Ποια είναι η άλλη πλευρά εδώ; Ποιες είναι οι ανάλογες ενέργειές της;
Printable View
Ποια είναι η άλλη πλευρά εδώ; Ποιες είναι οι ανάλογες ενέργειές της;
Χωρίς να είμαι ΑΝΤΙΦΑ πλευρά του ΕΡ, ρωτάω τι μπορεί να γίνει (εκτός απο το να εξηγήσεις στον λαουτζίκο την συστημική ρίζα του φασισμού και την ταξική πάλη, δεν ειρωνεύομαι); Δηλαδή εκείνοι οργανόνται σαν συμμορία, φανατίζουνε παιδάκια με οργάνωση εφηβικής συμμορίας (ακόμα και στα ΨΑΡΑ που δεν υπάρχει μετανάστης ψηφίσανε παιδάκια ΧΑ) και βοηθάνε εξαθλιωμένο κόσμο, εμείς;
Έχει ξαναγίνει η κουβέντα και έχω πει την ίδια άποψη. Κατ' εμέ το παιχνίδι είναι χαμένο αν ο ορίζοντας της αριστερής πλευράς (και η αναρχία μέσα) φτάνει μέχρι την άμυνα στις πρωτοβουλίες των ναζί και στις επιθέσεις του κράτους. Oι αντιφασιστικές δράσεις έχουν μεν μια υλική σημασία, στο να συσπειρώσεις τον κόσμο, να προστατεύσεις μετανάστες και να απαντήσεις στην τρομοκρατία. Αυτό που πραγματικά κερδίζει τον κοινωνικό πόλεμο όμως δεν έχει να κάνει καθόλου με τους φασίστες, έχει να κάνει με την ανταγωνιστική αντιπρόταση που θεμελιώνεις βήμα το βήμα για να κερδίσεις την κοινωνία πριν την κερδίσουν αυτοί. Αυτό που θα έπρεπε να είναι το πρώτο και το κύριο μέλημα της αριστεράς από τον Δεκέμβρη και μετά, που διαφάνηκε ότι η κρίση είναι αναπότρεπτη και το σύστημα θα χρειαστεί να θωρακιστεί αυταρχικά για να επιβιώσει, ήταν να κατασκευάσει δίκτυα αλληλεγγύης που αντικαθιστούν κάθε σπιθαμή του καταρρέοντος «κοινωνικού κράτους». Οι συνελεύσεις γειτονιάς είναι παράδειγμα δημοκρατίας από τα κάτω, τα οργανωμένα συσσίτια και το μοίρασμα τροφίμων και ρούχων είναι παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, η δημιουργία χώρων όπως οι εργατικές λέσχες είναι παράδειγμα πολιτικής/πολιτιστικής αντιπρότασης, οι πρωτοβουλίες στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς είναι παράδειγμα εργατικής δημοκρατίας. Αυτά όλα δεν είναι ουρανοκατέβατα, είναι εγχειρήματα θεμελιωμένα στο πολιτικό DNA των κινημάτων που διαδραμάτισαν τον σοβαρότερο ρόλο στον αιώνα που πέρασε. Είναι ακριβώς αυτό που έκανε το ΕΑΜ, αυτό που έκαναν τα σοβιετ, αυτό που έκανε η Hezbollah, αυτό που έκαναν οι Tupamaros, αυτό που επιχείρησαν να κάνουν τα unions στην αμερική του '30, αυτό που έκανε το CNT.
Καμία συμπλοκή, καμία αντισυγκέντρωση, καμιά μικροφωνική ενημέρωσης για φασιστικές επιθέσεις, κανένα μοίρασμα φυλλαδίων, καμία αντιφασιστική συναυλία δε μπορεί να πλησιάσει το σημείο που διακυβεύεται το αν μια κοινωνία θα οδηγηθεί προς τον εκφασισμό ή προς την κοινωνική χειραφέτηση. Αν η αριστερά τελικά χάσει αυτό τον πόλεμο στην ελλάδα είναι γιατί εγκλημάτισε τραγικά κωλυσιεργώντας σε διαλυτικές οργανωτικές διαμάχες, γιατί υιοθέτησε μια εκτός τόπου και χρόνου κοντόφθαλμη θεώρηση του πως συμμαχείς (ή και αν συμμαχείς πολλές φορές) με τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται, γιατί υποτίμησε την οργανική αυτοτέλεια που έχει ο εθνικοσοσιαλισμός και που μπορεί και του δίνει την επίφαση του αντισυστημικού ρεύματος που τελικά πείθει την κοινωνία και την κερδίζει όταν μπορεί να το κάνει, και το σημαντικότερο: γιατί εγκατέλειψε σχεδόν απολύτως το να φτιάξει ένα σοβαρό ρεύμα ανατροπής από τους δρόμους και την ίδια την κοινωνία για να πάει στις καλένδες της συστημικής διαχείρισης, της «κυβέρνησης της αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ) και ενός ψοφοδεούς κοινοβουλευτικού κρετινισμού (ΚΚΕ). Για να κερδίσει αυτό τον πόλεμο, κατα την δική μου ταπεινή άποψη, πρέπει ενωμένη να δουλέψει επισταμένως σε ό,τι λέω στην πρώτη παράγραφο, και να το κάνει αυτό, χθες.
Πολύ καλή συλλογή κειμένων για το ιστορικό παράδειγμα φασισμός, εδώ:
http://ektosgrammis.gr/index.php?opt...157&Itemid=628
πάντως ..
ΔΕΝ είναι :)Quote:
ράντομ συνομωσιολογικά συμπεράσματα
[QUOTE=BibleBlackBird;1190144]κλπ κλπQuote:
οσκαρ συνομωσιας.
Rothschild: Οι συμπτώσεις συνεχίζονται. Του Πάνου Παναγιώτου ...
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/r...noy-panagiotoy
Quote:
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2011 είχα ασχοληθεί με το ενδεχόμενο ύπαρξης καρτέλ που χειραγωγεί τα επιτόκια LIBOR και Euribor, σχολιάζοντας πως είναι τα σημαντικότερα διεθνώς, καθώς πάνω τους συνδέονται επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια, τα δάνεια του ΔΝΤ, τα δάνεια του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, τα δάνεια των τραπεζών και τελικά απ' αυτά εξαρτώνται, σε διαφορετικό βαθμό, οι οικονομίες των κρατών όλου του κόσμου.
.. Τώρα, ένα απ' τα πιο εκλεκτά μέλη της, ο πρόεδρος της Barclays και γαμπρός του Edmund de Rothschild, παραιτείται υπό το βάρος σκανδάλου για τη χειραγώγηση των τιμών των δύο πιο σημαντικών επιτοκίων διεθνώς και άρα για την προσπάθεια επηρεασμού του διεθνούς κόστους του χρήματος. Στο σκάνδαλο αυτό εμπλέκονται μέχρι στιγμής η HSBC, τράπεζα όπου συνιδρυτής ήταν μέλος της οικογένειας Rothschild και η Loyds, της οποίας η τέταρτη μεγαλύτερη μέτοχος είναι η Barclays.
the Rothschilds, is a European dynasty, of Jewish origin
http://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family
ινβ4, κανείς δεν λέει πως είναι ΜΟΝΟ ο Εβραίος. Ή το σύνολο αυτών
Είναι και παραείναι, λυπάμαι.
πως το δικαιολογείς ?
Το εχω δικαιολογήσει λιγες σελίδες πίσω
Πα να γίνει καμιά κουβέντα και ξανασκάει ο χαζός όμως, τι θα γίνει μ' αυτό.
Κάντε ένα θρεντ ΟΜΑΔΑ )-|-(ΨΙΛΟΝ να πείτε για κουμπιά.
ουτε...οι του -]-|-[- (ενας ειναι δηλαδη λολ) δεχοντε τους μαυρους
αυτος οχι
ρε ικονοπλατς τουλαχιστον ο καβουροβοσκός πόσταρε τα παπαρια του κ τα ειδε και κανα ανθρωπινο ματι.
κάνε κ συ το ιδιο, μπορεις.
ερωτηση σοβαρη...
γιατι εσυ συγκεκριμενα με αποκαλεις βλαχο?
Το σοβαρότερο ποστ του θρεντ με άνεση. Η αριστερά έχει χάσει καιρό τώρα τη σχέση της με τον ακτιβισμό, τα δίκτυα και την οργανωμένη ουσιαστικά και στις γειτονιές πάλη. Ζύμωση στο μπλα μπλα και στα αμφιθέατρα γινόταν πάντα και όλοι πιστεύαμε ότι κάτι άφηνε, αλλά τελικά οι εξελίξεις τρέξανε με 1000, σε βαθμό να θεωρώ όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα ως ψεύτικα και οριακά παραμυθένια. Για τον κρετινισμό της αναρχίας που μόνο μέλημα έχει να στέκεται απέναντι από το λαό για να τον αδειάσει δεν ξέρω αν έχει καν νόημα.
να κανω μια ερωτηση στους σχετικους με τα κινηματα, υποκινηματα κτλ.
με την ΕΣΕ (οχι οπως λεμε , ει εσε βαμος) έχετε βρεθεί στο δρόμο εσεις οι κομμουνιστές; Υπάρχει πουθενά στην αθηνα η εχει απλα ενα σαιτ;
υπάρχει, έχει σχέση με ορισμένα σωματεία βάσης και νομίζω με το στέκι στην ισαύρων. είναι το κομμάτι με το οποίο έχουμε μάλλον τις περισσότερες σχέσεις λόγω σωματείου βιβλίου-χάρτου. φαντάζομαι τους θεωρούμε από τους πιο σοβαρούς, δεν έχω διαπιστώσει ιδιαίτερη επιρροή τους.
Η αλληλεγγύη δεν είναι ανταγωνιστική αντιπρόταση που θεμελιώνεις βήμα το βήμα για να κερδίσεις την κοινωνία πριν την κερδίσουν αυτοί ρε ζώα αριστεριστές:!:
δεν ξερω αν ανεφερα εδω πως ο κασιδιαρης ειναι Αιγαλεωτης. Ντρεπομαι γι αυτο, και δεν μου συμβαινει συχνα. Κατα τ αλλα ο ικονοκλατσ το θεσε ομορφα και δυστυχως δεν πιστευω οτι θα γινει τιποτα. Ζουμε - ζείτε μάλλον μιας και εγω "αλβανιζω" εις τας δυτικας ευρωπας - πρωτογνωρα σκηνικά ειδικά για τουτη την γενιά. Φοβαμαι οτι ο φασισμός έχει ήδη κερδίσει, αν και ποτέ δεν είχε ηττηθεί σε ενα μεγάλο κομμάτι του λαού που μετατραπηκε πιο εύκολα σε ψηφοφορους του. Ενταξει, αναμενομενο ως ενα σημείο γιατι πάντα υπάρχουν αυτοι, αλλά κατάντια ρε γαμώτο. Παλι πρέπει δηλαδή να σφαχτούμε; Περι της ενότητας της αριστεράς δεν υπάρχει ελπίδα. ΤΟ ΚΚΕ, συγχωρήστε με αν κάνω λάθος, δεν συζηταει δεν δεχεται κλπ θα μείνει στο 4-5%. ο Συριζα, ήδη πολλά κομμάτια, κάποια στιγμή θα διαλυθεί ή θα κυβερνήσει και θα διαλυθεί, ο Κουνέλης - αστειο ηταν αυτο - θα γυρίσει στο Πασοκ ή θα πάρει σύνταξη επιτέλους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακομα εχει δρόμο για να τραβήξει και η Αναρχία βαυκαλίζεται μεταξύ των διαφόρων σωματιδίων της, αν καταλαβαίνω καλά, και απο τα τεκταινόμενα στην Θεσ/κα. Και απο την άλλη έχεις την συμμορια της ΧΑ που δίνει την χαμένη τιμή και αίσθηση ασφάλειας και κανα ξεροκοματο στα πρόβατα. Οχι, το πρόβατα δεν ειναι σωστή έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη καλύτερη λέξη για την μάζα των ανθρώπων αυτών που στήριξαν και στηρίζουν πολιτικές, πρακτικές και θεωρίες που πρώτα θα στραφούν, αφού ξεμπερδέψουν με τους μεταναστες κλπ, εναντίον τους. Αυτα στον μικρόκοσμό μας, γιατί υπάρχει και το άλλο επίπεδο που το παιχνίδι παίζεται απο τους Εβραίους και τους Ε και εκεί χάνουμε κατά κράτος.
ναι μούτσωσε ρε μινώταυρε
δεν καταλαβαινω την συγκριση. Πιστευεις οτι η Δανια ειναι στο ματι του κυκλωνα ή η Ελλάδα; η δανία έχει τα προβλήματά της και την κρισούλα της και θα δουμε που θα βγάλει το πράγμα, αλλά τώρα η Ελλάδα είναι το ζητούμενο. Αυτο περι αστεγων, απολύσων, ιδιωτικοποιησεων και αγαλματων μου το εξηγεις τι εννοεις και θα σου απαντησω περι της καταστασης εδω,ισως οχι αυριο λογω μετακομισης αλλα σύντομα. (Αριστερη; κυβερνηση; δηλαδη Πασοκ εχουνε μην τρελαίνεσαι)
στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η εργατική τάξη κάθε χώρας να τους πεις εκεί στην πρασινοκόκκινη συμμαχία ρε δικέ μου
θνξ Ικονοκλαστ, με κάλυψες.
Και είναι πράγματα που και εμένα με καλύπτουν
Ο νταλκάς μου είναι ότι Αριστερά = Διάσπαση , ενώ οι φασιστο ακροδεξιοί το έχουν καλύτερα το united first .....
κοιλιασαμπρελα το προβλημα στην αριστερα ειναι δομικο με την εννοια οτι ενω στη δεξια-ακροδεξια υπακουουν ολοι στον εκαστοτε αρχηγο αντιθετα στην αριστερα τετοιες δομες ειναι ανυπαρκτες.
(το κκε προφανως εξαιρειται ωστοσο αυτη η τακτικη της ιδεολογικης καθαροτητας που ακολουθει το εχει απομονωσει απο ανθρωπους που θα επρεπε να παλευουν για τον ιδιο σκοπο-τουλαχιστον αυτη την περιοδο)
στην αριστερα υπαρχουν 5063874567152765346 οργανωσεις που πρεπει να κατσουν να τα βρουν μεταξυ τους.και οταν πχ σε ενα κειμενο που θα γραφτει οι μεν θα προσπαθουν να περασουν τη γραμμη τους και οι δε θα προσπαθησουν να μην περασει η γραμμη των αλλω,καποιοι αλλοι θα στησουν τον κωλο τους στους μεν η στους δε και καταληγει ενα μπαχαλο στο οποιο αντεχει μονο οποιος ειναι τρελος.
εδω δεν κατεβηκε το εεκ με την ανταρσυα στις εκλογες γιατι λεει δεν τα βρηκαν στο ονομα.
ε, γαμησε μας δεν μπορουν να τα βρουν στο ονομα, θα μπορεσουν για να κανουν επανασταση και να κυβερνησουν?
εντιτ: για να μην παρερμηνευτει το ποστ δε σημαινει οτι θελω αρχηγικες δομες στην αριστερα ουτε πιστευω οτι αν υπαρξουν τετοιες θα λυθει το προβλημα
Για να δώσει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά πχ πατάτες στον λαό θα πρέπει πρώτα να σταματήσει να σιχαίνεται τον λαό. Πρόβλημα για σκληρούς ψυχοτέτοιους λύτες.
Αν σκασουμε(-ΕτΕ) 40 ατομα εκει περα και παρουμε πατατες και τις δωσουμε σε 100 πακιστανους που θα τους εχουμε μαζεψει 100 μετρα πιο περα και μετα τους φερουμε κοντα για προκληση, θα μας σκοτωσουν επιτοπου και εμας και τα πακιστανια?
Η (μεγαλύτερη) ομοιογένεια της δεξιάς/ακροδεξιάς, έχει να κάνει και με την απλότητα των εγγενών χαρακτηριστικών της. Η διάσπαση συνήθως έρχεται είτε για μικροπολιτικούς (συχνότερα) είτε για οικονομικούς (αραιότερα) λόγους. Ο εμπλουτισμός της με φιλελευθερες και νεοφιλελευθερες ιδέες (που ολως τυχαιως περιορίζονται στα οικονομικά) δεν εχουν καταφέρει να αποβάλλουν τον συντηρητικό της χαρακτήρα. Δεν τολμούν απλώς.
Ας πάρουμε το απλο τριπτυχο πατρις, θρησκεία-εδώ δώστε λιγότερη σημασία-, οικογένεια.
Xαου δε φακ αντιμετωπίζεις αυτήν την αντίληψη που αγκαλιάζεται αμέσως απ'τον άνθρωπο που ψάχνει απαραιτήτως να ανήκει σε ένα ευρύτερο σύνολο αλλά και να αυτοπροσδιοριστεί ως κάτι για να καλύψει τις οποιες ψυχολογικές ανάγκες του. Μπορείς να εξηγήσεις στον απλό ανθρωπο -χωρίς να εξοργιστεί- πως η πατρίδα είναι ένα σχετικά καινούργιο κατασκεύασμα που καταφέρνει να ενοποιεί περισσότερο για την αγάπη προς την κοινότητα, πως η θρησκεία βασίζεται σε προκαταλήψεις και επιστημονική άγνοια χιλιετιών και πως σε ένα φιλσοοφικό πλαίσιο, η αγάπη και το ενδιαφέρον για την οικογένεια, δε μπορεί να παρακινεί τον άνθρωπο στο να βλάπτει τους υπόλοιπους. Και ας πούμε πως εγώ λέω μαλακίες. Ζύμωση υπάρχει; Μπορείς να παρακινήσεις τον μέσο δεξιο να μπει σε μια λογική αμφισβήτησης έστω; ''Μαλώνοντας'' με εναν συντηρητικότητο λοχία μου, ακουσα το φοβερό ''Προτιμώ να παίρνω λιγότερα χρήματα παρά να εχω Τούρκο πάνω απ'το κεφάλι μου στα εθνικά ζητήματα''.
Αντε να αρχισεις να τους λες για ιστορικό υλισμό ή πως η ιδιοκτησία είναι στη πραγματικότητα μια κλοπή ή να αρχισεις τα ανθρωπολογικά και βιολογικά. Είτε θα σε κοιτούν σα χάνοι, είτε θα σε πάρουν με τις πέτρες.
Το μοναδικό δυνατο σημείο προφανώς σε περίοδους κρίσης ειναι πως η εργατικη τάξη πλήττεται πρώτη και ένα ποσοστό της είναι έτοιμο να ανοίξει τ'αυτιά και τα μάτια για να δει ποιον έχει απέναντι. Αλλά αυτό το ενδιαφέρον δεν μπορεί να ειναι καθολικό, αν δεν υπάρχει μια παιδεία που να στηρίζεται τόσο στην ανάπτυξη κριτικης και αναλυτικής σκέψης καθώς και επιχειρηματολογίας.
Στη παρούσα φάση ειμαι αρκετά απαισιόδοξος αλλά δε μπορεις να τα βάψεις και μαύρα οπότε συνεχίζουμε. Καλό είναι που ανοίγετε τέτοιες κουβέντες εσείς οι ''ακτιβισταί'' πάντως
ατροπε νοηματοδότησε λίγο. ειναι ενα επιχείρημα που πατάει στη λογική και βγαζεις χρήσιμα συμπεράσματα οταν προσπαθείς να τοποθετηθείς με αυτό σαν βάση. περισσότερο βέβαια θα το εφαρμόσω σε μια κοινή κατοχή των μέσων παραγωγής και από'κει μπορώ να συνεχίσω λέγοντας πως η υπέρογκη κληρονομία είναι εξορισμού παράλογη και άδικη για το κοινωνικό σύνολο.
ολα χρήσιμα ειναι. η ιδέα που εχει επικρατήσει για το 2012 ειναι ο ανταγωνιστικός άνθρωπος. πατα επι πτωμάτων δίχως ηθικές αναστολές και άλλα τέτοια ''πεζά''. εμένα μου φαινεται μεγαλύτερος παραλογισμός το δεύτερο.
Ε, τώρα μάλιστα, μαζί σου 100%
Μου έπεσε λίγο βαρύ το προηγούμενο γι αυτό κουοτάρησα.
να σε ρωτηξω
οταν λες σχετικο καινουριο κατασκευασμα δηλ απο ποτε το τοποθετεις εκτος αν εννοεις κατι αλλο με την λεξη πατριδα
δηλ ο αρχαιος Αθηναιος η' Ρωμαιος δεν θεωρουσε οτι ανηκει σε μια πατριδα?
πως ειναι καινουριο κατασκευασμα
και στο παραδειγμα με το λοχια γιατι σου φαινεται φοβερο? δεν μιλαμε για τις τελειες κοινωνιες που τοχουν φιλοσοφησει και δεν εχουν να χωρισουν τιποτα και ζουμε ολοι αγαπημενοι
ρεαλιστικα δεν πιστευεις οτι υπηρχαν/υπαρχουν διαφορες μεταξυ των 2 χωρων?
οταν παιρνει την κρατικη μορφη ναι ειναι καινουργιο κατασκευασμα. Και σε αυτό αναφέρομαι κυρίως γιατί αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα.
η ενωτικη υποσταση του μοντέρνου κράτους υπο μια γλωσσική καταπίεση πολιτικών κριτηρίων, με ένα σύστημα ενιαίας παιδείας, με ένα συστημα κεντρικής διοίκησης κτλ που βοηθά στις περεταίρω ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ λαών ειναι ολοκαινουργια θα έλεγα.
Οι αρχαιοι αθηναιοι ηταν οτι ήταν. Ο Αντισθένης τους κοροιδευε περιπαικτικά λεγοντας πως δεν εχει σημασια το εθνος και η φυλή. He nailed it χωρίς να εχει καν τα απαραίτητα μέσα βαθύτερης κατανόησης. Και ολ'αυτα κατι χιλιαρικα χρόνια πίσω. Δεν τον αναφέρουν και πολλοί.
κληρονομικοί εχθροί, κληρονομικές ανισότητες, κληρονομικές συνήθειες. δεν υπάρχει καμμία επιστημονική βάση για να τοποθετηθείς. είναι όλα φτιαχτά σε μια συνεχιζόμενη παράδοση πατρολαγνείας που κανει τους ανθρώπους ολοένα και ανταγωνιστικότερους. Τα περισσότερα επιβάλλονται από την άρχουσα τάξη η οποία πάντα υπήρχε.
Αλλα και πάλι, σε μια περίοδο απο 100.000 - 200.000 χρόνια ανθρώπινης ύπαρξης, οταν αναφέρεις πράγματα που έγιναν 2 χιλ χρόνια πίσω ναι ακόμα και στους Αζτέκους να πας, ειναι μια καινούργια φάση της ανθρωπότητας.
όσες πατάτες και να μοιράσεις, όταν ο άλλος δεν έχει δουλειά προτιμάει την εύκολη λύση: έξω οι ξένοι που τρώνε τις δουλειές, εγώ δε φταίω σε τίποτα, δε χρειάζεται να παλέψω για να έχουμε δουλειές. η αλληλλεγγύη είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου και πολλές φορές καταλήγει φιλανθρωπία. οι ίδιοι που πάνε για φαΐ στη ΧΑ θα πήγαιναν και σε αντίστοιχη κίνηση του χώρου. πάλι ΧΑ θα ψηφίσουν, δεν έχει να λέει.
επίσης αρχίδια ομοιογένεια έχει η ακροδεξιά, όπως για αυτούς ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ και αρχειοθήκη είναι το ίδιο, ο του χώρου θα πει "ε σκατά όλοι ίδια είναι, τι ΛΑΟΣ τι ΧΑ".
"όταν ο άλλος δεν έχει δουλειά προτιμάει την εύκολη λύση"
"Tι εγινε φιλε σε πηρανε στα 5μηνα?"
"Οχι"
"Γιατι ρε αφου σχεδον ολους τους πηρανε"
"Αφου ουτε κουτσος ειμαι, ουτε τουρκος"
Κομοτηνη - 11/7/2012.
Συζητηση με φιλο αρκετα κοντινης σχεσης με καταληψεις αναρχικους κτλ.
:fear: