αποφυγω παντως δεν θα το απεφευγα (αυτο που εζησα εκει που ημουν)γιατι ειχα παρεα φοιτητες εκειθε και περασα (οταν ημουν εξω ) τελειως φοιτητικοαλκοολικα και με δικαιολογια για τους γυρω μου... "το παιδι ειναι φανταρος" φαση , αμα μπορουσα να τα ζουσα αυτα και αλλιως χωρις τον στρατο προφανως και δεν θα πηγαινα :P .
Reject, μαζι σου γενικοτερα, γτπ εντελως ο στρατος και απλα χαμενος χρονος απο τη ζωη καποιου.
Καποιοι δεν εχουν την επιλογη να μην πανε ομως, το σκεφτηκες ποτε?
Εγω την εχω γλιτωσει ως τωρα, αλλα δεν ξερεις ποτε τι σου φερνει η ζωη, μπορει καποια στιγμη να αναγκαστω να παω.
Αποκλειεται να γινει αυτο για τα επομενα 10 χρονια βεβαια.
Ναι αυτό λέω ρε φιξξερ.
Γιατί να ΜΗΝ έχουν την επιλογή "Δεν Πάω". Τι είναι αυτό που τους εξαναγκάζει να πάνε δηλαδή?
Γιατί δεν πιστεύω πως όλοι εδώ μέσα τρελάθηκαν από την χαρά τους όταν ήρθε το χαρτί...
Εσυ δεν θα πάς ρε, μην αγχώνεσαι.
Νομιζεις οτι αν ολοι μπορουσαν να εξασφαλισουν ενα Ι-5 ή καποιου αλλου ειδους χαρτι που να λεει οτι εχουν εκπληρωσει τη θητεια τους, θα ηταν ετσι η κατασταση? Ηδη εχουν αρχισει και ζοριζουν τα πραγματα. Ξερω πολλους μαγκες που λενε "μαλακα εγω δε θα παω στρατο να πανε να γαμηθουν" και οταν τελικα καταλαβαινουν οτι απλα ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να το αποφυγουν πανε και λενε και ευχαριστω. Και αρκετοι απο αυτους λενε κιολας "ενταξει βασικα ηταν εμπειρια που επρεπε να εχει ζησει κανεις, γαμω ο στρατος". Η ουσια ειναι οτι ωραια αυτα που λες και μακαρι σε μια ουτοπιστικη κοινωνια να μην υπηρχε καν στρατος σε καμια χωρα, αλλα δεν ειναι ετσι η πραγματικοτητα, πως να γινει τωρα.
αν δεν μπορεις να αποφυγεις τον βιασμο απολαυσε το-δηλαδη βαλε χοντρο μεσο να εισαι φαντασμα
αλλιως γαμα τα
ουτοπικη κοινωνια ηθελα να πω, δεν ξερω γιατι εγραψα ουτοπιστικη, ελεος
το θέμα το έχουμε συζητήσει και παλιότερα. εννοείται είμαι με τον πάνκη ότι ο στρατός είναι μαλακία και δε θα ξαναπερνούσα τη θητεία με την καμία κ νομίζω ότι οποιοσδήποτε σκεφτεται λογικά δε θα ήθελε να πετάξει κάποιους μήνες από τη ζωή του άσκοπα. από την άλλη έζησα καταστάσεις που δε θα τις έβλεπα στην "κανονική" ζωή που κάνω. επειδή το είδα σαν εμπειρία πιστεύω με ωφέλησε σε κάποια θέματα. ήταν και μια ευκαιρία για καινούρια αρχή από το 0, άφησα δουλειά, πρωτεύουσα και ξεκίνησα κάτι δικό μου στην επαρχία.
όλα αυτά δε σημαίνουν ότι το θεωρώ απαραίτητο για να συμβούν αυτά στο χαρακτήρα του καθενός, ούτε ότι ο καθένας μπορεί να αποκομίσει θετικά στοιχεία από μια αγγαρεία σαν το στρατό.
για να μην φάει την επιπλέον πούτσα το αμόρφωτο 18άχρονο βλαχάκι που δεν έχει το στάτους, τα λεφτά και τις διασυνδέσεις μου ώστε να πάρει Ι5 ή να υπηρετήσει από το σπίτι του. ό,τι είναι να γίνει στο στρατό θα γίνει είτε έχουν 5 είτε 100 άτομα, αν δουν ότι δε βγαίνει είτε θα αυξήσουν τη θητεία (όπως θα γίνει τώρα πρώτη φορά), είτε θα κόψουν τα Ι5 και θα κυνηγάνε όποιον δεν πάει, είτε θα κόψουν τελείως τη φάση θητεία και θα το κάνουν μισθοφορικό (όχι εν καιρώ κρίσης βέβαια...) με αποτέλεσμα ο στρατός να μαζέψει όλη τη φτώχια της ελλάδας, φθηνά αναλώσιμα κρέατα που κάνουν ότι τους πει το αφεντικό τους, βλ. ΗΠΑ.
γι' αυτό θα πάω στρατό, όπου θα περάσω σίγουρα σκατά και θα κόψει ένα χρόνο από τη ζωή μου, γιατί δε θέλω να εκμεταλλευτώ την τύχη που είχα να γεννηθώ σε μεσαία οικογένεια. δεν είμαι ρομπέν των δασών, πολλοί το κάνουν. δεν είμαι εγώ πιο μάγκας από τον καημένο που θα τα φάει στη μάπα ενώ εγώ θα την έχω σκαπουλάρει ατομικά. άμα θέλετε να παλέψουμε για ολιγόμηνη θητεία ή να γίνει ο στρατός ανθρώπινος και όχι "βρείτε το λιγότερο παγωμένο σημείο στον έβρο", μέσα.
το ερωτημα ειναι γιατι πρεπει να ειναι νομιμη η υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια ?
δεν νομίζω ρεϊ ότι οποιοσδηποτε θα είχε με καποιο τροπο την δυνατοτητα να μην παει
και θα πηγαινε απο ρισπεκτ προς οσους δεν την εχουν, μου ακουγεται πολυ αλτρουιστικο για να ναι αληθινο
αλεξ, ο λογος που πηγαμε/παμε οι περισσοτεροι ειναι το οτι ειναι υποχρεωτικη η θητεια
ο τροπος να την αποφυγεις ειναι παριστανοντας κατι που δεν εισαι, αλλοι το κανουν κ μπραβο τους
οι περισσοτεροι υποθετω οτι δεν μπορουμε να μπουμε σε τετοια διαδικασια, προσωπικα σιγουρα οχι
όλο μαλακίες.
Για το Ι5 δε θες τίποτα από τα παραπάνω οπότε και ο ήρωας της ιστορίας μας μπορεί. Από την άλλη, αυτός έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες να υπηρετήσει από το σπίτι σου σε σχέση με σένα. Το αμόρφωτο 18χρονο βλαχάκι είναι πολύ πιθανό στην εκλογική του περιφέρεια να έχει ένα μεγάλο αμόρφωτο σόι, a.k.a. ψηφοφόροι. Επίσης είναι ακόμα πιο πιθανό ότι οι αμόρφωτοι βλάχοι γονείς του είναι σε κάποιο κομματικό στρατό. Αν δεις και ποιοι στελεχώνουν τον Ε.Σ. είναι σχεδόν σίγουρο ότι το συμπαθές βλαχάκι μας έχει κάποιον θείο/κουμπάρο/συγχωριανό αμόρφωτο βλάχο καραβανά που μπορεί να του κάνει την ζωή ευκολότερη.
Ενώ τώρα με τους κληρωτούς δεν στέλνουν καθόλου κόσμο έξω; Στην Κύπρο δε που πάνε και πολλοί το φύλλο πορείας το στέλνει αμερικάνος; Σε πόλεμο κανονικά δεν είναι χαζοί να στείλουν κληρωτούς (γιατί είναι άχρηστοι) οπότε επειδή όπως λες ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, θα πληρώσουν/προσλάβουν παραπάνω στελέχη και θα βγάλουν την υποχρέωση. Σκέψου πόσα τους δίνουν για ένα αεροπλάνο, τα καύσιμά του και την συντήρηση του και αν θα κωλώσουν στα παραπάνω ΕΠΟΠ. Άσε που δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι κληρωτοί πατάνε πιο πολύ πόδι (τόσο ώστε να έχει νόημα έστω). Για υποχρεώσεις όπως αυτές που λες μια χαρά εθελοντές μπορούν να βρουν ή έχουν ήδη. Έχουν ζώα στις ειδικές δυνάμεις, έχουν ζώα που για μερικά μόρια στο για το δημόσιο θα πήγαιναν στο Αφγανιστάν, έχουν ζώα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που και τώρα αυτούς στέλνουν. Αν πας εσύ δεν θα εξαφανιστούν αυτοί αν δεν πας χέστηκαν, για σκοπάνθρωπο σε ήθελαν όχι για πολεμική μηχανή. Οπότε φτάνουμε να συζητάμε αν είναι σωστό να πάμε όλοι να γινόμαστε υπηρέτες των αξιωματικών τζάμπα ή να πάνε μόνο οι φτωχοί και να τους πληρώνουν το οποίο είναι σαν να λέμε ότι όλοι όσοι έχουν μία σχετικά καλή δουλειά πρέπει κάθε τόσο να την αφήνουν για ένα χρόνο και να κάνουν τζάμπα μία σκατοδουλειά για να μην την κάνουν μόνο όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και που θα συνεχίσουν να μην έχουν.
Μπορεί κάποιος να πάρει το γιώτα και να μην ξανασχοληθεί και μπορεί κάποιος να πάρει το κανονικό απολυτήριο και να μην ξανασχοληθεί. Από που προκύπτει όμως ότι ο Ι5 δεν μπορεί να παλέψει για ολιγόμηνη θητεία και εσύ μπορείς; Καλά το να γίνει ο στρατός ανθρώπινος είναι αστείο.
Τέλος πάντων, για να πω και την γνώμη μου (που νομίζω την έχω ξαναπεί εδώ). Το Ι5 είναι φυσικά ατομική επιλογή που έχει κάποια ρίσκα, για άλλους μικρότερα για άλλους μεγαλύτερα (επαρχεία ή/και φύση δουλειάς). Υπάρχει και η καλύτερη επιλογή του να δηλώσεις αρνητής αλλά με σοβαρές συνέπειες και υπάρχει και η επιλογή να πας κανονικά. Όταν πας (όχι εσύ, γενικά) όμως θα είναι γιατί απλά φοβήθηκες τις όποιες συνέπειες εκτός και αν είσαι χαζός και νομίζεις ότι έχεις κάποιο χρέος. Εσύ συγκεκριμένα που είσαι κνίτης στο μυαλό προσπαθείς να γυρίσεις ανάποδα τον φόβο και να σε πείσεις ότι κάνεις το σωστό και αριστερό ενώ φυσικά εντάσσεται και στη γενικότερη αγάπη που έχετε για τις κινήσεις μέσα στα θεσμικά πλαίσια (όπου είναι και δεν είναι το Ι5) και το καθαρό κούτελο προς την κοινωνία (που δεν είναι το Ι5).
Αντιρρησίες όλοι. Τώρα πάνε δύο το χρόνο (ιδεολογικοί λέμε, ε), και τους απορρίπτουν και δε νοιάστηκε και κανείς.