Τη γνωμη μου λέω. Αμα δεν σαρεσει, σταρχιδια μου.
Printable View
η οποία ύφεση, στην αρχή της ακόμα, έχει πάει τις συντάξεις και τους μισθούς στο μισό. επίσης, σε 10 χρόνια θα έχουν πεθάνει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούν ν'αγοράσουν φάρμακα και να τρώνε παράλληλα.
Έχει και στην Σουηδία δραχμές; Κι εν πάση περιπτώσει, το ερώτημα είναι εντελώς γλοιώδες από την τοποθέτηση σου, γιατί δεν τους συμβουλεύεις να τα πουν έτσι ακριβώς;
[άσχετα αν κατέληξες πως στηρίζεις ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ που εμπεριέχει ρίσκο (ενώ στο ευρώ όλα ρόδινα και προγραμματισμένα γι' ανάκαμψη ε; )]
Αν και προσωπικά δε μου φάνηκε και τόσο τραγική η ανακοίνωση, και στη συνδιάσκεψη έγινε κριτική σε αυτό το θέμα και αν δεν κάνω λάθος αφαιρέθηκε το κομμάτι περί παρακρατικών.
Επίσης προσωπικά νομίζω ότι όλο αυτό εντάσσεται σε μια συνειδητή προσπάθεια κομματιών του α/α χώρου να κάνουν ιδεολογικό ξεκαθάρισμα με την αριστερά εντός του κινήματος και να πάρουν ρεβάνς για τον ισπανικό εμφύλιο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Οι πέτρες και οι μολότοφ σε διαδηλωτές είναι πράγματα εντελώς απαράδεκτα και δε δικαιολογούνται με τίποτα, όσο μαλακία κι αν ήταν αυτό που έκανε το κκε, και ο α/α χώρος το υποβαθμίζει.
Μπράβο, ελπίζω να χαίρεστε που ο "αναρχικός" (αρχίδια, η μειοψηφία είναι αναρχικοί και έτσι πρέπει) χώρος δεν μπορεί να κάνει κανένα σχεδιασμό και δεν μπορεί να κάνει καμία πολιτική διαχείριση κανενός ζητήματος. Να υποθέσω πως αυτό είναι νίκη του οργανωμένου κινήματος;
Γιατί το αναρχικό φαντασιακό έχει ξεπέσει στα κατακάθια της ιδεολογίας και υπάρχουν αρκετοί από μας που θέλουμε να βγούμε απ' αυτό το βούρκο. Κάθε πειραματισμός σε επίπεδο λόγου και οργάνωσης βέβαια τρώει τόνους ΛΑΣΠΗΣ από διάφορες κατευθύνσεις, αλλά δε βαριέσαι, μια ψυχή που 'ναι να βγει...
inb4 ειρωνίες, εμπρος!
Εγώ δε χαίρομαι καθόλου, προσπαθώ να βλέπω συντροφικά όλο το χώρο από α/α μέχρι και κκε ("προσπαθώ" γιατί όντως θέλει προσπάθεια ώρες ώρες). Είναι προβληματικό το να μην παίρνει κανείς ευθύνη για την επίθεση μέσα στο μπλοκ του πάμε. Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι ο χώρος δεν κάνει την παραμικρή αυτοκριτική και δικαιολογεί τα πάντα με βάση το "αυθόρμητο", που λίγο-πολύ είναι και η λογική που χρησιμοποιούν οι "αγανακτισμένοι πολίτες" του αγ. παντ. για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις στους μετανάστες. Φοβάμαι πως είναι κάτι πιο βαθύ που σας λερώνει.
kai mesa sola
http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/27309
Καθόλου καινούργιο. Τον θυμάμαι από τους 4 Τροχούς που αρθρογραφούσε στις κουλτουριάρικες σελίδες. Συνήθως τον μπινελίκωνε (από την δίπλα σελίδα) ο Ζουράρις σαν ευρωλιγούρη (αυτόν και τον Δήμου). Τρανός μαλάκας.
Πρώτον ναι, το 2008 οι τιμές των ομολόγων και τα σπρεντς ήταν στα καλύτερα επίπεδα που έχουν υπάρξει ποτε. Αμα δεν ξέρεις, google it πριν αρχίσεις να ποστάρεις εξυπνάδες.
Δευτερον, δεν είπα κάτι τέτοιο, τα σπρεντς και τα ομόλογα είναι άλλη ιστορία. Αυτό που είπα είναι οτι τα εισοδήματα θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2008, δηλαδή υπολογίζοντας τον πληθωρισμο, με το δανειακό πρόγραμμα θα μπορεί ο μέσος Έλληνας να αγοράζει τα ίδια προιόντα που αγόραζε με τον μισθό του το 2008 γύρω στο 1215.
2015 ή 2020 κατώριμε?
Με ευρώ, 2015 περίπου επανέρχονται τα εισοδήματα σε επίπεδα 2008, 2020 επανέρχεται το χρεος σε επίπεδα 2008, αλλα η ανεργία αμφιβάλω αν θα πέσει κάτω απο 15% ακομα και το 2025.
Κοίτα, αυτό που λέω είναι ειλικρινά οσο πιο καλή πρόβλεψη μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου. Και ναι, υπάρχει ρίσκο, τουλάχιστον αυτό μου λέει η λογική μου (παιζει η λογική μου να μου λέει μαλακίες? Σαφως ναι). Ναι μεν η δραχμή μου φαίνεται πιό σωστή επιλογή γιατι η ανεργία θα πέσει πιο σύντομα, αλλα προφανώς υπάρχουν κίνδυνοι που δεν υφίστανται με το ευρώ, δηλαδή με ευρώ όσο χαμηλά και να πέσει η οικονομία θα μπορουμε να αγοράζουμε πχ καύσιμα και φάρμακα. Και ναι, οπως λες υπάρχει ενα 25% που λόγω ανεργίας δεν θα μπορεί να αγοράζει ουτε τρόφιμα και αυτός είναι ο λόγος που κλίνω προς δραχμή. Αλλα δεν είναι απλό ερωτημα όπως το παρουσιάζεις γιατιμε δραχμή υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορεί να αγοράζει φαρμακα ούτε αυτός που έχει δουλεια.
Η επιλογή είναι ανάμεσα στο σενάριο ευρώ (δηλαδή ανεργία για το 25% αλλα το 75% θα μπορεί να αγοράζει φαρμακα, τρόφιμα και καύσιμα) και το σενάριο δραχμή (δηλαδή μικρότερη ανεργία και γρηγορότερη ανάκαμψη των εισοδημάτων, αλλα με ενα σοβαρό ρισκο το 100% είτε έχει δουλειά είτε οχι να μην μπορεί να πληρώσει για την ινσουλίνη του και τα χάπια της πίεσης). Οπότε δεν είναι εύκολη επιλογή, αυτή τι στιγμή νομίζω οτι αξίζει το ρίσκο της δραχμής, αλλα σε καμία περίπτωση δεν ειναι κάτι στο οποίο καταληγεις με κλειστά μάτια.