Πραγματικά είναι λες και με το που μπαινετε στο συγκεκριμένο θρεντ σταματάτε να λειτουργείτε και γραφετε οτι να'ναι.
Printable View
Νοιάζεται αυτός που εισπνέει τον καπνό, δεν εννοούσα το κράτος ή κάτι τέτοιο.
Άσε που όπως έχουν γίνει τα πράγματα, βλέπεις και αντικαπνιστές να αναγκάζονται να καπνίσουν μέσα σε κλειστούς χώρους για να είναι κουλ και να μη τους διώξει η παρέα, βλ. Ντράγκονλορντ (τον οποίο btw έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να τον κάνω να τρώει σουβλάκια στο μετρό στην Ομόνοια, όσο ανεβαίνει τις κυλιόμενες αραχτός στην αριστερή πλευρά).
αν νοιαζόταν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για την ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.καλέ μου χρήστη.
λέω γω τώρα.
Αμνήζιακ, δε διαφωνώ καθόλου σ' αυτά που λες στην αρχή. Απλά σου μεταφέρω την άποψη του επιχειρηματία (τουλάχιστον αυτού που γνωρίζω εγώ) που βλέπει ότι το 75-80% του τζίρου του προέρχεται απο καπνιστές και που βλέπει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό το 75-80% είναι διατεθειμένο ν' αράξει σπίτι του από το να βγει και να κόβει βόλτες ανάμεσα στη μπάρα και στο πεζοδρόμιο και άρα βλέπει ότι πάει για οικονομική καταστροφή (ο τζίρος έχει ήδη μειωθεί ΠΑΡΑ πολύ). Και προσωπικά μιλώντας, και γω σε τέτοια φάση είμαι, δεν θα κάτσω να γκρινιάξω "γιατί μου φαγαν το μπιφτέκι μου", αν έτσι πρέπει να γίνει, ας γίνει. Θα προτιμήσω όμως τα βράδια που δεν δουλεύω ν' αράξω με τη γκομένά μου ή την παρέα μου σπίτι.
δηλαδή μας λες οτι ένας λόγος που βγαίνεις είναι επειδή μπορείς και καπνίζεις στα μαγαζια;
αυτο δεν πιανω. Γενικά είμαι παντα σπίτι > μαγαζί, αλλά δε γίνεται να σας τραβάει έξω επειδή μπορείτε και καπνίζετε, ενώ ίσως μπορείτε και περνάτε το ίδιο καλά και σπίτι με παρέα (και πιο οικονομικα)
εντιτ: δηλαδη εννοω, οτι αμα το μετρο κρατησει κανα μηνα συνεχόμενα, ο κόσμος θα ξαναβγει
Εάν δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να ανοίξουν και άλλα μαγαζιά που απαγορεύουν το κάπνισμα ή παίρνουν άλλα μέτρα (εντελώς ξεχωριστό χώρο καπνιστών ή οτιδήποτε), τότε δεν υπάρχει εξίσου και επαρκής μερίδα πολιτών που ενδιαφέρεται πράγματι για το παθητικό κάπνισμα ώστε να επέμβει το κράτος.
Στα Friday's πάντως απαγορεύεται, δεν έχουν πια χώρο καπνιστών και μη, και σερβίρουν και ΑΛΚΟΟΛ. Και εντάξει, jack daniel's burger. Κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτά τα μαγαζάκια, να πηγαίνετε εκεί οι μη καρκινιάρηδες και να παίρνετε και τους ανυποψίαστους φίλους σας για να βλέπετε την φρίκη να ζωγραφίζεται στα γλυκά πρόσωπά τους.
Υποθέτω ισχύει σε όλη την αλυσίδα, στης Γλυφάδας ήμασταν τις προάλλες, "ένα τραπέζι θέλουμε, για φαΐ, καπνίζΟΥΜΕ", "αχ λυπάμαι απαγορεύεται το κάπνισμα, δείτε τι καθαρή ατμόσφαιρα!" ΠΟΥΤΣΑ.
Βασικά στ'αρχίδια μας αν καπνίζετε, αρκεί να υπάρχει καλός εξαερισμός.
Βγαίνω επειδή περνάω καλά. Το ότι περνάω καλά είναι συνδυασμός διαφόρων παραγόντων. Παρέα, μουσική, αλκοόλ, κάπνισμα. Είναι κάτι που μ' αρέσει ρε παιδί μου, για μένα είναι απόλαυση, όσο μαλάκας κι αν φαίνομαι μ' αυτό που λέω, πόσο πιο λιανά να το κάνω. Λέτε ότι είναι θέμα υγείας. Δεκτόν και σεβαστόν και δεν πρόκειται να καπνίζω σε μαγαζιά, όταν θα αποφασίζω να βγω. Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σου φαίνεται περίεργο το γεγονός ν'αποφασίσω να κάτσω μέσα όπου θα κάνω ότι ακριβώς μ'έυχαριστεί (από τη στιγμή που δεν μπορώ πλέον να το κάνω έξω).
Η φάση "πάω έξω" είναι για τον π**** καβάλα, μην πεταχτεί κανείς να πει "έχεις την επιλογή του να βγεις έξω από το μαγαζί", δεν υπάρχει αυτό. Προτιμώ να κάτσω σπίτι λοιπόν και δεν το βρίσκω καθόλου περίεργο.
Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος έχει ήδη σταματήσει να βγαίνει συχνά γιατί δεν έχει λεφτά. Πλέον στο μαγαζί ξέρουμε ότι τις φάτσες της Παρασκευής δεν θα τις δούμε το Σάββατο και το αντίστροφο και ο τζίρος έχει πέσει πολύ. Κόβεις και το κάπνισμα (και για το μαγαζί που μιλάω συγκεκριμένα, τα ποσοστά στους καπνίζοντες είναι 70-75% στους πελάτες και 100% στο προσωπικό). Do the math.
Αλλά αρκετά είπα, ενώ υποσχέθηκα ότι δε θα γκρινιάξω. Απλά μου τη βαράνε στα νεύρα κάτι κομπλεξικά υστερικά αγάμητα που κάνουν λες και κέρδισαν το τζόκερ επειδή απαγορεύτηκε το κάπνισμα (κι αυτό το τελευταίο προφανώς και ΔΕΝ είναι για σένα, ε)
Ε αυτά που λέει η ένι, προφανώς και δεν μπορείς να κρίνεις από τη στάση του κόσμου την πρώτη βδομάδα (που στην τελική είναι σε μεγάλο βαθμό και τρόπος πίεσης προς τους μαγαζάτορες), αν γινόταν κανονικά μετά από 1-2 μήνες θα γυρνούσαμε πάνω κάτω στα κανονικά επίπεδα. Επίσης αυτό που λέει ο πορν ότι στο εξωτερικό δε μειώθηκε το τσιγάρο είναι βλακεία γιατί όπως το βλέπω εγώ η όλη ιστορία δε γίνεται τόσο για να το μειώσουν οι καπνιστές όσο για να μην καπνίζουν με το ζόρι και οι υπόλοιποι (η ελευθερία που λέγαμε), συν ότι και για τους καπνιστές προφανώς είναι λιγότερο βλαβερό να κάνουν το τσιγάρο έξω ή στο σπίτι τους παρά σε έναν κλειστό χώρο με άλλους πενήντα καπνιστές. Ο καλός εξαερισμός πάντως κάνει μεγάλη διαφορά (από ανυπόφορα μπορεί να γίνει υποφερτά, αλλά και πάλι θα μυρίζουν ρούχα κλπ - μπορεί να μη μυρίζουν τόσο ώστε να θέλεις να ξεράσεις αν μετά τα έχεις στο ίδιο δωμάτιο, αλλά θα μυρίζουν).
καλό μου παιδί, με έχεις δει να καπνίζω κι αν για σένα είναι και λίγο εξάρτηση, για μένα είναι ΜΟΝΟ απόλαυση όταν πίνω αλκοολ, οποτε θα μου κακοφανεί το ίδιο όταν δε θα μπορώ να γευτώ κάτι που εχω συνδιάσει σαν το σκύλο του Παβλοφ με αλκοολ και συγκεκριμένη μουσική.
@στον πάνω Πάνο αυτό
Πάντως παίζουμε πιο χαμηλά τώρα, να ξέρεις!!
Λολ, καλά, κι άμα κάθονται σπίτι τους δε θα πίνουν τις μπόμπες που σερβίρουν συνήθως έξω οπότε θα είναι ακόμα πιο υγιείς, άμα όποιος κάθεται τρία λεπτά έξω παθαίνει πνευμονία τότε μάλλον πρέπει να κόψει το τσιγάρο γιατί του έχει ρίξει τις άμυνες του οργανισμού υπερβολικά!
όχι, όχι, πίστεψέ το! Το προ-προηγούμενο Σάββατο πρέπει να μου είπαν πάνω από 4-5 φορές να χαμηλώσω (άσχετο που το έκανα με καθυστέρηση γιατί δεν άκουγα τι μου λέγανε επειδή έπαιζα δυνατά *αδιάφορο σφύριγμα* )
εδιτ: Πάνε, αν έχεις να καπνίσεις καμιά ώρα-μιάμιση ενώ παράλληλα πίνεις, σιγά μη βγεις για να καπνίσεις μόνο ένα.. χεχεχ.. :P
ντραγκον, γίνεσαι vegan λεσβία σιγά σιγά σε αυτό το θρεντ, πάμε να μιλήσουμε για αμον αμαρθ
χαχα, όχι ρε, πλάκα κάνω, σιγά, πλέον έχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ζω στην ελλάδα, έχουμε και σοβαρότερα προβλήματα από το τσιγάρο, αλλά αφού μου λες για πνευμονίες τι περιμένεις, να σου απαντήσω σοβαρά;
δεν είπα να μιλάνε, να βγαίνουν, να κάνουν μονορούφι το τσιγάρο για να πάρουν τη νικοτίνη και να ξαναμπαίνουν!
κοιτάω το ποστ σου, κοιτάω το άβαταρ σου, θυμάμαι που είμαι τώρα, alles klar!
ΤΙ ΕΙΠΕΣ??
ΜΙΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ.
Περίμενε, μισο..
http://i32.photobucket.com/albums/d3...humb-large.jpg
πες τώρα...
και μια ιδέα για δώρο μόλις γεννήθηκε
μη πινετε ξυδια ρε
μόνο ποιοτικά ποτά