όταν έχεις αυτονομία λογικά έχει μετρητή ξεχωριστό για το κάθε διαμέρισμα. οπότε διαλέγεις κανά πιτσιρικά, του χρεώνεις 500 και βγάζεις τις διακοπές σου το καλοκαίρι.
blakie την άλλη φορά που διαμαρτυρήθηκες πόσα του είχες δώσει;
Printable View
όταν έχεις αυτονομία λογικά έχει μετρητή ξεχωριστό για το κάθε διαμέρισμα. οπότε διαλέγεις κανά πιτσιρικά, του χρεώνεις 500 και βγάζεις τις διακοπές σου το καλοκαίρι.
blakie την άλλη φορά που διαμαρτυρήθηκες πόσα του είχες δώσει;
ε όταν έχεις αυτονομία έχεις και εταιρία κοινοχρήστων, δεν τα μετράει ο μπάρμπας.
α δεν τα ξέρω αυτά κεντρική έχω εγώ και με εταιρία.
μπορεί να έκανε καμιά μόντα τότε. μπορεί να μην δίνει αποδείξεις ή μπορεί να τις άλλαξε κάπως, σιγά το δύσκολο.
Σε πολυκατοικία είμαι αλλά δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα καλοριφέρ. Έχει ο 1ος και ο 2ος που είναι οροφοδιαμερίσματα και μένουν ιδιοκτήτες και στον 3ο έχω εγώ και ο διπλάνος μου. Κάτω στο λέβητα δλδ έχει 4 ρολόγια.
400 για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο.
Και πάλι πολλά μου φαίνονται. Νομίζω ότι το πήγε σιγά σίγα στην αρχή, δηλαδή στα ανέβασε λίγο και σου έβαλε και πολλούς μήνες για να δει αν θα τσιμπήσεις και τώρα πάει για την καλή.
Και για τώρα δεν ξέρω, μπορεί να έχει κρατήσει και υπόλοιπο από πέρσι, δε θυμάμαι αν είχα πληρώσει.
Αλλά και πάλι ερχόμαστε σ' αυτό που είπε ο Φάντομ Ντακ, θα πρέπει να πληρώσω με την περσινή τιμή του λίτρου. Όχι οτι θα έχει μεγάλη διαφορά αλλά λέμε τώρα.
mporei na kanei tin eksis poustia:
mipws ta rologia einai koina ana orofo? opote oso perissotero auksanetai i katanalwsi tou orofou auksanetai kai i timi tis kilowatoras...opote an px esy eisai ston idio orofo me to spiti autounou kserw gw pou einai 3159718571 m2 tote logiko na sou vgainei pio akriva...alla kai pali ta 500 einai paralogo ti na pw
506 είναι το πετρέλαιο μόνο ή όλα τα κοινόχρηστα; Μήπως κάνατε τίποτα χοντρά μερεμέτια στην πολυκατοικία και ανέβηκε τόσο. Αλλά και πάλι να ξέρεις ότι αυτά τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες μόνο.
Μόνο το πετρέλαιο, κοινόχρηστα δεν πληρώνω.
Νταξ αρκετά, είναι πολλά, με κλέβουν, δεν ξέρω και γω τι. Φτάνει :P
πάρε τους μπάτσους και παγίδευσέ το το μουνί για ΑΠΑΤΗ:)
500 ευρώ δεν παίζει.
3καλα με άπειρο περισσότερο κρύο και λίγο ακριβότερο πετρέλαιο δεν δίνουμε παραπάνω από 80-100 ανά χειμερινό μήνα!
Ε το ξέρω, οι δικοί μου δίπλα είναι.
Και δω που είμαι μια χαρά κρυώνω εγώ. Το σπίτι μου είναι ψηλά και το χτυπάει ο αέρας από παντού. Βάλε και την υγρασία. :evil:
Δωστου κανα πεντακοσαρικο απο μονοπολυ και αν σου πει τιποτα πεστου ειναι οσο αληθινο οσο το πετρελαιο που σου χρεωσε, γαμω το σπιτι τους απατεωνες ουστ.
ER πάρτυ στο σπίτι του μπλάκι λοιπον~!
h kargiolopolykatoikies oi 7orofes pou ksefytrosan trygyro,tosa xronia den eixa kanena mpousth apenanti mou,ksafnou orofoi me nees oikogeneies kseprovalan kai prepei na alakso tis synithies mou mesa se mia mera.am de,akoma tistsidi kykloforo,akoma tsitaro metalo sto technics,as kanei kana asteio o ypalilos-neooikogeniarxhs na xtypisei koudouni.
kai ''malakismena pitsirikia pou paizoun thoryvodos sth geitoneia'' hmastan mono emeis tote,na pa napeksoun kana kompiouter ta mpastardakia,tzampa proodefsame?mesa grhgora
Οχι απαραίτητα. Σε εμάς πχ τα βγάζω εγώ.. Παιδεύομαι πόσες μέρες τώρα να βγάλω άκρη, αλλά έφτιαξα ενα excelακι και κάτι πα να γίνει.
Blackie, σε κατακλεβει. Κι εφόσον δεν ξέρεις τι έγραφε πέρυσι ο μετρητής σου, αλλά έχεις μόνο τις τιμές που σου έδωσε αυτός, δεν προκειται να βρεις το δίκιο σου. Παρόλαυτα, αν έχεις όρεξη, πήγαινε κάτω στον λέβητα και βρές ένα πινακάκι κατανομής δαπανών που πρέπει να υπάρχει καπου εκεί και δες τι συντελεστες fi και εi αναφέρει για το διαμέρισμά σου. Δώσε μου και τις και καλά τιμές των ρολογιών που σου έδωσε αυτός για να υπολογίσω τι βγάζει.
Τώρα, σε περίπτωση που δεν έχει κάνει μελέτη κατανομης, το πινακάκι δεν θα υπάρχει.. Αυτό συνεπάγεται πως ο τύπος υπολογίζει πόσα χρωστάει ο καθένας, απλώς βρίσκοντας πόσα λίτρα/ώρα κατανάλωσε -ανεξαρτήτως τετραγωνικών και απωλειών- το οποίο φυσικά είναι λάθος και παράνομο, αλλα θα δικαιολογούσε γιατί σου ζητάει τόσα (επειδή με τους υπολογισμούς βγαίνει πως καις το ίδιο εσύ σε μια ώρα, με ένα διαμέρισμα 110τμ πχ)
Αυτό που είμαι η drumsick για την μελετη δαπανών.Αν δεν υπάρχει δεν βγάζεις εύκολα άκρη.
Για αρχή δές το πιο βασικό: Αν αντιστοιχεί ο μετρητής με το δικο σου διαμέρισμα.Κλείσε τον θερμοστάτη σου ,κατέβα κάτω και δές αν γυρίζει.Ανοιξέ το και δές το ίδιο.Καλό είναι να το κάνεις σε περίοδο που λειτουργούνε και τα άλλα διαμερίσματα.Να δείς αν γράφουν και των άλλων.Παίζει δλδ να έχουν πειράξει την ηλεκτροβάνα και να μην γράφουν οι δικοί τους μετρητές και να επιβαρύνεσαι εσύ την όλη κατάσταση.
Αν δεν υπάρχει μελέτη δαπανων.Τότε θα πρέπει να πηγαίνουν τα έξοδα αναλογικά με βάση τα τετραγωνικά.Μιας και σίγουρα είναι ωρομετρητές και όχι θερμιδομετρητές.Οπότε απλά μαθηματικά.
Αλλα αν έκανες εσυ με 35τμ δαπάνη 500 Ε τότε οι άλλοι τι δαπάνη κάνανε; Πόση ήταν στο σύνολο η δαπάνη; Εγω κάτι τέτοια διαμερίσματα που νοικιάζω,40τμ (και τα κοινοχρηστα τα δίνω έξω) τα παιδιά δεν πληρώνουν πάνω απο 40-100 Ε τον μήνα με καθαρίστρια/ασανσερ/ρευματα/νερα κτλ κτλ.Ο μέσος όρος είναι στο 60αρι κ αυτό παίζει απο τις ώρες που καίνε.
Εγώ στην θέση σου δεν θα τον πλήρωνα αν δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το ποσό.
Mα ναι ρε σεις, μην τρελαθούμε. 500ευ είναι σχεδόν ένας τόνος πετρέλαιο ρε μαλάκα! Τόσο καίει ολόκληρη η πολυκατοικία σε 1μήνα, έλεος.
Βασικά ότι σου είπαν οι αποπάνω. Κατέβα κάτω και κοίτα τι παίζει. Σημείωσε όχι μόνο τα δικά σου, αλλά και των άλλων. Βρες τετραγωνικά κτλ και πόσο κόστισε το πετρέλαιο για όλη την πολυκατοικία.
Είναι μαλακία να το αφήσεις το θέμα γιατί 100% σε κλέβουν. Μεις, σε μονοκατοικία 2 ορόφων με 4 διαμερίσματα έχουμε βάλει 1 τόνο μέχρι στιγμής από Οκτώβρη με φουλ εξτρα χρήση.
εν τω μεταξύ, αυτός ο τύπος δλδ σου είπε 500 ευρώ και σκέφτηκε "χεχεχ, σιγά μην καταλάβει ότι τον κλέβω"; και είμαι σίγουρος θα σου πει ότι κάπου "ξέχασε" ένα δεκαδικό και είναι 50,6 στο τέλος. αλλά ασύλληπτος βλάκας.
αφηστε λιγο τα καλοριφερια , ας μιλησουμε για επανασταση.
γαμησε ε
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μόλις ξεβαρεθώ θα πάω κάτω και θα κοιτάξω αυτά που μου είπατε :)
ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ
To ίδιο πράμα είναι ρε φίλε.. είτε είναι 2 διαμερισματα ειτε 15.
Με τη διαφορά ότι δε θα βρεις μαλάκα να το κάνει για 15 διαμερίσματα όταν μπορεί να γίνει με λίγα ευρώ (ανά διαμέρισμα), ούτε 14 μαλάκες να πιστέψουν ότι δεν τους κλέβει. Δεν είπα ότι είναι πυρηνική φυσική αλλά ότι υπάρχει λόγος που ανατίθεται το πράγμα σε εταιρίες.
μωρή πουτάνα.
σούπα ωραία ζεστή, παναβάλω πιπέρι, κρατάω το βαζάκι με το αριστερό, πιάνω κάμποσες εκατοντάδες κόκκων με συντονισμένη προσπάθεια αντίχειρα, δείκτη και παράμεσου δεξιού, παναρίξω στο πιατάκι μου, δυο-τρεις ξεφεύγουν και μπαίνουν νταηλίκι στο μάτι μου. μισή ώρα τυφλός και με ένα δάκρυ άλλο πράμα.
τέτοιος τύπος.
blakie ,fetos ektelw xrei diaxeiristi stin polykatoikia mas.
DEN exoume pinaka dapanwn i pws skata to eipan oi alloi
i katanomi ginetai analogika me tis wres (xrono ston metriti tespa) kai ta xiliosta tou diamerismatos.
ta mikra diamerismata EINAI eynoimena apo ayto to sistima, me poly perissoteres wres plirwnoun poly ligotera ...
psaxto ligaki ki an xreiasteis kati edw eimaste na se fwtisoume na min sou pianoun ton kwlo .... :D
kai lemoni na dokimasete.
1.)Μαγείρεμα Τσίλι Κον Κάρνε. 2.) Τρελό κατούρημα 3.) Απερίσκεπτο Τίναγμα
Αυτά.
αμφιβάλλατε οτι υπάρχει θρεντ;