τι αντιϊστορικοϋλιστικά σχήματα είναι αυτά, σύντροφε;
η εξέγερση σημαίνει πως όντως υπήρχε έμπρακτη άρνηση, ριζοσπαστικοποίηση στη γλώσσα σας, πουτάνα όλα στη δικιά μας.
Printable View
Νομικά, τεχνικά προβλήματα, αλλά και υψηλό κόστος
Ποιοι υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή και γιατί;
Spoiler
«Η επιστροφή στη δραχμή θα πρέπει να γίνει μυστικά»
http://www.newsbeast.gr/financial/ar...ginei-mustika/
Spoiler
Κανείς δεν αναφέρει βέβαια ότι πρέπει να βρεθεί κυβέρνηση ικανή να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να βάλει μια τάξη στις λειτουργίες του κράτους γενικότερα, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα κλπ κλπ ώστε να υπάρξει πλεόνασμα κάποια στιγμή μετά από χρόνια ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για δανεικά κι έξτρα φόρους. Μαγαζί χωρίς έσοδα είμαστε, και μαγαζί χωρίς έσοδα πάει φούντο αργά ή γρήγορα...
αυτός ο Neumann μήπως προτείνει και τους θαλάμους αερίων για τσιγγάνους, μαυριδερούς και μη παραγωγικές οντότητες;
Τεχνικά πάντως αυτά που λέει μου ακούγονται λογικά δεδομένου ότι η αργή και υποφαινόμενη αλλαγή νομίσματος θα κάνει τους πάντες να σηκώσουν τις περιουσίες τους και να τις κάνουν εμβάσματα, κοινώς άτακτη και ολική πτώχευση, επιστροφή στα χωράφια κτλ κτλ για τη μεγάλη πλειοψηφία μας.
σύμφωνοι ρε παιδί μου, αλλά τι κλείνουμε τα σύνορα; είσαι Ελλάδα και ακούς "έκτακτον ανακοινωθέν: σήμερα την 26ην Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2011, κλείνουμε τα σύνορα και τις τράπεζες". Ας πει ότι μια αλλαγή νομίσματος προτείνει να συνοδεύεται από δεκαπενθήμερο στρατιωτικό νόμο, να καταλαβαινόμαστε επακριβώς
και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συνειδητοποιούσουν όλοι τι παρακαλούσαν να συμβεί τις τελευταίες 2-3 μέρες.
Ρε ένι, μέσω των συνόρων ανταλλάσσονται σημαντικοί όγκοι από αγαθά και συνεπώς και κεφάλαια, στις τράπεζες απ' ευθείας κεφάλαια. Στις δε τράπεζες δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να ψυλλιαστείς το τι θα γίνει σε περίπτωση χρεωκοπίας. Ορμάμε την ίδια μέρα ΟΛΟΙ που έχουμε από 10 έως 10 εις τη ν φράγκα ζητώντας τα πίσω, οι τράπεζες προφανώς δεν έχουν και οι κατά τόπους εξαγριωμένοι άνθρωποι (με το δίκιο τους φυσικά) τα κάνουν λίμπα και προφανώς όλο αυτό μεταδίδεται με αστραπιαία ταχύτατα σε όλους τους τομείς συναλλαγής και γενικό χάος και αναρχία.
Δε μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται να μην είσαι ο Κάλκι και να θεωρείς πιο ανεκτά τα παραπάνω φαινόμενα από τις μεθόδους που περιγράφει ο μπάρμπας.
ε ξέρω γω, σε αυτό που πόσταρες 2 σελίδες πριν λέει ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και η υποτίμηση δε λειτουργούν. εκτός αν τα πόσταρες εγκυκλοπαιδικά.
γενικά με το ρουμπίνι κρατάω μικρό καλάθι, θέλει πάντα να ακούγεται, και με θόρυβο. πχ, είπε πριν 2-3 χρόνια ότι ο χρυσός θα ξεφουσκώσει και παίζει να ανέβηκε 60% από τότε (κάποτε φυσικά θα ξεφουσκώσει, αλλά δε θα είναι πρόβλεψη του ρουμπίνι).
υγ. μην ξεφύγεις και σε αυτό το τόπικ (και καταλήξουμε 2 μαλάκες να μιλάμε για ένα 3ο μεγαλύτερο)
Το ακριβώς αντίθετο λέει.
εντιτ: και το ότι κατάλαβες το αντίθετο απο αυτό που λέει είναι επιβεβαίωση για το οτι κάτω στην ελλάδα εχουν χαθεί τα αυγά και τα πασχάλια και ο καθένας (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, χρήστες του ΕΡ) πετάει έννοιες όπως υποτίμηση και ισοζύγια και παραδείγματα όπως η Αργεντινή και η Λετονία χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνουν Αυτό δίνει μια αίσθηση οτι οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τί λένε σε αντίθεση με την "κοινή λογική του κοσμάκη", ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Πες τα ρε κατωριμε, κι εγώ όταν οι μαθητές μου δεν καταλαβαίνουν τι λέω, αυτοί φταίνε.
Spoiler
Ο κρούγκμαν μια χαρά το κατάλαβε τι εννούσε ο ρουμπίνι πάντως.
H. το ίδιο λέμε και όλοι ξέρουν ότι αυτό θα συμβεί, σου λέω να πει αυτό που προτείνει με το όνομα του όμως και να πάει και παραπέρα άμα θέλει διατήρηση της τάξεως (πώς θα αποτρέψει το κάψιμο/σπάσιμο των τραπεζών και τέτοια). ας μην το κουράζουμε άλλο όμως, έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πλέον!