Και συζητάμε ακόμα για δραχμή?
Printable View
ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΜΠΡΙΟ ΕΣΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΜΗ ΣΚΑΣ!~@!~~
Φοβερό, επιπέδου, "ούτε εσένα τις επιτηρήσεις και τις υπόλοιπες τσατσοδουλειές του καθηγητή".
Το θέμα είναι αυτό που λέει ο κατώριμος. Ότι το standard αγαθό θα αποκτάται πλέον με πολλαπλάσιες ώρες εργασίας. Και στην φάση που είμαστε αυτό πλέον απλά ΔΕΝ γίνεται, τα περιθώρια δεν έχουν απλά στενέψει, έχουν εξαντληθεί.
Την εισαγόμενη πολυτέλεια θα αποκτάς με διπλάσιες ώρες εργασίας, ρε κεφτέ. Τραγική απλοποίηση, ναι, αλλά νομίζω ότι χωρίς λίγη από την πολυτέλεια που ζούμε τώρα θα μπορούσαμε να ζήσουμε άνετα.
Προφανώς καταλαβαίνω ότι θα δυσκολέψει πολύ η ζωή σε διάφορους τομείς, κι ότι στην πολυτέλεια εκ των έξω περιλαμβάνονται και σημαντικά αγαθά, όπως τα καύσιμα που αυξάνουν τις τιμές των πάντων, εξοπλισμός που θα αυξήσει τις τιμές των αντίστοιχων προϊόντων, κουτουλού, αλλά στο μυαλό μου ποιοτικά έχει καρφωθεί η εντύπωση ότι είναι η λιγότερο χειρότερη εναλλακτική.
Το σημαντικότερο όλων, όπως λέει ο φίλος Ντήθορ, είναι τα σχετικά μεγέθη των πραγμάτων, τα αριθμητικά δεδομένα. Καλά αυτά που λέω, αλλά αν πρακτικά τελικά ο μέσος Έλληνας καταλήξει να αγγίζει τα όρια της απόλυτης φτώχιας, προφανώς και δεν υποστηρίζω ως λύση την έξοδο από το ευρώ. Είπα κι εγώ την αποψάρα μου βάσει των λίγων στοιχείων που έχω.
Αμάξι = πολυτέλεια λοιπόν. Πάμε καλά, εντάξει.
Ναι, γιατί όλοι παίρνουν ένα αμαξάκι για να κάνουν τη δουλειά τους, κανείς δε δίνει 25.000 ευρώ να πάρει κάτι γκαζιάρικο για να ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΕΣ 124 ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ σε ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ, και κατά τα άλλα να περιμένει με την αμαξάρα του στα φανάρια και να μαρσάρει τρομάζοντας γιαγιάδες. Ή κανείς δεν παίρνει τζιπ.
Λες και θα εκλείψουν τα 1000άρια.
Όταν με τα λεφτά που βγάζει κάποιος μπορεί να αγοράσει τα πλέον βασικά αγαθά, το αγαθό 'αμάξι' είναι πολυτέλεια. Για την παρούσα φάση μιλάω.
Ναι Harbinger, αυτά τα δεδομένα όμως τα βάζεις ΤΩΡΑ, στο τελευταίο σου ποστ και όχι στην αρχή. Μην υπεραπλουστεύουμε.
bitcoin θελουμε.
katwrime topothetisou.
καλή φάση είναι το μπιτκοιν, αλλα δεν είναι υποκατάστατο του χρήματος. Το παραδοσιακό χρημα (ευρω, δολλάρια, χρυσός) εκτος απο μεσο συναλλαγών είναι και μεσο αποθήκευσης αξίας. Δηλαδή μπορείς να αποταμιεύεις σε ευρώ, επειδή υπάρχει κόσμος που θα σου πληρώσει τόκο και μια αρχή (η εε) που σου εγγυάται οτι σε 40 χρόνια που θα πάρεις σύνταξη, τα ευρώ σου θα εχουν αξία. Αυτό τα μπιτκοινς δεν μπορούν να το κάνουν. Συστημα επιτοκίων δεν υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει οτι η αγοραστική δύναμη των αποταμιεύσεων σου δεν θα εξανεμιστούν σε μερικά χρόνια.
The art of shredding..
<μαλακία εξυπνάδα>
<απάντηση στο προηγούμενο πόστ με μια ακόμα πιο μαλκισμένη εξυπνάδα>
Γερμανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων "δέχεται και δραχμές"
Πάνω κάτω τόσες δραχμές έχω κρατημένες από τότε, μακάρι να τις είχα μαζί μου και να πήγαινα να νοικιάσω αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να τους αναγκάσω να τις δεχτούνε.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7007533_n.jpg
Μεταφραση στο περιπου: 'Problem greek citizens?'
"you mad greek people?"
με άλλα λόγια
http://s3.amazonaws.com/kym-assets/p...jpg?1306852692
εξοδο απο το ευρω, τυπωνουμε αβερτα δραχμες και λεμε στις τραπεζες η τα παιρνετε σε δραχμες η δεν αναγνωριζουμε το χρεος,ειναι απεχθες κτλ και παιρνετε τ'αρχιδια μας και καληνυχτα.
Θα φτιάξουμε δικά μας εργοστάσια και επειδή η δραχμή θα είναι υποτιμημένη θα κάνουμε και εξαγωγές!!!!!!!!!
Χωρίς να ξέρω πολλά πολλά, πιστεύω οτι υπάρχει μια καταστροφολογία γύρω από την έξοδο από το ευρώ. Αυτά που μας λένε οτι θα γίνουν όταν φύγουμε από το ευρώ, ήδη γίνονται σιγά σιγά και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας.
Έλα ρε, δε το έλεγα στα σοβαρά.
Ο Μέρτνοκ όχι, αλλά ο Μπιλ Γκέιτς σίγουρα, πήρα και e-mail.
καλά κάτσε μη βγουνε όλοι μαζί.
Δεν λέει μόνο μαλακίες, γενικώς η αριστερά λέει τα σωστά σε όλα σχεδόν τα θέματα εκτός απο τα οικονομικά. Το πρόβλημα είναι οτι έτσι δίνει την εντύπωση οτι δεν έχει σχέδιο, οτι δηλαδη αν αύριο ήταν ο Τσίπρας πρωθυπουργός όταν θα ερχόταν η ώρα να συζητηθεί ο προυπολογισμός θα κλεινόταν στο δωμάτιο του με το πλειστέισον, με την εξαίρεση του ΚΚΕ που έχει μεν σχέδιο αλλα εντελώς χαζο. Οπότε ακόμα και αν υπάρχει κόσμος που συμφωνεί με την αριστερά σε θέματα όπως η διαφθορά, το περιβάλλον και η παιδία (και νομίζω ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί) δεν την ψηφίζει γιατι τι να το κάνει να μπεί ο κόκκαλης φυλακή αν δεν έχει φάρμακα ο παππούς και βενζίνη το φολκσβάγκεν.
Η αλήθεια ειναι οτι όντως ακόμα και η αριστερά βγάζει μια πολύ μίζερη εικόνα, εκει που θα έπρεπε να δίνει εναλλακτικές και ελπίδες_για_ένα_καλύτερο_μέλλον.
Κατώριμε, υπάρχει κάποιο μη καπιταλιστικό σύστημα που δε σου φένεται χαζό? Δεν είναι ρητορική ερώτηση. Τι λες για inclusive democracy και participatory economics?
Δραχμή.
Παρακολούθησα χτες το βράδυ Ανιχνεύσεις και είχε 3 οικονομοτέτοιους στο στούντιο, οι οποίοι ήταν υπέρ του ευρώ και εναλλάξ δύο Skype οικονομοτέτοιους, υπέρ της δραχμής. Η εκπομπή ξεκίνησε με τον γκριζομαλλιά μουστάκια να λέει ότι "εμείς είμαστε με το ευρώ", 3 εναντίον 1, γενικώς η εικόνα ότι όποιος λέει δραχμή είναι αισχρή μειοψηφία και μάλλον μαλάκας.
Όπως και εξελίχθηκε η συζήτηση με τους 3 να μου προκαλούν νύστα και εμετό εναλλάξ, ενώ ο δραχμόφιλος τα έλεγε σένια και πειστικά. Οι άλλοι δίνουν την εντύπωση ότι αναμασάνε πράγματα από έξω και χωρίς την παραμικρή υπόνοια προσαρμογής της σκέψης τους στην τωρινή ελληνική πραγματικότητα. Και ο άλλος Skype έσκισε και τους πήρε τα σώβρακα και γενικά εγώ πείστηκα ότι θέλω δραχμή με την επόμενη κυβέρνηση να έχει ως βασικό έργο την διαχείριση της κρίσης που θα ακολουθήσει η υποτίμηση. Σύμφωνα με αυτά που άκουσα η κρίση παλεύεται, θα είναι κώλος αρχικά (όλο αυτό το κομμένα τα πλειστέσο, άιφον, τζιπ κλπ) αλλά σιγά-σιγά μπορεί να δουλέψει, ειδικά αν μετά την σκατίλα που περνάμε τώρα κοπούν λίγο και οι μεγάλες καφρίλες από πλευράς κράτους τόσα χρόνια.
κατώριμε, Λαπαβίτσας ο ένας, Σκαπέρδας ο άλλος. Αυτοί μου φάνηκαν να τα λένε ωραία, έχουν δυνατό όνομα αυτοί ή είναι τσαρλατάνοι που αποπροσανατολίζουν βίκς ανά την ελλάδα; Ο πρώτος κάτι μου λέει ότι έχει ξαναφερθεί εδώ μέσα.
Μια απλή διευκρίνηση μιας και μάλλον έχετε μπερδέψει τα μεγέθη:
Αυτά υποτίθεται έχουν κοπεί ήδη απο τώρα (ακα οι περικοπές του σήμερα υποτίθεται ότι τα έχουν κόψει ήδη). Οι "περικοπές" από γύρισμα σε δραχμή (και φυσικά υποτίμησης της), θα είναι σε φάση να σε κάνουν να μην μπορείς να φας κρέας γιατί θα είναι πανάκριβο. Ειδικά ότι προιόν είναι εισαγώμενο (είτε αυτό είναι τρόφιμο, είτε φάρμακο, είτε ότι-θες) θα έχει απαγορευτική τιμή.
ή και δε θα μπορεί καν να εισάγεται...
Σωστή η παρατήρηση αλλά μια διευκρίνηση. Αυτό αφορά κυρίως εσάς στα αστικά κέντρα, ιδιαιτέρως δε την Αθήνα. Εμείς στην λεβεντομάνα Κρήτη, δόξα τω Θεώ, έχουμε μπόλικα χωριά και οικογένεια εκεί, με τα προβατάκια, τα γουρουνάκια, τις κοτούλες και το γάλα μας.
Στην επερχόμενη κρίση το ζητούμενο θα είναι να έχεις εξασφαλίσει τα απαραίτητα, τουτέστιν, στέγη, φαΐ, νερό και από εκεί και πέρα Βλέπουμε. Προσωπικά, σαν κακομαθημένο σκατόπαιδο του δυτικού κόσμου, για να την παλέψω εκτός από τα απαραίτητα, θέλω ρεύμα να έχω και ίντερνετ. Όλα τα άλλα μπορώ να τα αποχωριστώ.
Πιο πιθανό σε κόβω να είσαι κι εσύ χωρίς κρέας κτλ και να κάνεις εξαγωγή τα "προϊόντα" που λες, να βγάλεις κανένα φράγκο να έχεις στην άκρη για το παιδί. Χα! την πάτησες!
Τον Λαπαβίτσα πιθανότατα τον θυμάσαι από το Debtocracy.
Επίσης αυτό για τις εισαγωγές και την πείνα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, δεδομένου οτι η ευρωζώνη πάει έτσι κι αλλιώς για διάλυση.
Απλά μαθηματικά είναι, δεν είναι υπερβολή. 1+1=2.
Εαν διαλυθεί η ευρωζώνη όντως θα είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα, από την άποψη ότι θα είναι και άλλοι στο ίδιο καράβι και θα μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα συναλλαγές. Όμως πιθανότατα Γερμανία, Γαλλία και γενικά όλη η βόρεια Ευρώπη θα έχουν πολύ δυνατά νομίσματα για εμάς. Παίζει και το ενδεχόμενο πιο δυνατά απ' ότι είναι τώρα το ευρώ (άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο λόγος που δημιουργήθηκε η ιδέα του € ήταν εν μέρη και για να κόψουν την ανοδική πορεία του γερμανικού Μάρκου που γαμούσε τα πάντα)
έτσι θα είναι στην αρχή. η χαμηλή αξία του νομίσματος όμως θα δώσει κίνητρο για ανάπτυξη, για αύξηση της παραγωγής και για εισαγωγή ξένων κεφαλαίων. τεσπα, ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα, αν επιστρέφαμε στη δραχμή θα υπήρχε αντίκτυπος σε όλο τον κόσμο σχεδόν και δεν προβλέπονται οι συνέπειες.
το βασικό είναι ότι ο έλληνας εργαζόμενος δεν έχει πια κανένα κίνητρο ούτε να δημιουργήσει, ούτε να επενδύσει. δουλεύει για να φορολογείται και να αποπληρώνονται δάνεια. δάνεια προς ποιους? πώς γινεται οοοοοοολες οι χώρες του κόσμου να χρωστάνε? σε ποιούς τα χρωστάνε? τα νομίσματα σήμερα είναι αέρας κοπανιστός.
Ναι, προφανώς, το ποστ μου ήταν για να φέρει αντίφαση σ'αυτά που λέει ο Spirit. Αν γαμάνε με δικό τους νόμισμα... ε ας γαμήσουν, τι μας πρήζουν τα παπάρια με το ευρώ;
Να μη βγουμε.
ρε παιδί μου, σου λέει ότι τη γερμανία τη συμφέρει περισσότερο το ευρώ, γιατί τώρα ο αμερικάνος και ο κινέζος με τα λεφτά που έχουν μπορού να αγοράσουν μια μερσεντές, σε περίπτωση επιστροφή στο μαρκο, θα μπορούν να αγοράσουν μισή (μερσεντές) και θα το γυρίσουν (οι αμερικάνοι και οι κινέζοι) στα μαζντα και τα τογιοτα