Parasight, η λέξη που εστίασα είναι η καλύβα βέβαια, αλλά δεν γαμιέται!
Fixxxer πέσε για ύπνο ρε ψηλέ, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας από τον adam (πρώτο μου πινκ στον τύπο, φαντάσου) θα 'πρεπε να ποστάρεις όταν λείπουμε για διακοπές
Printable View
Parasight, η λέξη που εστίασα είναι η καλύβα βέβαια, αλλά δεν γαμιέται!
Fixxxer πέσε για ύπνο ρε ψηλέ, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας από τον adam (πρώτο μου πινκ στον τύπο, φαντάσου) θα 'πρεπε να ποστάρεις όταν λείπουμε για διακοπές
ΑΝΕΤΟΤΑΤΑΤΑΤΑ.
Αρκεί βέβαια να έχω μια δουλειά εγώ και η σύζυγος. Ένα μικρό νησάκι είναι ό,τι πρέπει. Δε θα προτιμούσα κάποιο κορφοβούνι, θέλω θάλασσα.
Έχω γίνει λίγο παράξενος τελευταία και με ενοχλούν πολλά στην πόλη. Ο παπάρας που μου κλείνει την πυλωτή για να μπει δίπλα στα φρουτάκια να παίξει, ο γελοίος που περνάει με κόκκινο, η πολυκοσμία το στριμωξίδι, οι αποστάσεις, ο θόρυβος. Θέλω άπλα.... την ησυχία μου από τον γείτονα, να παρκάρω εξω ακριβώς από την πόρτα μου να έχω κηπάκο, να βγαίνει το παιδί μου και να γίνεται μέσα στις λάσπες, να παίζει και να μην έχω την έννοια που θα πάει και ποιος θα του κολλήσει. Να παίρνω το βαρκάκι μου καινα πηγαίνω όποτε μου καπνίσει για ψαροντούφεκο και ψάρεμα.
Καταλάβατε μέσες άκρες ε;
Γάμησε τα, και δεν θα σκέφτεσαι και τις βενζίνες.
Το πράμα προχωράει με αργούς ρυθμούς (γαμώ το πασόκ πελοποννήσου) αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, σε δύο χρόνια από τώρα το Λητς θα έχει γίνει υβριδικό μοντέλο αθηναιομανιάτη.
Δεν ξέρω αν θα την παλέψω, τριάντα χρόνια ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ δε σβήνουν έτσι απλά, αλλά τι να κάνεις.
Εντάξει,για εμένα η Αθήνα θα είναι πάντα το καλύτερο μέρος για να ζήσω στην Ελλάδα.Και όταν λέω Αθήνα μην φανταστεί κανείς την Ομόνοια ξέρω γω γιατί υπάρχουν και περιοχές που είναι χωριά τόσο από θέμα κόσμου όσο και από άποψη κίνησης.Βασικά εγώ ζω στην Αθήνα αλλά έξω από το κέντρο και μπορώ να συνδυάσω π.χ βουνό,θάλλασσα,πόλη σε λιγότερο από μία ώρα.Επίσης ένα + στην Αθήνα το αίθριο κλίμα που ευνοεί κατά την δική μου γνώμη.Τώρα όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πάει στο χωριό για να κάνει καλύτερη ζωή then go for it.Επίσης κακό μεγάλο που έχει η Αθήνα (το κέντρο εννοώ) είναι ότι σε αποξενώνει από αυτό που πραγματικά ήταν η ζωή,δηλαδή το να είσαι κοντά στη φύση.
στα λόγια ναι και εγώ θα ήθελα να φύγω και να πάω ζήσω στην Κερκίνη και να τρώω αυγά με καβουρμά το πρωί και βουβάλι στιφάδο για μεσημεριανό αλλά υπάρχει μια γενική υπεραπλούστευση των καταστάσεων και των συνθηκών που μια τέτοια απόφαση δημιουργεί. όσοι δηλαδή θέλετε να φύγετε θα το κάνατε έχοντας την σιγουριά μιας καβάτζας από πίσω ή θα προσπαθούσατε να ξεκινήσετε κάτι από το μηδέν στην επαρχία, γιατί δεν νομίζω κανένας να πιστεύει οτι αν έχεις ένα μπαχτσέ με πιπεριές και αγγουράκια όλα τα προβλήματα λύθηκαν. η ζωή στην επαρχία είναι πιο δύσκολη από την ζωή στην πόλη από όποια πλευρά και αν το δεις.
εγώ έχω σπίτι στο χωριό και αν πάρω 5 αποφάσεις για να αλλάξουν μερικά πράγματα στην ζωή μας, μπορώ να πάω να ζήσω εκεί, αλλά δεν το θέλω, δε μου χρειάζεται, δεν είναι αυτό που λείπει από την ζωή μου. και εδώ θέλω να πω πως συνήθως οι συνθήκες στις οποίες ζει ο καθένας επηρεάζουν άμεσα το πόσο εύκολα λέει το "φεύγω άνετα". εγώ δεν ζω στην πόλη, ζω σε προάστιο και δεν με πλήττουν τα "κακά" της διαβίωσης σε πόλη. έχω επίσης σπίτι σε χωριό και πηγαίνω τακτικά οπότε δεν νιώθω να μου λείπει η επαρχία.
Πιστεύω να βλέπεις την αντίφαση στο post σου.
Επίσης μιλώντας πέρα από οικογένειες, δεν ξέρω τι ακριβώς πρόγραμμα εργασίας έχεις για να μπορείς να τρως σε μια καθημερινή μέρα τρεις ώρες για να ΠΑΣ και να ΓΥΡΙΣΕΙΣ από τα φιλαράκια σου, με το 8ωρο απλά ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ίσως γίνει κάποιες φορές στην αρχή. Από ένα σημείο και μετά, απλά είναι ψυχοφθόρο και προτιμάς να ξεκουραστείς.
Άλλωστε την "καλύβα" την είπα κυριολεκτικά. ΟΚ.
Ελα μωρε ποια αντιφαση. Οταν λεω "εσενα και τους φιλους σου", το εσενα περιλαμβανει την οικογενεια σου, αφου το εχω αναφερει ηδη στην ακριβως προηγουμενη προταση.
Επισης, ποιος μιλησε για καθημερινα, ημαρτον. Μια φορα τη βδομαδα ομως μπορω να τους βλεπω, και δυο ισως αμα τυχει να κανονιστει κατι καλο μεσοβδομαδα. Δε νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο.
Ε μα πώς εξαρτάται από σένα, αφού οι οικογένειακές υποχρεώσεις είναι η όλη τροχοπέδη, θα με τρελάνεις.
Και γενικά μιλάμε από διαφορετική σκοπιά, είσαι εργένης και μου λες "δε νομίζω να είναι και τόσο δύσκολο" να ταξιδεύω όποτε γουστάρω για να πάω για καφέ. Για σένα, δεν είναι. Αλλά όχι και να μου το κάνεις γενικό κανόνα. Εδώ έχει πάρει φωτιά ο κώλος μας.
Όποιος δεν έχει ζήσει στη γαμημένη επαρχία να μη μιλάει για το "πόσο γαμάτα θα 'ναι" να ζεις εκεί ως ενήλικας. Για καλό δικό του δηλαδή, όχι τίποτα άλλο. Πέρασα όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια σ' ένα χωριό ουσιαστικά, σ' ένα βουνό, στο δάσος. Το οποίο και ήταν υπέροχο και μου άφησε πάμπολλες δυνατές παιδικές μνήμες, μυρωδιές, ξέρωγωτι. Το πρόβλημα άρχισε από τα 15-16 και μετά, οπότε και διευρύνθηκαν λίγο τα ενδιαφέροντα και έπρεπε να αρχίσω να έχω επαφές με την πόλη για καφέδες/σινεμάδες/γκόμενενς/ρεστωράν/κοσμηματοπωλεία/εστιατόρια. Από τον πρόλογο στην ενήλικη ζωή δηλαδή.
Ε λοιπόν δεν υπάρχει κάτι πιο βαρετό, πιο μίζερο, πιο ακίνητο και πιο θλιβερό από τη ζωή στην επαρχία. Κι όσο μεγαλώνεις, τόσο χειρότερα γίνεται. Όπως σας το λέω μαλάκες, έχει ρουφήξει νιάτα μέσα από ψυχές αυτός ο βόθρος που λέγεται Πάτρα.
Μακριά.
!!!!!!!!~!!!!!!~!~!!!!!!
1ον, μια χαρά μεγαλώσαμε επαρχία και ξέρουμε τι λέμε. Και επίσης, μη λέμε συνέχεια τα ίδια, "επαρχία" δε σημαίνει απαραίτητα απομόνωση και μοναχισμός, έλεος δλδ. Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις, όχι μόνο τα δύο άκρα:
http://www.trendir.com/house-design/...in-house-2.jpg
http://www.washingtoncitypaper.com/b...ro_in_smog.jpg
(είπα να βάλω καμιά εικόνα γιατί κάποιοι εδώ δεν καταλαβαίνουν αλλιώς)
2ον, εσύ μιλάς για τα 15-16, εγώ σου μιλάω για τα 35-40. Για πιο πριν, όντως η πόλη είναι πιο ελκυστική, ξαναναφέρθηκε.
Καλα κοιταξε, επειδη δεν εχω παιδια και οικογενεια ακομα (ή και ποτέ), προφανως δε μπορω να μιλησω επι ισοις οροις για το συγκεκριμενο θεμα, και καταλαβαινω οτι μπορει να αλλαξει η αποψη μου καποτε. Αλλα οκ, τους κανονες στην οικογενεια τους κανονιζει ο καθενας με τη γυναικα του οσο μπορει, και με γονεις ή αλλους συγγενεις που βοηθανε. Δεν το κανω γενικο κανονα φυσικα, αλλα εχω και φιλους που εχουν ηδη παιδια, και παρολο που και αυτων εχει παρει φωτια ο κωλος τους λογω δουλειας και παιδιων και ολων μαζι, ε μια φορα τη βδομαδα καταφερνα να τους δω οταν ημουν Ελλαδα, κι αν οχι, εστω μια στις 15. Φυσικα καθε οικογενεια ειναι διαφορετικη περιπτωση, απλα ετσι οπως το βλεπω απο τους περισσοτερους συνομηλικους ή λιγο μεγαλυτερους με οικογενειες, φυσικα και χανονται παρα πολυ οταν αρχιζει ολο αυτο το πανηγυρι, αλλα οσοι σκιζονται λιγακι καταφερνουν να μη χασουν επαφη. Τελος παντων, ειρηνη υμιν γενικα και πουτσα στον βλακοτνικ.
o krux τα λέει καλά σε γενικές γραμμές. η κάθε κατάσταση έχει τα υπέρ και τα κατά. ο καθένας τα ζυγίζει και βλέπει.
τα ζώα, τα χωράφια, ο κήπος κτλ θέλουν φροντίδα, καθημερινή αφοσίωση και πολύ πολύ προσωπικό χρόνο. σκέψου να έχεις και δουλειά ταυτόχρονα. κάποιος που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να μη βλέπει τις μακροχρόνιες ωφέλειες που σου προσφέρουν και να μην την παλεύει. επίσης, χρειάζονται "εργατικά χέρια". αν δεν ασχολείται όλη η οικογένεια τουλάχιστο, δύσκολα βγαίνουν πέρα οι υπαίθριες εργασίες (εκτός αν αυτή η απασχόληση είναι και η μοναδική). είναι 321573 πράγματα και δυσκολίες που μου έρχονται στο μυαλό και πρέπει κάποιος να σκεφτεί πριν κάνει ένα τέτοιο βήμα. προσωπικά, επειδή μεγάλωσα σε τέτοιες καταστάσεις, δεν το αλλάζω με τίποτα και τα 10 χρόνια που έμεινα αθήνα μου έλειπε αυτή η φάση. δεν είναι για όλους όμως.
Σαφώς η πόλη έχει πάμπολλα πλεονεκτήματα και είναι χαζομάρα να κάνεις μια τέτοια κίνηση αν δεν έχει τελειώσει με αυτήν, απλώς επειδή πιστεύεις αυθαίρετα πως αλλού θα είναι καλύτερα. Προσωπικά νιώθω πως σιγά σιγά τελειώνω με την Αθήνα αλλά δεν έχω σκοπό να φύγω μέχρι να είμαι βέβαιη πως δεν αφήνω απωθημένα πίσω.
Τώρα για το πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι η ζωή στην επαρχία, νομίζω το πιο ασφαλές είναι να πας να δοκιμάσεις πριν τα μαζέψεις και φύγεις, δουλεύοντας εθελοντικά σε κάποια φάρμα πχ ή μένοντας σε κάνα γνωστό, αν έχεις αυτή την πολυτέλεια.
Βασικά, οκ όσοι το σκέφτεσται έχετε κάποιες δουλειές ή κάποιο πτυχίο για δουλειά πόλης. Στο πλάνο σας για αποκέντρωση είναι βιολογικές καλλιέργειες να καλπάζετε πάνω στην Ντόλυ σας μαζεύοντας το κοπάδι τα βουβάλια σας κάνοντας ένα Μάλμπορο ή σκοπεύετε να γίνετε γραφίστες/προγραμματιστές/ηλεκτρολόγοι/γουατέβερ στην Άνω Ραχούλα;
Επίσης κρουξ, προφανώς αμα είχαμε φράγκα όλοι θα θέλαμε να μένουμε στο Ωραίοκαστρο ή στο Πανόραμα ή σε κάποιο προάστιο που να 'χει γύρω γύρω δεντράκια,βουναλάκια και όχι 7όροφες και ΑΛΒΑΝΟΥΣ.
υγ: στο χωριό μου που πήγα πρόσφατα για μια κηδεία (χωριό 100 κατοίκων, 50μ από την συνοριογραμμή για πγδμ ήταν ένα πρεζάκι το οποίο έβγαζε μεροκάματο από το να ανοίγει ΤΑΦΟΥΣ σε κάθε κηδεία. Αυτός το 'χει πιασει το νοημα του θρεντ.
Η Αθήνα είναι αυτή που τελειώνει, ή τουλάχιστον το «μόρφωμα» Αθήνα.
Δεν πρέπει να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, η τεχνολογία έχει καταφέρει πια να εξαλείψει την όποια πολιτισμική υστέρηση και αυτός για κάποιους ήταν ο μόνος λόγος που τους απέτρεπε από το να εγκαταλείψουν τη μεγαλούπολη.
Καλα ηρεμηστε λιγο ομως. Και τι ειναι η πολιτισμικη υστερηση;
1:14
τι φράγκα ρε. ο κουμπάρος μου νοίκιαζαν 60τμ στο κέντρο σε πολυκατοικία 40 χρόνων με μούχλα στα ταβάνια και πλήρωναν 350€, επειδή κέντρο. και έχει καμία 2ετία που ανέβηκαν Ωραιόκαστρο και μένουν σε μαιζονέτα 120τμ 5ετίας με 380€ και γύρω γύρω δέντρα και ηρεμία. μυαλό θέλει.
Dythor πουλάκι μου δεν είμαστε όλοι 20.
Και δεν διαφωνούμε ότι στα 20 (και 25 και 28 και 30 να σου πω) θες μια μεγαλούπολη.
Αλλά εμένα δεν με νοιάζει πλέον το μπαράκι , το φλερτ , το έξω , και "τα ζωντανά φώτα της πόλης". Θέλω άλλα πράγματα που πιστεύω μπορεί να μου το προσφέρει το μέρος που έχω επιλέξει να πάω.
Και φυσικά έχω βάλει στα + και την 1 ώρα μακριά από την Θεσσαλονίκη και 1 ώρα από τα Γιάννενα , οπότε μπορεί να μου καλύψει και κάποιες πιο "εξεζητημένες" ανάγκες.
τωρα το παρατηρησα, ο Dythor ειπε κοσμηματοπωλεια; :|
Για να τα σπάει βρε χαζέ.
Μπορει απλα να του αρεσει να τα κοιταζει...!
Ον Τοπικ:
Ε ηδη η αλλαγη σε μια, συγκριτικα με την αθηνα, μικροτερη πολη εστω και του εξωτερικου, εχει το καλο των μικροτερων αποστασεων χωρις υστερηση στις επιλογες. Αν και καποιες φορες μου λειπει το χαωδες της Αθηνας (και μερικα ακομα χαρακτηριστικα και στοιχεια της).
Η επομενη μεταβαση σε καποιο παραθαλλασιο παραδεισο με τα απαραιτητα στην Ν. Αμερικη ειναι το επομενο βημα αλλα δεν εμαι σιγουρος οτι θα το κανω.
μινμιν, θα 'ρθω 'κει δίπλα σε κανά 3-4 χρονάκια. σε φάση λέω να πάρω και ζωάκια και να φτιάξω κήπους κτλ. απλά ακόμη έχω σχολές και τσίτες. βέβαια δε ξέρω αν θα αντέξω τους συγχωριανούς μου και ίσως τη ψάξω να καβατζωθώ στην εγκαταλελειμμένη πλέον κατασκήνωση λίγο πιο έξω.
Εμενα ακομα κ στις μεσες λυσεις τυπου κωμοπολη με προβληματιζει το θεμα παρεα και των ατομων που να μπορεις να πεις 2 πραγματα παραπανω.
Δηλαδή πως κανεις καινούριους φιλους στα 28 και στα 30?
Εχω μεγαλώσει σε κωμοπολη και περασα γαμάτα εκει αλλά δε νομίζω ναναι το ιδιο με την παρεα μου απτο σχολειο να εχει σκορπισει σε ολο τον κοσμο.
Αυτο που με κραταει στην Αθηνα ειναι οι φιλοι μαλλον.
Αυτό και το αεροδρομιο.
Και ο συνδυασμος φιλων με αεροδρομιο.
θέμα συμβιβασμών είναι κ όχι χρημάτων και παιδικών αναμνήσεων και δε ξέρω γω τι άλλο. στην αθήνα (γιατί για αθήνα μιλάμε κυρίως) συμβιβάζεσαι και στερείσαι τα προτερήματα της "επαρχίας" και το αντίστροφο. το θέμα είναι ποια θετικά προτιμάς. της πόλης ή της επαρχίας. θέμα προτιμήσεων και προτεραιωτήτων είναι. μη το κάνετε πολύπλοκο ΚΑΙ αυτό το θέμα. απλό είναι
Spoiler
Σαμπρελινο μόνο εσύ με καταλαβαίνεις. Μάλλον πρέπει να δουλέψω στο επικοινωνιακό μου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Όσοι λέτε ότι το σκέφτεστε επειδή είστε 35-40 και όχι 20, φαντάζομαι αποκεντρώνεστε (sic) μετά του/της συζύγου. Σκοπεύετε να μεγαλώσετε παιδιά στην επαρχία δηλαδή;
μεγαλες αληθειες. νταξ επειδη εζησα ενα χρονο στη κιμωλο δε παει να πει οτι τα ξερω ολα, αλλα ειδα πολλα πραματα. και σκεφτηκα ακομα παραπανω. πρωτα απολα, αν πεις οτι μενω σε ενα μικρο μερος για το εγγυες μελλονθες καποια ασφαλεια. τι εννοω. αρρωσταινεις κανεις δειχνεις, θα την παλεψεις με τον αγροτικο γιατρο? ή θα περιμενεις να πας στο πιο κοντινο νοσοκομειο (που ποσο κοντα θα ειναι?). κιαν εισαι σε νησι τι γινεται?
μη κοιτατε τωρα που μαστε τουμπανα και δε μασαμε κτλ κτλ. δεν ειναι παντα ετσι. εγω ειμαι ρεμαλι, αλλα αν ο χ χρηστης πει παω να ζησω κιεχει και μια γυναικα κιενα κουτσουβελο, θαναι με το σταυρο στο χερι?
βεβαια απο την αλλη εχετε αναρωτηθει γιατι καθονται οι γεροι εκει και ας ειναι του θανατα? γιατι αυτο γουσταρουν δε τους νοιαζει, εκει αισθανονται καλα. ειναι ολα θεμα νοοτροπιας, θεμα πολλων παραμετρων.
οσον αφορα την κοινωνικοποιηση και το " περναω καλα"
ναι μπορεις να περασεις γαμω. δε θα εχεις το αν, δε θα βλεπεις 1000 μοντς, δε θα πινεις dark & stormy αλλα μπορεις να περασεις καλα. βεβαια πρεπει και να το εχεις. εγω δεν εχω θεμα, πιανω φιλιες ακομα και με χελωνες και κατσικες που λεει ο λογος. αλλοι δε το χουν. καλα ειναι και θεμα επιπεδου και νοοτροπιας. οι ντοποιοι δεν ειναι ουτε βλακες ουτε παρακατιανοι. τυπακια που ειχαν παει εκει και τους αντιμετωπιζαν ολους λες και ειναι λεπροι, ε δε περασαν καλα. εγω περναγα γαμω με τους ντοπιους. βασικα τους προτιμουσα.
επισης μη περιμενει κανενας οτι δε θα μιζεριασει, μαυρισει κτλ κτλ. θα το περασεις και αυτο. θα πνιγεις λιγακι αμα ειναι πολυ μικρο τομερος. δε παιζει.
(ινσαιντ ινφο λεει οτι εκει που μουν οι μισοι περναν ψυχοφαρμακα...)
εγω προτιμω τα μικρα μερη. αν μου λεγες, σε διοριζω για 5 χρονια παρο ή κιμωλο, θα σου ελεγα κιμωλο. νιωθω γαμω καιανθρωπινα και οτι ζω, με το να τους χαιρεταω ολους στο δρομο , να με χαιρετανε και αυτοι και γενικα να νιωθεις αυτο το δεσιμο. σε τοσο μικρα μερη δεν εχει κανενας να κερδισει κατι απο σενα. δε θελει να σε εκμεταλέυτει. ολα ειναι γαμω. (μαλακες υπαρχουν παντου ε).
επειδη πλατιαζω και κανω 2 πραγματα ταυτοχρονα, στο μερος που θα εμενα θα ηθελα να υπαρχουν τα εξης. χωρις αυτα δε θα μπορουσα να μεινω.
θαλασσα( βασικα θελω νησακι αλα κιμωλος. γιατι οχι και την ιδια την κιμωλο
ιντερνετ (αυτο ειναι βασικο για ολους φανταζομαι). χωρις αυτο νιωθεις αποκομενος
κανας γιατρος να παιζει εστω αγροτικος (για το αισθηματης "ασφαλειας")
εστω ενα μπαρακι, κιας ειναι και του κολου και ας παιζει ολη μερα σκυλαδικα.
να εχει ενα σχολειο ( το οποιο συνεπαγεται πολλα πραγματα τα οποια ομως βαριεμαι να αναλυσω)
με αυτα ειμαι ευχαριστημενος
πλατιασα και εχασα τιν ειρμο μου. δε το ξαναδιαβαζω γιατι μπορει να λεω και μαλακιες
E έλα προς τρίλοφο/ρύσιο/περαία/μηχανιώνα μεριά.
30 χλμ από Θεσσ/νίκη, καθαρός αέρας που τώρα το χειμώνα μυρίζεις τζάκια και άλλα τέτοια χωριάτικα, δάση και χαρά :!: Και δεν είναι και τόοοσο ακριβά όσο νομίζει κανείς. Αν θες έχει και την επιλογή 7όροφης με ρωσοπόντιους :!: