Κάτω από τη δουλειά μου για ένα διάστημα είχα ΣΟΥΒΛΑΚΟΔΡΟΜΙΕΣ.
Printable View
Κάτω από τη δουλειά μου για ένα διάστημα είχα ΣΟΥΒΛΑΚΟΔΡΟΜΙΕΣ.
Spoiler
αυτό με τα αυγά ελευθέρης βοσκής πες και το γάλα δεν το καταλαβαίνω, αν δεν τα αρμέξεις τα θηλαστικά υποφέρουνε
τώρα αν κάποιοι δε θέλουν να βάζουν τίποτα ζωικό στο σώμα τους επιλογή τους
captain obvious αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας
Spoiler
δεδομενου οτι οι βιολογικες καλλιεργειες δεν αποδιδουν οσο οι ραδιενεργες τοτε θα εφτανε αμα οργωναμε ολη την σιβηρια και τον βυθο του ειρηνικου
α...επισης βανε και το κοστος που εκτινασεται απο το υπερπολλαπλασιο εργατικο δυναμικο,κατι το οποιο δεν αντισταθμιζεται απο οτι γλυτωνεις την παμφθηνη ραδιενεργεια βεβαια
ε ειναι και το οτι για να αρχισει να αποδιδει ''βιολογικα'' ενα χωραφι πρεπει να καθαρισει το χωμα απο την μπιχλα,κατι που παιρνει κανα διχρονο-τριχρονο
χεσε μεσα
παρακατω που λες για πιτες και πατατες σε νταβερνες....
καλα σε ενοχλει το ζωικο λιπος ας πουμε και οχι το τηγανελαιο Duckhams?
και τελοσπαντων σταματηστε να παραπονιεστε οι λαχανολαγνοι οτι σας την λεμε
εχει πλακα να σας την λεμε...απλα απολαυστε το
α και...
Spoiler
η καθυστερηση εγγειται στο ότι επιλέγεις να το ποστάρεις εδω. για να προκαλέσεις; να χλευάσεις; τι; θα μπορούσε να πάει στο that's why you are fat thread. αλλά το πόσταρες ΕΔΩ. καταλαβαίνετε γιατί είστε γελοίοι και κάνετε σαν αγάμητοι που σας φάγαν το μπιφτέκι σας;
@esteban
edit 2: αυτό με το φραγκάτοι βιολογικοί είναι ό,τι πιο κομπλεξαρισμένο διάβασα τις τελευταίες μέρες. σκέψου πόσα δίνεις εσύ για τσιγάρα, ποτά και ναρκωτικά
δεν δινω λεφτα σε ποτα και ναρκωτικα γιατι πολυ απλα δεν πινω ουτε ξυδια ουτε ντρογκια...εχασες
και δεν ειναι κομπλεξαρισμενο σχολιο (το δικο μου...το δικο σου ειναι),απλα ενημερωτικα για τον μεσο ελληνα που ΔΕΝ καπνιζει ΔΕΝ πινει και ΔΕΝ μαστουριαζει τα βιολογικα ειναι πολυτελεια
εστεμπαν καμια επαφη. Όπως εξηγούν εδώ και σελίδες μορφιν και ντραγκον, κανένας χορτοφάγος ΕΔΩ ΜΕΣΑ δε σας την είπε για το κρεας. Κανείς δε σας έκανε κήρυγμα. αντίθετα εσείς χλευάζετε και ποστάρετε χαζά πράματα.
προς υποδελοιπούς που συνομίλησα: δεν είμαι χορτοφάγος, απλώς με εκνευρίζει το υφάκι σας. Είπα του ρατποιζον ότι τρώω σπάνια κρέας, πρώτον γιατί δε μ'αρέσει και δε μου λείπει πολύ, δεύτερον γιατί δεν έχω πια όρεξη να με ταίζουν ορμόνες και αντιβιωτικά και το βιολογικό κρέας μου είναι ακριβό για συχνότερη κατανάλωση πέραν του μια φορά το δεκαήμερο (κι αυτό πουλερικά, κόκκινο κρέας έχω να φάω πάνω από μήνα κι αυτό σε steak house). Ψωνίζω όσο συχνότερα μπορώ από βιολογικά μαγαζιά τα φρούτα και τα λαχανικά μου, για τους ίδιους λόγους που ανέφερα πριν. Δε χρησιμοποιούν αυξητικές ορμόνες, παίζουν λιγότερα φυτοφάρμακα, το χώμα δεν είναι μολυσμένο και όλα αυτά τα ξέρω γιατί γίνονται έλεγχοι, δεν αποφασίζει ο καθένας να βάλει ταμπέλα "βιολογικο" και τον πιστεύουμε. Οι τιμές μέχρι πριν περίπου δυο χρόνια ήταν όντως απαγορευτικές, αλλά όσο περισσότερος κόσμος αγοράζει και ανοίγει η αγορά, πέφτουν οι τιμές. Πχ μήλα κανονικά 1,99 το κιλό, βιολογικά 2,29, για τέτοιες διαφορές μιλάμε. (αυτό για τον κασερίνο που καλά είπε ότι Γερμανία είναι διαφορετικές οι συνθήκες και εδώ μπορείς να τρω βιολογικά χωρίς να δίνεις έναν ολόκληρο μισθό). Και δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι δε χρησιμοποιούν καθόλου φάρμακα, απλά είναι λιγότερα (ένας κάπως ηλικιωμένος φίλος μου 'χει πει ότι μικρός που είχαν μηλιές και δεν ψεκάζανε, όλα τα μήλα σχεδόν είχαν σκουλίκια, τα έβγαζαν και έτρωγαν τα μήλα)
Επίσης, με λιγότερο κρέας και τυρί νιώθω καλύτερα, σωματικά, όχι ψυχολογικά, τι να κάνουμε τώρα. Χωνεύω καλύτερα και τα σχετικά. Και επίσης, διάολε, το κρέας παλιά ήταν είδος πολυτελείας, τρώγαν κάθε 15 μέρες, η μαζική παραγωγή για να τρώει ο λαός κάθε μέρα κρέας δεν είναι νορμάλ, 2,5 Ευρω το κιλό το χοιρινό, δεν είναι δυνατόν να είναι υγιεινό, πως να το κάνουμε.
Άμα ξέχασα κάτι θα επανέλθω, αλλά γενικά, αφήστε τον κόσμο να τρώει ό,τι θέλει και στοπ δε μαντνες επιτέλους
2,5 ευρώ το kg χοιρινό;;;;;;; από που!!!!!!! ψήνει :pink::pink::pink::pink::pink::pink:
(συνδύασε το ποστ μου με το αβαταρ!!!)
lidl ή aldi, κάτι τέτοιο. 2,5 ευρω/κιλό δεν κάνει ούτε η τροφή που υποτίθεται ότι τρώνε
take it easy cabron.
Βρήκα μια μαλακία και την πόστσαρα για τα lulz. Δεν επιτέθηκα σε κανέναν
Spoiler
Spoiler
Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερα προϊόντα. Έχουν γίνει πλέον υπερβολικά πολλές έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζουμε ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν έχουν κάποιο πλεονέκτημα στην διατροφή. Υπάρχουν άλλου είδους πλεονεκτήματα, ίσως, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εκεί υπάρχει το θέμα της μειωμένης παραγωγής ανά μονάδα έκτασης (που δεν είναι πρόβλημα μόνο επειδή η αγορά βιολογικών προϊόντων παραμένει σχετικά μικρή). Υπάρχουν και προϊόντα, όπως το σιτάρι, όπου η βιολογική παραγωγή καταλήγει σε χειρότερα για τον άνθρωπο προϊόντα (μύκητες που αντιμετωπίζονται μόνο με μυκητιοκτόνα και δεν υπάρχει ασφαλές όριο έκθεσης για τον άνθρωπο). Εν πάση περιπτώσει, στην τελική πληρώνεις περισσότερο για κάτι που δεν σου προσφέρει τίποτε παραπάνω.
Υ.Γ. Επίσης στηρίζουμε γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα.
το ερ κάνει κακό στα νεύρα μου. θα απαντήσω σοβαρά πιο μετά.
Spoiler
Spoiler