Λένε να κατέβετε στους δρόμους γιατί πιάνουν δικούς σας πριν την πορεία.
Printable View
Λένε να κατέβετε στους δρόμους γιατί πιάνουν δικούς σας πριν την πορεία.
Αν και δεν είναι σκοπός μου να υπερασπιστώ τον κάθε Ικονοκλαστ να σου εξηγήσω 2-3 πραγματάκια.
Οι αντάρτες από τα βρακιά του μπαμπά κάνουν πάντα τις επαναστάσεις γιατί απλά δεν χρειάζεται να συμβιβαστούν με μια μίζερη καθημερινότητα που απολαμβάνει 4-5 εικονικά παράγωγα ευτυχίας.
Σε απλά ελληνικά δεν φοβούνται να χάσουν το χιλιοχρεωμένο σπιτάκι/αυτοκίνητο τους, δεν ανησυχούν αν θα τους απολύσουν από την κακοπληρωμένη σε όρια σκλαβιάς εργασία τους ή θα κλείσουν την -ελαφρός παράνομη λόγο φοροδιαφυγής , και λοιπών "δε βαριέσαι" νομικών ατασθαλιών- επιχείρισής τους.
Θέλουν να χτυπήσουν τα σκατά όπως και όσο μπορούν , και αν ο τρόπος είναι λάθος , πάντως προσπαθούν.
Που ο σκοπός τους είναι να αλλάξουν τον κόσμο , και ξέρεις πιο είναι το καλύτερο? ότι πιστεύουν ότι μπορούν, και αν δεν το καταφέρουν θα απογοητευτούν. Αυτοί είναι οι αντάρτες μέσα από τα βρακιά των μπαμπάδων ττς και με όποιον τρόπο το παλεύουν , εγώ τους στηρίζω , και τους στηρίζω από τον καναπέ ως πλέον αλλοτριωμένος, με την απογοήτευση ότι εγώ απέτυχα, αλλά με την χαρά ότι κάποιοι άλλοι το παλεύουν.
Και για την εφορία, αν σου παίρνουν το 50% καλά σου κάνουν , σημαίνει ότι δεν βγάζεις και λίγα.
Και να σκεφτώ , πως το αντιμετωπίζεις εσύ? με ρεμούλα? Γιατί αποκλείεται να κάνεις κάτι πιο δυναμικό.
Μ' αρέσεις. Κάποιες διευκρινίσεις όμως.
Για μένα οι αληθινοί αντάρτες δεν είναι αυτοί που κρέμονται απο κάποιο βρακί, όποιο βρακί και αν είναι αυτό. Γιατί όποιος και αν είσαι, ότι και αν κάνεις, αν ακόμα στην ουσία χρησιμοποιείς δεκανίκια για να σταθείς όρθιος στην ζωή και στο μπλαμπλα το παίζεις ανεξάρτητος και αυτάρκης είσαι απλά υποκριτής.
Επειδή όμως αναφέρεσαι σε αυτούς τους "επαναστάτες" θα πω την άποψη μου για αυτούς. Το χιλιοχρεωμένο αυτοκίνητο τους κάποια μαμά, μπαμπάς, θεία απο το Σικάγο τους το έχει πάρει, η κακοπληρωμένη και βαρετή δουλειά που κάνουν είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και στην πλειοψηφία αυτών γιατί κάποιος απο τους παραπάνω τους "έχωσε" εκεί μπας και αποκτήσουν λίγη ανεξαρτησία και επειδή δεν έχουν τα κότσια να κάνουν αυτό που πραγματικά γουστάρουν. Επειδή όλο το τοπίο είναι σκατά και επειδή αυτά τα σκατά τους τάιζαν απο μικρούς και έτσι τους μεγάλωσαν, καταλαβαίνουν πλέον οτι το παραμύθι αυτό έχει ένα τέλος και guess what δεν είναι χαρούμενο. Οταν ο καθένας απο αυτούς δεχόταν να χρεωθεί σε τοκογλύφους (aka τράπεζες) για σπίτια και αυτοκίνητα, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε μορφή εργασίας του παρουσίαζε ο εκάστωτε εργοδότης αυτομάτως δημιουργούσε και ένα πλαίσιο για τους υπόλοιπους. Αυτό το πλαίσιο απέτυχε παταγωδώς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Η αντίληψη δηλαδή οτι "το καλό μας το παιδί, ο πουτσαράς μας που θα γαμήσει τον κόσμο ολάκερο" έχει σήμερα τραγική κατάληξη και την παρακολουθούμε καρέ-καρέ. Μπορεί να μην γνωρίζω προσωπικά τον κάθε ικόνοκλαστ αλλά αντιλαμβάνομαι οτι δεν μιλάμε για τον ορισμό του αντικομφορμιστή. Λίγο το πλαίσιο της αποτυχίας του προσωπικού ορίζοντα και λίγο η ιδιοσυγκρασία αρκούν να κάνουν την ζημιά.
Προσωπικά εναντιώνομαι σε όλα αυτά που μας τάιζε η γενιά των πατεράδων μας, στον κόσμο που μας παρέδωσε να ζήσουμε, στην λογική που μας μεγάλωσε. Απλά προσπαθώ αυτή την άρνηση μου να την κάνω πράξη στην καθημερινότητα με τον τρόπο που σκέφτομαι, ζω, εργάζομαι, διασκεδάζω, αγοράζω, επιλέγω και το πως θα μεγαλώσω εγώ το παιδί μου. Το να διατυμπανίζω μεγαλεπίβολα σχέδια επαναστάσεων σε δημόσια fora δεν μου κινεί καθόλου το ενδιαφέρον και περισσότερο με προβληματίζει παρά με ανακουφίζει.
Το να φορολογείται μια ΕΠΕ με τα ίδια κριτήρια που φορολογείται μια ΑΕ είναι ελληνικό φαινόμενο τεράστιας γελοιότητας. Είναι λογική "ορμάτε να τους τα πάρουμε". Είναι λογική "οκ είσαι σωστός πληρώνεις, τώρα πλήρωσε παραπάνω". Ετσι λύνονται τα προβλήματα ? Με το να γαμάς ασύστολα αυτόν που σε πληρώνει και να μην δημιουργείς κανένα ουσιαστικό μηχανισμό που θα κυνηγήσει αυτούς που σε έχουν γραμμένο στα παπάρια τους ?
Το πως αντιμετωπίζω εγώ προσωπικά αυτή την κατάσταση είναι δικό μου θέμα και δεν θα κάτσω να το συζητήσω. Αν θες να πιστεύεις κάτι συγκεκριμένο χωρίς να γνωρίζεις, δικαίωμα σου.
Sorry αλλά δεν κατάλαβες τίποτα απ ότι είπα.
Εγινε φίλος. Εριξες μούτζα τουλάχιστον ?
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τις επαναστάσεις τις κάνουν οι απελπισμένοι που δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους που λέει και το ποίημα. Πώς προκύπτει ότι τις κάνουν πάντα οι βολεμένοι με τα αγνά κίνητρα;
Εν προκειμένω λιγότερο καλάμι, μπλαζέ υφάκι και αφ'υψηλού κατάκριση σε κάποιον που δεν έχει βρακί ο μπαμπάς για να κρεμαστεί, και θα ήταν όλα ζάχαρη.
Αυτή την αντίφαση στο ποστ του κοιλιά δεν μπόρεσα να καταλάβω και εγώ. Πως δηλαδή οι αντάρτες που κρέμονται απο τα βρακιά του μπαμπά δεν συμβιβάζονται απο την μίζερη καθημερινότητα που απολαμβάνει 4-5 παράγωγα ευτυχίας. Αφού τα απολαμβάνουν έστω και έμμεσα. Και σε αυτό απαντούσε το δικό μου ποστ.
εγώ είπα πουθενά για βολεμένους? να αρχίσω να ανησυχώ?
Εγώ είπα ακριβώς αυτό , ο νέος άνθρωπος που δεν έχει να χάσει αυτοκίνητο , σπίτι , δουλειά και λοιπά θα ξεκινήσει , και όχι αυτός που τα χρωστάει όλα και καίγεται να μην τα χάσει.
Βολεμένος ο τύπος που κρέμεται από τα βρακιά του μπαμπά, με αυτή την έννοια. Και η γνώμη μου γενικά ήταν ότι θα την ξεκινήσει αυτός που τα είχε και του πήρανε ή που δεν παλεύει να έχουν οι λίγοι και αυτός μια ζωή στην ψάθα. Οι άλλοι γενικά καλά κάνουν και είναι με τους άλλοι που δεν έχουνε, αλλά δεν προκύπτει πουθενά ότι αυτοί πάντα κάνουν τις επαναστάσεις όπως είπες.
Εγώ είμαι της γνώμης ότι η επανάσταση που ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ δε θα γίνει από πεινασμένους, από ανθρώπους της επιβίωσης, αλλά από ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση, έχουν αναπτύξει σχέσεις ελευθερίας και ισότητας μεταξύ τους και δε θέλουν να χορτάσουν από φαί αλλά από ευτυχία. Γι' αυτό το λόγο οι επαναστάσεις πρέπει να είναι γιορτές και όχι πόλεμοι, πρέπει να έχουν σαν πρόταγμά τους τη ζωή που θα αντικαταστήσει την επιβίωση που επιβάλλει το εκάστοτε ιεραρχικό πολιτικό σύστημα.
Αν δεν κάνω λάθος η επανάσταση μπορεί να είναι μόνο βίαιη, κομμένα κεφάλια κ.λπ. Πού είναι η χαρά σε αυτό; Γενικά, ένας τύπος μου έχει πει μια μεγάλη σοφία. Η εξέγερση μπορεί είναι ωραία, χαρούμενη, ευχάριστη ώρα (βλέπε μάης 68 και έρωτες, δεκέμωβρης και πειθαρχία τέλος-ζωή μαγική κ.λπ.). Η επανάσταση μπορεί να είναι μόνο δύσκολη και να σου γαμήσει την ψυχή, βλέπε τα παραπάνω. Δε χρειάζεται πολλή σκέψη, οποιοσδήποτε έχει τύχει να ζήσει οικογένεια που απεργούσε για καιρό καταλαβαίνει τι σημαίνει ΘΥΣΙΑ και όχι trendy φάση επανάσταση δικέ μου!~
Η επανάσταση θα είναι βίαια, όπως βίαια είναι κάθε αλλαγή. Αλλά η βία της θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στους πραγματικούς δυνάστες της κοινωνίας και όχι στον οποιονδήποτε που είναι αντιδραστικός γιατί δεν ξέρει να είναι κάτι άλλο. Γι' αυτό οι ένοπλες συγκρούσεις πρέπει να είναι στοχευμένες, ώστε να χυθεί όσο το δυνατόν λιγότερο αίμα. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να πεθάνουν καμπόσοι από το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όχι για λόγους αντεκδίκησης. Η μεγαλύτερη εξιλέωση θα έρθει όταν επιτέλους βρεθούμε στα ίδια συμβούλια με αυτούς που άλλοτε υπεράσπιζαν την τάξη, σαν ίσοι προς ίσους, με όλους τους διαχωρισμούς να αποτελούν παρελθόν.
Επειδή όπως λες έχουν υπάρξει θυσίες για πολιτικούς λόγους, λέω ότι κάθε θυσία αποτελεί θρησκευτικό παράγωγο και είναι ενάντια στην επανάσταση που θα πετύχει, πολύ απλά επειδή κάθε θυσία γίνεται για κάποιο αντάλλαγμα, ενώ η επανάσταση θέλει τα πάντα για τον εαυτό της. Μέχρι την επανάσταση θα υπάρξουν θυσίες, όχι λόγω επιλογής, αλλά επειδή θα επιβάλλονται.
Ιδού μερικές γιορτές:
http://www.moorestevie.com/images/vietnam.jpg
http://www.indymedia.org/images/2008/12/918367.jpg
http://nikiana.files.wordpress.com/2008/12/distomo.jpg
Δε μας γαμάτε με τα group therapy λέω γω.
ο φαντομ μου προκαλει ναυτια.
εντιτ: και ο σταμ επισης.
Έξω οι πούστηδες από την... επανάσταση!
Σταμ, επειχειρήματα αν θες φίλτατε.
Και δεν είναι εικόνες από επαναστάσεις αυτά που πόσταρες ε, δεν ξέρω αν είσαι στρατόκαυλος ή you wanna watch things die from a good safe distance, αν θες γίνε ον τοπικ ή μη γίνεις τίποτα.
Δε μπαίνω καν στον κόπο να σου εξηγήσω ότι η επανάσταση δεν είναι ούτε 3η ξαδέρφη του ιδεαλισμού που εμπεριέχεται σε όσα είπες. Όχι γιατί σε σνομπάρω (δε σνομπάρω κανέναν είμαι αγαθός άνθρωπος), ούτε γιατί βαριέμαι, αλλά γιατί δεν πρόκειται να επηρρεάσω άμεσα ή έμμεσα οτιδήποτε - γιατί πολύ απλά μιλάς για κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι off-topic.
Αυτά από μένα, στρατόκαυλος δεν είμαι σίγουρα.
Ωραία, επειδή είμαι όμως σε ηλικία που επηρρεάζομαι από τους πάντες και τα πάντα, πες μου γιατί είναι ιδεαλιστικά όσα λέω, δηλαδή δε στηρίζονται σε κάποια υλιστική λογική διεργασία. γιατί ιδεαλιστής δεν είμαι καθόλου παναθεμά με.
Μόνο ιδεαλιστικά δεν είναι αυτά που λέει ο Αγκοραφόμπικ, εάν υπάρχει ένα πράγμα που μας έχει δείξει η βία μέχρι τώρα στην πορεία της ιστορίας είναι πως δεν μπορεί να μεταφέρει ιδέες, να πείσει κανέναν, πως όταν εξασκείται το μόνο που φέρνει είναι μία υποχώρηση στο πιο πρωτόγονα ένστικτα, υπάρχω, δεν υπάρχεις, θα κάνεις ότι λέω, θα κάνω ότι λες. Το μόνο που μπορεί να εγκαθιδρύσει μία νέα κοινωνία πέρα από τη δύναμη των όπλων είναι η ιδεολογία. Για αυτό δε χρειάζεται μία επανάσταση, αλλά πολλές μικρές επαναστάσεις.
Βασικά δεν είναι καθόλου η ιδεολογία, αλλά η γενικευμένη συνθήκη της εξάπλωσης των συνθηκών ισότητας και ελευθερίας που θα έχουν ήδη πραγματωθεί ανάμεσα στους επαναστάτες. Κανείς δε θα επαναστατήσει για κάποια ιδέα, αλλά για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και τη δημιουργία μιας νέας, με βάση τη συνειδητοποίηση όσων έχουν ήδη βιωθεί στην κοινωνική ζωή. Η εξουσία των ιδεών (ή οι ιδέες της εξουσίας) θα σπέρνει διαρκώς ψευδείς διαχωρισμούς ανάμεσα στο προλεταριάτο, όπως έκανε διαχρονικά μέχρι σήμερα, μόνο η διαλλεκτική πρακτική των επαναστατών θα καταφέρει να γεφυρώσει τις διαχωρισμένες μάζες για το κοινό τους συμφέρον.
εγω απορω ακριβως τι ειδους διαλογο προσπαθουμε εμεις οι σχιζοειδεις πρεκαριοι (<--) να κανουμε με παραφρενικους αριστερους.
εντιτ: ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.-
μαλακες;
εεε δε την παλεύω καθόλου με την επαναστατική ορολογία, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπερδεύουμε τα μπούτια μας. Αυτές οι συνθήκες τις οποίες ονομάζεις, είναι κάποιες καταστάσεις οι οποίες μπαίνουν σε ένα ιδεαλιστικό πλαίσιο, επειδή, duh, θεωρούνται οι ιδανικές για τις ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις, εφόσον κάτι δοκιμαστεί και δουλέψει, τότε θεωρείται ως ένα παράδειγμα προς σύγκριση με άλλα πράγματα που στο παρελθόν δε δούλεψαν, και ο στόχος της επαναφοράς και της διάδωσής του είναι μία ιδέα. Ιδέες είναι τα πάντα, και όλα γυρίζουν πίσω στην ηθική, και μπλαμπλαμπλα "αυτονόητα" πράγματα για τα οποία μπορεί και να καθόμαστε να τσακωνόμαστε χωρίς λόγο επειδή λέξεις, λέξεις, λέξεις.
κάλκη, το ότι νομίζεις ότι η βία θα σου φέρει χαρά θα ήταν αρκετά στενάχωρο αν κατά βάθος δεν ήσουν ένας τελείως άκακος χίπης που κάνει μπάχαλα με ξένα μπουκάλια. αν και είμαι ήδη ηλίθιoς που κάνω σοβαρή συζήτηση σε θρεντ για την ιστορική προκήρυξη του εεκ, αγοραφόμπικ, όχι, ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που θα χρειαστεί να κάνω το "κράτος κι επανάσταση" πράξη, θα νιώσω ιδιαίτερα άσχημα τη στιγμή που θα κόβω το λαρύγγι του ιδιοκτήρη πολυεθνικής ή της μέρκελ. κι αυτό από μόνο του είναι θυσία, εκτός κι αν για σένα θυσία είναι μόνο ό,τι επιβάλλει το κόμμα. τώρα, το άλλο που είπες για το όσο δυνατόν λιγότερο αίμα- δικέ μου, αν γινόταν ανατροπή της φάσης σφάζοντας εκατό "δυνάστες" τότε θα το κάναμε κάθε μέρα. ο εμφύλιος τι σου λέει;
φαντομ ντακ αγορι μου.
σημερα σνομπαρω, βαριεμαι να συνομιλω με ολοκληρωτικά ηλιθιους.
θα αυτοθεσμιστώ ως τρολ. τι λες;
το έχεις ήδη κάνει απλά δεν το 'χεις πάρει πρέφα...
λοοοοολ, πουστρακι με παγιδεψες!
Λέγοντας κι εγώ την αποψάρα μου, αυτό που νομίζω είναι οτι, παρά το επιβεβλημένο μιας μαζικής επαναστατικής δράσης (ενσαρκωμένη αναπόφευκτα και με βίαιες πρακτικές) προκειμένου να ξηλωθούν από αυτόν τον τόπο ένα σωρό υπάρχοντα καταδυναστευτικά σχήματα, δυστυχώς χρειάζεται εξαιρετικά πολύς χρόνος ακόμη για να πετύχει μια τέτοια δράση. Ο λόγος αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι οτι μέχρι στιγμής ανάμεσα στο πλήθος που προσδοκούμε να εξεγερθεί, δεν υπάρχει μια κοινωνική συνενόηση/"ταξική συνείδηση"/ ή έστω κάποιες κοινές πολιτικές συνισταμένες που θα ενθαρρύνουν μια στοχευμένη μαζική επαναστατική δράση. Το μόνο κοινό που υπάρχει διάχυτο αυτήν την στιγμή στην κοινωνία είναι η οργή που όμως έχει ένα σωρό διαφορετικές αφετηρίες και δυστυχώς ένα ακόμη μεγαλύτερο σωρό από διαφορετικές θεωρητικές καταλήξεις. Δυστυχώς ανάμεσα στους 150.000 του πρόσφατου συλλαλητηρίου ας πούμε, δύσκολα θα βρεις μια συνάφεια πολιτικής σκέψης πέρα απο την κοινή δυσαρέσκεια για 2-3 πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ενδέχεται να συμβεί ότι περιγράφει ο VirusXI. Όσο δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνειδησιακή πολιτική στόχευση προκειμένου να χειραγωγήσει μια πλατιά κοινωνική εξέγερση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η όποια "επαναστατική" δράση είναι καταδικασμένη, καθώς παρά το οτι θα υπάρχει η ποσότητα της οργής που χρειάζεται για να ξηλωθει ένα καθεστώς, τα κεκτημένα της επανάστασης δεν θα ξέρει ούτε και η ίδια πως να τα διαχειρηστεί μιας και θα είναι προιόν μιας απολίτικης οργής, και θα ξεθυμαίνει συνεχώς προς αντίρροπες κατευθύνσεις.
Δεν έχεις άδικο.Σίγουρα υπάρχει έλλειψη πολιτικής συνοχής ανάμεσα σε όλους αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους αλλά προσωπικά δεν πιστεύω οτι είναι αυτό η βασική αιτία που ακόμα δεν έχει ενταθεί η πάλη απέναντι σε αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση.Το βασικότερο πιστεύω είναι οτι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο άνθρωποι που χάνουν την δουλειά τους να μην έχουν πώς να ζήσουν.Όταν αυτό αρχίσει να γίνεται ποιό έντονο θα δεις και ποιό έντονες αντιδράσεις.Είναι σαν μια μπάλα που πέφτει,πρέπει να ακουμπήσει το πάτωμα για να σηκωθεί ξανά....:wink:
δεν υπάρχει!!! χαχαχαχα!!!!