οκ, διαβασαμε πολλα σε αυτην κουβεντα που πονεσαν τα μυαλα μας
οι sleep ομως πως κολλησαν μπρε;
οκ, διαβασαμε πολλα σε αυτην κουβεντα που πονεσαν τα μυαλα μας
οι sleep ομως πως κολλησαν μπρε;
δεν είναι η επόμενη μπάντα που φέρνει η venerate;έχεις δίκιο σόρι, κάποια παλιά αφίσα θα είδα. εννοούσα βέβαια οτι για να φέρνει τις πιο αντεργκράου μπάντες η venerate θα πρέπει να κάνει και κάποια πιο high profile lives.
Καϊλέσα Θεσσαλονίκη 70 εισιτήρια κσερογο, Κοσμικ Ντεντ Θεσσαλονίκη 45 , Μαρς Ρεντ Σκάι Λαρισσα / Θεσσαλονίκη μαζί με το ζόρι αν έφτασαν τα 60 εισιτήρια , Αθήνα να έκοψαν 90?
Οπότε εφόσον δεν είσαι η Ολγα Κεφαλογιάννη (:pink: :pink: :pink:) να κάνεις events με λεφτά άλλων αποδέχεσαι την πραγματικότητα, κάποια events για τους promoters είναι για την "οικονομική μαγιά" για να φέρουν και άλλα όχι τόσο γνωστά πράγματα. Από την στιγμή που για την δική μου την Αθηναϊκη καμπούρα μιλώντας βλέπω στα λάιβ τους ίδιους και τους ίδιους , ναι καταλαβαίνω γιατί θα φέρουν ξανά τους κλατς που τελικά ΚΑΙ ΣΊΓΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΜΠΟΡΙΚΉ ΜΠΆΝΤΑ .
Στο κάτω κάτω οι promoters δεν είναι όλοι Ντέμης ιλεβεν προντάξιονς να βαράει μια δυο κανονιές και να χάνεται. Ούτε είναι και DiDi να έχουν την πολυτέλεια του δικούς του χώρου και τα χιλιάρικα του κάθε μεγαλέμπορα που θα διαφημίζεται στο καλός ή κακός σούπερ αναγνωρίσιμο Rockwave.
Και με βάση αυτό πετάω και μια ιδέα, ψήνεστε να κάνουμε μια "φάση" συνέντευξη με ερωτήσεις στους προμότερς από την πλευρά μας σαν κοινό , τι θέλουμε τι μας νοιάζει , τι γουστάρουμε τι μας πωρώνει και τι μας χαλάει ?
Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου σαν δομή και σαν πραγματικότητα , ώστε να πάρουμε ειλικρινείς απαντήσεις και όχι απαντήσεις για να μας χαϊδέψουν τα αυτιά.
δε θα 'ρθουν μαζί τελικά. :sad:
Quote:
Dear Athens, Greece.
PLACEBO will be with you at the 'Yard Of Peace & Friendship Arena' on the 8th August 2014.
Tickets on sale on the 11th March next week.
Yard Of Peace & Friendship Arena....
σα να λέμε το Ωδείο του Σφυριού του Μεταλλουργού.
Έχεις δίκιο φυσικά για την χαμηλή προσέλευση σε τέτοια λάιβ (Kylesa ήμουν ένας απο τους 70 στην θεσσαλονίκη, στα άλλα 2 δεν μπόρεσα να πάω, για οικονομικούς κυρίως λόγους, γιατί για μερικούς απο μας κάθε λαιβ κοστίζει πέρα απο ξύδια και εισιτήριο, +20 ευρω βενζίνη περίπου). Τον χειμώνα που μας πέρασε, πήγα σχεδόν σε όλα τα λάιβ(αυτού του ήχου ας πούμε), που έγιναν στην συμπρωτεύουσα και τα περισσότερα ενώ ήταν πολύ αξιόλογα, είχαν πολύ βαριά περί τα 100 άτομα με χαμηλό μάλιστα εισιτήριο. Δύο live με εισιτήριο 25 euro και την μπύρα στα 5 ευρώ ήταν αυτά καναν sold out ή σχεδόν sold out, το ένα ήταν οι Black Angels και το άλλο οι αμερικανοτσομπάνοι Clutch. Πού ήταν αυτοί οι χιλιάδες μουσάτοι που ξοδέψαν πρόθυμα τα φράγκα τους σε αυτά τα 2 live όλη την υπόλοιπη συναυλιακή χρονιά;
Το σχόλιο μου αφορούσε κυρίως το "κοινό" της πόλης το οποίο ξαφνικά χάνεται σε όλα τα υπόλοιπα live. Για Αθήνα αν και δεν γνωρίζω καλά (και δεν με νοιάζει πλέον γιατί δεν πρόκειται να ξανακάνω 500+ χιλιόμετρα για να δώ λάιβ εκεί), νομίζω ότι κι εκεί απο αυτά που λέτε κάποιοι, είναι ίδια φάση ο κόσμος.
Ωραία η ιδέα σου, πάντως.
Οι μουσάτοι είναι σπίτια τους, όπως ήσουν κι εσύ επειδή δεν είχες φράγκα στην τσέπη σου. Μόνος σου το πες.
Επίσης είπα οτι πήγα στα περισσότερα λαιβ του χειμώνα που πέρασε και έβλεπα πάντα τους ίδιους 50-60 σε κάθε λάιβ. Οι υπόλοιποι χίλιοι είχαν λεφτά μόνο για κλάτς και για κανένα άλλο λάιβ σε όλο αυτό το διάστημα. Πολύ περίεργο "κοινό".
εκεί θέλω να καταλήξω. Ότι καλά κάνουν και φέρνουν ονόματα που γεμίζουν γήπεδα, και με τα έξτρα φράγκα παίζει να τα επενδύσουν και σε κανένα λιγότερο γνωστό όνομα.
Δεν εξετάζουμε εδώ "φρονήματα" , αν πάει ο άλλος στα λάιβ ή όχι. Εδώ βλέπουμε πόσο εφικτό είναι να φέρνεις λιγότερο γνωστές μπάντες, και τελικά τι κέρδος μπορεί να έχεις σαν ακροατής/θεατής.
Ο κάθε άνθρωπας χαλάει το μπακίρι του εκεί που νομίζει αυτός, και εγώ νταβατζής δεν γίνομαι στην τσέπη κανενός.
Αγάπες και We are the youth gone wild!
και όταν περάσω από Σέρρας θα πιούμε και μια μπύρα παρέα ε!
Ντάξει δεν κάνουμε και κουμάντο στην τσέπη του καθενός, αλλα ένα 10ευρo + κανα μπυράκι μία φορά στις 10μέρες για να γουστάρεις και να στηρίξεις ταυτόχρονα ένα live σκηνικό δεν νομίζω ότι είναι σοβαρό ποσό. Άσε που για μας που είμαστε εκτός Θεσσαλονίκης τα λάιβ που για τους εντός κοστίζουν 15 για μάς φτάνουν το 50αρικο πολλές φορές μαζί με βενζίνες κλπ. Κι όμως πάμε χωρίς να χουμε καν σταθερό εισόδημα κάποιοι. Περί ορέξεως βέβαια έχεις δίκιο, αλλα είναι κρίμα όπως και να χει να πηγαίνουν άπατα πολύ ωραία λάιβ και κάτι τέτοια να είναι sold-out.
Ευχαρίστως να πιούμε καμμια μπύρα με Σώτο κλπ, ακόμα και Σαλόνικα αν βολέψει. Απο Σέρρες έχω φύγει εδώ και κάποιο καιρό (και δεν έχω αλλαξει το location όντως), αλλα πηγαίνω που και πού.
Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακούω ακόμα την ίδια μουρμούρα περί συναυλιών. Οι Wooden Shjips μου χαν πει κάποτε (τςςς) ότι είχαν παίξει λάιβ στην Washington με κοινό 8 άτομα, και επί εποχές Dos, όχι όταν ήταν άγνωστοι. Δεν είναι κακό καμιά φορά να παραδεχόμαστε ότι είμαστε σε μία κουλτούρα "δύσκολη". Οι τζαζίστες παίζουν 70 χρόνια σε μισοάδεια μαγαζιά, τι να πουν κι αυτοί.
sekitouroum με βάση αυτά που λες, δεν υπάρχει κοινό στην πόλη, είναι οι ίδιοι 100 που πάνε σε όλα τα λάιβ. Οι άλλοι είναι οι δήθεν και οι τρέντηδες μουσάτοι με τα τατουάζ μανίκια που θα πάνε να τα σκάσουν μόνο στους τσομπάνηδες τους Clutch. Άρα κάνεις λίγο σαν τον Τσάμη, "μα πώς μπορείτε να πηγαίνετε στους Kreator και να μην κάνετε sold out στους warlord μου;".
Eπίσης ξέρεις ε, αν οι Kylesa μάζευαν κάνα 1000άρικο κόσμο και αντί για το 8μπολ έπαιζαν στο πρίνσιπαλ, στάνταρ θα ερχόντουσαν και του χρόνου για "διασκευή wind of change με αναπτήρα". Και τότε θα γκρίνιαζες που ξαφνικά έμαθαν όλοι τους Kylesa και πού είναι όλοι αυτοί στις άλλες συναυλίες των 60 ατόμων που πάνε άπατες κλπκλπ.
Ο σαμπρέλας τα λέει ωραία.
Αυτό με τα 100 άτομα τελικά ισχύει, συμφωνώ. Αυτό λέω βασικά, ότι δεν υπάρχει στην ουσία κοινό αλλα μιά μεγάλη και κάπως περίεργη παρέα. Τον Τσάμη και τις απόψεις του δεν τις ξέρω, αλλα πραγματικά δεν υπάρχει κοινό οταν ένα λάιβ γαμάτου αμερικάνικου ψυχεδελικού γκρούπ μπαίνει μέσα γιατί είχε 30 άτομα(πχ Oscilation) και ένα λάιβ που έχει περίπου το ίδιο target group να το πω, με ακριβότερο μάλιστα εισιτήριο, κόβει 1000 εισιτήρια.
Οσο για τους Kylesa νομίζω ότι είναι αρκετά γνωστοί και μου φάνηκε πραγματικά πολύ περίεργο, που ήταν σχεδόν άδειο ακόμα και το 8ball. Επίσης αν ξαναπαίζαν σε 6 μήνες με ακριβό εισιτήριο και χωρίς κάποιο καινούργιο άλμπουμ ή κάτι τέτοιο φυσικά και δεν θα ξαναπήγαινα.
Ο σαμπρέλας καλά τα λέει για τους προμότερς και συμφωνώ εν μέρει. Οι προμότερς κάνουν την δουλειά τους. Εγώ όπως είπα και πριν, μιλούσα για το κοινό.
Ρε παίδες πάντως, μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μπάντες (και με κόσμο) που στο παρελθόν ούτε που φανταζόμασταν?
Παρατήρησή μου είναι ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα (Αθήνα μιλώντας, για πάνω δεν ξέρω) υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο target group που τιμάει (άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο) τέτοιου είδους μπάντες. Έχει δημιουργηθεί και ένα ρευματάκι (με μαμά τη σπιναλόγκα) και από εγχώριες μπάντες στο ίδιο μήκος κύματος μουσικής. Ε, αυτός ο κόσμος θα αναδείξει και μπάντες που θα κάνουν και πολύ μεγαλύτερο hype. Οι Clutch ξεπήδησαν από αυτό, και έγιναν "μόδα". Από τις εγχώριες, οι Planet of Zeus κάναν το ίδιο ξερω 'γω. Σκεφτείτε λίγο, οι Nightstalker μάζευαν πάντα τα μιλούνια που μαζεύουν την τελευταία 3ετία? Θυμάμαι το 2010 planet και στόκους στο ΑΝ παραμονή χριστουγέννων και να χωράμε όλοι ανετότατα! Αυτή τη στιγμή το ΑΝ είναι μικρό για να τους χωρέσει. Φέτος έφαγα και πόρτα λόγω του ότι ήταν φίσκα. Θα γέμιζαν πριν κάποια χρόνια οι Graveyard το gagarin πχ?
Γενικά είναι ένα ωραίο topic για καινούριο θρεντ αυτό, σε σχέση με την Ελλάδα, τον toxic babies in rock 'n' roll land εγχώριο ήχο που ξεπηδάνε συνέχεια διαμαντάκια, το target group που τώρα τα τιμάει και τα ακολουθεί και που πριν 5-10 χρόνια δεν υπήρχε. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που έχω εγώ. Παύλε, σαμπρέλα, ικόνο και λοιποί δώστε φώτα.
Ντισκάς μοφος
Πάντα όχι αλλά εύκολα λίγο μετά το Just a burn, χοντρικά ας πούμε από το 2006 κι έπειτα.
Και με ταρίφα στο εισιτήριο 12 ευρώ στην Αθήνα, όχι 5 που λέει ο Φρηκ.
έντιτ: για την κατάσταση με τους Κλατς στη χώρα μας πάντως αναλαμβάνω την ευθύνη, όλα ξεκίνησαν όταν τους πήρα συνέντευξη για το ERmag χαχ
μουσια.
Αχαχ, η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να τους παρακολουθώ εδώ και κάμποσα χρόνια, όπως και γενικότερα τη Σκηνή. Αλλά για να πω και εγώ την αποψάρα μου, δεν καταλαβαίνω γιατί τα παράπονα, όποιος δε γουστάρει δεν πάει, δε θα είναι λιγότερο τρου οπαδός αν έχουν παίξει στην πόλη του πέντε φορές και τους έχει δει δύο ξερωγω. Ανάλογα παράπονα περί Placebo είναι διαφορετικά γιατί ήταν πάντα η προβλέψιμη λύση σε φεστιβάλς όπου περιμένει κάποιος να δει κάτι ιδιαίτερο, αναφέρθηκε και νωρίτερα νομίζω αυτό.
Επίσης, δε βοηθάνε και τα ξεσπασματα διοργανωτών στα φέισμπουξ αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.
Μια μέρα πριν, οτι ναναι.
http://www.fuzzclub.gr/wp-content/up...9_n_allagi.jpg
Είναι αυτό που έχεις φάει την μακαρονάδα, άλλα επειδή παίζει και μια πίτσα που έχεις παραγγείλει, τρως και την μισή πίτσα και μετά ...παθαίνεις δύσπνοια.
Λαιμαργία - απληστία, παρόμοια πράγματα, "πωπω... ξεπούλησαν πάλι τα εισητήρια, έλα να μαντρώσουμε τα πιτσιρίκια σε καμιά μεγαλύτερη στάνη, να βγούν και τα έξοδα για την Μύκονο τον Αύγουστο."
Δεν κράζω, απλά παρατηρώ, γούστα βγάζουμε. ;)
Μετά την τριανταρού για Deftones, δεν έχω φράγκο για να παρευρεθώ εκεί.
Ούτως ή άλλως τους έχω δει τις 3 προηγούμενες φορές, οπότε δε βαρείς