Μα τι δεν καταλάβαινετε. Χρειάζεται ένας δίσκος για τη Γερμανία, υπάρχει θέμα εκεί με τη συλλογική μνήμη, είναι πασιφανές.
Printable View
Μα τι δεν καταλάβαινετε. Χρειάζεται ένας δίσκος για τη Γερμανία, υπάρχει θέμα εκεί με τη συλλογική μνήμη, είναι πασιφανές.
Το Nevermind δεν είχε μέταλ παραγωγή.Σε καμία περίπτωση όμως.
Μπορεί να προυπήρχε η σκληρή μουσική που δεν ήταν μέταλ,όμως:
α)Κινούταν αποκλειστικά σε Underground κύκλους (είτε ήταν punk,είτε ήταν hardcore είτε ήταν οτιδήποτε που προέρχονταν από αυτά τα 2 είδη)
β)το μεγαλύτερο,συντριπτικό σχεδόν μέρος του τότε μουσικού κοινού θεωρούσε τους Guns n roses ως την πιο "επικίνδυνη" ροκ μπάντα,και τους Slayer ως την πιό ακραία.Και φυσικά,όλες οι πόζερ ροκ μπάντες απολάμβαναν δάφνες επιτυχίας,μιάς και ήταν και αυτές "επικίνδυνες".Ποιοί?οι Poison,Cinderella,Motley Crue.Αυτή ήταν η αντίδραση των Nirvana.Ουσιαστικά οι Nirvana δεν ήταν απλά μιά μπάντα,αλλά ήταν ένα αποτέλεσμα ζύμωσης επιρροών μιας 10ετίας στο Αμερικάνικο Underground.
Για αυτό και ο Κομπέην τους κατούρησε όλους αυτούς ανάμεσα στα μάτια.Φακτ.
(Για την ιστορία,δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι Nirvana-με κουράζουν)
Εγώ τους βαριέμαι.
Η παραγωγή είναι μέταλ. Τελείωσε. Φακτ. Σκάστε όλοι. Έχω δίκιο.
β) Επικίνδυνους λέγανε τους Γκανζ οι δημοσιογράφοι. Το αυτό λέγανε και για τους Μότλει Κρου, τα υπόλοιπα ούτε καν. Και εννοούσαν αληταμπουρία, ντραγκζ και αλκοολ καταχρήσεις. Σιγά τα πρωτότυπα δηλαδή. Πράγματα που λέγονταν για τους The Who, τους Stones και τους Σεξ Πίστολς ας πούμε και για το Ροκ γενικά και πολύ αόριστα. Το κοινό είχε τέτοιες παραστάσεις δεκαετίες και δεν εντυπωσιαζόταν ιδιαιτέρως, ούτε νομίζω ήρθαν οι Νιρβάνα σαν μια απάντηση σε κάτι τέτοιο.
Αν ήρθαν ως απάντηση σε κάτι οι Νιρβάνα ήταν ότι το κιτς είχε παραγίνει και υπήρχε χώρος και για κάτι διαφορετικό ως πρόταση από το μέταλ και κυρίως μια πρόταση προσιτή στον καθένα, μια νέα πρόταση φυλής προσαρμοσμένη στην αισθητική των 90ς που γενικότερα απομακρυνόταν (σύσσωμη σχεδόν) από τις υπερβολάρες των 80ς. Οι Νιρβάνα έχοντας στην φαρέτρα τους έναν ήχο μπόμπα της εποχής, catchy τραγούδια, έναν πολύ χαρισματικό frontman, έγιναν η σημαία της φυλής και ο δείκτης της βιομηχανίας για να εξαπλωθεί και να καρποφορήσει η γενικότερη Τάση της εποχής. Σημαντικοί προφανώς οι Νιρβάνα, όχι απλά μια μπάντα εννοείται αλλά σιγά την επανάσταση και σιγά πια. :Ρ
Oι Nirvana δηλαδή είναι υπόδειγμα αισθητικής και καλού γούστου?
Με το λαδωμένο μαλλί και τη μπλούζα του Φρέντυ Κρούγκερ? Ήμαρτον.
Χίλιες φορές τα πέτσινα βρακάκια του Άνταμς και τραγελαφικά βιντεοκλίπ με άλογα να καλπάζουν σε Υπερβόρειες ασφαλτοστρωμένες λεοφόρους.
Το πραγματικό μέταλ πάντα underground ήταν, δεν κατάλαβε μία από γκραντζ και άλλα σατανικά. Όποιος πραγματικά γούσταρε μέταλ, έπαιζε μέταλ. Οι εταιρίες έτσι κι αλλιώς γραμμένους θα τους είχαν.
Κάθε thread για Manowar καταλήγει σε κουβέντα για τους Nirvana ενώ σε κάθε κουβέντα για τους Nirvana θα υπάρχει τουλάχιστον μια νύξη Manowar. Είναι καταπληκτικό
Δmanowar⋅Δnirvana ≥ ℏ/2
Αφού υπάρχει θέμα λέμε.
Αντικίτς είπαμε ρε warlord, ποιος μίλησε για καλό γούστο δηλαδή; Τώρα για το λαδωμένο μαλλί, δεν κατάλαβα. Τον λες άπλυτο;
Χαλαρά.Quote:
Τον λες άπλυτο
@φορντ
στο βου) ο πανκης βαζει τον χαρακτηρισμο επικινδυνη μεσα σε '' ''.Για τα ντρογκια και τις ξυδοκαταστασεις ελπιζω στο ''Ροκ γενικα'' να βαζεις και τα χεβιμεταλς παραδειγματα (πολλα και χονδροειδη στα ορια αισχροτατης προπαγανδας - ζητω η PMRC).Σαφεστατα δεν ηρθαν ως καμια τετοια απαντηση οι Νιρβανες...απλα η πρεζοαισθητικη τους διεφερε απο οσες ειχε γνωρισει το μεηνστρημ κοινο μεχρι τοτε (για το αντεργκραουντ κοινο βεβαια ολα αυτα δεν σημαιναν και τιποτα)
Ναι και η απαντηση αυτην στο τοτε κιτς κατεληξε κι αυτην κιτς (βλεπε Μπους,Σιλβερτσερ κλπ αηδιες) κατι που ω τι παραξενο,συμβαινει με ολες τις απαντησεις...δυστυχως
@γουορλορντ
ναι το μεταλ δε χαμπαριαζει απο γκραντζ...ουτε κι απο τζαζ και προφανως ουτε απο τσαρλεστον
συμφωνουμε ομως οτι ουτε το γκραντζ χαμπαριαζε απο μεταλ,τζαζ και τσαρλεστον?
επισης...
http://1.bp.blogspot.com/_OqYS2bPs-m...rtney-love.jpg
κατι με λεει οτι η γκαρνταρομπα σου ειναι πιο κοντα στον απο πανω παρα στους απο κατω πχ...
http://wallpaper.metalship.org/images/manilla-road.jpg
(μη γινεις ΧΟΥΛΚ...για το ντυσιμο μιλαμε)
Και οντοπικ επειδης με ανεφερε ο ραπαπαριας...σημερα στην πλατεια ειχε ομιλια και επαιζε στο τερμα Ζαν Μισελ Ζαρ και σε θυμηθικα ρε
μεγάλα σε σημασία.Quote:
Last edited by Helm; Today at 16:54. Reason: κρουξ, θα προσπαθω να γραφω μικροτερα, αλλα μου ειναι δυσκολο
Με το γάλα?
Ρα ... ?
άστο
.
ο άλλος λέει κιτς τους νιρβάνα επειδή ο κομπέιν είχε λαδωμένο μαλλί και φορούσε ριγέ μπλούζες. ο χριστός και ο απόστολος δηλαδή. ξέχασες να αναφέρεις ότι ήταν και αξύριστος.
διάβασα διαγωνίως το θρεντ οπότε αν είμαι οφφτοπικ σόρρυ, αλλά ξεπεράστε τον κομπλέξισμο του "γκραντζ εναντίον μέταλ" πλέον, λες και το γκραντζ ήταν κάτι ενιαίο και ομοιόμορφο και όλοι όσοι μπαίνουν κάτω από αυτή τη ταμπέλα (από τους mudhoney και soundgarden μέχρι ελεεινούς τύπου puddle of mudd) βρίσκονται στην ίδια μοίρα. το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ταμπέλα του μέταλ (από τους sepultura και τους carcass μέχρι ελεεινούς τύπου manowar, σιγά που δε θα το λέγα) και για κάθε άλλη ταμπέλα γενικά. το σκεπτικό "τάδε είδος μουσικής εναντίον δείνα είδους" είναι τρίτη γυμνασίου στην καλύτερη και ήμαρτον, 30αρίσατε πλέον.
@min minΕ αυτό ακριβώς θέλω να πω. Κανένας δεν έκανε κακό σε κανέναν. Όποιος γούσταρε να παίξει ρούμπα, ρούμπα θα παιζε, στα παπάκια του και το μέταλ και το γκραντζ κι ολοι οι ρεμπέτες του ντουνιά.Quote:
ναι το μεταλ δε χαμπαριαζει απο γκραντζ...ουτε κι απο τζαζ και προφανως ουτε απο τσαρλεστον
συμφωνουμε ομως οτι ουτε το γκραντζ χαμπαριαζε απο μεταλ,τζαζ και τσαρλεστον?
Το γκραντζ εμμέσως έκανε ένα τεράστιο καλό στο μέταλ: τράβηξε τη δημοσιότητα με αποτέλεσμα να μας αποχαιρετήσουν πολλοί καραγκιόζηδες. Το μόνο κακό που βρίσκω είναι ότι οι μεγάλες δισκογραφικές δεν έδιναν καμμία σημασία σε πραγματικά καλές μέταλ μπάντες. Και μη πεταχτεί κανένας έξυπνος και πει ότι αντιφάσκω, απλά μετά το νεβερμαιντ περάσαμε στο αλλο άκρο: από κει που υπέγραφε ο κάθε τυχαίος σε πολυεθνική, φτάσαμε να μένουν ξεκρέμαστες φανταστικές μπάντες (κυρίως εξ αμερικής).
Στο θέμα της γκαρνταρόμπας τι να πω, η φωτογραφία manilla που βάζεις προφανώς είναι από photo session, δεν κυκλοφορούσαν έτσι να τους πετάνε τομάτες τα βλαχαδερά του Witchita.
Και για ν' απαντήσω και στον ubu παράλληλα, σιγά που οι νιρβάνα ήρθαν για ν' απαλλάξουν το κόσμο από το κιτς (που το γουστάρουμε με πάθος κιόλας) του μέταλ. Επίσης, δεν είπα πουθενά κιτς τους νιρβάνα, επισήμανα ότι η έκφραση "απάλλαξαν το μέταλ από το κιτς" είναι μια μεγαλόστομη αρλούμπα.
COBAIN VS METAL 2010
Δεκαπέντε χρόνια τραγούδια.
off topic kai on topic taytoxrona
http://www.youtube.com/watch?v=ozd4ATWQU38
to metal liwnei ton pago to gratz ti kanei ??
kleidwste to.
...χριστέ μου...
to murisate oti vghke e? sas evala kai link sto links blogs lixoudies kai tourtes thread
molis to akousa...
meta stenaxwrias mou ,dioti tous latreyw tous manowar (mexri to louder),exw na pw oti einai epoiikws aparadekto...kati ouranoksistes skalia katw apo to prwto(ntaks ayto oloi to perimename nomizw..),apsyxo,anousio, e kai pws na to kanoume...o logan den...
krima..
loipon kai egw irtha na kraxw
epiko-domhtika omws
loipon meta apo dakrua neurwn pou exusa exoume aki leme
organa gamane akous to klik klik tou mpasou ta piatinia ta panta . einai super
OMWS re malakes sevasmo re
ti paparoaderfistiki fwnh eina isto hremo shmeio tou battle hymns?
KAI TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ
ΠΟΣΟ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΡΓΑ. ΠΙ ΟΑΡΓΑ ΑΠΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΤΑΡΓΟΥΔΙΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΑΘΟς ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΠΜ ΠΙΟ ΣΒΕΛΤΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΤΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ battle hymns eiai emetika. to kill kill einai sa na akouw vabir na tragoudane kill kill. auta
kai egw tous agapaw alla to battle hymns pleon den exei th sveltada tou
proswpika tha kanw mia teleutaia prospatheia
to vazw olo sto adobe audition to kanw pio svelto, to xanakouw kai vlepoume
gia thn wra omws vazw sto winamp to palio na mou fygei h maurila
skata
η πρώτη πλευρά του δίσκου γαμάει! αν και θα συμφωνησω με μπερνι οτι θέλει ενα κλικ πιο γρήγορο.Ντραμς και μπασο ακούγονται γαμάτα!
την δευτερη με τις επικούρες δεν την ακούω μετα από αυτα που έγραψε ο προλαλησαντας.
Δεν χρειαζόταν πάντως κάτι τετοιο το 2010.
Σωστά, το 2010 χρειάζεται μονάχα τον Eddie αστροναύτη και τίποτ' άλλο!
edit: κι αν σε ρωτήσει κανείς "πώς σου φάνηκε το ομώνυμο;" απάντησέ του "στον Burnin δεν άρεσε!"
σταμάτα να βλέπεις εχθρούς της αλήθειας παντού μωρέ μαλάκα. αμάν πια.
pariah ειμαι πιο τρου φαν των manowar απο εσενα!
δεν με νοιαζει ουτε για εντιδες αστροναυτες ουτε αλλες παπαριες.
Περιμένω όμως νέα δουλειά MANOWAR να έχει τραγούδια HEAVY METAL όπως το BATTLE HYMNS
.ααα και να έρθουν για κανα live.
Η επανηχογράφηση γάμησε κι έδειρε.
...tous idious tous manowar
anyway... o kathenas..oti goustarizei..
end of story
30 χρόνια τεχνολογικής ανάπτυξης μετά και η παραγωγή είναι χειρότερη. Φλατ, πλαστική και άνιωθη. Έτσι πρέπει να είναι όμως για να μας ακούνε οι Γερμανίες και οι Σουηδίες. Well done metal producers.
δεν ξέρω ,δεν μου άρεσε παιδιά.
Κατ'αρχάς πόσες ακόμη αποδείξεις θέλετε για το ότι ο Logan ΔΕΝ είναι Manowar, είναι Άκυρος με αυτή τη μπάντα
Παικτηκά, ναι οκ, είναι άρτιο αλλά ρε παιδιά απλά δεν μου ακούστικε να έχει guts.....
Καλά ,από ήχο δεν μιλάμε. Που είναι η ζεστασιά και η ωμή ενέργεια του αυθεντικού?
δεν ξέρω, μου έκατσε στο λαιμό.
Αρνουμαι να το ακουσω!
Τα είπε καλά ο Witcie!
Να προσθέσω ότι: ο Adams πολύ πεσμένος, στο αυθεντικό μας σηκώνει κάθε σημείο του σώματος που μπορεί να σηκωθεί, στο καινούριο πάμε για χαμομήλι.
Η απαγγελία του αυθεντικού δεν πλησιάζεται από κανέναν.
ειλικρινά πιο χαζοί πεθαίνουν. μα να αντικατέστησαν την απαγγελία του Orson Welles ?