Σωστός, μου ξέφυγε. Αν και θα μπορούσα να το πω κάτι μεταξύ χαμόγελου και μουδιάσματος για και καλά εξυπνάδα.
Printable View
Το πρώτο Duke και το LC4 ήταν βόλτα και συνεργείο. Δεν ξέρω αν αυτό θέλω από το μοτόρι μου. Επίσης, τα τελευταία CB έχουν 3 εκδόσεις και η μία (νομίζω η F) είναι υπερπλήρης. Οδηγούμε με εντελώς διαφορετικό τρόπο και έχουμε (καταφανώς) εντελώς διαφορετικό γούστο στις μηχανές. Εγώ δε θα έπαιρνα κανένα σημερινό ΜΤ για παράδειγμα, όπως δε θα έπαιρνα κανένα naked street .&- (δεν εννοώ ότι το ΜΤ σου είναι σε αυτή την κατηγορία, απλώς λέω τι δε θα έπαιρνα ποτέ). Κι ας ήμουν έτοιμος το '08 να αγοράσω το Ζ-1000.
Επίσης δε θα έπαιρνα ξερό, motard ή καθαρό χωμάτινο, για κανένα λόγο ή κανένα supersport. Μου αρέσουν οι πιο στιβαρές (όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι) και όσο αυτό είναι δυνατό άνετες μηχανές. Είμαι από αυτούς που τους άρεσε το DN-01, για να καταλάβεις. Έχοντας οδηγήσει και το TDM 900 και τα TransAlp (650 & 700) κατέληξα στο δεύτερο.
ΥΓ. Επίσης, δε θα έπαιρνα ΠΟΤΕ καμία BMW πέραν των RT1200. Γενικά, οδηγώ σαν κωλόγερος και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα με αυτό. Κάποια στιγμή, θα αξιωθώ να αγοράσω μια Harley κι εγώ, όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και θα είμαι συνταξιούχος και θα μπορώ να κάνω χιλιόμετρα (αν ήταν ακόμη η ΠΑΣΟΚΑΡΑ στα πράγματα αυτό θα ήταν εφικτό σε καμιά 15αριά χρόνια, τώρα με τους δοσίλογους και προδότες θα πεθάνουμε δουλεύοντας :touched: )
Το πρώτο Duke 690 (όχι το πρώτο Duke) είχε το πιο αξιόπιστο μοτέρ που είχε βγάλει έως τότε η ΚΤΜ. 2,5 χρόνια δε μου ζήτησε ούτε ευρώ παραπάνω από τα σέρβις του, εκτός από μια τρόμπα βενζίνης, ενώ δεν έχω ακούσει ούτε για ένα σπασμένο μοτέρ. 2,5 χρόνια οδήγησης δικής μου ε. :p Να υπενθυμίσω ότι είχα 2 ΚΤΜ, χωρίς βλάβες, αλλά έσπασα το μοναδικό Suzuki που έπεσε στα χέρια μου.
Και, προφανώς, τα ΚΤΜ είναι πιο ευαίσθητα σε φθορές γιατί είναι πραγματικά Ready to Race μηχανάκια. Τα Honda με υποπολλαπλάσιες επιδόσεις τι να πάθουν; Ό,τι δεν πάει, δε χαλάει. ;) Το οποίο, βέβαια, δε θέλουμε να πιάσουμε, γιατί πολλά Honda και χαλάνε και δεν πάνε. Πρέπει να έχουν αλλαχτεί περισσότερα πηνία και ανορθωτές σε Honda απ'ό,τι σε όλη την υπόλοιπη αυτοκινητομοτοαεροπλανοπλοιοβιομηχανία μαζί. Να μιλήσουμε για τα λαδάκια που καταναλώνουν όσο και βενζίνη τα CBR 2008 (και άλλα μοντέλα), λες και είναι δίχρονα;
Όταν λες "υπερπλήρης" τι εννοείς; Γιατί Ohlins και Brembo σίγουρα δεν έχει κανένα CB. :) Όμορφα μηχανάκια τα καινούρια, δε λέω, μου αρέσουν και το 500 και το 650. Αλλά κι αυτά είναι πανάκριβα γι'αυτά που προσφέρουν. Στην τιμή του CB 650, παίρνεις το ΜΤ-09, που είναι σαν δύο CB 650 στα πάντα.
Φυσικά οδηγούμε με διαφορετικό τρόπο και έχουμε διαφορετικό γούστο. Αλλά δε μιλάμε για γούστα εδώ. Κι εγώ δε θα έπαιρνα ποτέ bmw, ούτε αν με πλήρωνες, αλλά δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι το XR γαζώνει. Ή το νέο Multi, όσο κι αν σιχαίνομαι τα ducati. Όπως δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι το ΤΑ είναι ένα ήρεμο μηχανάκι, για ήρεμους οδηγούς, άσπαστο, που θα κάνει αδιαμαρτύρητα λίγο απ'όλα. Αλλά αυτό δεν το κάνει να στέκεται ανταγωνιστικά στην κατηγορία του, όταν δεν έχει τίποτα απολύτως να επιδείξει, εκτός της αξιοπιστίας. Ειδικά από τη στιγμή που το παραμύθι περί αδιαμφισβήτητης αξιοπιστίας Honda (και Ιαπωνίας γενικότερα) τείνει προς το τέλος του, αν δεν έχει φτάσει ήδη.
Τώρα βάζεις και την χρυσή μετριότητα που ακούει στο όνομα tdm900 στην συζήτηση και Ζ-1000. ΑΠ ότι κατάλαβα κινείσαι στο Μ.Ο. των Ελλήνων χρηστών διτρόχων αλλά αυτό απέχει από την αντίληψη του φίξερ αλλά ακόμα και την δικιά μου.
Με αποκάλεσες φίξερ;!
ωχ! ㄹㅇㄴㄳㅈㄷㅅㄷ교ㅛㄷ3ㄿ츝츄 Κάνω τον κινέζο.
Δεν είπα ποτέ ότι θα αγόραζα TDM-900, που δε μου άρεσε και ποτέ. Είπα ότι ήμουν έτοιμος να πάρω το Ζ-1000, τα ζύγιζα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα τα γυμνά είναι μηχανάκια καφετέριας και πήγα παρακάτω.
Εύγε, άνθρωπε. Έθεσες εαυτόν στην ίδια πρόταση με τον Φιξερ. Χρυσή μουτζα!
Έλα σταμάτα και συ. Ένα λάθος έκανα μην βρίσκεις αφορμή. Ναι, ζ-1000 είναι καφετέριας αφού όλοι είναι κουλοί εκεί.
Δεν είναι όλα τα γυμνά καφετέριας. Τα Ζ είναι. :p Παρ'όλα αυτά, το 1000 είναι συμπαθητικούλι, σαφώς ανώτερο από το 750, αλλά δεν πούλησε τόσο γιατί το 750 αρκούσε για να πας για καφέ.
Ας μη μιλήσουμε για τα TDM. Το οποίο επίσης είναι μια χαρά λίγο-απ'όλα μηχανάκι, από αυτά τα χλιαρά που αρέσουν στον ονιμπότσα, αλλά είναι σήμα κατατεθέν του κάγκουρα.
Entwmetaksu h Honda exei vgalei kati cbr fetos pu einai pio akriva apo antistoixa augusta just sayin'
Βασικά, κάθε άλλο παρά χλυαρό από αυτά που μου αρέσουν, είναι το TDM-900. Για την ακρίβεια, το θεωρώ αρκετά πιο νευρικό από αυτό που θέλω/ψάχνω. Κι έχω κάνει ταξίδι με δαύτο, δεν το θεωρώ ιδιαίτερα all-around και άνετο, να είμαι ειλικρινής. Και, όσο κι αν προσπάθησε η ΤΑΛΕΦΤΑΜΟΥΝΑΧΑ να το πουλήσει για on-off, δεν είναι καθόλου off. Είναι στην κατηγορία του CBF, στο οποίο ανέκαθεν έριχνε στο κεφάλι σε επιδόσεις, μέχρι ενδεχομένως και το τελευταίο CBF. Γενικά, νομίζω ότι για πρώτη φορά εδώ και μερικά ποστ συμφωνούμε, ΦΙΛΟΙ ΔΥΚΙΚΛΙΣΘΑΙ.
Απλά να πω ότι πλέον τα Χάρλεϊ δεν είναι τόσο ακριβά όσο έχουμε στο μυαλό μας.
και με μια σωστή έρευνα αγοράς και υπομονή παίρνεις μεταχειρισμένο σαν καινούριο σε πολύ αξιόλογη τιμή.
(Δεν μπαίνω σε διαδικασία αναφοράς και σύγκρισης, οι Harley Davidson απευθύνονται MONO σε φίλους της όλης κουλτούρας και δεν διεκδικούν δάφνες τεχνολογικής καινοτομίας)
Ναι Σαμπρέλα μου, δεν αναφέρθηκα στην τιμή αγοράς, αλλά στο χρόνο να τη χαρώ κάνοντας βόλτες και ταξιδάρες. Και προφανώς, όταν γουστάρεις Harley, συμβαίνει γιατί σε ψήνει όλο το κομμάτι της κουλτούρας τους. Επισης, μπορεί να είσαι βρωμοεθνίκι και να θες να κάνεις βόλτες με τους Ματσεντόνιαν Γουόριωρζ, να κάνεις φεστιβάλ με μέτσολ μπάντες στην Ασπροβάλτα και να πηγαίνεις στον Εύσομο σε ΡΟΚΑΔΙΚΟ μαγαζί, όπου ο Βούλγαρος (ή και Κοσοβάρος) ιδιοκτήτης δηλώνει σε κάθε νέο πρόσωπο "εμείς εδώ είμαστε Κυρσή Αυγκή".
άστα να πάνε με το θέμα φασίστας και Harley , αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την "κουλτούρα" των MC παρά με την λογική της μοτοσυκλέτας γενικότερα
Ναι, η τιμολογιακή της πολιτική είναι γτπ, το είπα και παραπάνω. Δεν ξέρω αν ευθύνεται το ίδιο το εργοστάσιο ή ο Σφακ. Αλλά είναι αστείο ακόμα και μεταξύ εγχώριων ανταγωνιστών. Η Suzuki, λένε, βγάζει το πιο δυνατό, πλήρες γιαπωνέζικο SS φέτος και είναι πιο φθηνό από το Honda.
Ναι, το TDM είναι σαφώς πιο νευρικό και ροπάτο από ΤΑ και λοιπά τουριστικά (έχει παρόμοιας φιλοσοφίας μοτέρ με το ΜΤ), αλλά παραμένει αδιάφορο οδηγικά. Εξαιρετικό για σούζες, όμως. :p
@Κοιλιά: Κάπου είδα ότι έβγαλε ένα μηχανάκι ιαπωνικής φιλοσοφίας η Harley φέτος. Έκανε για λίγο άκρη τις "αρχές" της. :p
https://i.ndtvimg.com/i/2017-03/2017...1489076806.jpg
είναι του 2014 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο, έχει το αστείο όνομα Street είναι 750cc υδρόψυκτο. Πρέπει να έβγαλε και ένα τέτοιο σε 500cc
Είναι όντως η ντροπή της Harley αν έπιασε/θα πιάσει δεν έχω ιδέα και δεν το ξέρω, με σιγουριά σου λέω πως δεν έχει τιποτα που να θυμίζει Harley πέρα από το όνομα και τα "πολλά" αρχιδάκια για customarisma
Όσους έχω ακούσει ότι το πήραν, έψαχναν μετά να το δώσουν για να πάρουν μια κανονική Harley
Η πιξ σου είναι από "φρέσκο" look οκ δεν σχολιάζω γιατί μου είναι αδιάφορο το στυλ :)
Ναι, είναι 2017 αυτό. Δεν ξέρω αν βγαίνει από το '14, δεν το είχα πάρει χαμπάρι νωρίτερα. Ναι, δεν έχει τίποτα Harley πάνω του, προσπαθεί να μιμηθεί τα γιαπωνέζικα, γι'αυτό το πόσταρα. Λογικό, κάποιος που θέλει μια ακόμα Harley, να μην του αρέσει. Φαντάζομαι το έβγαλαν γι'αυτούς που θέλουν το όνομα Harley, αλλά όχι την αρχαιολάγνα (τεχνολογικά) φιλοσοφία της εταιρείας.
Δεν έχω ιδέα αν πούλησε/πουλάει.
@@ το παίρνει όποιος θέλει να πληρώσει "λιγότερα" για την φίρμα
έχουν βγάλει και 500ρι μόνο για Ασία
Ναι, έχει πέσει το κόστος, αφού τα μη αμερικάνικα κατασκευάζονται στην Ινδία (κλασικά). Αλλά δεν το λες και φθηνό, κοντά στα 10 χιλιάρικα.
Στην Ινδία κατασκευάζονται μόνο τα μοντέλα για την ασιατική αγορά καθώς και τα Street 750 και 500. To Street, το δοκίμασα εδώ σε test ride, ο Μήτσος τα ξέρει, είναι σαν να καβαλάς πλαστικό ποδήλατο. Τόσο ελαφρύ και ψευτοκατασκευή που φοβάσαι ότι αν φρενάρεις απότομα θα λυγίσει η μπάρα του τιμονιού και θα σου γίνει Καφ Ρέισερ.
Εγώ διάβασα ότι Ινδία κατασκευάζονται όλα εκτός απ'όσα προορίζονται για Αμερική, Καναδά, Μεξικό. Εκτός αν εννοούσαν όλα τα Street Rod που προορίζονται γι'αυτές τις αγορές. Μπορεί.
Δεν θέλω να το παίξω εξυπνάκιας, ε. Αυτές είναι οι τοποθεσίες συναρμολόγισης/σχεδιασμού εντός και εκτός 'Μούρικα:
http://www.harley-davidson.com/conte...locations.html
Γενικότερα, επειδή οι περισσότερες χώρες εκτός αμερικής έχουν διαφορετικές νομοθεσίες όσον αφορά απόδοση, εκπομπές ρύπων, διαφορετικούς τύπους ελαστικών, προσθήκη ανακλαστικών στο πλάι, κλπ κλπ, τα αντίστοιχα εργοστάσια στην περιοχή, βγάζουν μοτοσυκλέτες και για την αντίστοιχη ζώνη.
Επίσης, φάν φάκτ, το Street το σχεδίασε ένα κοριτσάκι απο την Ινδία με κινησιακά ή γενικότερα, κάποια προβλήματα στη ζωή του, και στην ουσία είναι μία μικρογραφία του V-Rod.
Όχι ρε, καλά κάνεις. Σίγουρα ξέρεις περισσότερα από μένα στο θέμα. Εγώ 1-2 άρθρα διάβασα. Μάλλον αναφέρονταν αποκλειστικά στην κατασκευή των Street Rod.
Καμιά χαλαρή, κοντινή βολτούλα θα πάμε, τώρα που ανοίγει ο καιρός;! Έτσι, για το χαβαλέ.
Αν είναι για χαλαρή βολτούλα, παίρνω Αρτ και Κρουξ τρικάβαλο κι ερχόμαστε από Σαλονίκη μόνο για πάρτη σου!
Είναι παράνομο. Δε θα κάνεις 3 μέτρα πριν σε δώσουν. :lol:
Ε φτιάξτο. :p Καινούριο μηχανάκι και χάνει το ψυγείο; Wtf. Και τσιμούχα μπροστινού; Το τρελαίνεις στη σούζα; :p
Βασικά δεν ξέρω από που χάνει ακριβώς. Με το μάτι δεν φαίνεται κάτι και προς το παρόν το κοιτάω συνέχεια μήπως βρω που είναι η διαρροή και περιμένω να βρω μέρες που δεν θα το χρειάζομαι να το πάω στον μάστορα να το λύσει και να δει. Όταν πέρασα από το συνεργείο ήταν άλλο ένα 390 εκεί με το ίδιο πρόβλημα με μένα.
Τσιμούχα μπροστινού είναι ναι. Ε αυτό συμβαίνει σε πολλά μηχανάκια :P
Ω το 390 έχεις; πως πάει όταν δουλεύει; Θέλω να το πάρω εδώ για μια βόλτα στης κτμ την μέρα το ν απρίλη. Εχει και ένα για νοίκιασμα, αλλά με βλέπω να τα δίνω για κάτι πιο μεγάλο ...Αλλιώς 390 για εντός του νησιού είναι αρκετό.
Εγώ που το'χω οδηγήσει, πάντως, είχα ενθουσιαστεί με το γκάζι του. Και γενικότερα μου άρεσε πολύ γι'αυτό που είναι. Αν το έβγαζαν και σε έκδοση SM, ίσως το είχα πάρει τότε. Αλλά, ναι, έχει τα θεματάκια του. Made in India γαρ.
Έχει τα θέματα του αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος. Για πόλη και κοντινές διαδρομές ό,τι πρέπει. Ελαφρύ, μαζεμένο (αν είσαι ψηλός δεν σου κάνει), σχετικά οικονομικό, σε πάει από το Α στο Β ήσυχα και ωραία και εκεί που έχεις βαρεθεί αρχίζεις τις καγκουρίες και κατεβαίνεις με το χαμόγελο. Του έχει κάνει κάποιες ανανεώσεις η ΚΤΜ αλλά δεν ξέρω τι παίζει. Να το πάρεις για βόλτα αλλά με βάση αυτά που έχεις πει εδώ δεν νομίζω να σου κάνει και πολύ, ειδικά αν το θες για εκδρομές δικάβαλος.
Τα ΚΤΜ είναι πολύ ιδιαίτερα μηχανάκια έτσι κι αλλιώς. Δεν είναι για τουρίστες, φιλήσυχους οδηγούς. Χαλάνε αν τα πηγαίνεις ήρεμα. :p
αφού το ανάβεις και σου λέει ready to race. τι θα πεις; όχι;
Μην ανησυχείς, στα κόκκινα θα το πηγαίνω να μην μου πάθει τίποτα!
Αφήνω αυτό εδώ, τροφή για σκέψη, για όσους συνηθίζουν να παραγγέλνουν και για όσους τους φαίνεται αδιανόητος ο τρόπος που οδηγούν οι ντελιβεράδες, ειδικά αν δεν έχουν καβαλήσει ποτέ τους μηχανάκι.
Ο τυχαίος θάνατος ενός ντελιβερά
το άρθρο τα λέει καλά
Διαφωνώ μόνο με την τοποθέτησή σου για τον " αδιανόητο τρόπο που οδηγούν" αν εννοείς ότι δεν πρέπει να μας ενοχλεί , αν εννοείς ότι έχει να κάνει με την κατανόηση και το άγχος για την δουλειά τους, μαζί σου.
Κι εμένα με "ενοχλούν" συχνά και θεωρώ εντελώς απαράδεκτα κάποια πράγματα που κάνουν, αλλά μας προσκαλώ να σκεφτούμε λίγο πιο πέρα από το "τι κάνει το μαλακιστήρι με death wish;" την επόμενη φορά. Και να τους προσέχουμε λίγο περισσότερο όταν κινούνται ανάμεσά μας.
Έχω τσακωθεί με ταρίφα για το "κοίτα το μαλακιστήρι πώς χώνεται" και σημειωτέον δεν ήμουν ακόμα οδηγός.
Όλες αυτός τις μέρες προσπαθούσα να μάθω πώς έγινε τελικά το κακό με το παλικάρι. Διπλή σκατίλα που όπως φαίνεται θα βγει και φταίχτης. :(
Το άρθρο, αν και δεν έκατσα να το διαβάσω όλο, δεν λέει και κάτι καινούριο. Εκεθειάζει βασικά την Ελληνικότητά μας, πώς αποδεχόμαστε όλα αυτά που αποδεχόμαστε τόσα χρόνια, πώς ξεφτυλιζόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί, πώς κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, γιατί απο πιτσιρικάδες το μόνο που μας νοιάζει είναι να καβαλήσουμε μηχανάκια και όχι να ανοίξουμε κάνα βιβλίο να ξεστραβωθούμε και μεθαύριο να μην χρειάζεται να γίνουμε ντεληβεράδες, πώς είναι κρίμα τα καημένα τα παιδία να σκοτώνονται για 3 ευρώ την ώρα και να μην κάνει κανείς τίποτα.
Είναι σαν την χρυσή αυγή, όλοι μας γράφουμε "πώπω κοίτα τα αρχίδια τους ναζί, κάναν αυτό εκείνο το άλλο" λές και δεν τα έχουμε ξαναδεί λές και δεν θα το ξαναδούμε. Αλλά στην τελική δεν κάνουμε και κάτι. Κατεβαίνουμε σε πορείες για τον Φύσσα και όταν μας ψεκάζουν με φυσούνες τρέχουμε όλοι και φεύγουμε με τα πόδια για τον Πειραιά γιατί "ντάξει, αρκετά κάτσαμε". Έν πάσει περιπτώσει, δεν με συγκινούν τέτοιου τύπου "λυπηθήτε" με άρθρα, για οποιονδήποτε λόγο. Ναι κρίμα είναι που σκοτώθηκε το παλικαράκι, 22 χρονών να πούμε, αλλά είδατε τι λέει στην αρχή? Χωρίς φρένα και αναστροφή. Και ο νταλικιέρης δεν θα είχε φρένα, και ο μαλάκας που περίμενε την παραγγελία μπορεί να τον είχε πάρει ήδη 2 φορές τηλέφωνο, αλλά στην τελική κανείς δεν θα κάνει κάτι για να το αλλάξει, ούτε εμείς, ούτε το γαμημένο το κράτος.
Εδώ, έναν φίλο μου, τον διώξαν απο την εταιρία που δούλευε σαν οδηγός μικρού φορτηγού, γιατί βρήκαν ότι τα Π/Σ/Κ δούλευε σαν πορτιέρης το βράδυ, (μέσω των payslips του) και του είπαν ότι αν δεν σταματήσει απο πορτιέρης να ξεκουράζεται αρκετά για να οδηγεί, θα πρέπει να φύγει. Αυτός διάλεξε τον πορτιέρη. Κράτος πρόνοιας?