Μήπως για αρχή να απαγορευτούν τα greeklish;
Printable View
Μήπως για αρχή να απαγορευτούν τα greeklish;
νοστιμούλι φαίνεται αυτό το discourse, Ikonoklast έχεις κάποιο παράδειγμα από vbulletin φόρουμ που έκανε μετάβαση σ'αυτό; Κι αν έβγαλε bugs σε παλιά τόπικς κλπ;
Δεν γνωρίζω κάποιο αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας. Το development βρίσκεται ακόμα σε beta (αν και μάλλον κάνουν release μέσα στον επόμενο μήνα), οι τεχνικές επιλογές που έχουν κάνει είναι αρκετά στρυφνές σε σχέση με τις τυπικές επιλογές του vbulletin και του phpbb (nginx αντί για apache, postgre αντί για mysql, ruby αντί για php) αλλά στα φορα τους βλέπω πολύ ενθουσιασμένο κόσμο που κάνει migrate τα παλιά του φόρο σε αυτό. Δες ένα παράδειγμα ενός μαύρου theme.
Σοβαρά, υπάρχει κανείς που να θεωρεί το βασικό πρόβλημα του ER είναι η πλατφόρμα στην οποία τρέχει? Δεν λέω ότι μια μετάβαση σε μια άλλη πλατφόρμα δεν είναι καλή ιδέα αλλά από μόνη της αλλα 99% δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως. Το βασικό ερώτημα είναι γιατί επιδιώκεται οποιαδήποτε αλλαγή? Για να μαζέψουμε κόσμο? Λεφτα? Για να είμαστε πιο μουράτοι από το rocking? Για το γαμώτο? To ER ήταν και είναι -αν και σε μικρότερο βαθμό- ένα μικρής κλίμακας παρεΐστικο φόρουμ χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο orientation (σε αντίθεση με rocking, adslgr κλπ) όπου οι περισσότεροι που μπαίνουν είναι γνωστοί γνωστών και τα περισσότερα θέματα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Και για να πούμε και την αλήθεια οι περισσότεροι που είναι εδώ και όχι κάπου αλλού είναι εδώ για αυτό το λόγο. Αν είμαστε οκ με αυτό τότε δεν βλέπω ποιό είναι το πρόβλημα.
Δίκιο, αλλά μισό, γιατί να μην είμαστε πιο μουράτοι απο το rocking;
δεν ξερω τι ειναι το ροκινγκ. ειμαι παντα πιο μουρατος εκει που ειμαι εγω.
Αποφάσισα να το βάλω εδώ, γιατί δεν θυμόμουν που αλλού :)
Παρακαλώ -επειδή προέκυψε σοβαρούλη θέμα - να μην μπαίνουν βυζγια και κώλοι κλπ σε χώρους εκτός Σεξιον :)
Ευχαριστώ , σας αγαπώ :)
8a itan poli oreo an sto shoutbox dinotan i dinatotita na kanoume edit ta shouts
ΓΥΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ .
Λοιπόν, μιας και το χρωστάω να πω την σκέψη μου σχετικά με μούτζες / πινκς.
Με αφήνει παγερά αδιάφορο αν σε ένα ποστ μου με μουτζώσουν ή με πινκάρουν, αλλά είμαι και αντμιν, όποτε θέλω πάω και βλέπω ποιος το έκανε.
Όμως σε άλλων τα ποστς μου κάνει εντύπωση γιατί να "φάει" μούτζα κάποια/ος όταν π.χ μιλάει για την μπάντα του ή για κάτι που έσιαξε ή ακόμα χειρότερα γιατί είχε κάποιο νταλκά.
Η φάση είναι απλή , είναι 2-3 που απλά βαράνε μούτζα ον σάιτ γιατί έτσι νομίζουν ότι "την λένε" σε κάποιον, τον προσβάλουν κλπ. Θα προτείνω εκεί έναν ψυχολόγο μιας και το ER δεν θα το κάνει πλέον αυτό.
Όπως είπε εκλεκτός user πολύ σωστά, "έλα μωρέ 20 ποστς γίνονται την ημέρα" ας είναι, αλλά τουλάχιστον να γίνονται χωρίς το κόμπλεξ του καθένα. Χίλιες φορές να μπαίνεις και να βρίζεις τον άλλο από την κατινίστικη μούτζα.
Τα φόρα έχουν πεθάνει σε επίπεδο φλέιμ, για τέτοια έχουμε πλέον ένα σωρό άλλα μέσα , δηλαδή το φέιςπουκ.
Ας μείνει ένας χώρος συζήτησης και προβληματισμου. Να εκθέτει ο άλλος την άποψή του και να γίνεται κουβέντα αντί για άγρα λάικς
Αν τώρα πιστεύετε ότι προσφέρει κάτι σε οτιδήποτε πέρα από κατινιά η μούτζα/πινκ είμαι πρόθυμος να την συζητήσω. Αν απλά γουστάρει ο λαός του ER τέτοια φάση γιατί έτσι, πάλι να το δούμε.
Σήμερα θα φάω και πινκς, το πόστ μου δεν θα έχει μορφή δημοψηφίσματος (10 πινκς - 40 μουτζες κερδίζει ο Τσίπρας) αλλά θα περιμένω να το συζητήσουμε.
Να μείνουν τα ροζ, μόνο αν υπάρχει επιλογή να μη τα βλέπουμε. Διαφορετικά να φύγουν και τα δυο.
Συμφωνώ με τον Σαμπρέλ σχεδόν σε όλα όσα έγραψε, απλά θέλω να υπογραμμίσω κάτι.
Ισχύει, αλλά αυτή η συμπεριφορά τροφοδοτείται από πολλούς περισσότερους κι όχι από 2-3 και μάλιστα αναπαράγεται ακριβώς γιατί ένας καινούργιος χρήστης αυτού του φόρουμ την αντιμετωπίζει ως δεδομένη διαδικασία με την εγγραφή του εδώ. Οπότε ναι μεν είναι προβληματικό φαινόμενο και είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι συνδράμει στην ανυπαρξία διαλόγου εδώ μέσα, χωρίς να είναι η μοναδική ή βασική αιτία, αλλά δε θεωρώ ότι είναι τόσο απομονωμένη συμπεριφορά όσο έγραψες, λατρευτέ admin.
Και το γράφω ως άτομο που σίγουρα έχει δεχθεί αλλά και σίγουρα έχει ανταποδώσει τη συμπεριφορά αυτή.
Η φαση ειναι γενικα δε μας νοιαζει ειτε υπαρχει το ενα απο τα δυο, ειτε και τα δυο, ειτε κανενα, και σιγουρα δε μας νοιαζει ποσο ασχολειται ο καθε κομπλεξικος με τη φαση αυτην, περαν του αστειου της υποθεσης που μας προσφερει γελιο. Μουτζωστε οσοι διαφωνειτε.
Γενικά μια μαλακία ήτανε μούντζες/πινκς.
Δε νομίζω ότι κάνει καμιά διαφορά το να πινκάρει π.χ. ο Ghoul ή o Pinatero ένα κομμάτι που ξέρω ότι τους αρέσει, έχει για κάποιον σημασία τέτοια «επιβράβευση»;
Προτιμότερο δεν είναι, αν πια τόσο κάποιος ενθουσιάστηκε και θέλει να το μοιραστεί, να ποστάρει (ευκαιρίας δοθείσης) κάτι ακόμα που του ήρθε;
Απ' την άλλη, βλέπεις κάτι σελίδες που έχουν όλα τα ποστς 1-2 μούντζες. Ε, τράβα γαμήσου παραπέρα, είμαστε αρκετοί καθυστερημένοι εδώ μέσα έτσι κι αλλιώς,
πάντα ήμασταν, θα μας λείψουν αυτοί; Θα είχε κάποιο ενδιαφέρον ωστόσο το να μπουν αυτοί που μούντζωναν τα πάντα να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μούντζα.
Το er λειτουργούσε και πριν τις μούντζες-πινκς, θα λειτουργεί και μετά, σιγά την απώλεια. Είναι υπέρ του να μείνουν κόσμος που «δεν τον ένοιαζε». wtf.
Η ουσία του like/pink ήταν πάντα να αποφεύγονται εντελώς ανούσια ποστς τύπου "+1", "Συμφωνώ" και "Ό,τι είπε", ώστε να διατηρείται μια συζήτηση πιο "καθαρή".
Spoiler
Κι απέτυχε παταγωδώς.
Να μείνουνε οι μούντζες/πινκ γιατί χρησιμεύουν πολύ στο "ανέκδοτα" και στο "Youtube" θρεντ.
καταρχήν, αυτό.
ακόμη και σε τοπικς στα οποία θα μπορούσε να είναι όντως χρήσιμο, όπως στις σειρές και τις ταινίες, πιο πολύ με ενδιαφέρει η γνώμη ενός χρήστη με τον οποίο ξέρω ότι έχω παρόμοια γούστα, παρά η συνολική απήχηση στο κοινό. οπότε προτιμάω τα ανούσια +1 και thumbs up γιατί τουλάχιστο ξέρω από ποιον προέρχονται.
Μήπως παραδίνετε βαρύτητα στο νόημα της μούντζας; Δηλαδή λέτε για ψυχολόγους, για κομπλεξισμούς κλπ. Παιδιά, ένα φόρουμ είναι, ένα κωλοδιαφημιστικό σ' ένα επαρχιακό κανάλι, κι άμα μας μουντζώσουν κάποιοι δεν έγινε κάτι, προς τι τέτοια ευθιξία;
(όχι δε θεωρώ πως απευθύνονται σε μένα οι χαρακτηρισμοί, ποτέ δε μούντζωνα συστηματικά ή μνησίκακα)
εγω ειμαι υπερ του να μεινει η καρδια και οχι η μουτζα .
σκατά.
πήγα να πινκάρω φρικ.
μπορούμε βέβαια να γεμίσουμε τα θρεντς με ποστς τύπου "επώνυμη σε φρικ" κλπ 8)
#anarchy_in_er
ας είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι είχαν πλάκα τα πινκς/μούντζες. και ποιος δεν κοίταζε τα ποστ του για να δει τα αποτελέσματα. από την άλλη, προσωπικά, ποτέ δε με ένοιαξε για τις μούντζες, ακόμη κι όταν τις έτρωγα στο self promotion, ήξερα ότι το πρόβλημά τους ήταν και είναι προσωπικό μαζί μου κι όχι με τις μπάντες. το θεμα ειναι να ζυγίσουμε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα αυτού. για μένα, πολλές φορές λειτουργούσαν αποτρεπτικά για ένα νέο πόστ. όχι βέβαια από φόβο αποδοκιμασίας, αλλά από την άποψη της επανάπαυσης. μου αρκούσε μία μούντζα ή ένα πινκ, αντί να γράψω την άποψη μου. έστω κι αν είναι ένα "γάμησε" ή ένα "βούλωνε". καθώς θεωρώ πως από τη στιγμή που υπάρχει κίνητρο διαλόγου θα αναπτύξεις παραπάνω τις σκέψεις σου. οπότε ελπίζω πως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στον διάλογο. υπάρχει φυσικά η περίπτωση να ξενερώσει κόσμος και να αποτύχει ή απλά να μην αλλάξει κάτι. όπως και να έχει όμως, θεωρώ πως αξίζει να το δοκιμάσουμε.
Όλους μας νοιάζουν οι μούτζαι/πινκς λίγο ή πολύ, χθες προχθές έκανα ένα ποστ κάτω απο το ντουλαπάκι της Drumsick και έγραψα απλά "γάμησε :thumbsup:". Το ποστ αυτό ακολούθησαν 4-5 μούτζες, μπορεί η μια απο την ίδια την Ντραμσικ αλλά οι άλλες από τους κλασικούς "Ω ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΛΕΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ" ή ξερωγώ τον Ονιμπότσο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνητρο διαλόγου στις περισσότερες περιπτώσεις που είναι έτσι, αν κάποιος θέλει απλώς να βγάλει κομπλεξ δεν θέλει να το κάνει εκτεθειμένα (γιατί θα φάει κι αυτός μούτζες - μουτζινσεψιο!). Εγώ ο ίδιος τον Ονιμπότσο τον μουτζώνω συστηματικά σε τελείως άκυρα θρεντ, απλώς και μόνο γιατί ξέρω πόσο πολύ τον τσατίζει.
Η δίκη μου πρότασις ήταν πάντα: Ανοιχτό voting system με επώνυμα πινκς/μούτζες. Πατάς πάνω στο εικονίδιο και σου δείχνει ποιοι μουτζωσαν/ποιοι πινκαραν.
Δεν είπα πως δε μας νοιάζουν πινκ/μούντζες, είπα πως είναι υπερβολή να φαντασιωνόμαστε ψυχανώμαλους που μας μουντζώνουν δόλια και με σκοπό να μας κάνουν βουντού και να μας ματιάσουν.
ποιος το κάνει αυτό; ^
από την άλλη ο ικόνοκλαστ μπορεί να είναι ακριβώς το αποπάνω για τον ονιμπότσο, λολ! να πάνε στο διάολο και τα πινκς κι οι μούτζες.
Kingdom Gone, δεν αναφερόμουν σε σένα πάντως. Το ποστ το έγραψα πριν διαβάσω το δικό σου. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις. (θα πίνκαρα)
Ναι αλλά ο Ονιμπότσο αξίζει τις μούτζες απο όπου κι αν πρόερχονται.
Να τώρα πχ λέω τέτοια και κανείς δε μπορεί να με μουτζώσει.
χαχαχαχα να ας πούμε η μία από τις μούτζες ήταν δικιά μου γιατί είχε ήδη αρκετές και μου φάνηκε πολύ αστείο να είναι γεμάτο μούτζες αυτό το πολύ ξεκάρφωτο κι ουδέτερο ποστ.
στο music χεστήκαμε, αλλά πόλιτιξ και αθλέτιξ χωρίς μούτζες είναι κάπως άνοστα. τουλάχιστον βλέπεις πως μπορεί να ποστάρουν 20 άτομα τη μέρα, αλλά υπάρχουν 30 shadow users που θα μουτζώσουν τα κλασικά ποστ του βλάκα του φόρουμ και θα υπάρξει μια κάποια σύνδεση, ενός μεταφυσικού τύπου thumbs up, "είμαστε κι εμείς εδώ αδέρφια, flamάρετε για μας!".
Εναλλακτικά προτείνω αντι για μούτζα/πινκ να μπει η δυνατότητα βαθμολόγησης του ποστ σε κλίμακα -10~+10 και να μετράει αθροιστικά στο XP του κάθε χρήστη.
Να γουστάρουν και λίγο οι άρρωστοι gamers του φόρουμ.
π.χ. τώρα με μουτζοπινκ ενεργοποιημένα θα βλέπαμε στο φτερό πόσοι συμφωνούν με την υπέροχη αυτή ιδέα μου
Επί της ουσίας: Μάλλον είναι καλύτερα χωρίς μουτζοπινκ αλλά ίσως βοηθάνε σε μερικές περιπτώσεις.
Οπότε, αν γίνεται, ίσως θα μπορούσαν δοκιμαστικά να μείνουν επιλεκτικά μόνο σε κάποιες θεματικές ενότητες κι όχι παντού.